Mainos

Suomi hakee Nato-jäsenyyttä

  • 1 083 699
  • 10 333

Tulisiko Suomen liittyä Natoon

  • Kyllä

    Ääniä: 764 90,7%
  • Ei

    Ääniä: 78 9,3%

  • Äänestäjiä
    842
  • Poll closed .

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oletko nyt ihan varma ettei kannata lähtee Prismaan hamstraa WC-paperia ja nuudeleita.
Just kun on saanut miltein Covid-19 WC paperi varaston tyhjäksi
Aina kannattaa hamstrata, jos halvalla saa. Niin kuin itsekin totesit, että edes vessapaperin hamstraus covidin aikana ei ollut turhaa, vaan ne paperit on jo käytetty.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hieman asian vierestä mutta onko tuolla kebabkioskilla rajoitettu pressakausien määrää vai mennäänkö toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kuten ryysyrannassa?
Näyttäisi olevan kaksi kautta, mutta veikkaanpa että tuossa järjestelmässä perustuslaki on tarvittaessa erittäinkin notkea. Toki siellä demokratia istuu sen verran tiukassa edelleenkin, että vaaleilla on vielä merkitystä - ja ilmeisesti ne ovatkin merkittävä motivoija tähän räikeään iltalypsyyn ja up yours -politiikkaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Näyttäisi olevan kaksi kautta, mutta veikkaanpa että tuossa järjestelmässä perustuslaki on tarvittaessa erittäinkin notkea. Toki siellä demokratia istuu sen verran tiukassa edelleenkin, että vaaleilla on vielä merkitystä - ja ilmeisesti ne ovatkin merkittävä motivoija tähän räikeään iltalypsyyn ja up yours -politiikkaan.

Ilmeisesti yrittävät jotenkin luovasti sumplia tuota niin että tuota Erdomanin ekaa "kautta" ei lasketa kun perustuslakia muutettiin sen jälkeen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Luulen että olisi kyllä. Herkullinen tilannehan tuo olisi Putinille ollut, jos Trump olisi tahtonut keskustella Zelenskyin kanssa ensin mitä törkyä Ukrainalta löytyy Bidenista, ennen kuin lupaa mitään aseapua Ukrainaan. Tai mitä nyt olisi keksinytkään. Melko varmaa kuitenkin on, että Trump olisi sotkenut lännen vastauksen Venäjän hyökkäykseen pahasti sooloilullaan, ja mahdollisesti tämä olikin osa Putinin alkuperäistä suunnitelmaa, että hyökätään Trumpin toisen kauden aikana.

Bidenin voitto mutkisti suunnitelmaa, mutta sitten USA:n sekasortoinen vetäytyminen Afganistanista vissiin taas vakuutti Putinin, että Biden on heikko ja suunnitelma voidaan toteuttaa siitä huolimatta.
Kyllä. Mutta hyökkäyksestä, enpä tiedä olisiko Putin Trumpin kakkoskauden aikana hyökännyt Ukrainaan. Trumpin yksi suunnitelma oli vetää USA:sta NATO:sta, toinen rakentaa USA:n ja EU:n välille mahdollisimman paljon ristiriitoja ja kolmas syöstä USA kaaokseen. Trump toteutti pitkälti Putinin demokratian vastaista politiikkaa niin sisä- kuin ulkopolitiikassaan. Ei nyt ihan kaksi marjaa, mutta sukua silti.

Tällä pelikirjalla Trump olisi voinut toteuttaa yhdessä Putinin kanssa Ukrainassa vallankaappauksen, lamaannuttaa Ukrainan armeijan ja liittää osan Ukrainasta Venäjään ilman, että sotaa olisi perinteisessä mielessä juuri käyty. Toinen vaihtoehto olisi ollut samanlainen Venäjän hyökkäys Trumpin kakkoskaudella Ukrainaan kuin nyt Bidenin aikana, mutta ilman USA:n tukea Ukrainalle.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Suomi ei ollut huolestunut Turkista, koska olimme olleet etukäteen yhteydessä ja tunnustelleet asiaa, hyvänä ja tunnollisena Nato-oppilaana. Mutta ongelma näiden diktatuurien ja semidiktatuurien kanssa on, ettei niiden sana ole ihan sitä pysyvintä laatua: tikulla silmään ja keittiöveitsellä lapojen väliin vaikka heti ensi viikolla. Onneksi itse substanssi on kunnossa ja meillä on varaa odottaa, kun Venäjä on tekemässä täydellistä haaksirikkoa Ukrainassa - Gott sei Danke, muuten voisi olla hieman jännät paikka.

Erdoganille veikkaan tyypillistä diktaattorin kohtaloa, eikä kyllä tule kyyneleitä vuodatettua sillä odotetulla hetkellä. Mikä Turkin talouden syöksykierteessä (jostain syystä inflaatio ei tottele maan suuren Johtajan sanaa ja loputonta taloudellista tietämystä) voi tulla ennemmin eikä myöhemmin.
Joo. Melkoinen persläpi- valtiohan tuo on. Vihreää valoa vilkuteltiin taktisesti, ja kun hakemuspäätökset ulkona, niin heti vaihtui ääni kellossa, ja aletaan kiristää asialla. Täysin suunniteltu juttu.

Eihän nämä(Kroatiassa toinen pressa vastustamassa) melkoisella varmuudella hanketta kaada, mutta voivat hidastaa merkittävästikin. Vaikea sanoa, miten Turkki on tämän suunnitellut pelaavansa. Hämmentävätkö vain sen aikaa kun ratifiointikierros nyt muutenkin kestää, vai alkavatko tosiaan meitä eteisessä seisottamaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Penttilältä kysyttiin onko mahdollista, että USA ohjeistaa ja neuvoo Turkkia Suomen sekä Ruotsin Nato-prosessissa. Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: varmasti.

Näinhän se varmasti menee, turha tässä on kenenkään yöuniaan menettää.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Sori OT, mutta mitkä noi lämiskät on tossa molemmin puolin kun U.S.A.:n presidentti puhuu? Pressan tilaisuuksissa aina on tollaset. Niinistön tullessa pönttöön niitä laskettiin huomattavasti alemmaksi.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Niinistö ja Haavisto ovat ottaneet esiin neuvottelut Turkin kanssa. En tiedä mistä sen katurosvon kanssa voi neuvotella? Ei mistään. Ei sinne ketään kuulu ainakaan palauttaa.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Biden lupasi täyden tuen Suomen ja Ruotsin hakemuksille sekä luovuttaa selonteon välittömästi kongressille. Mainitsi myös Fin + Swe jäsenyyksien hyväksymisen olevan korkealla henkilökohtaisella agendallaan. Hyvältä kuulostaa.
 
Viimeksi muokattu:

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Niinistö ja Haavisto ovat ottaneet esiin neuvottelut Turkin kanssa. En tiedä mistä sen katurosvon kanssa voi neuvotella? Ei mistään. Ei sinne ketään kuulu ainakaan palauttaa.

Ei kyse olekaan mistään palautuksista. Turkki käy kauppaa, hakee huomiota ja haluaa olla tärkeä. Suomen rooli on olla nöyränä, hoitaa oma tonttinsa ja antaa isojen poikien hoitaa neuvottelut. Suomi tietysti neuvottelee, mutta todelliset neuvottelut käydään toisten jäsenten välillä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Pariin edelliseen viestiin liittyen.. tiedä sitten mitä Bidenin Jooseppi kulisseissa jo tietää, mutta kovin positiivissävytteisesti jo twiittailee. Tuossa käytännössä jo julistetaan Suomi ja Ruotsi liittolaisiksi, mutta mennään nyt asia kerrallaan, koska Bidenin ulostulot ovat välillä kiistatta olleet hiukan sekavia





Turkin kohdalla tosiaan päähuomiota haetaan tietysti USA:n suunnalta, koska basaarikauppias on aina basaarikauppias, nyt kun on paikka pelata myös omaan pussiin. Eli kuten @Knox tuossa toteaa niin kyllä tämä tilanne käytännössä hoituu nimenomaan muiden kuin Suomen ja Ruotsin neuvotteluilla
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suomella ei taida koskaan historiansa aika olla ollut yhtä vahvaa tukea turvallisuutensa puolesta, mitä tällä hetkellä jo ennen NATO jäsenyyden lopullista ratifiointia. USA, Britannia, Puola, Pohjoismaat, Saksa, Ranska, Italia ja ties kuinka moni muu on ilmaissut hyvin selvän tukensa turvallisuutemme puolesta. Putin on lopullisesti menettänyt järkensä jos lähtee eskaloimaan nykyistä tilannetta Suomen ja Ruotsin suuntaan.

Tällä hetkellä monien katseet ovat Turkin suunnassa ja lienee näin myös Putinilla. Erdoganin itsevaltiudesta kertoo oikeastaan koko hänen NATO sekoilunsa (asia kunnossa tai no ehkä ei...). Maan normaali hallinto olisi halunnut hoitaa asian lienee loogisemmin. Erdogan kuitenkin haistoi tilanteen päästä isompiin parrasvaloihin kansainvälisessä politiikassa ja samalla on tietenkin hyvä nostaa omat agendat entistä isompaan valokeilaan. Taustalla on myös tyytymättömyyttä NATO:a kohtaan. Erdogan hamuaa uusia aseita ja lienee sitä kautta myös lisää vaikutusvaltaa. Hän on myös julkisesti kritisoinut, että miksei Turkki saa NATO:sta myös ydinaseita? Yksi kauhea skenaario voisi olla, että Putin lähtisi iskemään tähän rakoon ja toimittaa Turkille ydinaseita. Vastapalveluksena Turkki lähtisi NATO:sta ja Putin saisi oman voittonsa, joskin taas yhdellä uudella ja hirveällä kansainvälisten sopimusten rikkomisella.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Onko Turkki muuten aina ollut tuollainen arvaamaton tekijä NATOssa vai onko kyseessä Erdoganin tuoma painolasti?
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
mutta mennään nyt asia kerrallaan, koska Bidenin ulostulot ovat välillä kiistatta olleet hiukan sekavia
Ei tässä mitään Jarrua enään paineta kun kävin laittaa NATO lipun jo liehumaan ja uhkasin karkottaa kaikki Turkkilaiset kylältäni
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
EU:lla on kyllä vipuvartta, jos halutaan. Äärimmäisenä keinona sanktiot.
Teoriassa kyllä. En tosin usko EU:n tähän lopulta sotkeutuvan. Natossa taas on kaksi periaatetta vastakkain. Toisaalta jokainen maa on vapaa päättämään kenet ottaa tai jättää ottamatta turvatakuiden piiriin, toisaalta NATOn pitäisi olla kaikille demokratioille avoin. Painostaminen tuskin auttaa, eikä ole edes oikein, koska jäsenmaat saavat päättää mitä päättävät ihan vapaasti.

En yhtään häämmästyisi vaikka Erdogan lypsäisi sekä Venäjää että USAta. Maksimoi hyödyt.
Tämä nyt kestää minkä kestää. Onneksemme turvallisuutemme on omin voimin kunnossa ja apuakin tulisi Puolaa myöten, joten voimme olla kärsivällisiä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tämä on vähän kuin nuoren miehen vakava kevätihastus. Kova into ja kiihko päällä, tytön kaikki tekemiset ja sanomiset selvästi viestii sen puolesta, että tyttö on pojasta kiinnostunut. Poika ylianalysoi ja miettii yhteistä tulevaisuutta tytön kanssa joka päivä ja joka hetki - kerää lopulta rohkeutensa ja pyytää tyttöä treffeille.

Sitten tyttö vetää maan jalkojen alta ja toteaa: "Oot ihan kiva, mutta..."
 

Fordél

Jäsen
Historiaa tarkastellessa täytyy olla tyytyväinen siihen, minkälaisen naapurin olemme saaneet Ruotsista. Ruotsi on ollut suurvalta, joka havitteli alueita ties mistä ja hyökkäili mm. Venäjälle.

Jos historia olisi mennyt toisin, voisimme olla kahden suurvaltaa havittelevan kansan välissä. Onneksemme näin ei ole, vaan Ruotsi on Suomen tärkein ja luotettavin kumppani.

Ja nyt astelemme Natoon yhdessä, tillsammans!
Suhteet Ruotsiinkaan eivät ole olleet aina niin auvoiset. Esimerkiksi itsenäisyytemme alkuvuosina suhteita rasitti aika selvästikin Suomessa käyty kieliriita ja se, että Ruotsi havitteli tosissaan Suomelta Ahvenanmaata. Lähettippä Ruotsi Ahvenanmaalle sotilasosastonkin, mutta perääntyi lopulta hankkeesta. Jatkosodan lopultakin taisi olla vähän mökää maiden välillä, kun Ruotsi halusi Suomen taipuvan rauhaan. Mutta onneksi nyt ollaan lähempänä toisiamme kuin ehkä koskaan itsenäisyytemme aikana.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nato on mitä on, ja minusta antakaa tuon Turkin nyt änkyröidä omiaan. Mielummin toki ei. Mutta, jos säännöissä lukee, että kaikkien jäsenmaiden pitää hyväksyä uudet tulokkaat niin se on minusta ihan hyvä sääntö.

Ajatellaan asiaa nyt vaikka sata vuotta eteenpäin. Sanotaan nyt että Neuvostovenäjä tai vaikka Neonatsi-Pohjoiskorea hakeutuisi Natoon ja Suomelle sanottaisiin, että otappa koppi kun isot pojat niin sanoo. Muistatte lähettää sitten armeijat paikalle.

Natosta kyllä voi erota toisin kuin Varsovan liitosta, jos touhu ei miellytä. Mutta pitäähän valtioilla olla oikeus valita kenen kanssa tekeävät puolustusyhteistyötä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Natosta kyllä voi erota toisin kuin Varsovan liitosta, jos touhu ei miellytä. Mutta pitäähän valtioilla olla oikeus valita kenen kanssa tekeävät puolustusyhteistyötä.
Puttehan on yrittänyt saada useampaakin valtiota tekemään hyökkäysyhteistyötä, mutta melko laihoin tuloksin. Lukankaan porukoista ei ole pahemmin apuja tullut, syyrialaista tykinruokaa sai huomattavasti vähemmän kuin piti eikä niitä eritrealaisiakaan ole ilmeisesti vielä nähty. Rakettimieheltähän voisi yrittää vuokrata siirtotyöläisiä, mutta nekin taitavat jo ennestään potea nälkää ja koronaa.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Suhteet Ruotsiinkaan eivät ole olleet aina niin auvoiset. Esimerkiksi itsenäisyytemme alkuvuosina suhteita rasitti aika selvästikin Suomessa käyty kieliriita ja se, että Ruotsi havitteli tosissaan Suomelta Ahvenanmaata. Lähettippä Ruotsi Ahvenanmaalle sotilasosastonkin, mutta perääntyi lopulta hankkeesta. Jatkosodan lopultakin taisi olla vähän mökää maiden välillä, kun Ruotsi halusi Suomen taipuvan rauhaan. Mutta onneksi nyt ollaan lähempänä toisiamme kuin ehkä koskaan itsenäisyytemme aikana.
Jos toinen meistä (Suomi tai Ruotsi) olisi kuin Venäjä, niin edelleen jatkuisivat naurettavat taistelut milloin mistäkin. Muut maat osaavat onneksi katsoa tulevaisuuteen, mutta Venäjä haikailee aina menneisyyteen. Muu maailma voisi tarjota Venäjälle sen mitä se havittelee, kivikauden.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös