On tiedossa, OMA SYY :)@Jakke76 , ammatinvalintakysymyksiä. Kaikenlaiseen paskaan sitä ihminen suostuukin, peiliä vaan käteen.
Minä en ole asiakkaana valittamassa pikkuhommista, enkä vaatimassa palvelua heti. Kohtuutonta on kuitenkin et kosteusongelmaa tullaan katsomaan kolmen kuukauden jälkeen ensimmäisestä ilmoituksesta ja sen jälkeen kuuden kuukauden päästä jo tehdään jotain toimenpiteitä syyn selvittämiseksi.
Tässä tapauksessa hallitusta ei asiasta ja ongelmasta edes isännöitsijän osalta infottu, sattuneesta syystä tiedän.
Niin, mutta ostaako ne taloyhtiön hallituksessa sen isännöitsijän jolla on osaamista ja kokemusta vai sen joka työkkärin painostuksesta kävi kirjekurssin ja maksaa 300 euroa kuukaudessa? Annetaanko arvoa kattaville avoimille järjestelmille vai tyydytäänkö siihen, että mutistaan kopiokustannuksista kerran vuodessa, kun isännöitsijä esittelee edellisvuoden tilinpäätöksen. Alalla on paljon hyviä toimijoita, mutta puhutaanko heistä? Ei.Olet ainakin osin oikeassa, mutta käännetäänpä asia toisinpäin. Antaisiko ammattiylpeytesi periksi ja hoitaisit asiat puolivillaisesti, joskus jopa selkeästi väärin? Vai selittäisitkö hallitukselle minkä takia näitä toimenpiteitä tehdään/jätetään tekemättä perustellen asian niin, että se hallituksen maallikkojäsenkin ymmärtää nuo perusteet?
Isännöitsijän tehtävään kuuluu ymmärtää, ettei se tilaaja-asiakas välttämättä ymmärrä kiinteistöistä ja siihen liittyvästä termistöstä yhtään mitään. Oma osaaminen on sitten myytävä taloyhtiölle saatavana hyötynä, ei kustannuseränä.
Tästä muistui mieleeni se tapaus, kun asuimme taloyhtiössä, jonka yhdessä paritaloasunnossa heräsi asukkailla epäily kosteusvauriosta. Isännöitsiä reagoi vihaisesti kieltämällä edes puhumasta asiasta, saati että mitään olisi tutkittu, koska sehän vaikuttaa taloyhtiön maineeseen ja asuntojen arvo laskee. Se isännöitsijä oli sellainen kuusikymppinen punaniska, joka tiesi kaikesta kaiken mutta ei tehnyt mitään. Vakiovastaus kaikkeen oli, että ota itse selvää ja soita itse sinne tai tänne. Hallituksen puheenjohtaja oli samaa ikäryhmää ja ilmeisen hyvää pataa isännöitsijän kanssa.Juu tuossa keississä oli niin, että isännöitsijä oli infonnut ja ehdottanut kosteuskartoituksen tekemistä ammattilaisen toimesta. Isännöitsijä kun on hallinnollinen toimi ja yleensä eivät ole teknisiä. Tämä oli kielletty, koska olisi maksanut 250e :-D
- Lasitus on tehty päin sitä itseään ja lasi putoaa alas aiheuttaen vahinkoa
- Yhtiössä tehdään parvekeremontti, joka edellyttää lasituksen väliaikaista poistoa. Kuka maksaa viulut?
Luin eilen saman todella hyvän kirjoituksen. Samoin Reim oli avannut omalta osaltaan hyvällä kirjoituksella, mutta en enää löydä sitä. Ihan näin mustavalkoinen case tämä ei ehkä ole, kuin kkv antaa ymmärtää. Noissa johtopaikoilla istunut tuolloin yllättävän ymmärtämätöntä sakkia, rivi-isännöitsijöitä, jotka olivat edenneet urillaan syystä tai toisesta. Tarkoitus ei heillä ole ehkä ollut osalliastua mihinkään suureen kartelliin, vaan enemmän puuhastella jotain alan hyväksi, mutta keinot olivat vähän vääriä.Tässä mainio väläys isännöintialan toimintaan ja sen historiaan:
Isännöintialan kilpailurikkomus ja markkinoiden kummalliset asetelmat | Properta
Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) esittää, että markkinaoikeus määrää yhteensä noin 22 miljoonan euron seuraamusmaksut kuudelle isännöintialan yritykselleproperta.fi
Tämä on asia, mitä en ole ikinä ymmärtänyt. Ja samoin kuin pelkoa hallitukseen joutumisesta. Paras mahdollinen paikka oman omaisuutensa, siis asunnon, arvon vaikuttamiseen ja kunnossapitoon yleensäkin. Lähes kaikissa yhtiökokouksissa on yleensä paljon keskustelua, paitsi kohdassa hallituksen valinta. Silloin aletaan ihailemaan lattiaa, verhoja, kattoa tms. :)Asukkaissamme ei oikein ole halukkaita puheenjohtajaksi ja olemme siksi kartoittaneet ulkopuolista vaihtoehtoa. Kiitän vinkeistänne!
Komppaan tätä. On tullut oltua kymmenisen vuotta parissa eri taloyhtiön hallituksessa ja asia on juuri noin mitä Jakke76 kirjoitti.Tämä on asia, mitä en ole ikinä ymmärtänyt. Ja samoin kuin pelkoa hallitukseen joutumisesta. Paras mahdollinen paikka oman omaisuutensa, siis asunnon, arvon vaikuttamiseen ja kunnossapitoon yleensäkin. Lähes kaikissa yhtiökokouksissa on yleensä paljon keskustelua, paitsi kohdassa hallituksen valinta. Silloin aletaan ihailemaan lattiaa, verhoja, kattoa tms. :)
Monesti on pakko hieman jo vitsaillakin tilanteesta, jotta hieman tunnelma rentoutuu. Hymyilyttää joka kerta.
Samalla tässä pätee myös se, että aika moni myös lopettaa ensimmäisen kevään jälkeen, kun työpäivät ovat 12 tuntisia ja muutenkin on aika rankkaa tuolloin. Valitettavan moni hyytyy heti alkuun. Ja palkka ei millään lailla korreloi työn rankkuutta, varsinkaan kevätaikaan.Toki harvalle alalle pääsee tyyliin kuka tahansa kunhan käy puolen vuoden kurssin.
Ai, tarvitaanko alalle jokin koulutus? Olin siinä uskossa, että pystymetsän Veijo saa painaa duunia ilman kouluja.Toki harvalle alalle pääsee tyyliin kuka tahansa kunhan käy puolen vuoden kurssin.
No juu, kuka tahansa voi olla isännöitsijä. Asiakashankinta on vaan hankalampaa jos ei ole minkäänlaista tutkintoa esittää.Ai, tarvitaanko alalle jokin koulutus? Olin siinä uskossa, että pystymetsän Veijo saa painaa duunia ilman kouluja.
No juu, kuka tahansa voi olla isännöitsijä. Asiakashankinta on vaan hankalampaa jos ei ole minkäänlaista tutkintoa esittää.
Puhutko nyt isännöitsijästä vai isännöintialan ammatinharjoittajasta? ISA-auktorisoituun toimistoon vaan palkolliseksi, kuka niitä titteleitä kättelee?No juu, kuka tahansa voi olla isännöitsijä. Asiakashankinta on vaan hankalampaa jos ei ole minkäänlaista tutkintoa esittää.
Voisin kuvitella, että hinta ei sinänsä perustu paperiin, musteeseen tai suoraan siihen asiakirjan laatimiseen käytettyyn työmäärään, vaan osin myös siihen vastuuseen, että asiakirjassa olevat tiedot ovat oikein eikä tarvitse pelätä, että perästä kuuluu?Hauskana esimerkkinä juurikin isännöitsijäntodistus, jossa sähköiset järjestelmät ja aidon suoriteperusteinen kirjanpito mahdollistaisi todistuksen toimittamisen huomattavasti aiempaa pienemmällä työmäärällä ja käytännössä automatisoidusti, silti todistuksen hinta on käytännössä liki tuplaantunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.