Tampa Bay Lightning (2.) – Detroit Red Wings (3.), Atlantic 1. kierros

  • 46 282
  • 280

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Peluutuksen suhteenhan tuossa on ihan loputtomasti mahdollisuuksia kun Stamkosin laidoilla on kuitenkin Killorn ja Callahan, sen lisäksi on sitten varaa pistää Filppulan kenttä ihan ketä tahansa vastaan. Enemmänkin musta Detroitilla tulee se tarvet mätsätä noita kenttiä, kun ratkaisuvoimaa löytyy tosiaan jokaisesta kentästä.

Joo samaa mieltä tuosta että se on enemmän Detroitin asia miettiä millä pimentävät Johsonin ja Stamkosin ketjut, myös kolmosketjusta löytyy kolme maalia kolmessa pelissä Wingsin verkkoon painanut Paquette, erittäin pirteän runkosarjan lopun tehojen muodossa pelannut Namestnikov ja kai se on pakko vähän vastahakoisesti sanoa että myös Filppula on jonkin sortin uhka :). Nelosketjukaan ei ole mikään rojulaari johon on pudotettu ne kaverit, jotka eivät isompaan rooliin kykene. Boyle etenkin on aivan mielettömän tärkeä palanen Lightningille post-seasonille. Kaveri onnistui tekemään ihan mukiinmenevät tehotkin runkosarjassa.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Jaahas että huomena mennään sitten! Täällä onkin hyvin kattava ennakko ja hyvää spekulointia ollut jo. Sarjasta tulee varmasti huikea, enkä usko että neljässä viidessä pelissä tätä ratkotaan.

Runkosarjan perusteella Tampa oli selvästi vahvempi ja kyllähän he ennakkosuosikkina tähän lähteekin. Mutta se sopii paremmin kun hyvin, koska ensimmäiselle kierroksella tippuminen ei olisi maailman isoin yllätys, mutta taas jos Wingsit tästä etenee niin kyllä siitä tulisi uskoa että voi kaataa kenet tahansa.

Muutama pointti:

-Bishop vs Mrazek
Niin kun jo sanottu, aivan lottoa vielä kumpi viä taistelun. Molempien yllä leijuu hieman isompi kysymysmerkki. Ehkä sarjan kannalta tärkein asia. Jos Jimmy joudutaan lyömään uuniin, niin noutaja tulee.

Erikoistilanteet:
Wingseillä paras yv runkosarjassa ja kyllähän sen pitää olla jälleen tehokas jos meinataan pelejä voittaa varsinkin vieraissa. Tampalla sitten hieman heikompaa, vaikkakin kyllähän sieltä taitoa löytyy tehdä tuhojaan. Av:n täytyy tietysti myös toimia.

Nuoret pelaajat:
Tatar ja Nyquist nostettava Wingsien puolelta esiin. Puolessa välin kautta aivan huikea kaksikko, katosi kuitenkin loppu runkosarjassa kuvasta. Ilman näitä veljiä Pavel ja Z jää liian kaksin.
Tampa kaipaa varmasti Johsonin ja Palatin tehoja myös keväällä. Hieno näytönpaikka nyt kun pelit kovenee.

Kokemus:
Ainoa asia missä Wingsit on varmasti edellä. Johtavat pelaajat ovat pelanneet niin paljon näitä pelejä, että tietää miten ne voitetaan. Ei varmasti purista mailaa tässä vaiheessa. Siinä Tampan nuorille jälleen hieno haaste.

Nautitaan nyt perkele tästä keväästä, niin pitkään kun kiekko tippuu jäähän! Onnea molemmille!!!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vaikea noita peluutuksia on nyt vielä arpoa, kun Babcock ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että Dats&Zeta pelaa yhdessä, jos Abdelkader ei pelaa, mutta erillään jos Abdelkader pystyy pelaamaan. Jos Abdelkader ei pelaa, kokoonpano lienee tämä:

helm - Datsyuk - Zetterberg (ilmeisesti tämä ketju kohtaa "Johnsonit", jos Cooper kerran haluaa heidät aina vihun ykköstä vastaan)
Miller - Glendening - Ferraro (nämä jannut pelaa Stamkosia vastaan)
Tatar - Sheahan - Nyquist (tämä ketju kohdannee "Filppulat")
Weiss - Andersson - Jurco (tälle vähiten pelaavalle ketjulle jää sitten "Boylet")

Kronwall - Ericsson (ykkös shut-down pari)
DeKeyser - Marchenko (kakkosvaihtoehto shut-down pariksi)
Quincey - Zidlicky (hyökkäyspään pari)

Mrazek

Kovasti Babs kehui Johnsonin ketjua, ovat aktiivisia, painavat hommia, tekevät kaiken oikein.

