Alkoholin kulutus on kasvanut pidemmällä tähtäimellä, mutta laskenut joillakin ajanjaksoilla. So not?
Hyväksyn ajattelumallisi, jossa mitään ei kielletä, mutta ei mitään ei myöskään myönnetä. Seuraava askel kohti poliitikon uraa?
Kerrotko vielä, miksi tartut edelleen sanoihin "pidemmällä tähtäimellä", koska kukaan tämänkään ketjun keskustelijoista ei ole missään vaiheessa tarttunut siihen, että onko 60-luvulla kiskottu enemmän häppää kuin 2000-luvulla? Vain sinä ja ainoastaan sinä olet tarttunut tuohon oljenkorteen saadaksesi omille periaatteillesi pontta. (Alkoholittomat urheilutapahtumat, alkoholittomat festarit ja alkoholittomat herätysjuhlat ja jne)
Kerrotko vielä, miksi kaikkien meidän ryyppäävien ja kaduilla 24h örveltävien suomalaisten tulisi tuijottaa tilastoa, "pidemmällä tähtäimellä" kun täysin normaali käytäntö, kun sanotaan jonkun asian/tekojen/jne "tilastollisesti laskeneen", on verrata sitä edelliseen tai muutamaan edelliseen vuoteen? Jos sinä et ymmärrä lukemaasi tekstiä, johtuen siitä, että kukaan ei ole käyttänyt sanoja "verrattuna viimevuoteen", tai "verrattuna viiteen edelliseen vuoteen", kertoo enemmän sinusta kuin kenestäkään muusta.
Alkoholi itseasiassa ei ole suurimpia, tosin vaikka näin olet kirjoituksillasi antanut ymmärtää, hoitokulujen aiheuttajia. Itseasiassa yksi suurimmista on sokeri ja diabetes, joka esim. vuonna 2007 aiheutti
1,3 miljardin euron kustannukset yhteiskunnalle (s.7), verrattuna alkoholin 700-900 miljoonaan, sanoisin, että sokeri, rasva ja valkoinen leipä pitäisi ennemmin poistaa hyllyiltä, kuten nimimerkki Merovingi sarkastisessa kirjoituksessaan, sattui ns. sivuosumana tokaisemaan. Tätä et luonnollisesti ole ottanut esille, vaan päätit jatkaa tätä valitsemaasi "pidemmällä tähtäimellä" linjaa, vain siksi että se osuu omaan agendaasi niin hyvin. Puhumattakaan niistä örveltävistä huligaaneista, jotka sinutkin *snif* on karkoittanut isiesi mailta.
Sillähän ei ole mitään merkitystä, kuinka tilastoja luetaan tai jos tilastoista puhuessa käytetään sanaa "laskenut", sillä sanalla itsessään ei ole mitään merkitystä, koska 60-luvulla viinaa on otettu niin paljon vähemmän kuin 2010. Logiikka se on tuokin.
Annetaan kuitenkin pieni ilmainen vinkki. Olettamuksella, että tilastossa on vaikka kymmenen vuoden 100%:n alkoholin kulutus per suomalainen/per vuosi. Jokainen vuosi on merkitty kirjaimella A:sta J:hin. Vinkki tulee tässä. A:n ja J:n välissä on myöskin lukuja. Pelkästään A ja J eivät ole absoluuttisia totuudenkertojia. Totuus on jossain siellä niiden välissä.
Ja yksi asia mitä tuo tilasto ei kerro, mikä oli kotitekoisen alkoholin määrä tuon 50 vuoden aikana, väitän että tästä jos olisi tilasto olemassa niin käyrä olisi vielä paljon jyrkempi, tosin laskevaan suuntaan.
Luonnollisesti tätäkään finnishninja ei missään kohtaa ole ottanut argumentissaan huomioon. Faktoista viis, kukkahattutätinä on paljon mukavampaa.
E: Eipä tarvitse näemmä esitettyihin kysymyksiin odottaa ninjalta vastauksia. Mies on kuin Psychodad kukkahattutädin muodossa.