Suomalainen liikennekäyttäytyminen

  • 1 769 151
  • 11 005

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Kehu teiden ritareita/Hauku idiootit liikenteessä!

Tässä ketjussa olisi tarkoitus kehua loistavia autoilijoita ja haukkua ne kuskit jotka saavat verenpaineen nousemaan vaarallisen korkeaksi. Avaudu ihan kunnolla jos siltä tuntuu!

Eilen verenpaine nousi kun ajelin letkan puolivälissä. Letkaa veti kuski joka ajeli satasen alueella noin 90km/h. Tiellä oli miltei mahdoton ohittaa. Ohituskieltoaluetta melkein 20km. Eikä tämä kuski voinut missään vaiheessa pysähtyä pysäkille/levähdyspaikalle ja päästää muita ohi! Ja sen tietää että aina löytyy muutama rallikuski jotka lähtee ohittaa letkaa... Pari todella läheltä piti tilannetta tulikin muutamalle autoilijalle ohituksista, itseluottamusta löytyy kyllä joiltain aikalailla. Mutta nämäkin tilanteet vaan sen hidastelijan takia! Lopulta kun ohitus mahdollisuudet tulivat(20km köröttellyn jälkeen) päästiin ohi autosta. Siellä oli kuskina...EI Nainen(niinkuin 99% teistä ajatteli)vaan 30-40v mies.

Mutta oli matkassa yksi loistavakin karavaanari joka päästi ohitse upeasti näyttämällä merkin ja ajamalla vielä vähän sivuunkin!

No tämä tällä erää...eiköhän sitä jälleen kun lähtee ajelemaan niin sankareita/idiootteja tulee nähtyä!
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Kaikista pahimpia ovat kuskit jotka hiljentävät/hidastelevat n. 100 metriä ennen liikennevaloja odottaen että ne VARMASTI ehtivät vaihtumaan keltaisiksi/punaisiksi. Ja sitten kun ollaan liikennevalojen kohdalla niin painetaan kaasu pohjaan että itse keritään ja kaikki muut joutuvat pysähtymään.

Ja nämä helvetin motorisen kehityshäiriön omaavat toukohousut, jotka tulevat keskustaan ajelemaan tajuamatta kaupunkiliikenteestä yhtään mitään. Ei se, että herra Virtasen Masalla ole kiire tarkoita sitä että MUUTKIN haluaisivat katsella maisemia ja ajaa keskellä tietä kolmeakymppiä kypärä päässä.

Ja esim. Kalevankadulla ja Annankadulla AUTOA EI TARVITSE PYSÄYTTÄÄ jos vastaan tulee toinen henkilöauto. Se auto ei siitä fyysisesti tule yhtään kapeammaksi. Tämä on täysin uusi ilmiö Helsingissä. Vitun juntit.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Ja nämä saatanan kaupunginvaltuuston viherpiipertäjä-pellet joiden mielestä varmaan olisi parasta laittaa sisääntuloväylienkin kattonopeudeksi 30 km/t.

Liikennevalojen synkronoinnit ovat Helsingissä aivan uskomattomat. Albertinkatu (Viiskulmaan päin) on Helsingin AINOA katu jossa on vihreä aalto. Liikennesuunnittelusta vastaavat ihmiset VIHAAVAT autoja. Mikseivät ne sulje koko keskustaa yksityisautoilta jos kerran autot ja kaupunki ovat niin vastenmielinen yhdistelmä? Nykyisessä simputusmentaliteetissa ei ole mitään järkeä.

Oletteko muuten kuulleet kaupungin liikennesuunnitteluviraston päällikön, Poutasen, uusinta suunnitelmaa? Automaattinen kameravalvonta joka paikkaan, lakimuutos että auton omistajaa voidaan suoraan sakottaa ja 10.000 ylinopeussakkoa helsinkiläisille vuodessa?

Näin niitä asioita priorisoidaan. Ei sillä väliä, että omaisuusrikosten selvittämisprosentti on noin 20. Ja annetaan raiskaajien ja pedofiilien juosta vapaana kunhan vain autolijat kärsivät ja maksavat synneistään. 1500 Euroa on ihan kohtuullinen sakko kun ajat viittäkymppiä kolmenkympin alueella.
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Niiltä ihmisiltä pitäisi oikeasti poistaa kortti, jotka pysähtyvät kiihdytyskaistalle liittyessään toiselle tielle. Monta läheltä piti tilannetta tullut moisten takia. Kai sen kaistan nimi olisi pysähdyskaista jos se olisi moista varten tehty. Samoin sen 10 kilsaa alle sallitun nopeuden ajavat ihmiset tulisi hyllyttää, koska ainakin ruuhka- aikana he tukkivat koko liikenteen. Viimeinen suosikki kategoriani on ns "oman käden liikennepoliisit". Jos rikot jotain sääntöä edes vähän niin painellaan pilliä, kiilaillaan, tuikitaan valoa jne.

Joskus aina näkee autoilijoita joiden kanssa pahoissa risteyksissä ns vetoketjuilmiö toimii ja heille iso käsi. Samoin niille jotka tarjoavat keskustassa parkkilippua jos heille on jäänyt aikaa käyttämättä. Itse tosin syyllistyn samaan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Re: Kehu teiden ritareita/Hauku idiootit liikenteessä!

Viestin lähetti massimo

Eilen verenpaine nousi kun ajelin letkan puolivälissä. Letkaa veti kuski joka ajeli satasen alueella noin 90km/h. Tiellä oli miltei mahdoton ohittaa. Ohituskieltoaluetta melkein 20km. Eikä tämä kuski voinut missään vaiheessa pysähtyä pysäkille/levähdyspaikalle ja päästää muita ohi! Ja sen tietää että aina löytyy muutama rallikuski jotka lähtee ohittaa letkaa... Pari todella läheltä piti tilannetta tulikin muutamalle autoilijalle ohituksista, itseluottamusta löytyy kyllä joiltain aikalailla. Mutta nämäkin tilanteet vaan sen hidastelijan takia! Lopulta kun ohitus mahdollisuudet tulivat(20km köröttellyn jälkeen) päästiin ohi autosta. Siellä oli kuskina...EI Nainen(niinkuin 99% teistä ajatteli)vaan 30-40v mies.

Olisihan se asiallista päästää porukkaa ohi jos ei malta ajaa oikeaa nopeutta...mutta koska otit sen niin verillesi niin kerropa kuinka monta sekuntia matkasi piteni hidastelun vuoksi? 50? Myöhästyitkö siksi jostain?

Jos jostain pitäisi avautua avautuisin niistä kuskeista jotka ajavat normaalivauhtiakin kulkevassa letkassa perse puskurissa...
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti kristian
Ja sitten kun ollaan liikennevalojen kohdalla niin painetaan kaasu pohjaan että itse keritään ja kaikki muut joutuvat pysähtymään.


Kaiken lisäksi suurin osa ainakin Stadin liikenteen mänteistä näyttää käsittäneen liikennevalojen värien tarkoituksen näin:

- VIHREÄ - aja
- KELTAINEN - aja lujempaa
- PUNAINEN - paina kaasua niin perkeleesti korvat luimussa, niin että kaasupoljinta painava jalka löytyy konehuoneen puolelta morjenstamassa sytytystulppia

Pyöräilijät ovat sitten oma lukunsa. Kohta taas on syksy ja liikenteessä painaltaa pimeässä, vesisateessa, pimeässä, sateessa, pimeässä, sateisessa pimeässä ja pimeässä vesisateessa fillareita ilman minkäänlaisia valoja!
Stadiin on nyt tietyille katuosuuksille lätkäisty nopeusrajoitus 30 km/t - miksi tämä rajoitus ei näytä koskevan pyöräilijöitä? Miksi yleensäkään mitkään liikennesäännöt eivät näytä koskevan pyöräilijöitä? Yksisuuntaisia katuja posotetaan surutta siihen ainoaan oikeaan suuntaan meneviä autoja vastaan - pimeässä, ilman minkäänlaisia valoja.

Ja minkä takia sen polkupyörän satulasta on niin kamalan vaikeeta nousta pois? Siltä ainakin näyttää, kun risteyksissä jatkuvasti polkupyörät ajavat omia punaisia valojaan päin. Onko se perse liimattu kiinni satulaan, vai eikö kehdata näyttää ettei satulaa ole ollenkaan - sitten vaan posotetaan eteenpäin orgasmin partaalla satulaputki syvällä suolessa? Ja sitten jos siihen punaisille pysähdytään, niin varsinkin naisihmisillä se fillarin pysäyttäminen näyttää olevan jotakin ihmeellistä korkeamman luokan akrobatiaa - jarruttavat paniikissa aina liian myöhään ja sitten toinen jalka polkimella ja toinen jalka hupaisasti asfaltilla loikkien edetään siihen ajoradan reunaan kuin jokin yksijalkainen kengurukummajainen, jonka haaroväliin on työnnetty putkirunko ja vanteet.

