Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Suomen poliisi kriisissä?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana erku, 08.12.2013 klo 16.49.

 1. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Viime aikoina on kansalaiskeskustelua herättänyt Suomen poliisin tila. Monessa yhteydessä poliisiylijohtaja Mikko Paateron eroa on vaadittu ja myös sisäministeri Päivi Räsänen on saanut osakseen kovaa kritiikkiä.

  Poliisin uskottavauutta ovat nakertaneet monet eri asiat. Mika Myllylän kuolinsyytietojen urkinnassa "kunnostautui" toista sataa poliisia ja osa heistä on ehditty jo käräjäoikeudessa tuomitsemaan rikoksesta vahingonkorvauksiin ja sakkoihin. Myös poliisin ns. salaisen tietokannan vuodot ovat herättäneet epäluuloa. Miksi tietoja ylipäätään vuodetaan ja miksi vaarallisiksi henkilöiksi epäiltyjen listalla on ollut muun muassa Vladimir Putinin ja Mika Salon nimet?

  Viimeisin tapaus on Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion rikosepäilyt. Suomessa poliisin korruptio on tähän mennessä tiettävästi ollut melko vähäistä, mutta nyt on varsin iso keissi kyseessä. Uusin käänne Aarnion tapaukseen liittyen on Iltasanomien seuraava uutinen: HS: Aarnio perusti Suomeen laittoman peiteyhtin Ruotsin poliisille - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat

  Eli Aarnio on ollut edesauttamassa laittoman yhtiön perustamista Suomeen. Ja vähemmän yllättäen Helsingin poliisin tämän hetkisestä johdosta kenelläkään ei (muka) ole tietoa asiasta.

  Eli tässä ketjussa tosiaan on tarkoitus puhua Suomen poliisin tilasta ylipäätään. Onko sen uskottavuus pienempi kuin aiemmin? Ovatko poliisit niin puhtaita korruption suhteen kuin tilastot näyttävät? Onko poliisin toiminta isossa kuvassa riittävän moitteetonta? Pitäisikö poliisien valtaoikeuksia lisätä, kaventaa vai pitää ne ennallaan. Ja voiko nykyinen poliisiylijohtaja jatkaa tehtävässään kaikkien näiden kohujen jälkeen?
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2013 klo 16.56
 2. Buddha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
  Lainaus:
  Jos Aarnion saama rikoshyöty on ollut mediassa mainittu 200ke, niin siellä on ollut todella iso kuvio pyörimässä ja mielenkiinnolla odottelen ja seuraan tilannetta, että keitä seuraavaksi kiikutetaan kaappiin. Ei tuollaista kuviota mikään pieni piiri ole pyörittänyt.
  Rikoshyötynä tarkoitan sitä, että hänellä on selittämätöntä omaisuutta arvioitu olevan tuon verran.

  Mutta eipä ole ensimmäinen poliisi, joka on pelannut molemmilla puolilla.
   
 3. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Rakenteellinen korruptio, ns. maan tapa, on toki aina tuomittavaa - oli kyseessä sitten puoluelaitos tai poliisivoimien ylin johto, mutta en silti puhuisi suoranaisesta kriisistä vielä em. perustein. Jos Suomen poliisi alkaisi sen sijaan jossakin vaiheessa ottaa kenttätoiminnassaan vastaan käteismaksuja sakoista sekä harjoittaa laajamittaisesti muuta mielivaltaa, olisi käsillä paitsi todellinen kriisi, ennen kaikkea peruuttamaton katastrofi ja murhenäytelmä koko suomalaisen yhteiskunnan kantavien rakenteiden kannalta.

  On nimittäin yksinkertainen tosiasia, että elleivät väkivallan käytön legitiimiä monopolia valtion alueella käyttävät poliisivoimat nauti kansalaisten täyttä luottamusta, seuraukset ovat ennemmin tai myöhemmin totaalisen kohtalokkaat.
   
 4. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Espoo
  Lainaus:
  Suurin epäkohta on, ettei poliisia tai poliisin toimintaa valvo Suomessa poliisitoiminnasta riippumaton taho, kuten länsimaisissa oikeusvaltioissa on tapana. Tänä vuonna on tullut poikkeuksellisen paljon tapauksia julkisuuteen, jossa poliisin toiminta on herättänyt epäilyn poliisiorganisaation todellisesta tilasta. Tilanne, jossa yksittäinen poliisimies voi tehdä melkein mitä tahansa ilman suurempaa riskiä edesvastuuseen joutumisesta, johtaa väistämättä korruption lisääntymiseen.
   
 5. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tästä Aarnion tapauksesta huolimatta suomalainen poliisi on kansainvälisesti tai eurooppalaisestikin vertaillen erittäin luotettava ja korruption mahdollisuus on minimaalinen. Tämänkin tapauksen paljastuminen kertoo siitä tehokkaasta valvonnasta, joka poliisiin kohdistetaan. Poliisi on edelleen yksi luotetuimmista instituutioista.

  Itse en ole ikinä ymmärtänyt sitä joskus mediassa esiintynyttä valitusta poliisin salakuunteluoikeudesta tai etsintäluvista. Kellään lakia noudattavalla kansalaisella ei ole käytännössä Suomen oloissa todellista riskiä joutua näistä johtuen väärinkäytösten kohteeksi. Taannoin oli Aamulehdessä Pekka Kymäläisen(?) artikkeli, jossa logiikka eteni hyvin hatarasti.

  Ongelma on ennemminkin se, että joillain paikoilla hälytysajat ovat liian pitkiä (yli 100 kilometrin matkoja), jolloin kansalaisten turvallisuus vaarantuu sitä kautta. A-studiossa oli tässä vähän aika sitten juttuakin Pihtiputaalta, jossa on jouduttu perustamaan vapaaehtoispartioita murtojen ehkäisemiseksi. Lapissa on käsittääkseni myös heikko tilanne monin paikoin. Kyllä joka kirkonkylässä minusta pitäisi olla edes yksi toimintayksikkö.
   
 6. Jääkuutio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues ja Bruins
  Lainaus:
  Aika mielenkiintoinen näkemys jo muutenkin, mutta eikös tämä toiminta ollut jatkunut jo vuosia ja tuli julkisuuteen lähinnä sen jonkun prostituoidun avauduttua lehdessä jne.?
   
 7. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niin, kuinka paljon, sanotaanko esimerkiksi Baltian maista tai Venäjältä paljastuu poliisin tekemiä väärinkäytöksiä ja ennen kaikkea kuinka suuri osuus se on niiden kokonaismäärästä? Kuinka suuria ovat meidän vastaavat luvut? Poliisin luotettavuus lähtee jo siitä, että kyllä tällaisen Aarnion tapaisen toiminnan harjoittaminen poliisiorganisaatiossa on käytännössä erittäin vaikeaa - jo ihan sisäisen valvonnan takia ja kansalaisten odotusten/valvonnan kautta.

  Minusta Aarnion tapaus niin valitettava kuin se onkin, ei tätä faktaa muuta vaan itse asiassa on tietysti erittäin hyvä, että väärinkäytös tuli julki. Pitkältihän kyse on yhteiskunnallisesta luottamuksesta poliisin ja kansalaisten välillä eikä siinä ole nähtävissä minusta mitään hälyttävää.
   
 8. Edustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
  Lainaus:
  Ja sama pätee myös poliiseihin. Kun käytännössä minkäänlaista valvontaa poliisien touhuista ei ole ollut, on luonnollista että korruptiota esiintyy.

  Miksi siis vastustettaisiin poliisien toimien valvonnan kiristämistä yleiselle länsimaiselle tasolle, kun ei rehellisillä poliisimiehillä kuitenkaan ole mitään pelättävää tai salattavaa?
   
 9. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Espoo
  Kuinka monta poliisia olikaan urkkinut Mika Myllylän tapaukseen liittyviä tietoja luvatta? Entäs tämä Hauholla väkivallalla uhkaileva poliisimies, joko on saanut kenkää? Legendaarisesti vielä keljuili että turha on tuomioistuimeen mennä, kun poliisia siellä aina uskotaan, vaan tallentuipa kännykkäkameraan koko episodi.

  Paateron ylinopeussakot painettiin aikoinaan villaisella. Joku vuotaa salaisesta rekisteristä tietoja julkisuuteen.

  Loogista olisi päätellä, että julkisuuteen päätyneet keissit edustavat vain jäävuoren huippua.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2013 klo 01.49
 10. ftr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
  Lainaus:
  Ja toki nämä jutut ovat käsittämättömiä, missä mahdollisia todisteita poliisia vastaan sattuu tuhoutumaan erittäin epätodennäköiseen tapahtumaan: MTV3: Poliiseille sakot miehen pahoinpitelystä | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
   
 11. J.A.V. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP (sympatiat SaiPalle), Leijonat, Kazan, NHL
  Tämän vuoden aikana julki tulleet rikokset kertovat omaa kieltään siitä, että poliisitkin ovat ihmisiä. Huono juttu vaan, että poliisin tehtäviin kuuluu toimia esimerkkinä muille kansalaisille.

  Nämä + Liikkuvan Poliisin lakkauttaminen on huono yhdistelmä ainakin kansalaisten luottamuksen säilyttämismielessä. "Kehen nyt voi luottaa, kun poliisin tuloon kestää monta tuntia ja nekin ovat rikollisia?"
   
 12. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En vastustakaan. Sisäministeriössä kyllä tehdään töitä poliisin sisäisen valvonnan tehostamiseksi ja hyvä niin: Poliisiin kohdistuva sisäinen valvonta - Sisäasiainministeriö

  Kokonaisuudessaan suomalaisen poliisin tila on kuitenkin hyvä, missä maassa yksittäisiä väärinkäytöksiä ei muuten esiintyisi ollenkaan? Toki on aina hyvä että tällaiset yritetään minimoida niin pieneksi kuin mahdollista. En kuitenkaan vetäisi johtopäätöstä, että koko poliisi olisi kriisissä yksittäisen tapauksen vuoksi - se ei sitä ole. Enemmän minua huolettavat liian pitkät hälytysajat joissain osissa maata - sisäisen valvonnan tehostamisen tärkeyttä yhtään väheksymättä.
   
 13. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Lainaus:
  Poliisin tehtäviin ei kuulu toimia esimerkkinä muille kansalaisille, vaan rikosten ennaltaestäminen, sellvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen.
   
 14. Ahar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
  Lainaus:
  Tässäkin tulee sitten se ongelma, että mikä instanssi valvoo tämän poliisia valvovan instanssin toimia ja mikä instanssi valvoo tämän poliisia valvovan instanssin valvojan toimia, janiinedelleen...?
   
 15. Lainaus:
  Tällä hetkellä esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, jolta Suomi on viimeisen 15 vuoden aikana saanut enemmän langettavia päätöksiä kuin muut pohjoismaat yhteensä.

  Lähdettä tälle googlaillessani päädyinkin tällaiselle sivustolle:
  EIT on tukkeutunut suomalaisten valituksista poliisin laittomasta toiminnasta työssään. | Poliisirikollisena
   
 16. Remy Martin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ottamatta kantaa poliisin johdon rehellisyyteen tai lainkuuliaisuuteen, niin olen erittäin tyytyväinen poliisin tilaan Suomessa tällä hetkellä. Siis otannalla mitä olen elämäni aikana poliisin kanssa joutunut asioimaan, hyvässä ja pahassa. Suomen poliisi on ylivoimaisesti ammattitaitoisin niistä eri maiden poliiseista joiden kanssa tekemisissä olen ollut.

  Suomessahan poliisin valvonta on erittäin hyvällä tasolla, ja hyvä niin. Täällä poliisi käyttää voimaa kun hän ei puhumalla ei enää tilannetta pysty ratkaisemaan, hyvin monessa muussa maassa poliisi käyttää voimaa kun hän ei puhumalla enää jaksa tilannetta ratkaista. Näin kärjistetysti. Vaikka joskus ärsyttääkin että poliisin voimankäyttö jonkin tilanteen jälkeen tutkitaan ja ampumistapauksissa lähtökohta taitaa olla jopa epäilys väärinkäytöksestä, niin se takaa että joka kerta kun minut esimerkiksi pysäytetään liikenteessä niin tiedän poliisin olevan asiallinen virkamies eikä mikään oman elämänsä rambo.

  Tämä Aarnion tapaus vaikuttaa kyllä vähän ajojahdilta. Minä ainakin odotan oikeuden päätöstä ennen kun miehen tuomitsen mädäksi.
   
 17. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Ok. Minusta taas tuo Aarnion keissi vaikuttaa lehtijuttujen perusteella aika selvältä. Jos puheet 200 000 euron selittämättömästä omaisuudesta pitävät paikkaansa, niin eiköhän tuo ole jo aika vahva todiste korruptiosta.
   
 18. Remy Martin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Minulle on tullut nykyään pienehkö luottamuspula suomalaiseen mediaan. Jotenkin kirjoittelu on ollut se verran syyllistävää ja esille tulleet todisteet vähän liian selviä, että en usko että ihan kaikkea on julkisuudessa kerrottu. En silti sano ettei äijä voisi olla loppujen lopuksi syyllinen kaikkeen mistä häntä syytetään ja ehkä vähän enempäänkin. Odottelen ainakin itse oikeuden päätöstä ja tuomitsen sitten.
   
 19. Lainaus:
  Muistankohan oikein että tässä on sellainen vekkuli piirre että syyttäjäpuoli saa syöttää hesarille mitä lystää ja puolustus ei saa kommentoida mitään tähän juttuun liittyen, edes oikaista vääriä väitteitä.

  Selväähän toki on se että keskinäisistä riidoita johtuen Aarniota on jahdattu jo pitkät tovit. Ei toki poissulje että nyt on toimittu laittomasti.
   
 20. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
 21. Edustaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
  Yllättävän kauan huumepoliisien annettiin vapaasti mellastaa mielensä mukaan ja tehtailla rikoksia liukuhihnalta ilman minkäänlaisia valtuuksia tai valvontaa. Pian tälle "tarkoitus pyhittää keinot" -touhulle pannaan stoppi, mikä on erinomainen asia, kun kerran demokratiassa ollaan.

  Jollei kansan valitseman eduskunnan säätämät lait riitä tutkinnalle, pitää vaatia parempia lakeja tai vaihtaa lainsäätäjät seuraavissa vaaleissa. Ei niin että poliisirikolliset osallistuvat huumekauppaan ja pistävät niistä bisneksistä fyrkkaa sivuun, omaan käyttöön.

  On niin'ikään hyvä, että epämääräinen vasikkatouhu loppuu. Eihän vasikoinnista voi tehdä sillä tavalla taloudellisesti kannattavaa, että muodostuu valtion suojeluksessa toimiva mafia, jonka toimintaan ei kukaan voi puuttua.
   
 22. Lainaus:
  Tätä ironian makuista marinadia terästää vielä se fakta, että huumepoliisi on verkostoitunut järjestäytyneen rikollisuuden kanssa, jonka hallussa lainsäädännöstä huolimatta vakion suuruinen huumekauppa (vrt. seksikauppa, asekauppa) on ainoastaan kieltolain ansiosta, jota poliisi tietenkin kaikkien vallan kolmijako-oppien vastaisesti intohimoisesti meidän verorahoillamme puoltaa.

  Sama poliisi muuten teki hiljan kiakkoviarasjuhlista buumin vaatimalla nettikeskustelijoiden yhteystietoja keskustelupalstan ylläpitäjältä, ja toki jälkikäteen otti taas tuomarin roolin määritellessään lähinnä oman, joskin tiedostamattoman, mainontansa seurauksena paikalle saapunutta protestiväkeä rosvojoukoksi. Kaipa tästäkin kohta paljastuu, case huumepoliisin tapaan, että anarkistit ja poliisit siellä yhteisymmärryksessä mellestävät meidän rahoillamme.
   
 23. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Hmm, olikohan tämä verhottua ironiaa vai ihan tosissaan kirjoitettu? Olen itsekin tyrmistynyt Aarnion tapauksesta, mutta tällaisten salaliittoteorioiden rakentaminen on...mielenkiintoista ja huvittavaa (vasemmistoliberaalia) ideologista höpinää.

  Muuten, mielestäni tuon anarkistiporukan touhu on kyllä sellaista, että minusta ilman muuta tällaisissa tapauksissa, varsinkin jos ja ilmeisesti kun, keskusteluissa on esitetty uhkauksia väkivallasta, poliisilla tulisi olla oikeus yhteystietojen selvittämiseen.
   
 24. Lainaus:
  Ainoastaan viimeinen virke oli kieli poskessa heitetty letkautus. Sitä en kyllä ymmärrä kuinka saat siihen sidottua jotain poliittista ideologiaa. Jos kyseinen kommenttisi taasen koski jotain muita virkkeitä, niin kuulisin sitten mieluummin tähän "höpinään" ihan konkreettisia vasta-argumentteja henkilöönkäyvän ideologisen arvuuttelun sijaan.

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Mutta silti väkivallan uhka olisi jäänyt kokonaan syntymättä jos poliisi olisi jättänyt reagoimatta ko. nettikeskusteluun. Tämän sanominen ääneen ei kuitenkaan tarkoita että ottaisin kantaa poliisin tietojen kyselyyn tai tämän salassapidettävän kyselyn julkisuuteen saattamiseen, ja siksi muokkasinkin edellistä viestiäni.
   
 25. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  OK, viimeinen virkkeesi oli siis pelkkää ironiaa. Mutta muutakaan osaa en itse aivan ymmärrä. Eli uskotko oikeasti, että nämä anarkistihuligaanit olisivat jättäneet väkivallan mellakastaan pois mikäli poliisi ei olisi reagoinut heidän nettikeskusteluunsa? Vai siis että väkivallalla ei olisi netissä uhkailtu, jos poliisi ei olisi reagoinut nettikeskusteluun? Ensimmäinen on aivan ufoteoria. Toinenkin minusta hyvin huvittava tulkinta ja hataraa logiikkaa, ikään kuin poliisin tutkinta jollekin ääriainesten keskustelupalstalle oikeuttaisi näitä uhkailemaan väkivallalla? Vai tulkitsenko väärin?