Suomalainen liikennekäyttäytyminen

  • 1 989 895
  • 12 243

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Yksi mielenkiintoinen tapaus 9-tietä ajaessa Tampereelle päin oli kolme-neljäkymppinen täti joka posotteli jollain pikkupirssillä edessä. Ajelin vakionopeussäädin päällä vajaan kympin ylinopeutta, täti tuli perä edellä vastaan, jonka jälkeen tälle tuli tarve nostaa nopeutta ja ottaa muutaman sadan metrin spurtti, tämän jälkeen taas kohta olin perässä kiinni. Samaa pumppaamista jatkui viitisenkymmentä kilometriä kunnes kääntyi edestä pois.

Tampereen moottoritiellä ohitettuani jonkun koslan kaverille tuli kiire ja oli päästävä takaisin ohi. Sitten kymmenen kilometriä myöhemmin sama kaveri on taas edessä. Ei ymmärrä ei.

Tai tämä keski-ikäinen lippispäinen juntti viitisen vuotta vanhalla mersullaan niinikään Tampereen moottoritiellä, leikki maanteiden kunkkua ja ajeli ja kiilaili miten sattuu milloin toisten perseeseen, milloin ihan eteen, ei ennakoinut yhtään mitä edessä tapahtui vaan oletti että liikenteessä muiden tehtävä on tehdä tilaa Keijolle.

Olen pannut merkille on, että ohitetuksi tuleminen otetaan henkilökohtaisesti, usein kiihdytetään rinnalla ja sen jälkeen roikutaan perseessä kiinni. Ei ennakoida yhtään muita ajajia, eikä varsinkaan anneta muille tilaa tai millään tavoin helpoteta heidän ajoaan. Tällaisia saatanan tonttuja on Suomen liikenne täynnä. Väkisin alkaa otsasuoni sykkiä kun näkee miten naurettavaa, lapsellista ja paskaa käytöstä teillä näkee. Suurin asia, joka tekisi liikenteestä helvetisti sujuvampaa olisi turvavälin käyttö. Se kun ei vaikuta pelkästään omaan ja edessä ajavan turvallisuuteen vaan koko liikenteen sujuvuuteen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Volkswagenin lestabussilla oli tänään kiire kuselle. Ajoin kuorma-autolla peräkärryä vetävän Bemarin perässä kunnes tämä teidemme älyn jättiläinen rynnisti Touranillaan (tms.) kaksilla keltaisilla minun ohitseni. Sitten hetken kuluttua Bemarin ohittaminen kävi jouhevammin, jopa oikeasti fiksusti. VW palasi omalle kaistalleen ja valehtelematta puoli minuuttia ohituksen jälkeen vilkku oikealle ja parkkipaikalle.

Kysyn vain, että miksi? Varmaan tähänkin on joku älykäs selitys, mutta minä en jaksa ymmärtää turhia ohituksia, jotka eivät edistä kenenkään matkaa. Ehkä minulle vain on opetettu väärin, että ohittaminen kannattaa vain silloin kun siitä on oikeasti hyötyä.
 
Hieman ihmetyttää että mikä ihmeen vimma ihmisillä on ajaa autolla tuollaisiin kohtalaisen syviin tulvalätäköihin, ja vielä enemmän ihmetyttää että tarvittiinko tuohon todellakin palomiehet kantamaan nainen pois autosta.

Pyrin yleensä kiertämään tuollaiset syvät lätäköt, ettei kävisi niinkuin uutisen naiselle. Kovien sateiden aikaan tähän lähelle tulee aina muutamaan samaan paikkaan kunnon tekojärvet, onneksi ne pystyy välttämään ajamalla toista kautta kotiin.

Ja uutisen pulleron olisi voinut jättää autoon odottamaan vaikka veden haihtumista, jätetään se pelastuslaitoksen apu sitä oikeasti tarvitseville.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Hieman ihmetyttää että mikä ihmeen vimma ihmisillä on ajaa autolla tuollaisiin kohtalaisen syviin tulvalätäköihin, ja vielä enemmän ihmetyttää että tarvittiinko tuohon todellakin palomiehet kantamaan nainen pois autosta. Tuossa kun näyttää kuitenkin olevan vettä alle vyötäröön..

Auto sammui tulvan keskelle - nainen pelastettiin | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Ja linkki vie iltalehden uutiseen asiasta!
Kuvan perusteella veikkaisin, että tuo nainen ei saanut autostaan ovea auki, vaan palomiehet joutuivat auttamaan naisen sivuikkunan kautta ulos.

Toinen kuva tilanteesta Kalevan sivuilta

Olisihan tuossa voinut autosta päästyään itsekin kahlata, mutta mikäs siinä kun palomiehetkin paikalla olivat.
 

Fiiu

Jäsen
Olenkohan minä nyt sika, mulkku ja idiootti? Tarina on siis seuraavanlainen:

Ajelin tovi sitten Valkeakoskelta kohti Tamperetta motarilla ja katselin ohituskaistalla jonkun farkkuaudin toimintaa, ajoi aivan kaistan vasemmassa laidassa viitaten ilmeisesti ohitusaikeisiinsa. Jono kulki noin 110km/h paikoitellen jolloin tavoitin tuon Audin ja ihan vitsinä ajattelin kokeilla tuota samaa tämän ko. auton perässä.

No, hetken päästä Audi sitten vaihtoi oikeanpuoleiselle kaistalle ja palasi taakseni jatkaakseen ohituskaistalla ajamista. Tarkoitukseni ei ollut mitenkään provosoida mutta ilmeisesti tuo homma sitten vain menee niin että tuo on jonkin sortin "yleinen" merkinanto. Jos ko. Audin kuski tunnistaa itsensä niin pyydän anteeksi, tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa närää tai pahaa mieltä.
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Tämä parkeeraus täyttänee ketjun kriteerit.

Tietämättä kuitenkaan taustoja voisi sanoa että kusipäinen ja muista piittaamaton tyyppi on kyseessä. En usko että tuolla autolla on tullut vanhus, invalidi, nainen tai muuten vaan kyvytön henkilö.

link. iltasanomat

ps. tärkeä uutinen tuolla lopussa on miten hyvä auto on -06 renoo..
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tämä parkeeraus täyttänee ketjun kriteerit.

Tietämättä kuitenkaan taustoja voisi sanoa että kusipäinen ja muista piittaamaton tyyppi on kyseessä. En usko että tuolla autolla on tullut vanhus, invalidi, nainen tai muuten vaan kyvytön henkilö.

link. iltasanomat

ps. tärkeä uutinen tuolla lopussa on miten hyvä auto on -06 renoo..

Toiseen ketjuun kommentoinkin jo, laitetaan tänne myös.

En puolusta toimintaa, enkä itse ole toiminut ikinä vastaavalla tavalla. Mutta ajatus tuossa on todennäköisesti enemmän piikki ahtaita ruutuja kohtaan kuin muita autoilijoita. Tuolla tavalla ilmeisesti ajattelee pienentävänsä riskiä joutua ovella hakkaajien uhriksi. Asiasta voi jatkaa jossain auto/liikenneketjussa lisää mutta kyllä itseäkin vituttaa joka kerta jos joutuu parkkeeraamaan ahtaaseen ruutuun jonkun family-wagonin viereen josta muksut tempovat ovia miten sattuu.


_
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hyi hyi bemari-kuski. Näinhän se homma toimii, kuinkakohan paljon nämäkin parkkeeraukset lisääntyy tämän uutisen jälkeen.

Poliisi: Bemari-kuskin kuohuttava pysinti onkin sallittu - Ilta-Sanomat

Mulla on useita frendejä jotka ei jätä ikinä tälläisiin ruutuihin autoja vaan aina taskuparkkiin jne missä ei mahdollisuutta oviosumiin. Nyt niilläkin on uusi tapa parkkeerata jos sietää muutamat hyi hyit ja tuimat katseet.


_
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyi hyi bemari-kuski. Näinhän se homma toimii, kuinkakohan paljon nämäkin parkkeeraukset lisääntyy tämän uutisen jälkeen.

Poliisi: Bemari-kuskin kuohuttava pysinti onkin sallittu - Ilta-Sanomat

Mulla on useita frendejä jotka ei jätä ikinä tälläisiin ruutuihin autoja vaan aina taskuparkkiin jne missä ei mahdollisuutta oviosumiin. Nyt niilläkin on uusi tapa parkkeerata jos sietää muutamat hyi hyit ja tuimat katseet.


_

Asia korjaantuu aika nopeasti parkkipaikan liikennemerkkiä muuttamalla.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Nyt tulee taas jatkumoa viime aikaisille taksimiesten aivopieruille.
1.8. klo 20.05-2015, Vantaa Vapaala & Varisto. Tulimme hiljaista pikkutietä
Vapaalan halki Myyrmäestä Varistoon, mutsi ajoi, minä pelkääjän paikalla ja vaimo takapenkillä. N.50m suoralla oikean käden puolella kolmion takana taksi-Volvo pysähtyy risteykseen. Kun olemme vajaan 20m päässä risteyksestä, oman elämänsä sankari pistää taksin liikkeelle -> äkkijarrutus, kaikki tavarat lentää ympäri autoa. Sitten taksisuhari päättää itsekin pysäyttää. Luonnollisesti kun ajoimme ohi, pudistelin päätäni ja heilautin kättä taksitraktorin suuntaan. Tästähän ritari ässä riemastui ja lähti ajamaan perään. Seuraavassa risteyksessä nousi autosta, otti auton katolta taksikyltin pois ja lähti uudestaan seuraamaan. Mutsi tietysti panikoi kun ei halunnut mitään rähinää ja kun ajoi talomme pihaan taksi perässään, päätti sitten kiertää muutaman talon ympäri. Sillä aikaa vähintään noppakorpraalin arvoinen strateginen nero oli tehnyt pihalla uukkarin ja tuli meitä vastaan kadulla vetäisten auton vinottain kahdelle kaistalle ettei ohi päässyt. Siihen oli sitten pakko pysähtyä. Nousin autosta kun taksikuski (veikkaisin että oli piripäissään) rynni suoraan meikäläisen riveleihin kiinni ja alkoi saatanallinen huutaminen. Seisoksin siinä sitten kaljamahaisen, todnäk ainessa olevan (en nähnyt silmiä kun mr. Top Gun ei poistanut aurinkolasejaan missään vaiheessa), kuskin kanssa mahat vastakkain ja kuuntelin kädet taskussa elämän voittajan mesoamista. Yritin rauhottaa tilannetta puhumalla rauhallisesti ja välttelemällä provoamista viimeiseen saakka. Menohan vaan yltyi kun ensin kysäisin onko kenties huono päivä tms ja kun vähemmän yllättäen kaksi muuta meidän autossa istunutta oli meikäläisen linjoilla kuka tilanteessa äpäröi ja kuka ei. Hetken päästä samaa katua tuli pikkumaasturi joka joutui kiertämään pientareen kautta poikittain pysäköityneen taksitraktorin takia. Ko. kuski jäi muutamaksi toviksi kuuntelemaan mistä karjunta juortaa juurensa ja naureskellen lähti menemään. Erittäin korkealentoisen ja henkisesti kohottavan keskustelun ytiminä hänen puoleltaan oli meikäläisen sormien katkominen jos näkee vielä minun heiluttavan liikenteessä kättä ja se että hänen velkavolvonsa ei varmasti liikkunut mihinkään, vaikka sen nyt näki sokeakin otsallaan paskapuheeksi.

Oli muuten elämäni vaikeimpia hetkiä seisoksia siinä kädet taskussa tämän monologin edessä ja pysyä rauhallisena. Pari kertaa juippi vielä illmeisen rähinän toivossa hiveli meikäläisen pulleita poskia ja lähtiessään "vahingossa" hiukan tuuppasi. Siinä olis Chuck Norriskin paskonu housuunsa. Otin luonnollisesti äijän rekkarin ylös ja selvitin auton omistajan ja taisi olla kyseinen herrasmies itse isäntä.

Mietiskelin tässä kaikenlaisen vasikoinnin vastustajana että pitäisikö tästä kuitenkin ottaa yhteyttä johonkin instanssiin? Meikäläisenhän sieluun ei pieni rettelöinti ota tipan märkää, mutta vitutti että mutsin piti vanhoilla päivillään mennä paniikkiin eikä vaimonkaan ilta tilanteesta ainakaan parantumaan päin lähtenyt.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suosittelisin ottamaan yhteyttä taksiliittoon / taksitarkastajaan.
Taksitarkastajat - Suomen Taksiliitto

Uskomattomia urpoja kyllä tuohonkin ammattikuntaan kuuluu. Jostain syystä tuntuu että taksikuskit on pk-seudulla todella röyhkeitä ja vittumaisia liikenteessä, toisin kuin muualla Suomessa. Saattaa tosin olla vain oma mielikuva. Ehkä se on sit niin stressaavaa ajaa pk-seudun ruuhkissa. Taksikuskien mielestä kun nämä Suomen taksihinnatkin ovat niin naurettavan alhaisia, niin ehkä se sittten aiheuttaa kroonisen vitutuksen minkä täytyy purkaa muihin tienkäyttäjiin.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Taksikuskit ovat kyllä pks:n liikenteen supermulkkuja, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Nopeusrajoitukset ovat toki vain ohjeellisia 30-40 -alueillakin ja taksikyltti katolla ilmeisesti tarkoittaa "poikkeukseton etuajo-oikeus".

Noh, ylimielisiä mulkkuja moni noista tuntuu olevan pienemmissäkin kaupungeissa, kuten moni muukin ammattiautoilija. Kai se yleisesti ottaen vain on niin, että kun siinä autossa asuu jatkuvasti niin jotenkin sitä kuvittelee olevansa oikeutettu kaikenlaiseen päsmäröintiin liikenteessä.

Edellämainittu asia ei edes lopulta ihmetytä, koska se on niin tavanomaista mutta toinen asia täällä kyllä ihmetyttää. Keskustan alueella ajetaan joka päivä räikeästi punaisia päin ihan kaikkialla ja ihan kaikkien toimesta. Tai no ei tietenkään kaikkien mutta helvetin paljon tuntuu sellaisia ihmisiä olevan, joille ei tee mitään ongelmaa vetää punaisia päin 1-2 sekuntia sen vaihtumisen jälkeen.

Mikä vittu siinä on, että on pakko kiihdyttää punaisia päin vain jotta pääsee 95%:ssa tapauksista odottelemaan siihen seuraavaan risteykseen? Tältäkin palstalta varmasti löytyy niitä, jotka ihan tavakseen ajavat punaisia päin, joten avatkaa minulle tyhmälle kaupunkiin muuttaneelle maalaispojalle miksi liikennevaloja ei pidä kunnioittaa?

Yksikään "voi olla kiire" -vastaus ei kelpaa, sillä kuten mainitsin käytännössä aina kyseinen autoilija joutuu joka tapauksessa pysähtymään seuraaviin valoihin.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
IS: Ajoi kolminkertaista ylinopeutta - sai pitää korttinsa

Oikeus perusteli päätöstä korkeimman oikeuden ennakkotapauksella. Sen mukaan jos kenenkään sivullisen henkilön turvallisuus ei ole vaarassa, radalla ei ole muita liikkujia ja näkyvyys on hyvä, voidaan tapausta pitää tavallisena liikenneturvallisuuden vaarantamisena, huolimatta siitä että nopeusrajoitus oli ylitetty kaksinkertaisesti.

Linkki Iltalehden sivuille.

Edit. Niin ja mietäs mieltä porukka on tästä videosta?

Autoilijoiden hupaisa nahistelu tallentui videolle

Venäläiset asialla, aika hauska tuo kosto tuossa.

Linkki Iltalehden sivuilla olevaan videoon.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
IS: Ajoi kolminkertaista ylinopeutta - sai pitää korttinsa

Oikeus perusteli päätöstä korkeimman oikeuden ennakkotapauksella. Sen mukaan jos kenenkään sivullisen henkilön turvallisuus ei ole vaarassa, radalla ei ole muita liikkujia ja näkyvyys on hyvä, voidaan tapausta pitää tavallisena liikenneturvallisuuden vaarantamisena, huolimatta siitä että nopeusrajoitus oli ylitetty kaksinkertaisesti.

Onkohan tuo lihavoitu sana todella oikeuden päätöksestä vai toimittajan omaa tekstiä? Lahden Mannerheimintiellä. Radalla?

Tuomioon sinänsä en ota kantaa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Mietiskelin tässä kaikenlaisen vasikoinnin vastustajana että pitäisikö tästä kuitenkin ottaa yhteyttä johonkin instanssiin? Meikäläisenhän sieluun ei pieni rettelöinti ota tipan märkää, mutta vitutti että mutsin piti vanhoilla päivillään mennä paniikkiin eikä vaimonkaan ilta tilanteesta ainakaan parantumaan päin lähtenyt.

Kannattaisikohan käydä myös poliisilta kysymässä, että onko tuossa tutkintapyynnön paikka. Sana sanaa vastaan -tilanne tottakai, vaikka äitisi ja vaimosi voivat sanomasi vahvistaa, mutta saattaa se hermoheikon taksikuskin henkisiä laineita edes vähän silottaa, jos poliisista soitetaan ja kysellään tapahtuneesta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Onkohan tuo lihavoitu sana todella oikeuden päätöksestä vai toimittajan omaa tekstiä? Lahden Mannerheimintiellä. Radalla?
Eikös tuo ajorata ole ihan normaalia kieltä autotietä tarkoitettaessa? Voipi olla, että oikeuden päätöksessä on muodossa "ajorata".
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IS: Ajoi kolminkertaista ylinopeutta - sai pitää korttinsa

Oikeus perusteli päätöstä korkeimman oikeuden ennakkotapauksella. Sen mukaan jos kenenkään sivullisen henkilön turvallisuus ei ole vaarassa, radalla ei ole muita liikkujia ja näkyvyys on hyvä, voidaan tapausta pitää tavallisena liikenneturvallisuuden vaarantamisena, huolimatta siitä että nopeusrajoitus oli ylitetty kaksinkertaisesti.

Jep, jep. Ja sitten kun sattuu saamaan kolme rikesakkoa ylinopeudesta vuodessa niin lähtee kortti, vaikka olisi ammattikuski.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Hassua, että jengillä sattuu olemaan videokamerat tanassa näiden tilanteiden tapahtuessa erityisesti tuolla Venäjänmaalla.
Ei siinä ole mitään hassua. Kyseisessä maassa tehdään niin paljon huijauksia (vedetään liinat kiinni ja saadaan joku ajamaan perseeseen ja sen jälkeen vaaditaan rahat käteisenä tai viedään juttu eteenpäin), että porukka pitää videot pyörimässä jo pelkästään näiden varalta.

Ihan normaali juttu rosvoja, varkaita ja muuten vaan epärehellisiä ihmisiä täynnä olevassa maassa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Hassua, että jengillä sattuu olemaan videokamerat tanassa näiden tilanteiden tapahtuessa erityisesti tuolla Venäjänmaalla.

Taitavat nuo dash camit olla ihan oikeastikin aikalailla jonkinlainen muoti Venäjällä. Olen ymmärtänyt, että liittyvät jotenkin paikalliseen vakuutus/oikeudenkäyntikulttuuriin mahdollisen onnettomuuden sattuessa ja toki ihan perus saudityyliseen kaahailuun ja sillä bousailemiseen. Noita kojelautavideoita löytyy netti pullollaan ja suurin osa on juurikin itänaapurin suunnalta.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Nyt tulee taas jatkumoa viime aikaisille taksimiesten aivopieruille.

Taksiautoilijat ovat ammattiautoilijoita, joilta ei voi missään tapauksessa hyväksyä tuollaista "wittumarko"-touhua!! Nyt kuule yhteyttä välittömästi taksitarkastajaan ja poliisiin => kun tuota tekstiä lukee voisi kuvitella, ettei ukko ollut ekaa kertaa pappia kyydissä ja sietäisi tuollaisella tekemisellä siirtyä julkisiin...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Taitavat nuo dash camit olla ihan oikeastikin aikalailla jonkinlainen muoti Venäjällä. Olen ymmärtänyt, että liittyvät jotenkin paikalliseen vakuutus/oikeudenkäyntikulttuuriin mahdollisen onnettomuuden sattuessa ja toki ihan perus saudityyliseen kaahailuun ja sillä bousailemiseen.

Itse asiassa nuo ovat yleistyneet myös laitapuolenkulkijoiden ja erinäisten narkkien vuoksi => odottavat tien poskessa suojatien päässä ja kun sopivan kallis auto tulee kohdalle niin juoksevat eteen ja hyppäävät konepellille... Siitä sitten sopivalla "sovittelukorvauksella" asiaa ei viedä miliisille!
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Eilen ohitin tuusulan moottoritiellä vanhan avensiksen jossa rekisterikilpi takana roikkui yhden ruuvin varassa vaarallisen näköisesti ja auton vasemmassa kyljessä roikkui toinen etuvaloista ilmeisesti johdon varassa. Kuski oli kuinkas muutenkaan kuin manne. Soitin hätäkeskukseen, toivottavasti joku poliisi löysi autoilijan.

Liikenneympyrät! Miten ihmiset ei vieläkään osaa ajaa näissä? Monenlaisia idiootteja niin miehiä kuin naisiakin sinne änkee. Osa ei ymmärrä käyttää vilkkua oikein vaan laittaa vilkun päälle siinä vaiheessa kun menee ympyrän sisälle ja sitten vilkku pois päältä kun lähtee ympyrästä, ei näin. Toinen mitä näkee usein on se ettei idiootit ymmärrä, että ympyrässä ajavalla on etuajo-oikeus. Usein kiilataan suoraan eteen.
 

DaHolla

Jäsen
Liikenneympyrät! Miten ihmiset ei vieläkään osaa ajaa näissä? Monenlaisia idiootteja niin miehiä kuin naisiakin sinne änkee. Osa ei ymmärrä käyttää vilkkua oikein vaan laittaa vilkun päälle siinä vaiheessa kun menee ympyrän sisälle ja sitten vilkku pois päältä kun lähtee ympyrästä, ei näin. Toinen mitä näkee usein on se ettei idiootit ymmärrä, että ympyrässä ajavalla on etuajo-oikeus. Usein kiilataan suoraan eteen.

Sama asia ärsyttää hyvin paljon, joka päivä kun kuljen autolla niin yli puolet autoista ei vaan saa vilkkua päälle ympyrässä. Liikenne olisi hieman sujuvampaa kun kaikki osaisivat käyttää vilkkua oikein. Perus liikennesäännöistä kyse mutta näköjään hyvin vaikea sisäistää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös