Venäjästä
Venäjällä harrastaminen on vähäistä. Siihen ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta. Kaikki tekeminen tähtää urheilussa korkealle. Siksi potentiaalista jää varmasti paljon käyttämättä.
Venäjästä
...
Siksi näiden bergiusten, torrojen ja muiden ilkkuminen ja lyöminen harmittaa, koska ei tämä kohtelu ja ilmapiiri varmasti heitä ainakaan auta tulemaan jatkossa vahvempina arvokisaurheilijoina esiin. Olisiko asennemuutoksen aika?
Venäjästä ja Kiinasta en tiedä, mutta yhdysvaltalaisen systeemin nerous on juuri siinä että siellä lahjakkuuksia ei hukata. Tai voi olla että eri syistä hukataankin, mutta kuitenkin järjestelmä ei lähtökohtaisesti ole sellainen, että se ottaa sisään suuren massan ja pureskelee sieltä vain timantit esiin ja muut hylätään ihmisraunioina.
Esimerkiksi yleisurheilua sinne iälle 22-23, tai vanhemmaksikin, on hyvin monilla mahdollista kilpailullisesti harrastaa, vaikka taso ei ihmeellinen olisikaan. Toki valmennuksen ja olosuhteiden taso voi olla jossain määrin kirjavaa mutta silti suhteellisen hyvissä olosuhteissa opiskelujen ohella, alakoulu, luokio ja yliopisto harrastaminen on suurillekin joukoille mahdollista. Ei tarvitse olla mikään lapsitähti että kuitenkin on ihan kohtuulliset mahdollisuudet harrastukseen.
Yhdysvaltalainen systeemi ei ole erityisen selektiivinen ja se onkin mielestäni selvästi maailman paras systeemi urheilijoiden tuottamiseen.
Ärveetä dramatisointia.
Mitä mieltä olet alle linkittämästäni lupaavan 400 m aiturin mielipiteestä?
Noora Toivon blogikirjoitus aiheesta
Minulle tuli lähinnä mieleen, että yhy yhy. If you can't take the heat, stay out of the kitchen.
Mitä mieltä olet alle linkittämästäni lupaavan 400 m aiturin mielipiteestä?
Noora Toivon blogikirjoitus aiheesta
Minusta tuo taas oli ihan hyvää urheilijan omaa realismia sen turisteiksi haukkumisen rinnalle, on ihan hyvä saada kuulla millaisista harjoitusmääristä puhutaan näiden turisteiksi haukuttujen urheilijoiden kohdalla. Ja kuten kirjoituksesta voi lukea niin tuolla olympiaunelmalla (vaikkei mitali kaukaiselta kuulostaakin) on motivoiva vaikutus.
Minulle tuli lähinnä mieleen, että yhy yhy. If you can't take the heat, stay out of the kitchen.
Helvetin hyvä kirjoitus se oli. Täällä on sellainen penkkiurheilukulttuuri, että jos joku lennartpetrell pääsee n. 5 maassa harrastetussa lajissa maailman 1000 parhaan pelaajan joukkoon, hatut lentävät päästä työn sankarille. Tai jos joku artojavanainen pärjää Kalevan kisoissa anteeksi SM-liigassa, ollaan vetämässä paitaa kattoon. Sen sijaan jos jossain uinnissa tms. n. 200 maassa harrastetussa lajissa urheilijat rahkeet riittävät maailman parhaiden joukossa sijalle 50, läskit juopot tai ehkä parhaassa tapauksessa seiskadivarifutaajat avaavat netin ja vittuilevat, miten kyvytön luuseri kävi altaassa pulahtamassa, ja kääntyvät sitten Eurosportin ääreen jännittämään, pääsisikö Niemisen Jarkko tällä kertaa toiselle kierrokselle.
Enkä suoraan sanoen ymmärrä miksei silloin saisi sanoa mitään, jos ne kisatulokset ovat huonoja.
No joo, en aivan hirveän tarkkaan osaa arvioida kuinka paljon verensiirto suoritusta parantaa, vähemmän kuitenkin varmasti kuin esim. EPO, mutta nykyisin on kuitenkin tiedossa ihan laillisia keinoja jotka parantavat suoritusta myös. Esimerkiksi tieto ravinnosta on parempaa, terveydenhoito on parempaa, mahdollisesti valmennus on parempaa (tai ainakin on saatavilla enemmän tietoa), olosuhteet ovat paremmat (tai ainakin parempia olosuhteita on saatavilla suhteessa varmasti halvemmalla ja helpommin kuin 70-luvulla).
Tuskin kukaan on sanonut, ettei saisi arvostella jos tulokset ovat huonoja. Ei Toivokaan mielestäni sitä tarkoittanut tuossa kirjoituksessaan. Tulosten kritisointi on eri asia kuin leimata urheilija täydelliseksi nollaksi, ja tästä on koko ajan ollut kyse. Ei urheilu sentään niin mustavalkoista ole, että joko olisit sankari tai puhdasta roskaa.
Toki on kohtuutonta odottaa kaikkien karjalalippisten tätä Suomen maassa ymmärtävän, mutta edes jollain tapaa huippu-urheilun vaatimuksista tietäviltä ei mielestäni ole kohtuutonta pyytää kunnioitusta urheilijaa ja urheilua kohtaan, vaikka tulokset eivät aina saisikaan ihoa kananlihalle.
Mutta huippu-urheilufanina kunnioitan kuitenkin eniten voittajia. Silloin se asetelma on erittäinkin mustavalkoinen.
Niin, sanoit sen itsekin: Lennart Petrell pääsee NHL:ään pelaamaan -> saavuttaa jotain. Sitten jos Lennart Petrell ei pärjää siellä hän on maitojunapoika.
Kunnioitat enemmän keskitasoista tai jopa keskitason alle jäävää jääkiekkoilijaa kuin huipputason uimaria. Huipputason uimari voi tippua olympialaisissa alkuerissä tai välierissä, mutta keskitason jääkiekkoilija voi tehdä rahakkaan uran NHL:ssä.
Sinä et edes pyri pohtimaan, mitä suorituksen taustalla on. Ratkaiset urheilijan hyvyyden mielikuvalla.
Kaivanto kirjoitti:Niin, jos Lennart Petrell haaveilee pääsystä NHL:ään se jokaisen kiekkoilijan unelma ja jos hän pääsee NHL:ään, hän "saavuttaa jotain". Jos Noora Toivo haaveilee pääsystä olympialaisiin, se on "yhy yhy".
Jaaha, vai niin. Sinä tuon sanoit, en minä.
Viestisi lyhyesti referoituina:
- Yleissääntö: urheilussa jos et pärjää, olet nolla.
- Pärjäämisen yleinen määritelmä: missä vain lajissa huipputason kisoihin/sarjaan pääsy on "kiva jee" mutta ei riitä, vaan pärjäämiseen vaaditaan tuloksia.
- Pärjäämisen määritelmän yksittäinen sovellus: Lennart Petrell "ei-pärjää" jos on "maitojunapoika", jolloin hän pärjää, jos ei ole maitojunapoika, siis vakiinnuttaa pelipaikan NHL:ssä.
Olet yleisellä tasolla sitä mieltä, että pärjääminen edellyttää tuloksia määrätyllä kilpailutasolla, mutta Petrellin tapauksessa olet sitä mieltä, että seulan läpäiseminen määrätylle kilpailutasolle riittää. Nämä tässä ilmentämäsi kaksoistandardit toisaalta tällaisen glamourlajin ja toisaalta ynnä muut -kaatoluokan lajien arviointikriteereissä olivat alkuperäisen viestini aihe, joten ei lisättävää.
Olympialaisten juoksuihin pääsemistä on vain hieman vaikea verrata NHL:ään maakiintioiden takia. Kuinkahan monta b-rajan juossutta jenkkiä näiltä matkoilta tältä- ja edelliskaudelta löytyy?
Mane kirjoitti:Toisaalta minä en ainakaan usko, että jostain olympialaisten tuloslistasta näkee myös suoraan sen kuka on tehnyt eniten töitä ja yrittänyt eniten.
Maan olympiakarsintojen alkuerissä 16 kaveria juoksi b-rajan tai alle 100 metrin miesten kisassa. Eiköhän maasta löytyisi vielä lisääkin b-rajan alittajia, mutta antaa tuo jotain suuntaa. Toisaalta ei ole mikään uutinen ettei maakiintiöt ole turhan takia kisoihin otettu.Kuinkahan monta b-rajan juossutta jenkkiä näiltä matkoilta tältä- ja edelliskaudelta löytyy?
Minä uskon ja olen aika varma siitä myös. Toisaalta kovakaan työ ei auta, jos lahjakkuutta ei ole tarpeeksi.