Sitten ystävämme rullaluistelijat - nuo ällistytävästi tilaa vaativat vaappujat - ei hallita jarrutusta - ei osata ennakoida risteyksien paniikkitilanteita, joita nämä vaappujat itse luovat omalla paniikkikäytöksellään.

Muuten, kohta on taas kadut täynnä kouluun/koulusta porhaltavia ekaluokkalaisia, joten olkaapas tarkkana siellä ratin takana - tavallistakin tarkempana.
 
Viimeksi muokattu:

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Viestin lähetti Predator

>Stadiin on nyt tietyille katuosuuksille lätkäisty nopeusrajoitus 30
>km/t - miksi tämä rajoitus ei näytä koskevan pyöräilijöitä?

Siksi koska MILLÄÄN VITUN KULKUPELILLÄ ei voi ajaa niin hiljaista vauhtia, ellei aivojen ja motoriikan tilalla ole haudutettua kateenkorvaa.

>Muuten, kohta on taas kadut täynnä kouluun/koulusta
>porhaltavia ekaluokkalaisia, joten olkaapas tarkkana siellä ratin
>takana - tavallistakin tarkempana.

Ja jos ei muuta niin poliisi ainakin on.

Mm. tuo Huopalahdentien pikkutytön yliajo on KAIKKIEN HELSINKILÄISTEN AUTOILIJOIDEN SYYTÄ. Me kaikkihan joudumme tuntemaan syyllisyyttä siitä, että joku vitun mätämuna ajaa urheiluautollaan 100 km/h tunnissa punaisia päin lapsen yli.

Siksi kannatankin tuon kolmikaistaisen tien uudeksi nopeusrajoitukseksi 20 km/t KAIKEN VARALTA.

Kollektiivirangaistus on ainoa liikenneturvallisuusratkaisu.
Ja vittu kameroita ja sanktioita lisää. Ja poliisille lisävaltuuksia perkele!
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Tasaista perusvitutusta liikenteessä aiheuttavat nämä sankarit ,jotka ->
-Näyttävät vilkkua liikenneympyrässä ympyrään päin.Koko päivänkö ne aikoo siinä pyöriä.Ei ,vaan se vilkku sammutetaan siinä vaiheessa ,kun lähdetään pois.Mistä vitusta minä tiedän mihin se on menossa.
- eivät näytä sitä vilkkua ollenkaan.Sama homma kuin yllä.
- ajavat niin kiinni perseessä ,että voivat laskea takapenkillä istuvan matkustajan niskavillat.
 

Jimisola

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Viestin lähetti sivurauta

Joskus aina näkee autoilijoita joiden kanssa pahoissa risteyksissä ns vetoketjuilmiö toimii ja heille iso käsi.

Olen ollut koko kesän Keski-Euroopassa, ja olen melkein itkenyt ilosta joka kerta kun olen auton ratissa ollut. Ruuhka-aikoina vetoketju toimii käsittämättömän hyvin. Myös jos olet esim. kääntymässä vasemmalle vastaantulijoiden kaistan yli ja vastaan tulee jatkuvasti autoja, niin joku aina ystävällisesti päästää kääntymään. Ei tapahdu Suomessa.

Täkäläisen liikennekulttuurin lumoissa tuli sitten lasketeltua lievää ylinopeutta tutkaan, ja sakkoa napsahti 27€. Suomessahan käsittääkseni minimisakko ylinopeudesta on 115€..
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Omaa sappeani kiehauttavat kaverit jotka ajelevat maantiellä sopivasti vähän alle nopeusrajoituksen, mutta kun ohituskaista alkaa, painetaan kaasua niin maan perkeleesti ettei vaan kukaan pääsisi ohi. Ja sitten ohituskaistan loputtua voi taas himmailla vauhdin sinne 5-10 km/h alle rajoituksen.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Re: Re: Kehu teiden ritareita/Hauku idiootit liikenteessä!

Viestin lähetti goldenawe
Olisihan se asiallista päästää porukkaa ohi jos ei malta ajaa oikeaa nopeutta...mutta koska otit sen niin verillesi niin kerropa kuinka monta sekuntia matkasi piteni hidastelun vuoksi? 50? Myöhästyitkö siksi jostain?

Jos jostain pitäisi avautua avautuisin niistä kuskeista jotka ajavat normaalivauhtiakin kulkevassa letkassa perse puskurissa...