Marchenkosta Babcock totesi että mies ei ole kokoonpanossa sen takia että on rightin mies, vaan koska on hyvä. Tarkoitus oli nostaa mies jo paljon aiemmin viime kaudella pelaavaan rosteriin, mutta loukkaantumiset ovat osuneet venäläisen kohdalle aina väärään aikaan.

Toimittajat kysyivät kokemuksen merkityksestä pudotuspeleissä johon Babcock vastasi Babcockmaisesti, eihän sillä ole merkitystä, jos et pysty liikkumaan kentällä enää. Sen takia Yzermankaan ei enää pelaa vaan on Tampan GM. :)
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tämä Tampan joukkue on muuten jännä joukkue. Oikeastaan kaikki arviot mitä olen kuullut Tampan jengistä sisältävät kysymysmerkkejä. Sitten kun aletaan purkamaan Tampan joukkuetta pienempiin osiin eli arvioimaan, hyökkäys, puolustus ja maalivahti peliä, niin yhtäkkiä osiin purettuna tämä on joka osastolta loistava :D

Herätti ajatuksia tuo Yle Puheen playoff ennakko. Kun yleis arvio oli vähän, että kuinkahan pärjää. Sitten kun alkoivat käymään läpi yksitellen eri osastoja, niin tuli niin vuolaita kehuja joka osastolle. Oikein ihmetyttää kuinka joukkue jossa perjaatteessa kaikki on loistavasti voi kuitenkin olla arvoitus :D

Minä hieman allekirjoitan tämän epämääräisyden Tampan kohdalla. Tampa on joukkue jossa jokainen osasto on viimeisen päälle kunnossa. Perjaatteessa NHL:n kovin jengi paperilla, tässä joukkueessa on vain jokin mutta jota on vaikea selittää.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
m

Minä hieman allekirjoitan tämän epämääräisyden Tampan kohdalla. Tampa on joukkue jossa jokainen osasto on viimeisen päälle kunnossa. Perjaatteessa NHL:n kovin jengi paperilla, tässä joukkueessa on vain jokin mutta jota on vaikea selittää.

Milläköhän logiikalla Tampalla on paperilla kovin puolustus saati maalivahti?

Kova joukkue kyllä, sitä en kiellä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Milläköhän logiikalla Tampalla on paperilla kovin puolustus saati maalivahti?

Kova joukkue kyllä, sitä en kiellä.

En takoittanut, että olisi kovin puolustus tai maalivahti. Kuitenkin kyllä tuota pakistoakin kovasti kehutaan, ja Bishop kuitenkin parhaimmillaan on sen tason veskari joka pystyy voittamaan pelejä jopa yksin.

Perjaatteessa kun ruvetaan siis laskemaan hyökkäys+puolustus+maalivahti, niin Tampalla aika kova kombinaatio noin perjaatteessa. Tampa on joukkue jonka potentiaali on ihan kannussa asti, mutta ei olisi järkyttävä yllätys vaikka Detroit veisi sarjan 4-0.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Milläköhän logiikalla Tampalla on paperilla kovin puolustus saati maalivahti?.

Detroitilla on sitten varmaan toisiksi kovin puolustus/maalivahti, jos Tampalla kovin.

Kuitenkin pakistosta löytyi niitä tehtyjä maaleja joukkueiden välillä yhtä monta, 25 vs. 25 maalia tältä kaudelta. Playoff-kokemusta oli 242 vs. 250 ottelua. Kiekonmenetys/kiekonriistot plus/miinus -120 vs. -124. Molareilla pudotuspelikokemusta 0 vs. 0 ottelua. Molemmat molarit (Bishop ja Mrazek) hyviä mailapelaajia ja auttavat puolustusta sen kautta.

