Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

  • 1 061 424
  • 10 364

Tulisiko Suomen liittyä Natoon

  • Kyllä

    Ääniä: 764 90,7%
  • Ei

    Ääniä: 78 9,3%

  • Äänestäjiä
    842
  • Poll closed .

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eipä sieltä näköjään turvatakuita ole tulossa kun kepunkin mukaan nyt pitää vasta aloittaa keskustelu. Biden varmaan pyytää Suomea Natoon ja tarjoaa turvatakuita hakuprosessin ajaksi. Niinistö vastaa sitten filosofisesti jotain ympäripyöreetä. Toivottavasti ei onnistu sulkemaan Nato-ovea.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Niinistö tuo tullessaan hieman Amerikan tuliaisia.
Kokakolloo isoissa putiloissa.

Kyllähän tämä tapaaminen on hemmetin iso juttu, monenlaista puhutaan mutta tuskin Biden Saulin sinne halusi Putin-kuiskaajan roolissa kertomaan sen, minkä koko maailma jo tietää Putinista.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ei ole kyllä suuria odotuksia tältä tapaamiselta. Tai sitten Sauli on todellinen peluri ja hänen kiemurtelevat Nato-muminat olisivat olleet kokoajan harkittua bluffia, ja reissulta tullaan Nato-jäsenyys puoliksi taskussa. Sitten minulle Sauli nousisi suurten valtiomiesten joukkoon.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Linkin takana hyvää pohdintaa yhdestä näkökulmasta NATO jäsenyyteen.

On tosiaan hyvä pitää pää kylmänä. Huomaan itsestänikin, että heti hyökkäyksen jälkeen tuntui, että Venäjä voisi hyvinkin hyökätä myös Suomeen. Koska jos kerran veljeskansalle voi tehdä noin, niin varmastikin Suomelle.
Minusta tämä oli enemmänkin outoa maalailua, tosin sen tuosta itse nostaisin esille, että kyllä NATO tarvitsee myös Suomea. Mikä minusta tarkoittaa enemmänkin sitä, että Suomi saa keskittyä omaan puolustukseensa ja Baltian ilmavalvontaan, jolloin vastuut meille eivät jäsenyyden myötä sen lisäksi juurikaan kasva.

Jos Baltiaan hyökätään, niin ei puolustuksesta täälläkään voida siinä tilanteessa tinkiä, enkä usko että muutenkaan konflikteissa tarvitsee sotilaallisesti isommin osallistua. Meillä on Venäjä tuossa vieressä ja uskoisin että riittää, kun Suomi pitää omasta puolustuksestaan huolta.

Jäsenyys kuitenkin tarkoittaisi meille tukea tilanteessa, jossa tänne syttyy konflikti. Sen lisäksi muutama kymmenen miljoonaa jäsenmaksuihin ja 1000-2000 sotilasta NATOn alle, jotka osallistuvat tarvittaessa operaatioihin.

Ainoa riski on ulkopoliittinen, mutta tämä konflikti on sen näyttänyt, että Venäjään ei voi enää luottaa. Ollaan jäseniä tai ei, niin painostus jatkuu aivan varmasti.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Eipä sieltä näköjään turvatakuita ole tulossa kun kepunkin mukaan nyt pitää vasta aloittaa keskustelu. Biden varmaan pyytää Suomea Natoon ja tarjoaa turvatakuita hakuprosessin ajaksi. Niinistö vastaa sitten filosofisesti jotain ympäripyöreetä. Toivottavasti ei onnistu sulkemaan Nato-ovea.
Mielenkiintoinen vierailu kaikenkaikkiaan. Toivottavasti Suomi liittyy Natoon pikaisesti. Jos Suomi ei liity Natoon niin siitä ei hyvä seuraa sanoi Vasemmistoliitto ja demarit mitä hyvänsä.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Nyt tuli liian positiiviset odotukset huomiselle..... huh huh. Enää ei voi kuin pettyä.
  1. An extraordinary meeting of the North Atlantic Council (NAC) at the level of Ministers of Foreign Affairs will take place at the NATO Headquarters on Friday 04 March. The meeting will be in person and will be chaired by the NATO Secretary General, Jens Stoltenberg. The Ministers of Foreign Affairs of Finland and Sweden, as well as the European Union’s High Representative for Foreign And Security Policy, will take part.
  2. This media advisory marks the opening of online registration for accreditation.
MEDIA PROGRAMME (UPDATED)

  1. The meeting will start at 10:00 CET on 04 March. There will be public opening remarks covered by a pool of cameramen and photographers (see below for pool access).
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Alkaa oikeasti tuntua siltä, että jos NATO oikeasti tyyliin pyytäisi Suomea jäsenekseen, ja siihen ei tartuttaisi, maamme johto syyllistyisi tuollaisessa tilanteessa melkeinpä maanpetokseseen. Tai johonkin melkein yhtä vakavaan tekoon.

Kysymys: Onko Ruotsi saanut kutsua Valkoiseen taloon?
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Tämä Naton extraordinary meeting Suomen ja Ruotsin kanssa yhdistettynä Niinistön pikaiseen Washingtonin keikkaan ja kansanedustajien yhtäkkisiin mielenmuutoksiin (mm. Harkimo joka vielä joitain päiviä sitten vaati Nato-jäsenyyttä ja nyt varoittaa puoluepolitikoinnista) olisi loogisesti jäsenyyshakemuksen ja neuvotteluiden aikaisten turvatakuiden yhdistelmään eniten viittaava kombo.

Tähän kun yhdistetään jo vuosikymmeniä spekuloitu tieto siitä, että Ruotsilla olisi kahdenkeskiset turvatakuut suoraan jenkeiltä (jolloin niitä ei tarvitse enää erikseen Washingtonissa sopia), niin jäsenyysneuvottelut voisivat ehkä jopa ihan aidosti olla etenemässä johonkin suuntaan.

Toki tässä on syytä varautua siihen, että Niinistö tapaa hyvässä hengessä Washingtonin vaikuttajia ja lopputuloksena ilmoitetaan, että Suomi on Yhdysvaltojen rakas ystävä, Naton ovi on auki jos maailmanpoliittinen tilanne muuttuu ja yhteistyötä jatketaan hyvässä hengessä.






 
Viimeksi muokattu:

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Alkaa tuntua siltä, että sieltä on tullut Venäjältä nyt uusi kovanluokan uhkaus Suomea kohtaan, jos yhdistää nämä kaikki huhut tähän Nato-kokoukseen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös