Lontoon poliisi ei ole kriisissä, sillä siellä kansalaistet hoitavat asian itse:
Joskus voisi ajatella ensin ja sitten tunteet ehkä rauhoittuisivat ja keskustelisi järkevästi. Jos et ymmärtänyt mitä tarkoitin, niin olen sinuun kovin pettynyt. Ehkä huomasit, että tämä vahvasti aatteellinen ministeri hyppäsi heti poliisin toimintaan kiinni ja kyseenalaisti sen toiminnallaan. Kyseenalaistiko hän näiden istuskelijoiden toiminnan, jossa rikottiin lakia, jätettiin noudattamatta poliisin ohjeistusta jne jne. Ei ole tähän päivään saakka tuominnut sitä millään tavalla ja se oli myös median puolelta aivan sama asia, nämä nuoret (kai?) olivat lähinnä sankareita, joita isot roistot eli poliisit tulivat syyttä kaasuttamaan.Mitä ”puolueellista” olet Ohisalolta kuullut? Ainakin äsken A-studiossa puhui asiasta varsin neutraaliin ja asialliseen sävyyn ja ilmaisi arvostavansa Suomen poliisia hyvinkin korkealle.
En tiedä miten Lontoon poliisi liittyy tuohon Yhdysvalloissa tai Kanadassa kuvattuun videoon?Lontoon poliisi ei ole kriisissä, sillä siellä kansalaistet hoitavat asian itse:
Hyvä, jos olet nyt rauhoittunut, vaikkakin pettynyt. Viesti sen sijaan ei ole muuttunut, joten mennee aatteellisuuden piikkiin. Ohisalo sanoi A-studiossa, että nuo nuoret syyllistyivät rikokseen ja siitä seuraa luonnollisesti rangaistus. Mitä hänen olisi vielä tuohon pitänyt lisätä? Ja kuten @BigRedCat oivallisesti vertasi, jos joku persuministeri olisi puhunut noin, siitä olisi syntynyt ankara flametus vasemmiston suunnasta.
Sikäli kun haluaa kuulla, mitä Ohisalo oikeasti sanoi, kannattaa katsoa se lähetys. Tiivistettynä:
1) Tilanne on syytä selvittää
2) Poliisi nauttii Suomessa laajaa luottamusta, mikä on tärkeää säilyttää
3) Mielenosoittajat rikkoivat lakia, mistä seurasi sakkoja, kuten kuuluukin
Auton käyttäminen seisovan jalankulkijan syrjään siirtämiseksi on helppo tehdä käyttämällä nopeutta noin 0,5 km/h. Ehtii pois alta eikä pysty auton kulkua estämään. Olen tällä keinolla siirtänyt yleistä parkkiruutua seisten varanneita yksilöitä syrjään. Ei tullut jälkiseuraamuksia. Tiellä istuviin tai makaaviin tarpeeksi kylmähermoisiin ei tosin tepsi.Lontoon poliisi ei ole kriisissä, sillä siellä kansalaistet hoitavat asian itse:
A-studiossa hän sen tosiaan suostui sanomaan ja siihen ei ole tarvetta lisätä mitään. Sitä vastoinOhisalo sanoi A-studiossa, että nuo nuoret syyllistyivät rikokseen ja siitä seuraa luonnollisesti rangaistus. Mitä hänen olisi vielä tuohon pitänyt lisätä?
A-studiossa hän sen tosiaan suostui sanomaan ja siihen ei ole tarvetta lisätä mitään. Sitä vastoin
Iltalehden haastattelussa sen myöntäminen jostain syystä tuotti ylitsepääsemätöntä vaikeutta.
Kommentti: Poliisiministeri Ohisalon kiemurtelu Elokapina-asiassa on kiusallista ja herättää kysymyksiä
Miksi ministeri Ohisalo ei voi sanoa, että hän ei hyväksy laittomuuksia, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen.www.iltalehti.fi
Autosta ulos ja ilmoitus, että jos haluaa väistyä siihen on aikaa 15 sekuntia, mikä alkaa siitä, kun istun ohjaajan paikalle takaisin, 15 sekunnin jälkeen painan töötin pohjaan ja lähden ajamaan. Olitte tiellä tai ette.Auton käyttäminen seisovan jalankulkijan syrjään siirtämiseksi on helppo tehdä käyttämällä nopeutta noin 0,5 km/h. Ehtii pois alta eikä pysty auton kulkua estämään. Olen tällä keinolla siirtänyt yleistä parkkiruutua seisten varanneita yksilöitä syrjään. Ei tullut jälkiseuraamuksia. Tiellä istuviin tai makaaviin tarpeeksi kylmähermoisiin ei tosin tepsi.
Näyttää ongelma olevan Koskisessa, ei Ohisalossa, mutta sitä ei uskalleta sanoa ääneen tai ainakaan jättää pysyvästi palstalle. Ihan mielenkiintoinen lähtökohta sen osalta, että Koskinen jättäisi Ohisalon tietyt sitaatit pois, ja väärentäisi haastattelun.
Totesin poistaessa että tässä keskustelussa ei ole mitään voitettavaa, Haapalan ja Koskisen bias sekä toimintatavat ovat nähdäkseni selkeät, mutta niistä vänkääminen johtaa lähinnä rasittavaan metakeskusteluun joka ei tuo mitään iloa kellekään.
Sinänsä se, että lainataan haastattelusta omaan näkökulmaan sopivat sitaatit ei sinänsä ole väärentämistä ja koska kyseessä on kolumni/kommentti, koko haastattelun lainaaminen ei edes olisi tarkoituksenmukaista.
Tästä olen hieman eri mieltä, ainakin mielipidevaikuttamisen tasolla. Kun hänen hallituskumppaninsa - Arhinmäet ja Emma Karit hyökkäsivät poliisitoimia vastaan twitterissä, katseet kääntyivät Ohisaloon, jonka alaisuudessa poliisi on, ja joka olisi paras taho puolustamaan heidän tekojaan. Kun Ohisalo väisteli ja puhui ympäri pyöreitä siitä kuinka asiaa tullaan aikanaan tutkimaan, hän ei asetu alaistensa taakse, ja periaatteessa viestii, ettei pitänyt tavasta, jolla poliisi toimi - tai ei ainakaan ole kovin innokas ottamaan selvää. "Ei se mitä hän teki, vaan se mitä hän ei tehnyt."Noin muuten Ohisalo on hoitanut tilanteen aivan kohtuullisesti. En näe isompaa moitittavaa. Totta kai pitää Elokapinan mielenilmaisun puolta, koska kokee samat asiat yhteisiksi. Kuten me muutkin. Keinoista voi todeta, että laittomuuksia ei kannateta ja niin sen tuleekin olla. Ei mielenosoittajien, eikä poliisin puolelta.
Hyvä, jos olet nyt rauhoittunut, vaikkakin pettynyt. Viesti sen sijaan ei ole muuttunut, joten mennee aatteellisuuden piikkiin. Ohisalo sanoi A-studiossa, että nuo nuoret syyllistyivät rikokseen ja siitä seuraa luonnollisesti rangaistus. Mitä hänen olisi vielä tuohon pitänyt lisätä?
En kuitenkaan itse näe miten juridisesta näkökulmasta (jonka tulisi olla sisäministeriön näkökulma) poliisin toimintaa voi nähdä virheellisenä. Poliisin tehtäviin / velvollisuuksiin kuuluu järjestyksen ylläpito. Sen mahdollistamiseksi poliisilaki suo heille oikeuden voimankäyttöön. Poliisi kovensi asteittain voimankäyttöään saadakseen laittoman liikennetulpan purettua. Poliisi käytti kaasua, jonka laimennussuhteesta ei ole tietoa. Kyseinen kaasukaan ei osoittaudu niin kovaksi voimankäytöksi, että se toimisi - ainakaan ratkaisevasti. Näin ollen en koe kyseisen voimakäytön olleen tilanteeseen nähden liian kova, varsinkin kun kaikille tehtiin selväksi mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Kyse ei ole mielestäni siitä, että voimankäytön tulisi olla suhteessa mielenosoittajien voimankäyttöön, vaan siitä, että saadaan poliisille uskottu työvelvollisuus hoidettua vähimmällä vaaditulla voimankäytöllä. Vähimmästä vaaditusta voimankäytöstä voi aina jossitella jälkikäteen, mutta jälkiviisaus on luksuuri, jota ei etukäteen ole tarjolla.
Nyt puhutaan hiukan eri asioista. Kun tapaus tuli mediaan, niin ei Ohisalo maininnut sanallaakaan nuorten epäasiallisesta toiminnasta. Pakkohan hänen on tässä vaiheessa kommentoida, kun kysytään. Alkuun kaikki Ohisalon sanominen liittyi vain poliisin toimintaan, johon itse otin kantaa. Rautalangasta väännetty, mutta pitää myös paikkaansa ja piste.
Tosin... Ehkä Ohisalon mielestä poliisi toimi väärin, eikä hän halunnut sanoa sitä. Ohisalo sisäministerinä on vähän kuin Halla-aho maahanmuuttoviraston johtajana - outo paradoksi. Enkä ole varmasti ainoa, joka ajatteli Ohisalon valinneen sisäministerin salkun, koska halusi muuttaa kyseistä instituutiota kohti omaa arvomaailmaansa. Tämä ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, mutta kun hallitus parhaillaan sisältää niin monta muutakin vahvaa aatesoturia, ja elämme aikaa jolloin yhteiskuntamme peruspilareita koetellaan, niin koen tämän yhtälön hieman vaarallisena.
Koskisen toimintatavat tuntien ei ole lainkaan poissuljettua, että haastattelusta on tehty "tulkintoja". Edellisellä (?) kerralla tuli jo langettava päätös JSN:ltä, mutta se tuskin menoa hidastaa. Linkki:
Iltalehti teki ministerin haastattelusta virheellisen tulkinnan - Uutiset - JSN
Julkisen sanan neuvosto antoi lokakuun kokouksessaan 30.10.2019 langettavan päätöksen Iltalehdelle jutusta Sisäministeri Ohisalo: Turvapa...www.jsn.fi
Nyt puhutaan hiukan eri asioista. Kun tapaus tuli mediaan, niin ei Ohisalo maininnut sanallaakaan nuorten epäasiallisesta toiminnasta. Pakkohan hänen on tässä vaiheessa kommentoida, kun kysytään. Alkuun kaikki Ohisalon sanominen liittyi vain poliisin toimintaan, johon itse otin kantaa. Rautalangasta väännetty, mutta pitää myös paikkaansa ja piste.
Tämä varmaan tekee Ohisalon mielipiteestä kiinnostavan, ja antaa sille entistä enemmän painoarvoa... ja myös sen puuttumiselle.Niin, sinänsä tässä tullaan juuri siihen kysymykseen minkä vuoksi Ohisalo ei ole kovin voimakkaasti ottanut kantaa, pääosin maallikot ovat sitä mieltä että poliisin toiminta on juridisesta näkökulmasta ok ja juridiikan asiantuntijat ovat esittäneet tästä melko voimakkaasti eriäviä näkemyksiä.
En ymmärrä esimerkkejäsi. Mielestäni puolueet ovat kahmineet kyllä ne itselleen tärkeimmät ministeriöt itselleen. Meillä on vihreä ympäristöministeri. Vasemmistolainen sosiaaliministeri. Keskustalainen maa- ja metsätalousministeri. Ei tuolta kovin montaa outoutta löytynyt. Eikä sekään ole outoa, että Vihreät nappaa sisäministerin salkun. Raskas salkku maistuu aina. Siitä en vain ole varma, että se on yhteiskunnan etu, jos raskaan salkun peräsimessä on henkilö, jota ajaa enemmän aatteet kuin kansakunnan etu.Entä kepulainen ympäristöministeri tai vihreä tai vasemmistolainen liikenneministeri. Entä mites vasemmistolainen valtionvarainministeri, tai oikeistolainen? Kuka on neutraali mihinkään tehtävään, jos tälle linjalle lähdetään?
Niin, sinänsä tässä tullaan juuri siihen kysymykseen minkä vuoksi Ohisalo ei ole kovin voimakkaasti ottanut kantaa, pääosin maallikot ovat sitä mieltä että poliisin toiminta on juridisesta näkökulmasta ok ja juridiikan asiantuntijat ovat esittäneet tästä melko voimakkaasti eriäviä näkemyksiä.
Kun EIT:n virheelliseen tietoon perustunut päätös kielteisen päätöksen saaneen turvapaikanhakijan kuolemasta tuli mediaan, ei Ohisalolla ollut suurempaa tarvetta viivytellä näkemyksensä julistamisen kanssa. Reaktioaika tuntuu hänellä kovasti vaihtelevan.Eli tulkitsenko oikeen, että "tuli mediaan" on se hetki, jolloin Ohisalon olisi siinä mediassa jonkun välityksellä pitänyt olla tuomitsemassa nuorten käytös.
Kommentoin vähän sivusta tätä. Mikä on se "kansakunnan etu", johon viittaat? Miten se määritellään? Näen sen vähintäänkin kiistanalaisena terminä, joka sisältää ajatuksen yhteisistä arvoista ja päämääristä.Siitä en vain ole varma, että se on yhteiskunnan etu, jos raskaan salkun peräsimessä on henkilö, jota ajaa enemmän aatteet kuin kansakunnan etu.
Mutta ymmärrän kyllä pointtisi - Onhan se haaste olla neutraali, varsinkin jos oman puolueen intressit ovat ristiriidassa, mutta siiinä mielestäni ministerin ammattitaito punnitaan. Itse ainakin arvostan ministeriä, joka on valmis asettamaan kansakunnan edun, omien viiteryhmiensä edun edelle. Tässä suhteessa olen Ohisaloon pettynyt.
Mutta ymmärrän kyllä pointtisi - Onhan se haaste olla neutraali, varsinkin jos oman puolueen intressit ovat ristiriidassa, mutta siiinä mielestäni ministerin ammattitaito punnitaan. Itse ainakin arvostan ministeriä, joka on valmis asettamaan kansakunnan edun, omien viiteryhmiensä edun edelle. Tässä suhteessa olen Ohisaloon pettynyt.
Kansakunnan etu onkin aina asia, jota jokaisen on syytä toimissaan edistää. Ohisalo ilmiselvästi ei tätä ole tehnyt, mutta olisiko sinulla heittää joku sellainen ministeri, jos ei nykyisestä hallituksesta, niin vaikka jostain lähihistoriasta, joka olisi erityisen ansiokkaasti edistänyt kansakunnan etua ilman mitään ideologisia- tai omaan viiteryhmäänsä liittyviä painotuksia?