On muuten nimimerkille uskollinen ratkaisu.Ja kai koiraomistaja voi pissittää koiransa autojen renkaisiin...koiranulkoilutuslenkki vaan kaikkien kolmen auton kautta.
On muuten nimimerkille uskollinen ratkaisu.Ja kai koiraomistaja voi pissittää koiransa autojen renkaisiin...koiranulkoilutuslenkki vaan kaikkien kolmen auton kautta.
Kaikkinensa ihan järjetön juttu, mitään korvauksia ei ikinä olisi tarvinnut maksaa. Jollei ole näyttöä mistään vahingosta, millä perustellaan korvaus?
Toisekseen en ymmärrä mitä tekemistä noilla vesien johtamisella on pihan laatoituksen kanssa.
Äää
Ihan höpöhöpö juttuja on isännöitsija ladellut. Mä haluaisin nähdä noi "laskelmat", väittäisin olevan jo melko korkeaa arvailua.
Jos laattafirma kytki nuo putket, vaikea laittaa teidän vastuulle virheellisiä kytkentöjä. Kukas muuten mittaili kosteudet anturasta ja millä tavalla todettiin rakenteessa oleva kosteus?
Eihän se isännöitsijän päätettävissä toki ole, mutta hallitus saanee määrätä haluamansa valvojan. Näin melko suurella varmuudella.Tein muutostyöhakemuksen koskien pesuhuoneen remontointia. Hakemuksessa oli kaikki tarvittavat tiedot mitä tarvitaan, eli sen puolesta homma ok. Mulla on yksi tuttu joka tekee märkätilojen valvonta hommaa ja hänellä on tähän vaaditut sertifikaatit etc.
Isännöitsijä oli kuitenkin suosittellut hallitukselle "heidän yhteistyökumppaniaan" joka on yllättäen vitun paljon kalliimpi. Hallitus nyt arpoo että kummin tehdään.
Hallitus varmaan voi halutessaan käskeä ottamaan tuo isännöitsijän suosittelema firma valvomaan? Vai miten tämä menee. Oma valvoja on siis täysin pätevä, hommat tehtäisiin virallisesti mutta ei ole eräästä uskonlahkosta, niin eihän sellainen isännöitsijälle käy.
artikkeli kirjoitti:Lain mukaan osakas vastaa tarpeellisista ja kohtuullisista valvontakuluista. Näin ollen valvonta on huoneistoremonttia tekevän osakkaan kannalta myös kustannuskysymys. Yhtiöllä on näyttövelvollisuus kustannusten tarpeellisuudesta.
Eihän se isännöitsijän päätettävissä toki ole, mutta hallitus saanee määrätä haluamansa valvojan. Näin melko suurella varmuudella.
Johtuu varmaan siitä, että Roomassa järjestetty työseminaari, jossa kartellista sovittiin, lienee ollut Isännöintiliiton järjestämä. Ainakin tuossa linkissä oleva teksti kertoo: "KKV:n mukaan kartelli sai alkunsa Isännöintiliiton ja sen hallitukseen kuuluvien yritysten edustajien Rooman-matkalta."MIelenkiintoista, että alan keskusliitto nähtiin kartellista sopimisen foorumina.
Johtuu varmaan siitä, että Roomassa järjestetty työseminaari, jossa kartellista sovittiin, lienee ollut Isännöintiliiton järjestämä. Ainakin tuossa linkissä oleva teksti kertoo: "KKV:n mukaan kartelli sai alkunsa Isännöintiliiton ja sen hallitukseen kuuluvien yritysten edustajien Rooman-matkalta."
Jep, varmaan ollut hyvä reissu. Vähän kallis ehkä.Johtuu varmaan siitä, että Roomassa järjestetty työseminaari, jossa kartellista sovittiin, lienee ollut Isännöintiliiton järjestämä. Ainakin tuossa linkissä oleva teksti kertoo: "KKV:n mukaan kartelli sai alkunsa Isännöintiliiton ja sen hallitukseen kuuluvien yritysten edustajien Rooman-matkalta."
Arvaan että on normaali käytäntö, ja periaatteessa ihan perusteltuakin käyttää jotain tuttua ja turvallista valvojaa jossain vähän enemmän taloyhtiötä vastuuttavassa remontissa, mutta tässä tapauksessa on kyllä ihan sama kuka sen lasituksen käy tarkastamassa.Mitä mieltä on studioyleisö? Onko normaali käytäntö, vai nappaako isännöinti tuosta provikat itselle?
Järkeä käyttämällä tuosta pitäisi selvitä ihan sillä, että lasien asennuksen tekemä yritys laatii asennustodistuksen/tarkastusasiakirjan jossa toteavat tehneen asennustyön tarkastuksen ja lasien toimintatarkastuksen. Vastuu asennuksesta on joka tapauksessa asennustyön tehneellä, eikä vastuuta vähennä minkään ulkopuolisen tekemät tarkastukset.Arvaan että on normaali käytäntö, ja periaatteessa ihan perusteltuakin käyttää jotain tuttua ja turvallista valvojaa jossain vähän enemmän taloyhtiötä vastuuttavassa remontissa, mutta tässä tapauksessa on kyllä ihan sama kuka sen lasituksen käy tarkastamassa.
Isännöitsijä halusi varmaan vaan päästä helpolla, en usko että hän itse siitä mitään provikkaa saa, mutta tietysti jos se taloyhtiön hyväksymä valvoja on esim saman firman tekninen isännöitsijä tms niin kuvio liittyy tietysti aika vahvasti noihin edellisen sivun uutisiin.
Unohdin sanoa hinnan, mitä nuo "tutut ja turvalliset" kaverit tuosta ottavat. Siinä isännöitsijän lähettämässä listassa oli ihan hintalaput mukana. Vähän tulee ulkomuistista (ei ole nyt se lappu saatavilla), mutta taisi halvin tarkastaja olla 150 euroa ja kallein 250 euron pintaan. Tämän lisäksi osa halusi km-korvauksia asunnon sijainnista riippuen ja jollakin oli vielä toinen tarkistuskäynti 50 euroa lisää.Järkeä käyttämällä tuosta pitäisi selvitä ihan sillä, että lasien asennuksen tekemä yritys laatii asennustodistuksen/tarkastusasiakirjan jossa toteavat tehneen asennustyön tarkastuksen ja lasien toimintatarkastuksen. Vastuu asennuksesta on joka tapauksessa asennustyön tehneellä, eikä vastuuta vähennä minkään ulkopuolisen tekemät tarkastukset.
Mitä mieltä ulkopuoliset ovat tästä tilanteesta: lasitin kerrostaloasuntoni parvekkeen ammattilaisen toimesta. Ostin siis avaimet käteen tyyppisesti sekä lasit että niiden asennuksen. Olin hankinnan tekemisen yhteydessä yhteyksissä isännöitsijään, joka käski tehdä jonkin maksuttoman hakemuksen/ilmoituksen heille. Tein sen, ei siinä mitään.
Mutta sitten olisi pitänyt tehdä työn valmistumisen jälkeen vielä työnjäljen tarkastus ammattilaisen toimesta. Kyselin isännöitsijältä, että mitä tuossa tarkastuksessa tehdään, niin tuli vähän ympäripyöreä vastaus. "Noo kattellaan että ne lasit on varmasti siellä ja että ne on oikein asennettu." Sitten kun menin ehdottamaan, että rakennusmestarina tai rakennusinsinöörinä (en muista kumpi) toimiva kaverini voisi hoitaa tarkastuksen ja raportoida siitä isännöitsijälle, niin isännöitsijä löi jarruja päälle."Ota mielummin joku näistä meille tutuista tarkastajista niin menee homma varmasti kuten pitääkin."
Juttelin lasien asentajan kanssa nopeasti tästä, ja hän sanoi suoraan kyseessä olevan vain rahastus, että ei niissä laseissa ole oikeastaan edes mitään katsottavaa. Vielä enemmän homma haiskahtaa siinä kohti, jos tarkastaja pitää valita isännöitsijän kautta.
Mitä mieltä on studioyleisö? Onko normaali käytäntö, vai nappaako isännöinti tuosta provikat itselle?
Isännöitsijänä voin tätä vähän avata. Monilla meistä on omat luotettavat yhteistyöverkostot. Jos tilaat pientä sälää useasti päivässä (esim. Sähkömies tai putkimies), niin Prioriteetti no. 1 on, että homma tulee kuntoon yhdellä puhelinsoitolla ilman turhaa säätämistä. ( Toki hintaakin katsotaan ja verkostoihin kuuluu useita alan toimijoita). Jokainen rekkula aiheuttaa paljon lisätyötä ja mielipahaa myös asukkaille. Nämä luottohenkilöt ovat vuosien varrella osoittautuneet hyviksi ja luotettaviksi. Uusia tuttavuuksia tulee vastaan silloin tällöin ja jos kokemukset ovat hyviä, niin niille soitetaan myös jatkossa.En tiedä mikä tuossa isännöinnissä nykyään mättää, kaikki hommat hoidetaan näiden "tuttujen ja turvallisten" yritysten kautta
Joo, voin kyllä kompata tätä. Työ on oikeaa paskalikakaivona olemista ja kaikki on aina isännöitsijän syytä. Kaikki lisätyö pitäisi aina olla ilmaista ja mikään ei saisi maksaa mitään. Hieno työ ja vitutuskäyrä on välillä kyllä aika huipussaan. Aina tulee kitinää hinnoista yms ja sitten kun löydetään se isännöitsijä, kuka tekee työt puoleen hintaan, niin ihmetellään kun ei saada vastauksia ajoissa, työt venyy ja vanuu yms. Kun näillä halpojen hintojen tarjoajilla on sitten pakko olla se yli 30 kohdetta isännöinnissä, jotta edes jonkinlaiselle palkalle pääsee. Ja voin kokemuksesta sanoa, että 25 kohdetta alkaa aikalailla olemaan maksimi ja sekin jo liikaa, jos on useampi suurempi peruskorjaus päällä samaan aikaan. Eli ei muuta kuin alalle vaan kaikki kritisoijat, niin huomaatte miten hienoa työtä tää on :)Mutta isänmöintiala on kyllä aika koiran työtä. Keväisin tehdään töitä kellon ympäri ja sitten muutama suhari takaa sen, että ala esiintyy mediassa pelkästään kielteisessä valossa. Milloin on kavalluksia, lahjuksia ja uuskmpana kartelleja. Kyllä on taas ilo kuunnella kevätiltoina epäilyjä siitä, kuinka paljon isännöitsijä on vetänyt välistä tänä vuonna.
Eli niiden asennusta ei tarvitse hyväksyttää taloyhtiön edustajalla kun eivät kuulu taloyhtiön vastuuseen.