Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

  • 1 052 561
  • 10 364

Tulisiko Suomen liittyä Natoon

  • Kyllä

    Ääniä: 764 90,7%
  • Ei

    Ääniä: 78 9,3%

  • Äänestäjiä
    842
  • Poll closed .

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Olen kyllä tästä hieman eri mieltä - eikä kysymys ole vain viimeisistä vuosikymmenistä vaan myös kylmän sodan ajasta: USA sabotoi monella tavalla populaareja liikkeitä, jotka alkuvaiheessa olivat suhteellisen maltillisia ja ei-uskonnollisia ja tuki korruptoituneita monarkioita (Saudi-Arabia ja Iran pahimpina). Varmasti olisi ollut vaikeata löytää mitään "täydellistä linjaa", joka olisi taannut auvoisuuden ja ihanuuden, mutta tuo vuosikymmenten tapa sekaantua noiden maiden sisäpolitiikkaan Neuvostoliiton pelossa, ei kantanut hyvää hedelmää.

Ja toki nämä viimeiset seikkailut ovat olleet omiaan destabilisoimaan aluetta. Etenkin toinen Irakin miehitys oli yksinkertaisesti vain hyökkäyssota, joka onneksi täysin epäonnistui.
Hyvä, että vain "hieman" eri mieltä ;-)

Me tarkastelemme Lähi-itää oman kulttuurillisen kontekstin läpi. Minäkään en väitä todella tuntevani sitä ajattelua, vaikka olen työskennellyt useissa alueen valtioissa ja opiskellut sen kulttuuria ja erityisesti poliittista islamia. Maltillisia ja ei-uskonnollisia populaareja liikkeitä, joihin oletan sinun viittaavan, tuolla alueella ei Israelia (ja osin Turkkia) lukuun ottamatta ole. Islamiin perustuva sosiaalinen konstruktio läpäisee kaikki elämän tasot, pitää ihmiset lojaaleina ensiksi omille klaaneilleen ja seuraavaksi yhteisöjen mullaheille, ummalle, etc. Kaikki poliittiset tavoitteet, hierarkiat, sosiaalinen kanssakäyminen, jopa sopimusten (niin kaupallisten, perheiden välisten, kuin poliittisten) noudattaminen, heijastuu tätä taustaa vasten.

Otetaan yksi esimerkki: Itä-Jerusalemissa amerikkalaiset tukivat paikallisia arabi/palestiinalaisvaikuttajia, joka yrittivät saada Itä-Jerusalemin arabit äänestämään Israelin kunnallisvaaleissa Jerusalemin valtuustoon omia edustajiaan. Itä-Jerusalemissa on pula tavallisista peruskouluista. Israelin valtiolla olisi (ainakin vuonna 2019) ollut antaa Itä-Jerusalemiin heti kahdelletoista uudelle peruskoululle rahoitus. Näiden perustaminen vaatisi yhteistyötä ja suunnittelua kaupungin eri instansseissa. Palestiinalaisia monin tavoin rahoittavat amerikkalaiset yrittivät siis saada Itä-Jerusalemin arabit äänestämään sinne edustajiaan, mutta palestiinalaisten umma antoi fatwan (uskonnollinen päätös), että äänestäminen on sionismia. Tätä päätöstä tuki myös moni YK:lle työskentelevä alueen toimija. Itä-Jerusalemin väestö ei siis edelleenkään äänestä kunnallisvaaleissa, mutta PA:n hallinto kyllä valittaa maailmalle (YK:lle), kuinka Itä-Jerusalemin arabilapsia syrjitään Israelin koulutusjärjestelmässä. YK:ssa ja EU:ssa ollaan pöyristyneitä Israelille ja annetaan rahaa sortoa vastaan taistelevalle PA:n hallinnolle. Asiaan konkreettista parannusta ajaneet amerikkalaiset ovat vain vittuuntuneita YK:n touhuun ja leikkaavat omaa (merkittävää) rahoitustaan PA:lta. Tämä taas saa YK:n ja EU:n lisäämään omaa tukeaan PA:lle ja maailman erkkituomiojat syyttämään Israelia ja USA:ta.