Oli miten oli, mutta eihän näitä kumpaakaan Tampan tai Detroitin pakkikalustoja kukaan ainakaan selvinpäin lähtisi väittämään esim. NY Rangersia, St. Louisia, Chicagoa, Washingtonia tai Nashvilleä paremmaksi. Montrealillakin aika pätevä miehitys.

hyökkäyksessä se Tampa Bayn voima piilee. yleensä vahvan hyökkäyskaluston voimaan nojaavat porukat ovat olleet pudotuspelien suurimpia pettymyksiä. Detroit lähtee nimenomaan turhauttamaan Tampan hyökkäyskaluston viemällä kaverit epämukavuusalueelleen, puolustustaistelun kautta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kyllä minä voin ihan selvinpäin heittää, ettei Tampan terve pakisto ainakaan yhtään Chicagon vastaavaa paperilla jäljessä ole. Tullut jokunen kerta manattua kauden aikana Chicagon onnetonta tilannetta pakiston top4 ulkopuolella. Ilmeisesti kuitenkin Tampalla vielläkin joitain loukkaantuneita, niin taitaa olla sama Top4 syndrooma joka Chicagossa on terveelläkin pakistolla.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Perjaatteessa kun ruvetaan siis laskemaan hyökkäys+puolustus+maalivahti, niin Tampalla aika kova kombinaatio noin perjaatteessa. Tampa on joukkue jonka potentiaali on ihan kannussa asti, mutta ei olisi järkyttävä yllätys vaikka Detroit veisi sarjan 4-0.

No kyllä se ainakin itselleni olisi helvetinmoinen yllätys jos Detroit tämän sarjan veisi 4-0. Tampa vei joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa nimiinsä selvästi (muistaakseni 3-1) ja varsin selvällä maalierolla. Koko liigan mittapuulla Tampalla viidenneksi eniten pisteitä, Detroit 12.

Kohtalaisen arvostettu julkaisu The Hockey News ennakoi Tampan voittamaan koko kannun. Tuosta linkkiä artikkeliin:

THN’s prediction: Tampa Bay Lightning will win the Stanley Cup | The Hockey News

Eniten tehtyjä maaleja, koko liigan kovin 5vs5 corsi ja liigan kovin puck posession 5vs5. Taisi myös olla liigan kovin veto% eli paikkoja ei edes tarvita niin paljon, että mustaa saadaan pussiin. Tähän vielä lisänä viime vuoden sweep Montrealin toimesta, niin kohtalaisen motivoitunut porukka siellä tulee painamaan.

Edit. Ainut mikä itseäni huolestuttaa on Cooper vs. Babcock asetelma. Jos kaikki ei syystä tai toisesta lähdekkään rullamaan Tampan mieleisellä tavalla, niin hätäileekö kokematon Cooper ja sitä kautta hätäily ja huolestuneisuus valtaa koko porukan. Sitten kun aletaan epäilemään omaa tekemistä, niin ollaan pulassa. Babcock on niin kokenut kehäkettu, että osaa varmasti jollain keinoin lyödä sitten vielä lisää vettä myllyyn. Fakta on kuitenkin se, että Zetasta / Datsista huolimatta, Tampalla on valtaisa materiaaliylivoima.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tampa vei joukkueiden kohtaamiset runkosarjassa nimiinsä selvästi (muistaakseni 3-1) ja varsin selvällä maalierolla.

Niin, pelit päättyi 3-3 (rankkareita turha tuoda playoff-keskusteluun, koska ne eivät kuulu pudotuspelijääkiekkoiluun), 3-1 (yksi tyhjiin) 5-1 ja 0-4. Tampalla 2 voittoa, 1 tasuri ja Detroit voitti viimeisimmän kohtaamisen aika suvereenilla esityksellä. Yhden tekomaalin teki Tampa keskinäisissä enemmän. "Selvällä maalierolla" ?
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
koko teksti..