Olet aivan oikeassa...Eihän siinä aikaa säästy kovinkaan paljon vaikka ohi pääsiskin. Mutta on vaan niin turhauttavaa madella kun voisi päästä sujuvasti eteenpäinkin. En myöhästyny matelijan takia mistään....Eihän lomalaisella kiire oo mihinkään ;)
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Viestin lähetti #77
Tasaista perusvitutusta liikenteessä aiheuttavat nämä sankarit ,jotka ->
-Näyttävät vilkkua liikenneympyrässä ympyrään päin.Koko päivänkö ne aikoo siinä pyöriä.Ei ,vaan se vilkku sammutetaan siinä vaiheessa ,kun lähdetään pois.Mistä vitusta minä tiedän mihin se on menossa.
- eivät näytä sitä vilkkua ollenkaan.Sama homma kuin yllä.
- ajavat niin kiinni perseessä ,että voivat laskea takapenkillä istuvan matkustajan niskavillat.

Täälläkin ihmetyttää ja vaginoituttaa tuo ihmisten liikenneympyräkammo. Miksi se vilkku pitää laittaa päälle liikenneympyrään tullessa? Miksi liikenneympyrässä täytyy madella? Miksi sitä täytyy odottaa, että liikenneympyrä on tyhjä, ennenkuin uskaltautuu menemään tuohon mystiseen kyhäelmään?

Toinen suuresti kyrsinyt asia on liikkeelle lähdöt. Miksi autoilijat eivät osaa kiihdyttää, vaan hissukseen keräävät vauhtia ja saavat suunnattomasti vaaratilanteita aikaan varsinkin risteyksissä. Auto kuuluu kiihdyttää rivakasti sallittuun nopeuteen.


Jaa niin vielä yks asia. Itse olen virheetön kuski, kele.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vitun vihreä Escort (rek.nro tallessa) tänään Hervannan rampilta moottoritielle (länteen) tultaessa!! Näit että rampilla oli edessäsi viiden auton letka ja keulilla kiihdytti hitaasti ylämäkeen kuorma-auto. Kaikki odottivat että pääsisivät siististi ohittamaan sen kunhan ramppi loppuisi. Vaan mitä teet sinä karvaton karvanoppaelvis? Vedät koko jonon viimeisenä välittömästi moottoritien vasempaan reunaan ja pakotat kaikki muut odottelemaan, että saat sen saatanan savuavan tuuninkisi ohituskelpoiseen vauhtiin! Vittu, että käsissäni ei ollut riittävästi keskisormia. Vaikka isäsi Hermanni oli aina suosikkini Pikku-Kakkosessa!!!
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti tombraider
Täälläkin ihmetyttää ja vaginoituttaa tuo ihmisten liikenneympyräkammo. Miksi se vilkku pitää laittaa päälle liikenneympyrään tullessa?

Itse laitan jo ennen ympyrään tuloa vilkun päälle, jos käännyn heti oikealle, enkä siis varsinaisesti aja ympyrässä kuin sen neljänneksen. Mielestäni ihan oikea tapa ja autokoulussakin tuota kehotettiin käyttämään. On tietysti eri asia kiertää vilkku päällä koko hemmetin rinki, ja tätä ehkä tarkoititkin. Liikenneympyrät ovat kyllä monta kertaa sellaista arpapeliä, että huh huh. Sääntöjä ei osata tai sitten sählätään muuten.

Risteyksissä yleensäkään ei ole oikeastaan mitään ärsyttävämpää, kuin jäädä odottamaan jotain elämää suurempaa maanteiden sankaria, joka sitten kahden metrin päässä keksii laittaa vilkun päälle ja kääntyä. Sen vilkun voisi vääntää päälle hyvissä ajoin, jotta muilta teiltä tulevien ei tarvitsisi turhaan odottaa ja sitten menettää hetken päästä hermojaan huomattuaan, että odotus ja pysähtyminen oli turhaa.

Ja sitten alinopeutta ajavat. Ymmärrän kyllä huonot kelit jne., mutta että hyväkuntoisella tiellä kirkkaaseen kesäaikaan ajetaan selvästi alle rajoitusten (10% alinopeus kerää aika kivasti letkaa)... Okei, ikivanha auto (+mummo), jolla ei pääse kuin 90km/h satasen alueella. Tuo ei kuitenkaan päde siihen, miksi saman kuskin pitää vastaavasti 80:n alueella pudottaa seitsemäänkymppiin.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Taajamaliikkumisen iloista on kerrottu jo lähes koko kirjo. Varsinkin kristianin värikkäästi kuvaama liikennesuunnittelu on Porvoossa päivittäiseen liikennepsykoosiin ajavalla tolalla.

Landelle ajellessani 4/5-tietä, on todellakin silmiinpistävää, kuinka ohituskaistan alkaessa edessä matelevan farmari Kadettin perä niiaa ja yllättäen vauhtia alkaa löytyä 20 km/h enemmän. Toisaalta taas Lahden ja Heinolan välillä perjantai/sunnuntairuuhkassa kaikkien kunniallisten jonottajien tunnelmaa nostaa nämä iloiset veikot, jotka keksivät käyttää ohituskaistaa ja sumputtavat sitten liikenteen kaistan päässä. Kolmas oodin arvoinen kanssa-autoilijaryhmä rakastaa katsella yhdistelmän - olkoon rekka tai karavaanari - perävaloja. Itse ei uskalleta ohittaa, mutta kyttäyspaikka on pidettävä. Kai sekin on saavutettu etu, josta ei luovuta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt täytyy kyllä antaa kehujakin. Tänään töistä tullessani oli Hämeenlinnanväylällä ollut ilmeisesti isompikin onnettomuus. Kehä I:n kohdalla nimittäin liikenne töksähti täysin jumiin, ja siinä oli kolme autoa vielä odottamassa poiskuljetusta.

Kirosin siinä vasemmalla kaistalla madellessani, että mihinköhän väliin tuonne oikealle kaistalle pääsisi, että pääsisi kotiin.

Kun laitoin vilkun oikealle, niin viereiseltä kaistalta ensimmäinen antoi tilaa. Moikkasin häntä kiitokseksi (kuten tapanani on)...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Re: Re: Re: Kehu teiden ritareita/Hauku idiootit liikenteessä!

Viestin lähetti massimo
Olet aivan oikeassa...Eihän siinä aikaa säästy kovinkaan paljon vaikka ohi pääsiskin. Mutta on vaan niin turhauttavaa madella kun voisi päästä sujuvasti eteenpäinkin. En myöhästyny matelijan takia mistään....Eihän lomalaisella kiire oo mihinkään ;)

Hehe...täytyy vain vetää syvään henkeä ja koittaa kestää. On erittäin totta että kun itse ajat 105 km/h niin 90-95 km/h edessä ajava jyrsii frendiä huomattavasti enemmän kuin 80 km/h ajava...edessä selvästi hiljaa ajavampi ajaa turvallisesti, edessä vain hiukan hiljempaa ajava lähinnä vittuilee...
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Predator
Ja minkä takia sen polkupyörän satulasta on niin kamalan vaikeeta nousta pois? Siltä ainakin näyttää, kun risteyksissä jatkuvasti polkupyörät ajavat omia punaisia valojaan päin.

Mitä haittaa esimerkiksi siitä on, että pyöräilijä tullessaan punaisten valojen kohdalle, koukkaa jalkakäytävän kautta, menee jalankulkijoiden vihreiden valojen kautta, ja palaa ajoradalle? Autoilijoita tämä tietysti harmittaa, koska eivät voi itse tehdä samoin, mutta tästä ei kuitenkaan aiheudu vaaraa kenellekään.

Toisena esimerkkinä moottoripyöräilijät, itseäni ei haittaa pätkääkään jos ruuhkassa körötellessäni (autolla) motoristi ajaa kaistojen välissä. Eihän se ole multa pois, jos joku pääsee nopeammin etenemään, kun ei kuitenkaan hidasta mun matkantekoa. Jotenkin vaan tämäkin asia tuntuu ärsyttävän monia, loistava esimerkki joustamattomasta ja itsekeskeisestä asenteesta.

Kuskeista saavat eniten verenpaineen nousemaan tietyt dösäkuskit -siis silloin kun olen itse kyydissä. Miten voikin HKL:n dösäkuskeiksi valikoitua sellaisia mummo-kuskeja, jatkuvasti ajetaan pintakaasulla 20% rajoitusten alle. Meno ei silti ole tasaista, vaan helvetin nykivää ja jarrutuksen lopussa ei osata päästää sitä jarrupoljinta ylös, eli kaikki pysähdyksetkin päättyvät kunnon töksähdykseen. Etenkään krapulassa ei mitään herkkua.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kristian
Mikseivät ne sulje koko keskustaa yksityisautoilta jos kerran autot ja kaupunki ovat niin vastenmielinen yhdistelmä? Nykyisessä simputusmentaliteetissa ei ole mitään järkeä.

Aivan! Ihmisillehän tämä kaupunki kuuluu, ei nelipyöräisille metallihäkkyröille.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vihdin tiellä rajoitus on 80 km/h mutta suurin osa siellä ajavista köröttelee maksimissaan 70 km/h. Onko se niin prkl:een vaikea ja haasteellinen tie ettei siinä voi ajaa edes sallittua. Kyseisellä tiellä ohittaminenkin on suhteellisen hankalaa.

Sitten nämä idiootit, jotka alkavat moottoritiellä hidastamaan ennen liittymäänsä n. kolme km ennakkoon ettei vaan ajeta ohi. Hyvänä esimerkkinä tuusulan motari ja kehien liittymät.

Keskustan liikenteestä voisin siteerata isänmaan toivojen Anttia : 'julkista liikennettä pitäisi vähentää niin yksityisille autoille olisi enemmän tilaa. Samoin kevyttä liikennettä pitäisi vähentää.'
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Itseäni ärsyttävät suunnattomasti he, joilla on pakonomainen tarve ohittaa samaa nopeutta ajava. Sitten jäädään eteen, nostetaan kaasujalkaa hieman liikaa, ja kuinkas ollakaan, nämä ohittavat sankarit ajavatkin edessäsi hieman omaa vauhtiasi hitaammin.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti Jermu
Mitä haittaa esimerkiksi siitä on, että pyöräilijä tullessaan punaisten valojen kohdalle, koukkaa jalkakäytävän kautta, menee jalankulkijoiden vihreiden valojen kautta, ja palaa ajoradalle?

Haittaa tuskin mutta liikennesääntöjen vastaista. Käsittääkseni laki sanoo, että pyörää on talutettava suojatiellä. Tosin, pyöräilijöitähän koskee vain ne liikennesäännöt, joita on kiva noudattaa.

Joku asiaa paremmin tietävä voi oikaista minua, mikäli olen väärässä.
 

Shane

Jäsen
Lähetänpä terveiset tämän ketjun myötä sinulle, Tampereen lähellä Oriveden suuntaan viime lauantainaamupäivällä ajellut punaisen Nissan Primeran kuljettaja. Ihan vaan semmoista, että ohitukseen lähdettäessä kannattaisi vilkaista myös taustapeiliin sekä vasemmalle puolelleen siltä varalta, ettei joku toinen ole jo ohitusta suorittamassa.. Ei ole mukava joutua melkein tieltä poiskiilatuksi päälle satasen vauhdista.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Viestin lähetti Murmeli
Haittaa tuskin mutta liikennesääntöjen vastaista. Käsittääkseni laki sanoo, että pyörää on talutettava suojatiellä. Tosin, pyöräilijöitähän koskee vain ne liikennesäännöt, joita on kiva noudattaa.

Joku asiaa paremmin tietävä voi oikaista minua, mikäli olen väärässä.
Suojateitä on kahdenlaisia. Sellaisia, missä pyörätie jatkuu ja joissa saa ajaa pyörällä, ja sellaisia, joissa pyörätie ei jatku. Mutta edelleenkään se ei ole keneltäkään pois, kun teiden sorretuin ja haavoittuvaisin osa hieman oikaisee. Teiden kamikazet ovat sitten asia erikseen ja luonnonvalinta hoitaa nämä pois liikenteestä. Toivottavasti eivät satuta muita mennessään.
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Wasa Royals
Viestin lähetti Tomppa
Risteyksissä yleensäkään ei ole oikeastaan mitään ärsyttävämpää, kuin jäädä odottamaan jotain elämää suurempaa maanteiden sankaria, joka sitten kahden metrin päässä keksii laittaa vilkun päälle ja kääntyä. Sen vilkun voisi vääntää päälle hyvissä ajoin, jotta muilta teiltä tulevien ei tarvitsisi turhaan odottaa ja sitten menettää hetken päästä hermojaan huomattuaan, että odotus ja pysähtyminen oli turhaa.

Tälläinen tapaus kävi viime viikosta, tulin itse ko. tapauksen takana. Yhtäkkiä tämä valopää lyö liinat kiinni keskellä kaistaa, ja kun on saanut auton pysähtymään laittaa vilkun vasemmalle. Onneksi en ajanut ko. tapauksen perseeseen, vaan yritin oikealta ohi, kaikki meni hyvin siihen asti kunnes liikennemerkki tuli eteen. Perkele kun ei osata edes yksinkertaista ryhmittymistä.

Nimim. Vakuutustarkastaja tulee tänään käymään
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös