... ja tässä loput suomalaiskasvot olympialaisista:
Sulkapalloilu
Anu Nieminen, kaksinpeli: 17.
>6<
Nieminen onnistui lopulta karistamaan "ilmanvaihto-Anun" taakkansa harteiltaan ja voitti ensimmäisen ottelunsa olympialaisissa. Saavutus sekin, joskin kakkoskierroksen ottelu olikin sitten taas sitä valitettavan tuttua aneemista Niemistä.
Ville Lång, kaksinpeli: 17.
>8<
Ville Lång antoi kasvot taistelevalle suomalaiselle ja vaikka tappio tulikin, tuloksen takaa löytyy yksi Lontoon olympialaisten ikimuistettavin suomalaisteko. Kurja arpaonni tarkoitti käytännössä turnauksen päättymistä yhteen otteluun, mutta Lång teki eittämättä kaikkensa.
-------------------------------
-------------------------------
Taekwondo
Suvi Mikkonen, 57kg: 5.
>9<
Pituutta puuttuu, asennetta ei. Mikkonen kuuluu ehdottomasti Lontoon suomalaisonnistujiin, vaikka hävisikin yhtä monta ottelua kuin voittikin (2/2). Arvostus lajiin nousi Suvin sisukkaan taistelun myötä aivan uusiin sfääreihin.
-------------------------------
-------------------------------
Telinevoimistelu
Annika Urvikko, Neliottelu: 55.
>6<
Annika Urvikko teki voitavansa ja lähti kisoihin omien sanojensakin mukaan vain nauttimaan. Itse oli kuitenkin edustuspaikkansa tiennanut, joten hänen osallistumisensa ei varmasti ollut keneltäkään pois. Kilpaili omalla tasollaan ja ehkä jopa hieman sen yli.
-------------------------------
-------------------------------
Tennis
Jarkko Nieminen, kaksinpeli: 55.
>7<
Hoiti vaimonsa tavoin oman leiviskänsä ensimmäisellä kierroksella. Sitten tulikin vastaan turnauksen tuleva voittaja ja Jarkon eväät loppuivat ennakoidusti siihen. Olisi tuo paskemminkin voinut kai mennä?
-------------------------------
-------------------------------
Uinti
Matias Koski, Jenna Laukkanen, Noora Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, eri lajeja: sitä sun tätä.
>5<
Täysin väärissä altaissa uineet nuoret suomalaiset lähtivät hakemaan omia ennätyksiään sijoituksista välittämättä, mutta vähimmäistavoitteistakin jäätiin joka rintamalla.
Emilia Pikkarainen, 100m perhosuinti: 29.
>5<
Heikotti ja väsytti. Alkuerien jatkopaikka ei ollut mikään mahdoton vaatimus, mutta Emilian paras terä taisi jäädä EM-altaisiin.
Hanna-Maria Seppälä, 100m vapaauinti: 18.
>5<
Seppälän pääpaino taitaa tätä nykyä olla enempi pulpetin äärellä, joten kisamatka oli varmaan ihan mukava päätös tälle tarinalle. Euroopan mittakaavassa vielä mahdollisesti top10-kamaa, mutta olympialaisiin potku ei enää riitä.
Matti Mattsson, 200m rintauinti: 17.
>7<
Porin miehen rintauinnin uusi SE ja niukka karsiutuminen välieristä oli Suomen uintijoukkueen ylivoimaisesti paras suoritus näissä kisoissa.
-------------------------------
-------------------------------
Yleisurheilu
Sandra Eriksson, 3000m esteet: alkuerän 8.
>6<
Perusvarma juoksu. Seitsemän sekuntia omasta ennätyksestään, vaikka vetoapua olisi tällä kertaa todentotta ollut tarjolla.
Anne Halkivaha, Leena Puotiniemi, Jussi Utriainen, 20km kävely/maraton/maraton: 54., 87., 69.
>5<
Lähtivät hakemaan omia ennätyksiään, mutta Halkivahaa lukuunottamatta kauaksi jäätiin. Puotiniemellä toki valmistautuminen meni enemmän ja vähemmän pilalle, mutta kyllä tämä trio oli aika eksyksissä Lontoon kaduilla.
Minna Nikkanen, seiväs: 26.
>6<
Paljoa ei Nikkaselta odotettu, mutta nekin vähän odotukset alittuivat pahasti. Juna ei ole vielä mennyt, mutta ikuisen lupauksen leima vaanii vuosi vuodelta lähempänä.
Sanni Utriainen, keihäs: ei sijoittunut.
>4<
Hylätty arvosana. Potentiaalia on mutta Lontoon auringon alla siitä ei ollut merkkiäkään. Kauhea yliyrittäminen ja kolme rastia tauluun.
Jere Bergius, seiväs: ei sijoittunut.
>4<
Bergiuksen sysimusta arvokisakesä sai kruununsa olympialaisista. Surkuhupaisin suomalaissuoritus miesmuistiin.
Antti Kempas, 50km kävely: 41.
>7<
Tuloksellisesti suoritus oli vaisu, mutta asennetta ja taisteluilmettä ei yksinkertaisesti voi sivuuttaa.
Jarkko Kinnunen, 50km kävely: 15.
>8<
Tekisi mieli antaa se puolikas tuohon lisäksi, mutta Jarkko käveli kuitenkin kokolailla omalla tasollaan parantaen toki ennätystään muutamalla minuutilla. Maailmankärki on kuitenkin yhtä kaukana tai jopa kauempana kuin ennen, mutta Riossa sitten mitataan miehen lopullinen taso ja uuden kohutekniikan toimivuus.
Jukka Keskisalo, 3000m esteet: keskeytys finaalissa
>8<
Suomalaisjuoksijan pääsy kestävyysmatkan finaaliin on jo huikea suoritus sinänsä. Keskisalo olisi varmasti ollut kympin tuntumassa mikäli jalka olisi matkan kestänyt, mutta nyt tuloksena oli katkera keskeytys.
Ari Mannio, keihäs: 11.
>6<
Karsinnan suorittamisesta papukaijamerkki, mutta sulaminen finaalissa antaa vähän takapakkia arvosanalle. Hieno tulevaisuus edessä.
Tero Pitkämäki, keihäs: 5.
>7<
Terolla oli paikka tehdä historiallinen temppu, mutta tämän kesän kunnolla se ei valitettavasti ollut mahdollista. Olosuhteet huomioiden 5.sija on selvä pettymys, mutta tulostaso antaa viitteitä paremmasta huomisesta.
Antti Ruuskanen, keihäs: 3.
>9<
Ei paljoa puutu, että kympin voisi antaa, sillä niin hienosti Ruuskanen tuli kaikkien valintakohujen ja ennakko-odotuksien kautta Suomen keihäsykköseksi. Pieni venyminen ja kulta olisi kruunannut Antin tuhkimotarinan, mutta pronssikin on aivan loistava suoritus.
Niclas Sandells, 1500m: alkuerän 11.
>7<
Suomen maileritoivo lähti optimisesti kokeilemaan vauhtikestävyytensä rajoja todetakseen, että on vielä kaukana vaadittavasta tasosta. Peukalo-ylös kuitenkin ennakkoluulottomasta yrityksestä.
David Söderberg, moukari: 26.
>5<
Oli jo hävinnyt oman kisansa valmiiksi, joten suora nelonenkaan ei olisi ihan väärin. Sai sentään tuloksen, mutta alkaa olla arvokisatasolla aika nähty kortti.
Osku Torro, korkeushyppy: 16.
>5<
Ulkoratojen takuuvarmin epäonnistujia suomalaisista. Ensimmäin korkeus meni komeasti, mutta sitten alkoi tuttuakin tutumpi hermoilu.
Jonathan Åstrand, 200m: alkuerän 5.
>7<
Oli täysin tekemättömässä paikassa alkuerässään, mutta taisteli sentään kesän parhaansa.