Ikiliikkuja on keksitty, se on PA:n kehittämä avustusteollisuus. Hallinnon jäsenten lasten ulkomaisten yliopistojen lukukausimaksut erääntyvät, kannustetaan vaikeista perhetaustoista tulevia, syrjäytymisvaarassa olevia paikallisia nuoria heittelemään Israelin rajavartioita polttopulloilla ja kivillä. Tulee pidätyksiä, lasten kuvat maailmalle ja sieltä tulee, niin arabimaista kuin YK:lta lisää tukea sortoa vastaan taistelevalle PA:n hallinnolle. Ja näin kätevästi on hallinnon lasten yliopistomaksut kuitattu.

Nuo edelliset tarinat ovat tosia. Kun näitä opin työssäni ymmärtämään, opin ymmärtämään enemmän myös amerikkalaisia. Pyhimyksiä eivät ole, mutta eivät ole sellainen suuri saatana, kuten Iran, Syyria, Hamas tai alueen wahhabistit väittävät. Ja jotta ei mennä ohi aiheen, niin tämä amerikkalaisten ymmärtäminen helpottaa kovasti suhtautumista Nato-jäsenyyteen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Nuo edelliset tarinat ovat tosia. Kun näitä opin työssäni ymmärtämään, opin ymmärtämään enemmän myös amerikkalaisia. Pyhimyksiä eivät ole, mutta eivät ole sellainen suuri saatana, kuten Iran, Syyria, Hamas tai alueen wahhabistit väittävät. Ja jotta ei mennä ohi aiheen, niin tämä amerikkalaisten ymmärtäminen helpottaa kovasti suhtautumista Nato-jäsenyyteen.
No, enpä kyllä ymmärtääkseni näin väittänytkään. Tunnustan että näistä viimeaikaisista tapahtumista etenkin hyökkäys Irakiin ja Afganistanin miehityksen suurin piirtein 0-tulos ovat saaneet minut miettimään näiden interventioiden hyödyllisyyttä. USA:ta tunnen mielestäni sangen hyvin - ja sen yhteiskunta on todella huolestuttavassa tilassa: toinen pääpuolueista on täysin harhainen ja epäluotettava, yksi median pääkanavista on puolestaan mielipidepuoleltaan lähes RT:hen verrattavissa. Se maa on pahasti ja pelottavasti sairas.

Oli hauska muuten eräästä Afganistanin miehityksestä kertovasta teoksesta lukea, että sangen keskeinen republikaaninen ulkopoliittinen päättäjä tunnusti, ettei ikinä muista ketkä Lähi-Idän muslimeista ovat "hyviksiä" (sunnit) ja ketkä "pahiksia" (shiiat). Ei hyvää päivää. Saudi-Arabia puolestaan on roistovaltio, jonka roistomaisuutta USA on käytännössä tukenut vuosikymmenet.

Ei tämä kritiikki tarkoita sitä, että USA on suuri saatana - eihän se todellakaan ole. Vaan sen toivomista, että se osaisi ajaa omia ja lännen etuja nyansoidummin ja järkevämmin mm. Lähi-Idässä. Ja että vaikka välillä unohtaisi täysin epärealistisen "hyvis ja pahis" -ajattelun...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
En kyllä ymmärrä, miten Kontulan Nato-vastaiset perustelut voi nähdä järkevinä. Eihän niissä ole oikein mitään järkipohjaa. Näkemys perustuu lähinnä silmien ummistamiseen ja haavemaailmaan. Asiat, mitkä eivät ole mahdottomia tulkitaan mahdollisiksi ja tätä käytetään tilanteesta riippuen omaa mielipidettä tukemaan.

Yhdessä asiassa olen Kontulan kanssa samaa mieltä. Keskustelut Venäjän ongelmista Suomessa kuin kansainvälisestikin on muovautunut hyvin pitkälti keskusteluksi Putin ongelmasta ja nämä sodat nähdään yhden sairaan miehen näytöksenä. Ehkäpä tämä on kansalaisille helpompi sisäistää, kun ei tarvitse Venäjää laajamittaisemmin tuomita. Tämä tulee todennäköisesti aiheuttamaan sen, että joudumme vielä mahdollisesti jopa lähitulevaisuudessa käymään uudet keskustelut ihan suoraan Venäjästä uhkana. Tai jos ei keskusteluja, niin kansalaisten täytyy tämä asia henkilötasollakin sisäistää.

Erittäin todennäköisesti Venäjältä ei ole mitään valoista tulevaisuutta tulossa. Ei edes Putinin jälkeen. Tarvitaan aika iso ihme, että tuo maa tulee tuosta koskaan parantumaan. Niin vahvasti koko valtion kaikki tahot on väännetty tämän KGB ryhmittymän tahtoon.

Nyt me läntiset maat voidaan vain varustautua mahdollisimman hyvin, että Venäjä ei ikinä hyökkäisi tänne kleptokratian ilosanomaa levittämään. Sitten vain toivotaan, että tyytyvät sotimaan sisäisesti ja niiden maiden kanssa, jotka eivät demokraattiseen yhteiskuntaan halua / pysty kuulumaan. Kunnes sitten toivottavasti jonain päivänä onnistuvat sisäisesti kasvamaan demokraattisia arvoja ja ihmisyyttä arvostavaksi kansaksi.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
NATOn vastustus on myös poliittista peliä. Vasemmistoliiton kannatus seilaa alle 10%:ssa ja kiihkeiden NATO vastustajien määrä Suomessa on varmasti korkeampi kuin tuo 10%. MIkäli Vasemmistoliitto kokonaisuudessaan ja/tai sen eturivin poliitikot vastustavat NATO jäsenyyttä, tuonee se puolueelle uusia kannattajia, jos oletetaan ettei eduskunnan ainoa selkeästi NATO vastainen puolue VKK ei uusi ainoaa paikkaansa seuraavissa ek-vaaleissa. Kun Vasemmistoliitossa on aatteltaan muita puolueita enemmän niitä, joille kaikenlainen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa edustaa jo lähtökohtaisesti vastenmielisyyttä sanelee tunne rationalisuutta enemmän NATO kysymyksessä ja johtaa siten kategoriseen NATO vastaisuuteen.

On suoranaista ylimielisyyttä ja naiiviutta väittää, ettei Venäjä uhkaa Suomea. Ylimielisyyttä siksi, ettei kukaan pysty ennustamaan minkälainen Venäjä on 10, 20, 30 tai 50 vuoden kuluttua. Venäjällä on yli 500 vuoden näytöt sen impearialistista tavoitteista, joiden saavuttamiseksi se ei kaihda käyttää väkivaltaa tai edes pyri kunnioittamaan kansainvälistä oikeutta. Siksi on myös naiiviutta kuvitella etteikö sen imperialistiset tavoitteet ja etupiiriajattelu koskisi tulevaisuudessa myös Suomea. Nato tuo peliin mukaan sen jäsenten välisen solidarisuuden jonka kokonaisvaikutuksena se valvoo, ettei Venäjä kykene rikkomaan pelisääntöjä NATOn jäseniä kohtaan.

Siksi on täyttä idiotismia ja Kremlin narratiivin tehostamista väittää NATOn esittäytyvän minään muuna uhkana Venäjälle kuin sellaisena, jossa NATOlla on kyky torjua Venäjän laajentumispyrkimykset.

Ja sekös Venäjää vituttaa.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä henkilökohtaisesti jätän Nato-jäsenyyden herran haltuun. Suomen poliitikot on fiksuja vaikka niitä aina mollataankin. Kunhan ei tehdä mitään kansanäänestystä (mitä ei kai olla onneksi tekemässä) kun siinä vaikuttaisi liikaa meidän pienten ihmisten tunteet ja nyt ollaan kumminkin isojen kysymysten äärellä. Plus äänestyskäyttäytymiseen voitaisiin vaikuttaa trollaamalla.

Hyvä Suomi, luotan meihin.
Nimenomaan näin. Meillä on 200 kansanedustajaa valittuna ja heillä on käytettävissään paras mahdollinen, osittain tai kokonaan salassapidettävä, tieto päätöksenteon pohjaksi. Jokaisen edustajan on kyettävä muodostamaan kanta NATO-asiasta. Tavallisella pulliaisella ei näitä tietoja ole käytettävissään, joten kanta perustuisi johonkin muuhun. Siksi ehdoton ei minkäänlaiselle kansalaiskyselylle tai kansanäänestykselle. Olisin jopa valmis siihen, että hallitus päättää, mutta toki eduskunnan laaja tuki on vahvempi selkänoja hakemuksen jättämiselle. Muutama postkommunisti saa olla vapaassa maassa vastakkaista mieltä, mutta veikkaisin hakemuksen takana olevan n. 170 kansanedustajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En kyllä ymmärrä, miten Kontulan Nato-vastaiset perustelut voi nähdä järkevinä. Eihän niissä ole oikein mitään järkipohjaa.
Ei ole. Tuli mieleen, mitä jos Jani Mäkelä tai Mika Niikko kertoisi tietävänsä, että Venäjä ei jatkossa hyökkää ja tutkijat kuulemma kaikki ovat tätä mieltä.

Menisikö valehtelu läpi? Unohtaisiko some ja media silloin sen, että nimenomaan useiden maiden tutkijat ja asiantuntija-arviot suosittavat Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyyttä Itämeren alueen vakauttamiseksi Venäjän painostusta ja hyökkäysuhkaa vastaan?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Lisäksi noita Kontulan kommentteja:

”Minä en todellakaan haluaisi käydä tätä keskustelua, vaan haluaisin puhua esimerkiksi lakoista. En ole lainkaan innostunut siitä, että meillä käydään Nato-keskustelua, eikä se voisi minua vähempää kiinnostaa, jos olisi valinnanvaraa.”

Poliitikko, jota kansallinen ja kansainvälinen turvallisuus ei voisi vähempää kiinnostaa. Kysyn vain, onkohan hän oikeassa paikassa?

"Hän sanoo, että esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyy vahva tieteellinen näyttö, jonka voi ottaa politiikan lähtökohdaksi tai jättää ottamatta. Nato-kysymyksessä faktapohjalla ja skenaarioilla on vähemmän merkitystä, koska asiat voivat lähteä mihin suuntaan tahansa."

Taas kerran, onkohan Kontula oikeassa paikassa hommissa? Jos päätöksiä tehtäisiin vain asioista, joita voidaan arvioida luonnon lakien tarkkuudella, ei poliitikkojen varmaan kauheasti tarvitsisi päätöksiä tehdä? Todellakin ainakin itse odotan, että päättäjät pystyvät päättämään myös "ei varmoista" asioista.
 

Volk

Jäsen
Turkki sanoo ääneen sen, mikä on julkinen salaisuus:

Natossa monet eivät edes tavoittele sodan nopeaa päättymistä vaan haluavat sen jatkuvan mahdollisimman pitkään. Täälläkin monet näyttävät suorastaan janoavan sotaa ja samoin poliitikot ovat jo sotakiihkon vallassa. Yhtäkkiä rahaa löytyy sotakalustoon, mutta sitten kun hoitajille pitäisi olla rahaa, sitä ei yllättäen olekaan. Kontula on täysin oikeassa. Lakot ja ilmastonmuutos ovat isompi uhka Suomelle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: erku

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Anna Kontula: ”Tiedetään, että Ukrainan jälkeen Venäjä ei ole lähiaikoina hyökkäämässä yhtään mihinkään.”

Anna Kontula: ”En ole tavannut yhtään asiantuntijaa, joka olisi sanonut, että meillä olisi akuuttia hyökkäämisen uhkaa.”

Anna Kontula: ”Politiikka on tulevaisuuslaji.''

Harvoin tulee vastaan politiikkoa, joka pystyy antamaan haastattelun joka on täynnä epäloogisia ajatuksia. Onko tosiaan niin että Natoon oltaisiin liittymässä liian kiireellä ja tässä olisi aikaa fundeerata kun ei Venäjä nyt ole hyökkäilemässä yhtään mihinkään. Tehdäänkö turvallisuuspolitiikkaa vain lähiaikojen ja akuutin tilanteen perusteella?

Sitten kun mennään ilmastopolitiikkaan niin sanotaan että päätökset olisi pitänyt tehdä 50 vuotta sitten mutta ehkä se seuraava eduskunta sitten miettii näitä asioita tarkemmin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Poliitikko, jota kansallinen ja kansainvälinen turvallisuus ei voisi vähempää kiinnostaa. Kysyn vain, onkohan hän oikeassa paikassa?

Niin? Minäkin haluaisin, ettei olisi sotaa, eikä kansanedustajien tarvitsi käydä käynnissä olevaa keskustelua. Jos olisi valinnanvaraa. Ihan varmasti eduskunnassa on kansanedustajia, jotka ovat kyvyttömiä käymään asiasta keskustelua, miettimään kaikkia näkökulmia, mutta ovat silti jäsenyyden puolesta.

Kontula on täysin oikeassa. Lakot ja ilmastonmuutos ovat isompi uhka Suomelle.

Kontula ei sano, että lakot ja ilmastonmuutos ovat Suomelle isompi uhka. Ei pidä vääristellä, vaikka onkin Natosta samaa mieltä.
 

Fordél

Jäsen
Lisäksi noita Kontulan kommentteja:

”Minä en todellakaan haluaisi käydä tätä keskustelua, vaan haluaisin puhua esimerkiksi lakoista. En ole lainkaan innostunut siitä, että meillä käydään Nato-keskustelua, eikä se voisi minua vähempää kiinnostaa, jos olisi valinnanvaraa.”

Poliitikko, jota kansallinen ja kansainvälinen turvallisuus ei voisi vähempää kiinnostaa. Kysyn vain, onkohan hän oikeassa paikassa?
Niin, kannattaa ehkä nyt lukea tuo lainattu kohta, jossa todetaan "jos olisi valinnanvaraa". Ymmärrän hyvin ajatuksen eli ei Kontula haluaisi varmasti olla tilanteessa, jossa joudutaan miettimään Suomen turvallisuuspoliittisia ratkaisuja vaan keskustelisi mieluummin vaikka mainitsemistaan lakoista ja ilmastonmuutoksesta. No, kuten hänkin toteaa niin valinnanvaraa ei ole. Nyt on puhuttava mm. Natosta.

Tosin paradoksaalista on, että toisin kuin Nato-jäsenyys, se lakko ratkaistaan pitkälti eduskunnan päätösvallan ulkopuolella, joten ei siitäkään kannattaisi ihan mahdottomasti puhua...
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin? Minäkin haluaisin, ettei olisi sotaa, eikä kansanedustajien tarvitsi käydä käynnissä olevaa keskustelua. Jos olisi valinnanvaraa. Ihan varmasti eduskunnassa on kansanedustajia, jotka ovat kyvyttömiä käymään asiasta keskustelua, miettimään kaikkia näkökulmia, mutta ovat silti jäsenyyden puolesta.

Mitä sitten? Jos maailma olisi täydellinen, ei poliitikkojen tarvitsisi keskustella yhtikäs mistään. Rahaa jaettais kaikille niin paljon kuin haluavat ja kaikki sais tehdä just niitä töitä ja niin paljon kuin haluavat. Palvelujakin annettais kaikille just ne mitä haluavat ja tarvitsevat.

Poliitikot on tuolla just sen takia, että tekevät näitä tärkeitä ja vaikeitakin päätöksiä. Ihan turha haaveilla maailmasta, mitä ei ole ikinä ollut ja tuskin koskaan tule olemaankaan.

Kontula on aika nolo siinä mielessä, että hän on selkeästi kokenut turvallisuuden asiaksi, mitä ei tarvitse juurikaan ajatella. Tämä toki on toisaalta ymmärrettävää, onhan heitä...ehkä jopa meitä...suuret joukot. Noloa se on silti.
 

Tuamas

Jäsen
Natossa monet eivät edes tavoittele sodan nopeaa päättymistä vaan haluavat sen jatkuvan mahdollisimman pitkään. Täälläkin monet näyttävät suorastaan janoavan sotaa ja samoin poliitikot ovat jo sotakiihkon vallassa. Yhtäkkiä rahaa löytyy sotakalustoon, mutta sitten kun hoitajille pitäisi olla rahaa, sitä ei yllättäen olekaan. Kontula on täysin oikeassa. Lakot ja ilmastonmuutos ovat isompi uhka Suomelle.

Kikkelis kokkelis, uudella kulmalla taistoon.

Retoriikkasi on hauskaa.

Esimerkiksi se onko kyseessä
A)
ettei tavoitella sodan nopeaa päättymistä

vai

B)
se ettei haluta antaa Venäjän ensin valloittaa rikollisesti alueita suvereenilta valtiolta ja sen jälkeen suorittaa laajoja siviilien likvidointeja.

Joku voisi sanoa, että on melkoisen kremliläistä retoriikkaa ottaa näkökulmaksi A, mutta annan lukijoille vallan tehdä tämä valinta ihan itsenäisesti.

Parahin Volk vai pitäisikö sanoa russische Volk,

Odotan vastausta vieläkin vastausta siihen keitä ”meitä” virolaiset ovat loukanneet:

Keitä ”meitä”?

Itse muistan kannanottoja lähinnä Halosta, Tuomiojaa ja Venäjää vastaan.

Kuka tästä kolmikosta, vai kaikki kuuluvat ”meihin”?

Ps.
Me emme ole samaa ”meitä”, ihan tiedoksi vaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Turkki sanoo ääneen sen, mikä on julkinen salaisuus:

Natossa monet eivät edes tavoittele sodan nopeaa päättymistä vaan haluavat sen jatkuvan mahdollisimman pitkään. Täälläkin monet näyttävät suorastaan janoavan sotaa ja samoin poliitikot ovat jo sotakiihkon vallassa. Yhtäkkiä rahaa löytyy sotakalustoon, mutta sitten kun hoitajille pitäisi olla rahaa, sitä ei yllättäen olekaan. Kontula on täysin oikeassa. Lakot ja ilmastonmuutos ovat isompi uhka Suomelle.

Minunkin mielestä sodan nopean lopettamisen eteen pitäisi tehdä enemmän. Ukrainalle pitäisi tarjota iso joukko hävittäjiä ja ilmatorjuntakalustoa, että saisivat nopeasti häädettyä tai kulutettua murhaavat ja raiskaavat valloittajat maaperältään.

Sodan pitkittämistä on tosiaan sääli katsoa.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kontula ei sano, että lakot ja ilmastonmuutos ovat Suomelle isompi uhka. Ei pidä vääristellä, vaikka onkin Natosta samaa mieltä.

Lakkojen ja ilmastonmuutoksen uhka ei myöskään poistu jos kaverina näille on vielä Venäjän uhka. Ennemmin näistä kolmesta yksi pois mihin voidaan ihan yksinkin vaikuttaa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Jos näin ajattelee Nato niin hyvä sitten. Kai tietävät mitä tekevät.

En ole ikinä vaan oikein tajunnut sitä mahdollista Naton hinkua saada ydinkärkiä johonkin kuusamoon kun onhan meillä jo Norja. Onko joku Suomenlahti sitten geostrategispoliittisesti muka avainasemassa kun seuraavat voimasuhteet jaetaan? Minusta tuntuu pieneltä lätäköltä ja kiinat sun muut ei ole sellaisesta luultavasti kuulleetkaan.
Lätäkköhän se on, mutta melko merkittävä sellainen meille, Baltian maille, Ruotsille ja Venäjälle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tuollaisen uutisen luin myös. Mutta joku hinku näillä suurvalloilla on venyttää ja puskea sitä omaa rajaa toisen tontille vaikka kaikki me olemme tienneet viimeiset seitkyt vuotta, että ohjukset kyllä tarvittaessa lentää kevyesti maapallon toiselle puolelle.
Mikä se toinen laajentumispyyteinen valtio (oletan, että suurvallalla tarkoitat valtiota) on? Tai jos tarkoitat jotain muuta suurvallalla, niin Google on jo täällä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Vanhasen Masa toivoo Ahvenanmaan tekevän aloitteen sille, että puolustusvoimat sijoittaisivat joukkoja saarille:

 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Lasolie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Nashville Predators

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Olisi tosi kiva herätä pommien räiskeeseen koska me vittu odotettiin maata joka ei ole vaarassa.
Mitä vittua me oikeasti Ruotsia odotetaan?

Sanoisin, että jäitä hattuun. Tuskin tässä prosessissa nyt on kyse joistakin kuukausista, vaan tulevista vuosista ja vuosikymmenistä. Ruotsin kanssa Natossa on paljon parempi kuin ilman ja nyt kannattaa panostaa siihen, että he tulevat mukaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olisi tosi kiva herätä pommien räiskeeseen koska me vittu odotettiin maata joka ei ole vaarassa.
Kiitos eduskunta jos tosiaan tällaisessa tilanteessa vielä hidastavat prosessia tieten tahtoen.

Katsos kun Venäjä saattaa suuttua, jos liitytään yksin. Mutta kun Ruotsi on liittymässä samaan aikaan, niin ei ne uskalla suuttua...
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Kertokaa joku, mikä on se konkreettinen etu Suomelle Ruotsin odottamisesta? Eikö Suomea hyväksyttäisi jäseneksi ilman Ruotsia? Tietenkin hyväksyttäisiin. Eli, miksi Suomen kannattaa odottaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös