Grafix

Jäsen
Kuvien kaytto normaalissa CV:ssa on tarpeetonta, ellei tyonkuva erikseen edellyta naamatusten esim. asiakkaiden parissa toimimista. Asialliset tyonantajat kylla ilmoittavat, mikali kuva on pakollinen. CV ylipaataan on haastatteluihin valittaessa melko hankala tyokalu, kun joka ikisella ihmisella on omat tapansa tehda CV, ja naita harvemmin nakee edes hyvin tehtyina. Itse hakemusteksti kertoo yleensa paljon paremmin siita, kannattaako kutsua haastatteluun vai ei, ja CV:ssa olevia tai olemattomia asioita voi sitten ruotia haastattelutilanteessa.
Tiivis CV, jossa on haettavaan työtehtävään liittyvät aiemmat hommat sekä pieni kuvaus mitä ko hakija on kussakin positiossa tehnyt ja saanut aikaan. Sen lisäksi lyhyt hakemus, jossa avaa hieman itseään sekä motivaatiotaan haettavaa tehtävää kohtaan. Kuvalla ei sinänsä väliä, eikä sillä ole ainakaan asiantuntijatehtäviin haettaessa merkitystä. Kaikki hassut fontit, värikkäät paperit, kokeelliset hakemuspohjat tai kymmenet sähköisen hakemuksen liitteet kannattaa jättää väliin. Oleellista on ymmärtää millaiseen paikkaan on hakemassa ja osata tiivistää oma kärkensä tältä pohjalta.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Sanotaanko näin, että terve kunnioitus vallitsee puolin ja toisin enkä ole aikaisemmin tässä tilanteessa ollut. Jotenkin ajattelin ilmoittamisen olevan kohteliasta, mutta ymmärrän täysin sen, ettei mitään sen suurempaa syytä ole. Mutta hyvä tietää!
Suosittelen katsomaan tuon uuden työpaikan kortin loppuun asti, eli haet sinne, etkä kerro mitään tietenkään nykyiselle esimiehellesi. Sitten kun työsopparia ollaan allekirjoittamassa, niin kannattaa keskustella koska uudessa alkaisi työt. Mikäli haluat pitää hyvät välit vanhaan firmaan, niin kesken jotain megaprojektia pahimmassa vaiheessa ei välttämättä liene hyvä lähteä (varsinkin jos irtisanomisaikasi on lyhyt), joten siinä kannattaa pelata vähän sen mukaan mikä jättää parhaan kuvan sinusta. Yleensä uuden rekryn aloittaminen ei ihan viikosta tai kahdesta ole kiinni, ja monesti noissa on paljonkin neuvottelumahdollisuuksia.

Missään nimessä ei kannata edes aloittaa keskustelua mahdollisesta palkankorotuksesta jos jäisit vanhaan firmaan. Siinä jaa kaikille paska maku suuhun. Kun päätät lähteä, niin silloin myös lähdet. Pääosin hyvissä työpaikoissa kuitenkin ymmärretään ihmisen omat pyrkimykset ja toivotetaan vilpittömästi onnea tulevaisuuteen. Aika harva niistä entisistä työkavereistakaan loppuikäänsä samassa firmassa on ja joskus varmasti törmäätte tulevaisuudessakin, siksi kenenkään ei kannata jättää paskaa makua.
 
Piraattiryhmäläiset ovat erilaisia - Siinä missä Ultrat ovat onnellisia jakaessaan sämpylän keskenään, on Piraateilla varaa ostaa kaikille omat.

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Mif, Nathan Aspinall, Rod Weery
Mikäli haluat pitää hyvät välit vanhaan firmaan, niin kesken jotain megaprojektia pahimmassa vaiheessa ei välttämättä liene hyvä lähteä (varsinkin jos irtisanomisaikasi on lyhyt), joten siinä kannattaa pelata vähän sen mukaan mikä jättää parhaan kuvan sinusta. Yleensä uuden rekryn aloittaminen ei ihan viikosta tai kahdesta ole kiinni, ja monesti noissa on paljonkin neuvottelumahdollisuuksia.
Taman kolikon toinen puoli on myos se, etta koska uudella tyonantajalla ei useinkaan ole homma viikosta tai kahdesta kiinni, niin se antaa hakijasta/tulokkaasta myos positiivisen kuvan heti alkumetreilla, etta osoittaa kykya lojaaliuteen hoitamalla edellisen tyonantajan kanssa sovitut asiat kuntoon ennen kuin vaihtaa maisemaa.
 
PITTSBURGH PENGUINS - "Kunitz was there"

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kannattaa muuten ehkä pitää LinkedIn -profiili ajan tasalla, jos etsii töitä. En ole sitä pariin vuoteen päivittänyt, mutta joitain kyselyitä on silti tullut. Eihän minua sentään headhuntata vaan kai näistä voisi haastatteluun kuitenkin päästä kerran kysellään.

Tuo juuri äsken tullut sopisi kyllä minulle ja mielenkiintoinen firmakin. Itse asiassa hain noille joskus takavuosina. En juuri nyt ole vaihtamassa puljua ja tuo olisi toisessa kaupungissakin. En myöskään ole muuttamassa.

Aika leveällä pensselillä siis vedetään ja kaikki muutkin saa saman viestin. Olisi se silti tarvittaessa hyvä päästä haastatteluun tekemättä itse mitään. Ajantasaisella profiililla ehdotuksia tulisi kenties vielä enemmän.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Kannattaa muuten ehkä pitää LinkedIn -profiili ajan tasalla, jos etsii töitä. En ole sitä pariin vuoteen päivittänyt, mutta joitain kyselyitä on silti tullut. Eihän minua sentään headhuntata vaan kai näistä voisi haastatteluun kuitenkin päästä kerran kysellään.
Kyllähän LinkedIn on loistava kanava työnhaussa. Monet henkilöstökonsultit käyttävät tätä kanavaa. Itse en ole kovin aktiivinen, mutta tiedot ovat ajan tasalla ja seuraan hieman alakohtaisia postauksia. Olen pari kertaa kommentoinutkin, mutta hyvin rajallisesti. Tästä huolimatta saan viikoittain kyselyitä kiinnostuksestani avoimia paikkoja kohtaan. Ennätys taitaa olla 4 kyselyä yhden viikonlopun aikana.

Toinen puoli on sitten se, että LinkedInissä ammutaan haulikolla, eli konsultti lähettää saman viestin viidelle kymmenelle potentiaaliselle henkilölle. Toisin sanoen se, että kyselyitä tulee, on hyvä merkki, mutta kyseessä on vasta alkusarja eikä pudotuspelit. Senkin olen huomannut, että suurin osa kyselyistä koskee saman tason paikkaa, mutta toisessa yhtiössä. Sitten ehkä 5% on uralla askel ylöspäin. Toiset 5% toiseen suuntaan. Etenkin isompiin yrityksiin tunnutaan hakevan paljon esimerkiksi johtajia päälliköiksi tai päällikkötason porukkaa asiantuntijahommiin.

Näkisin, että tässäkin hommassa kyselyiden laatu korvaa määrän. Toki, jos kukaan ei ole kiinnostunut, kannattaa varmaan tehdä itsensä ainakin näkyvämmäksi, jos ei muuta.
 
"Minä en enää suostu sellaiseen keskusteluun, jossa valtiovarainministeriön virkamiehet tai korkeat talouspolitiikan osaajat tulevat kertomaan, että nyt pitää julkista taloutta sopeuttaa sinne tai tänne."
Antti Rinne, SDP 25.2.2019

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Aika kova uutinen Taloussanomissa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006209727.html . Tämän voisi tietysti istuva hallituskin lukea ennen kuin jakaa silmittömästi rahaa joka tuutista.

Se mikä tuossa uutisessa pisti silmään niin kuvaan on saatu ammattilainen joista on huutava pula. Pajat palkkaavat toisiltaan kovemmalla liksalla miehiä ristiin rastiin. Jos maassa on yhtään ainoata työtöntä ammattitaitoista hitsaria tai koneistajaa niin syy ei ole työn puutteessa vaan ihmisessä on joku vika tai sitten unelma tilipussista on utopistinen. Homma on nimittäin niin että työstä maksetaan kyllä vähintään kohtuullisesti ja osaajille hyvin.

Tiedän kun viimeksi alkuviikolla soitin monta pajaa että olisin saanut omalle apuja edes pariksi viikoksi niin ketää ei saa liikkumaan ja jokainen puhelimeen vastannut kertoi kärsivänsä itsekin kapasiteettipulasta koska työvoimaa ei ole saatavilla.

Työllisyys sakkaa kun työhön kykenevät ovat jo kaikki töissä. Maassa on iso massa työhön kykenemättömiä tai haluamattomia ihmisiä ja lisää tulee jatkuvasti. Työssäkäyvät varmaan rahoittaisivat mieluummin omaa elämäänsä kuin tulonsiirroilla kansanosaa jota ei kiinnosta.
 
Viimeksi muokattu:
When you go out at night, try not to get too drunk. Because ugly women, they play on you, they take you home for fun.

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Iltalehdessä oli mielenkiintoinen tutkivan journalismin juttu. Toimittaja esitti olevansa tämän vuoden ylioppilas, joka on jäänyt ilman opiskelupaikkaa, ja hakevansa "mitä tahansa" työtä.

Kuten arvata saattaa, kaikille aloille ei ollut pääsemistä ihan tuosta vain. Osassa taas töitä olisi tarjolla, jos osallistuu työnantajan järjestämään koulutukseen (esim. taxi- ja vartiointiala).

Sen sijaan mm. siivoamaan tai kaupan kassalle olisi voinut päästä vaikka heti ilman koulutusta.

Tässä alla jutun lopusta lyhyt yhteenveto - joka lienee myös vastaus ketjun otsikon kysymykseen:
  • Siivousala (SOL, Lassila & Tikanoja): Joihinkin tehtäviin vaaditaan laitoshuoltajan koulutusta tai kokemusta, mutta monissa paikoissa hakija perehdytetään tehtäviinsä. Avoimia paikkoja runsaasti.
  • Kaupan ala (HOK-Elanto, Kesko): Täysi-ikäinen voi päästä myyjäksi ilman kokemustakin, tehtävissä arvostetaan hyvää asennetta. S-ryhmällä ja Keskolla myyjä-tittelillä yhteensä noin 150 avointa työpaikkaa ympäri Suomen.
  • Ravintola-ala (Hesburger, McDonald’s): Työnantaja kouluttaa työtehtäviin ja tarvittaessa myös työssä vaaditun hygieniapassin. Paljon erityyppisiä työsuhteita tarjolla koko Suomessa.
  • Muuttotyö (Niemi): Tehtäviin perehdytetään. Haussa lisäpisteitä ajokortista ja työturvallisuuskortista. Keikkatyötä tarjolla pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.
  • Lisäksi TE-toimiston työpaikkailmoitusten perusteella ilman koulutusta pääsee nopeastikin esimerkiksi myyntiedustajan tai henkilökohtaisen avustajan tehtäviin.
(Lähde: Iltalehti)
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Iltalehdessä oli mielenkiintoinen tutkivan journalismin juttu. Toimittaja esitti olevansa tämän vuoden ylioppilas, joka on jäänyt ilman opiskelupaikkaa, ja hakevansa "mitä tahansa" työtä.

Kuten arvata saattaa, kaikille aloille ei ollut pääsemistä ihan tuosta vain. Osassa taas töitä olisi tarjolla, jos osallistuu työnantajan järjestämään koulutukseen (esim. taxi- ja vartiointiala).

Sen sijaan mm. siivoamaan tai kaupan kassalle olisi voinut päästä vaikka heti ilman koulutusta.

Tässä alla jutun lopusta lyhyt yhteenveto - joka lienee myös vastaus ketjun otsikon kysymykseen:
  • Siivousala (SOL, Lassila & Tikanoja): Joihinkin tehtäviin vaaditaan laitoshuoltajan koulutusta tai kokemusta, mutta monissa paikoissa hakija perehdytetään tehtäviinsä. Avoimia paikkoja runsaasti.
  • Kaupan ala (HOK-Elanto, Kesko): Täysi-ikäinen voi päästä myyjäksi ilman kokemustakin, tehtävissä arvostetaan hyvää asennetta. S-ryhmällä ja Keskolla myyjä-tittelillä yhteensä noin 150 avointa työpaikkaa ympäri Suomen.
  • Ravintola-ala (Hesburger, McDonald’s): Työnantaja kouluttaa työtehtäviin ja tarvittaessa myös työssä vaaditun hygieniapassin. Paljon erityyppisiä työsuhteita tarjolla koko Suomessa.
  • Muuttotyö (Niemi): Tehtäviin perehdytetään. Haussa lisäpisteitä ajokortista ja työturvallisuuskortista. Keikkatyötä tarjolla pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.
  • Lisäksi TE-toimiston työpaikkailmoitusten perusteella ilman koulutusta pääsee nopeastikin esimerkiksi myyntiedustajan tai henkilökohtaisen avustajan tehtäviin.
(Lähde: Iltalehti)
Mikäs tässä niin kiinnostavaa oli? Se, että nuorille löytyisi ainakin osa-aika töitä, joiden lisäksi voi loput elämiseen tarvittavat rahat voi hakea luukulta?
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Nyt tulisi työt tarpeeseen. Tilanne on sellainen, että uniapnean aiheuttama krooninen väsymys on alkanut helpottamaan, ja jaksaisin tehdä töitä.

Väsymys jatkui useamman vuoden, ja maine sinä aikana ryvettyi pahasti. Löysin ihmeen kaupalla kesän ajaksi duunia. Meinasi käydä hyvin, ja luulin löytäneeni kesäduunin jälkeen juuri sellaisen työpaikan jota olen toivonut pitkään. Paikka oli rekryfirman kautta auki. Pari viikkoa sitten oli haastattelu toimeksiannon tehneessä yrityksessä. Seuraavalla viikolla rekryfirmasta soitettiin ja kerrottiin, että toimeksiantaja oli tykännyt ja haluaa minut sinne töihin. Käytiin puhelimessa yleisesti työsuhteen ehdot läpi ja sovittiin, että työsopimus vahvistetaan kirjallisesti seuraavana päivänä.

Tähän asti oli kaikki hyvin, ja olin onneni kukkuloilla. Arvaattekin että näin ei sitten tapahtunutkaan. Sen viikon perjantaina tuli tieto, että rekryfirmalla ja toimeksiantajalla oli tullut ongelmia keskinäisessä sopimuksessa, eikä tämän tiedon mukaan minun työni alakaan niinkuin piti. Homma on loppuunkäsitelty siltä osin.

Nyt olen sitten täysin tyhjän päällä, kun edellinen määräaikainen työsuhde loppui, eikä jatkoa tehty. Kysyin sitten kesäduunille jatkoa, mutta sitä ei herunut.

Hakemuksia tässä laitellut, mutta eipä ole puhelin soinut. Ahdistaa ihan saatanasti!
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Kehnolta näyttää edelleen, joten olen laajentanut hakualuetta reilusti. Nyt vaan menee homma ihan päinvastoin, kun uniapnean aiheuttaman väsymyksen haihduttua olisin todella hyvä työntekijä. Muutamana vuosi sitten, kun pysyin juuri haastattelujen ajan jotenkin virkeänä ja tarkkaavaisen oloisena sain työpaikkoja hyvällä prosentilla. En ollut silloin varsinaisesti työkykyinen, mutta jotenkin kyllä suoriuduin 50%:n tehoilla työtehtävistäni.
 

Lavis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Pittsburgh Penguins
Onko palstalaisia töissä ulkomailla tai työskennellyt ulkomailla? Jos on, niin haluaisin kuulla hieman kokemuksia.

Itse hain juuri Espanjaan töihin. Käytännössä tekemään samaa työtä mitä teen Suomessa, mutta eri firmalle. Mahdollisuudet päästä ovat erittäin hyvät. Kyseessä olisi vuoden sopimus aluksi ja työt alkaisi parin kuukauden päästä. Paras olisi, jos Espanjassa on joku työskennellyt tai työskentelee, niin osaa vähän kertoa, että onko nyt mitään järkeä vai ei. Nyt on vaan sellanen sauma elämässä, että jollei tätä käytä niin jää käyttämättä. Eletään mielenkiintoisia aikoja.
 
Matt Nickerson, Sidney Crosby ja Jesse Niinimäki

teppana

Jäsen
Kehnolta näyttää edelleen, joten olen laajentanut hakualuetta reilusti. Nyt vaan menee homma ihan päinvastoin, kun uniapnean aiheuttaman väsymyksen haihduttua olisin todella hyvä työntekijä. Muutamana vuosi sitten, kun pysyin juuri haastattelujen ajan jotenkin virkeänä ja tarkkaavaisen oloisena sain työpaikkoja hyvällä prosentilla. En ollut silloin varsinaisesti työkykyinen, mutta jotenkin kyllä suoriuduin 50%:n tehoilla työtehtävistäni.
Jos et ole kovin nipo töiden suhteen, siivousalan hommia saa tyyliin sormia napauttamalla. Töiden ohella voi sitten katsella muita hommia vähän levollisimmin mielin.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Jos et ole kovin nipo töiden suhteen, siivousalan hommia saa tyyliin sormia napauttamalla. Töiden ohella voi sitten katsella muita hommia vähän levollisimmin mielin.
Hyvä vinkki, mutta oman alan töitä löytyi pari kk sitten. Ei minusta kyllä siivousalalla mitään hyötyä olisi, kun osaan ainoastaan imuroida siten, että ennen ja jälkeen kuvista huomaa jotain eroa. Muilla välineillä saan ainoastaan sotkua aikaan.
 

Kipa84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Onkos täällä kenelläkään kokemuksia näistä koulutuksista joissa hankitaan tyyliin 6kk työssäoppimalla ammatillinen osaaminen ja (hyvällä tuurilla) työllistytään tähän asiakasyritykseen koulutusjakson jälkeen? Ainakin Saranen Consulting tarjoaa jotain tällaisia.

Yrittänyt tässä löytää uutta duunia itselle mutta vaihtoehdot on varsin vähissä eikä hakuammuntana tehdyt haut ole tuottaneet tuloksia. Näissä tällaisissa em. koulutuksissa tosin on yleensä ehtona se, että on työtön työnhakija enkä oikein haluaisi ottaa riskiä irtisanoutumalla ensin nykyisestä työstä.

Jos on jotain kokemuksia näistä, eli miten hyvin tuon koulutusjakson jälkeen sitten työllistyy asiakasyritykseen jne. niin olisi kiva kuulla miten muilla on mennyt.
 
Suosikkijoukkue
Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
Onko palstalaisia töissä ulkomailla tai työskennellyt ulkomailla? Jos on, niin haluaisin kuulla hieman kokemuksia.

Itse hain juuri Espanjaan töihin. Käytännössä tekemään samaa työtä mitä teen Suomessa, mutta eri firmalle. Mahdollisuudet päästä ovat erittäin hyvät. Kyseessä olisi vuoden sopimus aluksi ja työt alkaisi parin kuukauden päästä. Paras olisi, jos Espanjassa on joku työskennellyt tai työskentelee, niin osaa vähän kertoa, että onko nyt mitään järkeä vai ei. Nyt on vaan sellanen sauma elämässä, että jollei tätä käytä niin jää käyttämättä. Eletään mielenkiintoisia aikoja.
Onko järkeä? Millä järki mitataan? Varmasti on järkeä, jos käytät saumasi järkevästi ja esimerkiksi opit espanjan kielen hyvin.
Parempi kysymys kai olisi, miksi kukaan jolla ei ole huollettavia alaikäisiä jättäisi käyttämättä tilaisuuden tästä ikuisesta marraskuusta poistumiseen. Takaisin pääsee aina, paitsi ehkä jos lähtee terroristiksi Syyriaan.
 
Kaikkea mitä sanon saa ja täytyy käyttää minua vastaan.

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko palstalaisia töissä ulkomailla tai työskennellyt ulkomailla? Jos on, niin haluaisin kuulla hieman kokemuksia.

Itse hain juuri Espanjaan töihin. Käytännössä tekemään samaa työtä mitä teen Suomessa, mutta eri firmalle. Mahdollisuudet päästä ovat erittäin hyvät. Kyseessä olisi vuoden sopimus aluksi ja työt alkaisi parin kuukauden päästä. Paras olisi, jos Espanjassa on joku työskennellyt tai työskentelee, niin osaa vähän kertoa, että onko nyt mitään järkeä vai ei. Nyt on vaan sellanen sauma elämässä, että jollei tätä käytä niin jää käyttämättä. Eletään mielenkiintoisia aikoja.
Mä olen ollut hiukan aikaa ulkomailla duunissa, ja olen tälläkin hetkellä tavallaan. Espanjassa en ole ikinä edes käynyt, mutta voin vähän yleisesti kertoa ulkomaan hommista.

Ensimmäinen reissu mulla oli juuri tuollainen vuoden rykäys. Olin opiskelemassa, mutta tuli tilaisuus lähteä Skotlantiin töihin ja minähän lähdin. Ihan paska hommahan se oli, mutta muuten oli kyllä huikea reissu. Aika monta uutta kaveria sain, ja onpahan jälkeenpäinkin nähty. Tällä hetkellä olen ollut nykyisessä kotimaassani töissä yhteensä noin 4 vuotta.

Ei se työ itsessään luultavasti sen kummempaa ole kuin muuallakaan, mutta kulttuurien erilaisuus voi joskus potkia vastaan. Täällä esimerkiksi vallitsee sellainen hallittu kaaos. Periaatteessa hommat on hallussa, mutta jengi stressaa ihan ihme asioista. Myös välillä esiintyvä infernaalinen kikattelu ja hihittely avotoimistossa välillä vähän rassaa hermoja.

Skotlannin duunit olivat ihan ok, mutta täytyy sanoa että tuolla UK:ssa tuntuu nämä pikkumanagerit olevan järjestäen aivan imbesillejä. Yleensä ovat päässeet managerin hommiin kun isi tai äiti oli joskus sata vuotta sitten samalla tehtaalla duunissa.

Eipä mua ole ikinä ihmeemmin mietityttänyt missä maassa sitä duuninsa tekee. Aina joutuu sopeutumaan, mutta näissä nyt jotenkin edes sivistyneissä valtioissa hommat yleensä lopulta kuitenkin toimivat.

Eikun sinne vaan!
 
Yes English can be weird. It can be understood through thorough thought, though.

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Onkos täällä kenelläkään kokemuksia näistä koulutuksista joissa hankitaan tyyliin 6kk työssäoppimalla ammatillinen osaaminen ja (hyvällä tuurilla) työllistytään tähän asiakasyritykseen koulutusjakson jälkeen? Ainakin Saranen Consulting tarjoaa jotain tällaisia.

Yrittänyt tässä löytää uutta duunia itselle mutta vaihtoehdot on varsin vähissä eikä hakuammuntana tehdyt haut ole tuottaneet tuloksia. Näissä tällaisissa em. koulutuksissa tosin on yleensä ehtona se, että on työtön työnhakija enkä oikein haluaisi ottaa riskiä irtisanoutumalla ensin nykyisestä työstä.

Jos on jotain kokemuksia näistä, eli miten hyvin tuon koulutusjakson jälkeen sitten työllistyy asiakasyritykseen jne. niin olisi kiva kuulla miten muilla on mennyt.
Itse olen käynyt aikanaan nimenomaan Sarasen puolen vuoden mittaisen ohjelman, jossa siis työskenneltiin asiakasyrityksessä heti ekasta päivästä lähtien, ja ainakin tuolloin tuo oli kyllä todella toimiva järjestely ja käsittääkseni meidän ohjelmastamme (it-alan konsultteja) työllistyi muutamaa lukuunottamatta kaikki. Eli ainakin Sarasella taitaa olla aika kova recordi työllistymisen suhteen. Se on totta, että tuossa on tuo ikävä kikkailu byrokratian kanssa, mutta sellasta se tässä kommunistien maassa on.
 
"Ekonomien varsinkin voi leikata tuntuvastikin. Rahan teko ylipäänsä on täysin turhaa hommaa, sillä rahaa on aina sama määrä ja se vain kiertää - eivät siis tee yhtään mitään produktiivista." -ijuka

Kipa84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Itse olen käynyt aikanaan nimenomaan Sarasen puolen vuoden mittaisen ohjelman, jossa siis työskenneltiin asiakasyrityksessä heti ekasta päivästä lähtien, ja ainakin tuolloin tuo oli kyllä todella toimiva järjestely ja käsittääkseni meidän ohjelmastamme (it-alan konsultteja) työllistyi muutamaa lukuunottamatta kaikki. Eli ainakin Sarasella taitaa olla aika kova recordi työllistymisen suhteen. Se on totta, että tuossa on tuo ikävä kikkailu byrokratian kanssa, mutta sellasta se tässä kommunistien maassa on.
Kiitos vastauksesta. Vähän noita nettisivuja selailin mutta ei ainakaan itselleni osunut silmään tietoa että mitä tuloja tuona koulutusaikana saa? Koska nuo tosiaan näytetään järjestettävän työvoimakoulutuksena niin saako tuolta ajalta minkäänlaista "oikeaa" palkkaa sieltä asiakasyrityksestä vai tuleeko vain joku tuki työkkäriltä tmv? Varmaan ihan perusjuttuja mutta ei oikein ole näistä mitään kokemusta...

Näitä vaihtoehtoja kun on tässä jo jonkin aikaa pyöritellyt niin ainahan se ekana tulee mieleen miten talous kestäisi tuollaisen homman eli ensin jättäytyä työttömäksi joka jo itsessään on näin yksinasuvalle aika iso riski ja sitten miten tulee toimeen sen 6-12kk ajan.
 
Tekevälle löytyy töitä. Tulee vain olla valmis tekemään sen eteen enemmän. Eikä selitellä, niinkuin se tapa on lisääntynyt.
Koulut tulee käydä kohtuudella. Ja voi lisäkouluttaa itseään myöhemminkin. Helpolla ei oman alan työtä ole, niin pitää olla valmis muihinkin hommiin.
Ns. Paskahommista voi joutua usein aloittamaan, mutta eteenpäin on hyvä pyrkiä. Hoitaa hommansa hyvin, saa kokemusta ja ehkäpä myös kehujakin. Ja tarvittaessa samalla hieman vilkuilee josko löytyisi hieman parempaa hommaa.
Tulisi olla valmis muuttamaan toiselle paikkakunnalle koulun tai työn perässä.
Ehkäpä sitten vasta, kun on hyvä työ, niin vakinaistaa asuinpaikkansa sinne.

Suunnilleen noilla periaatteilla on työtä löytynyt aikoina, jolloin on ollut tarjolla työpaikkoja vähemmän. Joten samalla periaatteella se työ löytyy ennenpitkää nykyisinkin.
 

hege

Jäsen
Hyvä pitää mielessä se, että työssä oleva hakija on usein houkuttelevampi kuin työtön työnantajan silmissä eli ihan kevyin perustein ei kannata ensin irtisanoutua ja sitten alkaa katsomaan uutta duunia.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko palstalaisia töissä ulkomailla tai työskennellyt ulkomailla? Jos on, niin haluaisin kuulla hieman kokemuksia.

Itse hain juuri Espanjaan töihin. Käytännössä tekemään samaa työtä mitä teen Suomessa, mutta eri firmalle. Mahdollisuudet päästä ovat erittäin hyvät. Kyseessä olisi vuoden sopimus aluksi ja työt alkaisi parin kuukauden päästä. Paras olisi, jos Espanjassa on joku työskennellyt tai työskentelee, niin osaa vähän kertoa, että onko nyt mitään järkeä vai ei. Nyt on vaan sellanen sauma elämässä, että jollei tätä käytä niin jää käyttämättä. Eletään mielenkiintoisia aikoja.
Jos lapsia tms. velvoitteita Suomessa ei ole niin on kyllä paras ratkaisu mitä voi tehdä ainakin näin omasta mielestäni. Taannoin itsekkin Euroopassa mutaman vuoden asuneena koin sen elämäni parhaaksi ratkaisuksi pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä jonnekkin ilman tietoa tulevasta. Itselläni tosin ei ollut työtä, asuntoa eikä oikeastaan mitään muuta paitsi hieman rahaa pankkitilillä ja yksi matkalaukku johon oli sullottu kledjut.

Joten varsinkin jos työ on jo valmiina niin suosittelen vahvasti =) Espanja tosiaan kannattaa opetella kunnolla ties vaikka jäisi pidemmällekkin reissulle. Ilman epsanjaa tuolla nääs todella todella hankala työllistyä halutessaan muihin hommiin ja muutenkin hankala Englanniksi asioida ( riippuen toki hieman missäpäin Espanjaa ), kun tuo kielitaito paikallisilla hieman hakusessa.
 
Pellaillaan.

Kipa84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Tekevälle löytyy töitä. Tulee vain olla valmis tekemään sen eteen enemmän. Eikä selitellä, niinkuin se tapa on lisääntynyt.
Koulut tulee käydä kohtuudella. Ja voi lisäkouluttaa itseään myöhemminkin. Helpolla ei oman alan työtä ole, niin pitää olla valmis muihinkin hommiin.
En ole kranttu töille mutta itselläni on tiettyjä rajoitteita jotka käytännössä estävät tietynlaiset fyysiset työt joten ne jäävät automaattisesti pois listalta. Nykytilanteessa olen vain alkanut miettimään että olisiko tulevaisuutta ajatellen paras ratkaisu nimenomaan joku tällainen koulutuspohjainen homma koska muutoin tuntuu olevan vaikea saada jalkaa oven väliin.

Mutta, tähän sitten liittyy nuo riskit joista aiemmin mainitsinkin ja omalla kohdallani yksinasuvana ja asuntolainallisena se huoli taloudesta on nimenomaan se ykkösasia. Lisäksi olen vähän turhan huono ottamaan isoja riskejä ja sen tiedostan itsekin.

Hyvä pitää mielessä se, että työssä oleva hakija on usein houkuttelevampi kuin työtön työnantajan silmissä eli ihan kevyin perustein ei kannata ensin irtisanoutua ja sitten alkaa katsomaan uutta duunia.
Joo, tämä on mielestäni kanssa iso pointti jota ainakin itse työnantajana jäisin hieman ihmettelemään että miksi näin.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Kiitos vastauksesta. Vähän noita nettisivuja selailin mutta ei ainakaan itselleni osunut silmään tietoa että mitä tuloja tuona koulutusaikana saa? Koska nuo tosiaan näytetään järjestettävän työvoimakoulutuksena niin saako tuolta ajalta minkäänlaista "oikeaa" palkkaa sieltä asiakasyrityksestä vai tuleeko vain joku tuki työkkäriltä tmv? Varmaan ihan perusjuttuja mutta ei oikein ole näistä mitään kokemusta...

Näitä vaihtoehtoja kun on tässä jo jonkin aikaa pyöritellyt niin ainahan se ekana tulee mieleen miten talous kestäisi tuollaisen homman eli ensin jättäytyä työttömäksi joka jo itsessään on näin yksinasuvalle aika iso riski ja sitten miten tulee toimeen sen 6-12kk ajan.
Lähdin tuohon mukaan itse oikeastaan suoran koulun penkiltä, ja itselläni ainoa tulolähde tuon vajaan puolen vuoden ajan oli työkkärin tuki. Jotkut veti jollain kassan ansiosidonnaisilla ja olen kuullut, että jotkut olisivat onnistuneet neuvottelemaan siltä koulutusjaksoltakin palkkaa työnantajalta.

Se koulutusjakso tosiaan oli sen 6kk eli sen jälkeen tehtiin ihan perus työsopimus ja jos nyt on kyse IT-alan hommista niin kyllähän se palkka silloin varmaan jo tossa alkuvaiheessakin kolmosella alkaa. Eli kyllähän tossa sulle varmaan kituuttamista olisi ainakin jonkin verran tiedossa sen puolisen vuotta, mutta jos on mieleistä hommaa niin aika lyhyt aikahan se on kituuttaa. Toki tietysti mun on ehkä helppo sanoa, kun menin suoraan koulun penkiltä, nyt olisi varmasti itselläkin kyllä iso kynnys lähteä tuollaiseen mukaan. Mutta kaiken kaikkiaan tuosta koko järjestletystä ja Sarasesta jäi kyllä positiiviset kokemukset.
 
"Ekonomien varsinkin voi leikata tuntuvastikin. Rahan teko ylipäänsä on täysin turhaa hommaa, sillä rahaa on aina sama määrä ja se vain kiertää - eivät siis tee yhtään mitään produktiivista." -ijuka

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Onko palstalaisia töissä ulkomailla tai työskennellyt ulkomailla? Jos on, niin haluaisin kuulla hieman kokemuksia.

Itse hain juuri Espanjaan töihin. Käytännössä tekemään samaa työtä mitä teen Suomessa, mutta eri firmalle. Mahdollisuudet päästä ovat erittäin hyvät. Kyseessä olisi vuoden sopimus aluksi ja työt alkaisi parin kuukauden päästä. Paras olisi, jos Espanjassa on joku työskennellyt tai työskentelee, niin osaa vähän kertoa, että onko nyt mitään järkeä vai ei. Nyt on vaan sellanen sauma elämässä, että jollei tätä käytä niin jää käyttämättä. Eletään mielenkiintoisia aikoja.
Jeesjees. Mulla on kokemusta aikalailla Espanjassa työskentelystä.
Mikäli ei ole lapsia tai lapset on alle kouluikäisiä niin mikä ettei. Se auringonvalo. Kyllä se vaan antaa virtaa paljon. Aurinkorannikolla talvisin lämpötilat vaihtelee todella paljon. 8c voi olla tammikuussa kun taas esimerkiksi alkuviikosta nyt oli 23c. Mitään lämmitystä tietenkään Espanjalaisissa asunnoissa ei ole.
Mikäli menet tekemään aspaa. On palkka suhteessa helvetin huono. Tiukkaa tulee olemaan. Palkka kieppuu siellä aspassa noin 1200-1400€/kk. Aurinkorannikko on vuokratasoltaan aika kallis mielestäni. Ruoka on kaupassa edullisempaa selkeästi mitä Suomessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy