Tuossa jo edellä kysymyksiisi vastattiin. Kontula katsoo olevansa kommunisti, niitäkin on ollut ja on montaa sorttia. Vanhaan aikaan oli enemmistö ja vähemmistö ja sitten vielä välissä olevat. Oli sitten erikseen muualla eurokommunisteja, jotka eivät olleet kovin uskollisia Kremlille. Ja näyttää Kontulalla myös ihan talousteoriakin liittyvän kommunismiin eli ajatukseen tuotantovälineiden valtiollistamisesta. Jotakin sellaista varmaan pitää tehdä kun kapitalismi romahtaa.No siis todellakin löytyy - silloin, ah niin vanhanaikaisesti, kommunismi määriteltiin yksinkertaisesti marxismi-leninismiksi. Ja joku Anna Kontula oltaisiin viety porvarillismielisenä arkkirevisionistina ensimmäiseksi kuopan reunalle ja saunan taakse. Siksi en oikein tajua, että mikä logiikka on käyttää tuota termiä nykyaikana, kun ei kuitenkaan ole mikään kommunisti missään historiallisessa mielessä.
Mikä on se logiikka? Mitä on se "kommunismi"? Yhtä hyvin voisi kutsua itseään "fasistiksi" ja tarkoittaa että vain on sangen kansallismielinen liberaalidemokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittaja.
Tuo on vähän sama juttu, jos ”historiallisessa mielessä” ainoita oikeita jääkiekkoilijoita ovat ne lajin alkuperäisiä ihanteita edustaneet pelaajat, jotka pelaavat kuten pelattiin 1800-luvun jälkipuoliskon Kanadassa. Tai ollakseen oikeita jääkiekkoilijoita, pelaisivat sentään edes pelkillä avojäillä. Siisteissä ja viimattomissa halleissa pelaaminen on semmoista saakelin revisionistien neppailua.No siis todellakin löytyy - silloin, ah niin vanhanaikaisesti, kommunismi määriteltiin yksinkertaisesti marxismi-leninismiksi. Ja joku Anna Kontula oltaisiin viety porvarillismielisenä arkkirevisionistina ensimmäiseksi kuopan reunalle ja saunan taakse. Siksi en oikein tajua, että mikä logiikka on käyttää tuota termiä nykyaikana, kun ei kuitenkaan ole mikään kommunisti missään historiallisessa mielessä.
Mikä on se logiikka? Mitä on se "kommunismi"? Yhtä hyvin voisi kutsua itseään "fasistiksi" ja tarkoittaa että vain on sangen kansallismielinen liberaalidemokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittaja.
No lähinnä sitä haluaisi, että termeillä olisi konkreettista historiallista sisältöä - etteivät ne olisi vain haukkumasanoja ilman mitään historiallista muistia. Tälläinen konkreettinen sisältö myös auttaisi ymmärtämään menneisyyttä, eikä ajattelemaan että esim. tämä stalinistinen ompelija, joka teloitettiin sodan aikana oli vain joku Anna Kontulan tapainen puiden ja kaikkien hyvien asioiden lempeä halaaja. Mutta toki, jos haluaa pitää sen kommarin ja sen fasistin vain yleisinä haukkumasanoina niin mikäs siinä. @IceWalker myösTuo on vähän sama juttu, jos ”historiallisessa mielessä” ainoita oikeita jääkiekkoilijoita ovat ne lajin alkuperäisiä ihanteita edustaneet pelaajat, jotka pelaavat kuten pelattiin 1800-luvun jälkipuoliskon Kanadassa. Tai ollakseen oikeita jääkiekkoilijoita, pelaisivat sentään edes pelkillä avojäillä. Siisteissä ja viimattomissa halleissa pelaaminen on semmoista saakelin revisionistien neppailua.
Vaikea se on tietysti olla kommunisti, tai tulla tunnustetuksi kommunistina, jos rima on vähintään sota-ajan ideologisen kollaboratöörin asettamalla tasolla. Toki päinvastainen, eli heppoisesti tai olemattomasti perusteltu nimittely, on yleisempi ilmiö. Ei pöljässä nimittelyssä tietenkään mitään uutta ole, muistamme nyt vaikka ”fasistit” ja ”neuvostovastaiset”.No lähinnä sitä haluaisi, että termeillä olisi konkreettista historiallista sisältöä - etteivät ne olisi vain haukkumasanoja ilman mitään historiallista muistia. Tälläinen konkreettinen sisältö myös auttaisi ymmärtämään menneisyyttä, eikä ajattelemaan että esim. tämä stalinistinen ompelija, joka teloitettiin sodan aikana oli vain joku Anna Kontulan tapainen puiden ja kaikkien hyvien asioiden lempeä halaaja. Mutta toki, jos haluaa pitää sen kommarin ja sen fasistin vain yleisinä haukkumasanoina niin mikäs siinä. @IceWalker myös
Siksi en oikein tajua, että mikä logiikka on käyttää tuota termiä nykyaikana, kun ei kuitenkaan ole mikään kommunisti missään historiallisessa mielessä.
No ei nyt ehkä kaikkien taholta käsitelty kuitenkaan. Anyways, etten poikkeaisi ketjun aiheesta niin kyllä, todellakin, jo eilen.Nyt kun Kontula on käsitelty, jatketaanko aiheessa?
Niinpä, hyvin sanottu.Käsittämätön ajatus, että Nato-kysymystä lähestyttäisiin vasemmistossa jostain historiallisesta kontekstista. USA-vastaisuus ei voi mitenkaan painaa vaa'assa enemmän kuin fasismilta suojautuminen.
Et ole ollenkaan seurannut sotaa Ukrainassa? Nykyiset ruscistien ammattisotilaat on ottaneet pataan ihan huolella, koska niiden armeija on huono. Vähän luottoa suomalaisiin. 150 kesken koulutuksen pidän provona, enkä puutu siihen.Kuvitellaan (ja todellakin kuvitellaan) että 150 kesken koulutuksen saarelle revittyä varusmiestä saavat vastaansa ammattisotilaita ja aiheuttavat tappioita 1:1 suhteessa. Entäs sitten? 150 kpl cargo200/300 on pyöristysvirhe Shoigun papereissa.
Ei venäjässä ole muu muuttunut kuin käärepaperi. Sosialismi oli vain erilainen naamio isovenäläisyydelle.Kyse ei ole mistään menneisyyden sosialistisesta Neuvosto-Venäjästä, vaan maa on muuttunut Putinin hallinnon alaisuudessa ultranationalistiseksi valtioksi, jonka nykytoimet eivät rehellisyyden nimissä juuri enää eroa fasisismista mitenkään.
Kyllä liittotumattomuus kiinnostaa. Se on kutsu laajentua pienemmällä riskillä. Vähintään ökkäröimällä vaikutusta sisäisiin asioihin. Esim suhtatuminen kaasuputkiin tai ydinvoimaloihin..Tilanne olisi aivan toinen, jos Venäjä ei olisi oikea uhka, mutta jokainen viimeistään nyt varmasti ymmärtää, ettei Venäjää kiinnosta vähääkään, ovatko naapurit liittoutuneita vai ei. Ukrainan liittoutumattomuus - tai Georgian - paljonko se on painanut vaakakupissa? Ei se painakaan.
Pointti ehkä meni aika vahvasti ohi. Tässä eräs toinen nimimerkki oli laittamassa ne 150 varusmiestä sinne saarelle, koska ne olisivat silloin niin massiivinen pelote, että venäläiset kenraalit eivät tulevien valtavien miestappioiden pelossa uskaltaisi hyökätä. Minkä muuten tekisivät. Kahden viikon päästä.Et ole ollenkaan seurannut sotaa Ukrainassa? Nykyiset ruscistien ammattisotilaat on ottaneet pataan ihan huolella, koska niiden armeija on huono. Vähän luottoa suomalaisiin. 150 kesken koulutuksen pidän provona, enkä puutu siihen.
Ei kukaan tiedä todellista vastausta. UK:n puolustusministeri Wallace totesi eilen siihen tapaan, että sitä vauhtia kun virkamiehet ehtivät puhtaaksikirjoittaa esityksen, eikä ole edes mitään prosessia mitä voisi kutsua ratifioinniksi sinällään. Jenkeissä taas tarvitsee mennä portaat läpi, senaatin äänestää, päästä äänestyslistalle ensin jonoon jne. Ja sitten se kertaa 30 plus kaikenlaiset kesälomatauot eri maiden parlamenteissa pukkaavat päälle.Mikä tuon ratifioinnin kesto nyt sitten on? Tänään on esitetty lehdissä 4-12kk.
Naton sivuilta: For example, the United States requires a two-thirds majority to pass the required legislation in the Senate. Elsewhere, for example in the United Kingdom, no formal parliamentary vote is required.
Höpö höpö, Tuo 150 varusmiestä on sinun keksimä juttu. Minä olen kirjoitellut uskottavasta joukosta joka kykenee torjumaan maahanlaskut ja maihinnousut. Ja pääpaino ohjuskalustossa, sekä ilmaan että merelle.Pointti ehkä meni aika vahvasti ohi. Tässä eräs toinen nimimerkki oli laittamassa ne 150 varusmiestä sinne saarelle, koska ne olisivat silloin niin massiivinen pelote, että venäläiset kenraalit eivät tulevien valtavien miestappioiden pelossa uskaltaisi hyökätä. Minkä muuten tekisivät. Kahden viikon päästä.
Yritä nyt päättää mitä mieltä olet.Venäjä näyttää tosin nyt lukevan huonosti maailman menoa. Suomen puolustusvoimia eivät Venäjän asejoukot nykytilanteessa (pääjoukot Ukrainassa) pysty haastamaan.
Suomea ei pysty haastamaan, mutta toukokuun aikana miehittää Ahvenanmaan.Ahvenanmaa on miehitettävä mieluummin tänään Suomen toimesta. Kahden viikon päästä sen miehittää Venäjä.
Itärajan yli eivät venäläiset joukot kykene tulemaan. Suomen puolustusvoimat ovat liian kova vastus Venäjän itärajan takaisille joukoille (Venäjän pääjoukot ovat Ukrainassa).Yritä nyt päättää mitä mieltä olet.
Suomea ei pysty haastamaan, mutta toukokuun aikana miehittää Ahvenanmaan.
Eki-setä puhuikin jo kuin vanha natohaukka. Taisi olla vain niin, että meni vähän aikaa argumenttien opettelussa. Halla-aho opetti muita pienissä yksityiskohdissa, Häkkänen oli myös varsin hyvin kartalla asioista. Ja sitten oli Kontula, josta onkin jo melko tavalla puhuttu. Outsider. Katselee toisia kuin olisivat vieraalta planeetalta. Juontaja toki katsoi Kontulaa välillä jopa hellästi, ikään kuin olisi päiväkodin tätinä/setänä pitämässä taaperosta huolta. Kontulan puheesta varmaan moni Thaimaan ym. matkaaja hermostui: nyt kun kohta ollaan Naton jäseniä, ruvetaan sielläkin maalittamaan suomalaisia. Riski kasvaa samaa tahtia kuin rusketusraja jouluna.Kontula A-talkissa 2105. Vahvistettuna puna-Erkillä. Fanit hox.