Mika Aaltolasta on hetkessä tullut kuningas Sauli I:n kruununperillinen, jonka sanomisia ja tekemisiä ei sovi kritisoida. Kyse on siis Aaltolasta, ei hänen virastaan ja roolistaan. Jos Upin johtajana olisi joku toinen, olisi hänen tehtäviensä kritisoiminen oikeutetumpaa, ja näin asia ei saa olla.
On Tuomiojasta ja Sirenistä mitä mieltä tahansa, heillä on kansanedustajan mandaatti ja ovat siten eduskunnan alaisen tutkimuslaitoksen yläpuolella. Mikäli Aaltola meinaa joskus presidentiksi, on hänelle syytä opettaa ennakkoon, että suutari pysyköön lestissään.
Juuri Vasemmistoliitto vastustaa, että Nato-lait otetaan käsittelyyn tällä vaalikaudella. Miksiköhän?
Vasemmistoliitto vastustaa käytäntöjä, jotka poikkeavat normaalista. Suomi ei ole sodassa, joten parlamenttimme elää normaaleja oloja. Sama tilanne oli viimeksi, kun perustuslakia muutettiin. Perustuslain muuttaminen vaatii normaalisti kahden eri eduskunnan käsittelyn, mutta tiedustelulakien kanssa päätettiin pikakäsittely. Vasemmistoliitto ei halunnut poiketa normaalista peläten, että pikakäsittely muuttuu arkisemmaksi ja kohta perustuslain muutos otettaisiin hetken huumassa pikakäsittelyyn.
Mikäli Nato-lait käsiteltäisiin ennen vaaleja, tarkoittaisi se enemmän puheaikaa häirikkö Yrttiaholle, kun taas vaalien jälkeen Yrttiaho ei välttämättä ole enää kansanedustaja, vaan hänen paikallaan istuu ja puhuu Timo Furuholm. Se etu jälkimmäisessä vaihtoehdossa ainakin on.