Minä olen itse aivan samaa mieltä, mutta yritän nyt pitää täällä hieman neutraalimpaa ääntä ettei Detroit fanit vetäisi hernettä nokkaan(vitsi vitsi). Tämä parihan on silkka teurastus, jos Tampa pelaa potentiaalinsa mukaan katsoi mistä kulmasta tahansa. Kuitenkin veikkaan ettei Tampa tule edelleenkään samaan tuosta jengistään kaikkea irti näin poffeissa.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Perjaatteessa kun ruvetaan siis laskemaan hyökkäys+puolustus+maalivahti, niin Tampalla aika kova kombinaatio noin perjaatteessa. Tampa on joukkue jonka potentiaali on ihan kannussa asti, mutta ei olisi järkyttävä yllätys vaikka Detroit veisi sarjan 4-0.

Hienoa argumentointia... Ainakaan ei ole koskaan väärässä, mikäli suoraan uskoo Stanley Cupiin ja toisaalta ensimmäisen kierroksen putoamiseen.
Itsekin veikkaan Rangersin voittavan joko Stanley Cupin tai putoavan jossain vaiheessa. Olen aika varmasti oikeassa.
 
Viimeksi muokattu:

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Hienoa argumentointia... Ainakaan ei ole koskaan väärässä, mikäli suoraan uskoo Stanley Cupiin ja toisaalta ensimmäisen kierroksen putoamiseen.
Itsekin veikkaan Rangersin voittavan joko Stanley Cupin tai putoavan jossain vaiheessa. Olen aika varmasti oikeassa.

Ei @Artturenos mielestäni ole väärässä. Tai ei tietenkään ole väärässä, koska todennäköisyys on 100% sille, että joko putoaa heti, voittaa Cupin tai jotain siitä välistä. Mutta argumentissa on siltikin mielestäni perää. Kyllähän Tampalla on nimenomaan ihan valtava upside etenkin hyökkäyksen osalta. Sen näyttää jo suurin tehtyjen maalien määrä runkosarjassa ja kyllähän hyökkäys näyttää, kuten mainittua, paperillakin ihan timanttiselta. Tätä taustaa vasten voisi ajatella, että Tampa voisi tavallaan jopa kunnon maalintekokilpailussa nostaa kannua, mutta myös puolustus on riittävän kova, eikä veskariakaan tarvitse jännittää. Yleensä se kannu tosin voitetaan enemmän puolustamalla, mutta kaikki on mahdollista.

Sitten on toisaalta vaarana se, mitä kävi viime keväänä. Hyökkäys jää piippuun ja veskari ei saa silmiäänkään kiinni. Bishop oli loukkaantuneena, joten mielestäni riski siihen on huomattavasti pienentynyt. Joukkueessa on myös tosi paljon nuoria pelaajia, joten on myös vaarana, ettei pää kestä ja vedetään aivan vihkoon. Tämäkin vuosi siis periaatteessa voi vielä mennä oppirahoja maksellessa, mutta toisaalta luulisi, että viimevuotisestakin on jotain opittu. Tampa runko on niin nuori, että viimeistään tulevaisuudessa on lupa menestystä odottaa. On myös ihan hyvin mahdollista, että tulee jo tänä keväänä.

Nämä siis täysin omia subjektiivisia pohdintoja. Onneksi ratkotaan kuitenkin pelaamalla, joten seuraavat pari kuukautta viimeistään näyttää mihin Tampan eväät riittää. Omissa papereissa potentiaalia on pitkälle, mutten myöskään ihmettelisi jos loppuu lyhyeen.

Sen verran täytyy Artturenostakin kritisoida, että en kyllä usko, että tästä teurastusta saadaan aikaan, vaikka Tampa pelaisikin ''tasollaan'', tai ainakin se vaatii Detroitilta käsittämättömän tasonlaskun. Ei Bolts nyt sentään niin ylivoimainen ole.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Huomattavasti huolestuneempi olisin jos Tampa pelaisi Bruinsia, Penguinsia tai Carey Pricea vastaan ekalla kierroksella, mutta en pidä Tampaa minään jättimäisenä ennakkosuosikkina muuta kuin kotiedun osalta vaikka Red Wings onkin ekan kierroksen vaihtoehdoista paras mahdollinen. Sarja voi päättyä 4-0, 0-4 tai 3-4 edelleen. Sarjan ekalla pelillä on käsittämättömän iso merkitys tuohon lopputulemaan.
 
Viimeksi muokattu:

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Aika paljon on Tampaa hehkutettu tämän sarjan ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi. NHL.comin sivuilla taisi olla taulukko jossa yksikään liigan asiantuntijoista (10+) ei povannut Detroitia jatkoon, Red Wingsin näin ollen ainoa ääniä saamaton joukkue.
On kuitenkin hyvä muistaa miten kovassa iskussa Detroit oli ennen Jimmy Howardin paluuta. Mrazek on torjunut erittäin hyvin, lukuunottamatta muutamaa epäonnistunutta ottelua. Jos (ja kun) Mrazek on se sama äärimmäisen kylmähermoinen maalivahti playoffseissa mihin mies on pystynyt AHLn pudotuspeleissä aiemmin ja paikatessaan Howardia tällä kaudella, on Detroitilla erittäin realistinen mahdollisuus napata vaikka kotietu ennen paluuta Joelle. Ja tällöin en olisi niin varma Tampa Bayn nuorten vastuunkantajien venymiskyvystä.
On totta että Bolts on ollut punaisille vaikea vastustaja tällä kaudella, mutta kuten Henkka osoitti, ei tuossa nyt niin selkeää tasoeroa ole ollut.
Marchenkon pelatessa ylhäällä voisi kuvitella että pakisto on nyt parempi kuin kertaakaan tällä kaudella. Seuratkaa #47 edesottamuksia. Huikea äijä.
Hyökkäyksessä #13 ja #40 eivät juuri kaipaa esittelyjä, mutta tärkeää olisi saada Justin Abdelkader takaisin tekemään niitä rumia playoffmaaleja.

Kaksi hienoa organisaatiota kohtaavat, eikai tässä nyt voi olla vähän innostumatta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Hienoa argumentointia... Ainakaan ei ole koskaan väärässä, mikäli suoraan uskoo Stanley Cupiin ja toisaalta ensimmäisen kierroksen putoamiseen.
Itsekin veikkaan Rangersin voittavan joko Stanley Cupin tai putoavan jossain vaiheessa. Olen aika varmasti oikeassa.

@nabaloo tuossa jo kävikin perustelemassa aika hyvin mitä minä tuolla tarkoitin. Tampa on joukkue, jonka kanssa voi käydä mitä tahanasa. Tampan potentiaali materiaalin puolesta on niin kova, että se polkee ihan kenet tahansa nurin 4-0 jos sille päälle sattuu. Toisaalta tuo joukkue vain ailahtelee paljon, en tiedä johtuuko suuresta määrästä nuoria avainrooleissa vai mistä.

Pointti siis se, että kun katsotaan pelkkää materiaalia niin Tampa on koko NHL:n numero 1#. Ihmiset helposti aliarivoi nimiä Johnson Kucherov ja Palat. Noh näiden jätkien kenttä sattuu oleman kokonaisvaltaiselta peliltään koko NHL:n paras kenttä 5vs5, sitten on viellä heittää semmoisia nimiä Stamkos, Callahan, Filppula, Killorn, Boyle ja Druin, joista rakentaa muut kentät. Niin on tuo oikeasti hullu hyökkäysmateriaali NHL:n parhaan kentän päälle viellä.

Joku tulee varmaan kyseenlalaistamaan tuon Palat-Johnson-Kucherov, ettei se ole paras kenttä koko änärissä. Noh heittäkää sitten yksikin kenttä NHL.stä jolla on vastaavat tilastot.

Tyler Johnson 29+43=72 +33
Nikita Kucherov 29+36=65 +38
Ondrej Palat 16+47=63 +31

Ketjun yhteis tehot 74+126=200. Nämä kaverit ovat kauden osalta aika peinellä ylivoima ajalla. Pisteet on hankittu pääosin 5vs5 mikä näkyy noissa rajuissa plussa tilastoissakin.

Mitä puolustukseen tulee, niin sekin on paperilla hyvä. Ei loistava mutta hyvä.

Bishop on vireen saadessaa NHL:n top5 maalivahti. No ailahtelee jonkin verran, joten tälle osastole voi heittää kysymysmerkin.

Edit- NHL:ssä on pistetty alulle kaksi uutta dynastiaa toinen on Tampa, ja toinen Dallas. Molemmilla on aika ylivertainen käsi tulevaisuuteen, kun kortit on jaettu. Tampalla kortit ovat sitä luokkaa, että tämä joukkue on jo nyt nuoresta iästään huolimatta paperilla aika todella vakuuttava.
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Jos (ja kun) Mrazek on se sama äärimmäisen kylmähermoinen maalivahti playoffseissa mihin mies on pystynyt AHLn pudotuspeleissä aiemmin ja paikatessaan Howardia tällä kaudella, on Detroitilla erittäin realistinen mahdollisuus napata vaikka kotietu ennen paluuta Joelle. Ja tällöin en olisi niin varma Tampa Bayn nuorten vastuunkantajien venymiskyvystä.
.

Johnson, Palat, Killorn ja Barberio olivat Norfolkin johtavia pelaajia kun joukkue voitti keväällä 2012 AHL:n mestaruuden. Eivät nämä ihan mitään vastakuoriutuneita poikasia ole, vaikka lähes jokainen playoff-ennakko sitä tuntuukin toitottavan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Ei pelkällä hyökkäyksellä kuitenkaan näitä pelejä voiteta, Hedmanin pitää nostaa hiukan tasoaan ja jättää tyhmät virheet kokonaan pois sen lisäksi omasta mielestä Sustrin ja Barberion kaltaiset kaverit eivät tuohon kokoonpanoon kuuluisi kuin korkeintaan varamiehinä. Carle on myös aika ailahteleva ja virhealtis, eikä hänellekkään voi kovin isoa roolia tarjota. Garrison, Hedman, Coburn ja Strålman toki ovat puolustuksen kulmakivinä hemmetin kovia, mutta mielestäni tuohon kolmoseen tarvittaisiin vielä vähän parempia pelureita tai sitten vastuuta pitää kaventaa tai jotain. Noh en mä ainakaan yhtään huolissani ole, tänään heti Detroitille luu kurkkuun ja tylyin numeroin tullaan voitto raapimaan. ;)
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Oma veikkaukseni on tämän sarjan osalta Tampalle 4-1. Katsotaan meneekö aivan metsään. Minun papereissani Detroit ei saa pidettyä Tampan laajempaa hyökkäysmateriaalia kurissa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
On viellä yksi asia mikä voisi olla huomion arvoinen on tuomarilinja. Siellä on Tampa täynnä vikkeliä nuoria pelaajia, ja noita ensimmäisiä pelejä katsellessa linja estämisien kanssa on erityisen tiukka. Tuo linja menee ehdottomasti Tampan laariin.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
On viellä yksi asia mikä voisi olla huomion arvoinen on tuomarilinja. Siellä on Tampa täynnä vikkeliä nuoria pelaajia, ja noita ensimmäisiä pelejä katsellessa linja estämisien kanssa on erityisen tiukka. Tuo linja menee ehdottomasti Tampan laariin.
Missä pelissä linja oli tiukka? Habs-Sens ja Hawks-Preds matsissa ainakin sai kahvata oikein kunnolla.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Missä pelissä linja oli tiukka? Habs-Sens ja Hawks-Preds matsissa ainakin sai kahvata oikein kunnolla.

No kuvittelin näin kun Washingtonin ensimmäinen jäähy tuli todella helposti. Sitten sinunkin katsomastasi ottelusta ensimmäinen jäähy tuli todella köykäisesti. Surfailin noiden kahden pelin välillä ennen Chicagon peliä, joten ihan tarkkaa en osaa sanoa mitä kummassakin oli linja. Meni sitten vissiin alun helppojen jäähyjen jälkeen pilli taskuun.

Enkä kyllä nyt ihan heti näe jäähymäärien perusteella kuitenkaan, että tuolla kovin vapaasti saa tehdä mitä vaan. Paljon jaettiin jäähyjä ensimmäiseen neljään peliin. Se kyllä varmasti oli, että Nashvillessä pilli meni taskuun jatkoajalla tunnetusti.

Muistaako joku kun viime vuonna jos hyökkääjä laittoi kiekon ohi pakin ja lähti luistelemaan perään ei hyökkääjään saanut koskea mitenkään? En minäkään.

Näin myös itse kommentoit linjaa tuolla otteluseurannassa, joten ilmeisesti loppua kohden tapahtui jokin radigaali muutos. Samoin kommentoit että Stonen filmi meni läpi, joten kait sekin jäähy sitten oli liian kova, niinkuin tuolla otteluseurannassa puhuit.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
On viellä yksi asia mikä voisi olla huomion arvoinen on tuomarilinja. Siellä on Tampa täynnä vikkeliä nuoria pelaajia, ja noita ensimmäisiä pelejä katsellessa linja estämisien kanssa on erityisen tiukka. Tuo linja menee ehdottomasti Tampan laariin.

Ja Detroitilla on pelkästään hitaita vanhoja pappoja? Kuten Ferraro, Glendening, Nyquist, Tatar, Sheahan, helm, Jurco, kaikki helvetin liukkaita jalalla. Onko Datsyuk hidas pelaaja? Jos on niin haittaako se? Ei ainakaan jäähyherkkä omalla tyylillään, kun on kiekonriistämisessä liigan eliittiä.

Voi morjens näille yleistyksille.

hitaita ukkoja Wingsissä on lähinnä Weiss ja Andersson, samaa sarjaa jonkun Brenden Morrown kanssa, jota vastaan tulevat pelaamaan. Andersson taas korjaa puutteitaan hyvällä sijoittumisella, on aina pelin alla ottamassa vihua vastaan.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ja Detroitilla on pelkästään hitaita vanhoja pappoja? Kuten Ferraro, Glendening, Nyquist, Tatar, Sheahan, helm, Jurco, kaikki helvetin liukkaita jalalla. Onko Datsyuk hidas pelaaja? Jos on niin haittaako se? Ei ainakaan jäähyherkkä omalla tyylillään, kun on kiekonriistämisessä liigan eliittiä.

Voi morjens näille yleistyksille.

hitaita ukkoja Wingsissä on lähinnä Weiss ja Andersson, samaa sarjaa jonkun Brenden Morrown kanssa, jota vastaan tulevat pelaamaan. Andersson taas korjaa puutteitaan hyvällä sijoittumisella, on aina pelin alla ottamassa vihua vastaan.

Olisi pitänyt selittää etten nyt tuossa suoraan verranut Detroitiin. Detroit kyllä siltikin häviää vertailun Tampalle jalkanopeudessa ja etenkin pelinopeudessa. Paljolti juuri minusta tämä riippuu, kuinka Detroit onnistuu puolustamaan Tampan pois viisikkona, ja sehän se on Detroitin ase muutenkin.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
No kuvittelin näin kun Washingtonin ensimmäinen jäähy tuli todella helposti. Sitten sinunkin katsomastasi ottelusta ensimmäinen jäähy tuli todella köykäisesti. Surfailin noiden kahden pelin välillä ennen Chicagon peliä, joten ihan tarkkaa en osaa sanoa mitä kummassakin oli linja. Meni sitten vissiin alun helppojen jäähyjen jälkeen pilli taskuun.

Enkä kyllä nyt ihan heti näe jäähymäärien perusteella kuitenkaan, että tuolla kovin vapaasti saa tehdä mitä vaan. Paljon jaettiin jäähyjä ensimmäiseen neljään peliin. Se kyllä varmasti oli, että Nashvillessä pilli meni taskuun jatkoajalla tunnetusti.

Näin myös itse kommentoit linjaa tuolla otteluseurannassa, joten ilmeisesti loppua kohden tapahtui jokin radigaali muutos. Samoin kommentoit että Stonen filmi meni läpi, joten kait sekin jäähy sitten oli liian kova, niinkuin tuolla otteluseurannassa puhuit.
Niin siis tuo oma kommentti tuohon ketjuun tarkoitti nimenomaan sitä, että tänä vuonna saa kiekotonta estää ihan huolella ohittamasta pakkia liikkeellä ja mistään ei puhalleta. Vasta Gryballe puhallettiin kakkonen, kun esti Gallagheriä 3-2 tilanteessa maalin edesssä. Muuten sai roikkua ihan huolella ja mistään ei mitään.

Tuohon huitaisuun, asia on jo ratkaistu. Turha spekuloida sitä sen enempää tässä ketjussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös