Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 418 590
  • 11 257

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Erkki Tuomioja Facebookissa: "
Helsingin Sanomissa pitkä selvitys Rami Adhamin taustoista ja toimista. Se on tutkivaa journalismia parhaimmillaan. Antero Mukalta riittää myös ripaus itsekriittisyyttä, kun hän kirjoittaa: "Sankaritarina oman henkensä vaarantavasta Aleppon orpolasten auttajasta sai palstatilaa myös HS:n sivuilla, kuten monissa muissakin välineissä. Tänään on mediakritiikinkin paikka: olisiko ollut perusteltuja syitä epäillä tarinaa jo alun perinkin?"
Tähän voi lisätä että puoluejäsenyydellä on edelleen merkitys. Voi nimittäin kysyä olisiko tätä kaikkea saatu vieläkään selvitetyksi ellei Adham olisi halunnut liittyä SDP:hen."

Demarit siis uhrautuivat ottamaan Ramin jäsenekseen, että nämä kytkökset saatiin viimein selvitettyä. Hienoa ja jalomielistä toimintaa.

Vakavammin ajatellen demareiden olisi kannattanut kuunnella tätä vyyhdin paljastanutta Antero Yasaa ennen kuin mennä Paanasen-Tuomiojan pelikirjalla. Hyviä ajatuksia: Kenen vastuulla on “lelusalakuljettaja” Rami Adhamin jihadistikytkösten selvittäminen? - Podcast | Radio Helsinki

Ei kai Erkki yritä ottaa demareille kunniaa jihadistin paljastumisesta.. Sanallakaan ei yhteistä peräpuikon asetus hetkeä tule maininneeksi.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Aivan huikea juttu!

Voin kuvitella kuinka yläfemmat ja fist pumpit ovat lennelleet kun ovat saaneet Adhamin listoilleen.

Nyt taas tavan mukaisesti väistellään vastuuta ja selitellään. Punaiset persut....
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Vakavammin ajatellen demareiden olisi kannattanut kuunnella tätä vyyhdin paljastanutta Antero Yasaa ennen kuin mennä Paanasen-Tuomiojan pelikirjalla.

Ei Yasa voi kuunnella. Tämä tyyppihän on se sama vihapuhuja, joka väittää Helsingin suurmoskeijan rahoittajiksi ilmoittautuneita arabimaita myös ISIS:in tärkeimmiksi sponsoreiksi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En ole demari ja vastustan toki yleishyödyllisten säätiöiden verovapautta. Pakko kuitenkin huomauttaa muutama seikka liittyen VVO-keissiin. Ensimmäinen on se, että VVO:n kiinteistömassa on pääosin aikoinaan halvalla hintatasolla ostettua, joka tekee tuoton automaattisesti hyväksi inflaation takia. Toinen on se, että VVO omistaa kuitenkin vain noin 5% Suomen vuokra-asunnoista ja niiden vuokrataso on keskimääräinen tai sen alle. Kolmas on se, että ay-järjestöt luultavasti uskovat, että vaikka VVO lopettaisi vuokrien vuosittaiset korottamiset ja päinvastoin alentaisivat asuntojensa vuokria, ei erotus jäisi asukkaiden hyväksi vaan alentuneet asumiskulut näkyisivät hetken kuluttua alentuvina palkkoina tai vaatimuksina niistä. Tavallaan tilanteessa on eturistiriita ja kyse on siis epäluottamuksesta työnantajia kohtaan. Olen itsekin taipuvainen uskomaan siihen, että mikäli vuokrat ja asumiskulut yleensäkin lähtisivät Suomessa laskuun, niin melko nopeasti olisi vaatimukset palkanalennuksista esillä ja nimenomaan täysimääräisinä tai jopa sen yli, asumiskulujen alenemisen suhteen. Paras todiste tästä mielestäni on se, että vaatimukset palkanalennusten suhteen ovat nytkin, jatkuvasti nousevien asuinkustannusten olosuhteessa, esillä.

Asumiskulujen alentamisen järkevin tie olisi asumistukien poistaminen, mutta tuohon ei nykypuolueilla hirveästi aitoa halukkuutta ole. Kokoomuksella voisi ehkä muuten olla, mutta heidän äänestäjissään on paljon vuokraloordeja, sijoittajia ja rakennus- ja vuokrabisnekseen liittyviä yrittäjiä ja muita toimijoita.
VVO on kuitenkin markkinajohtaja, ja etenkin pääkaupunkiseudulla sen vaikutus sikäläisiin vuokramarkkinoihin on toista luokkaa, mitä sen koko Suomen markkinaosuus antaa ymmärtää. VVO:n toiminnassa on ollut nähtävissä kartellimaisia piirteitä, jotka puolestaan johtavat hintakilpailun toimimattomuuteen, johon VVO on ollut aivan keskeisesti vaikuttamassa.

VVO:n toiminta-ajatukseen on alun perin kuulunut myös uudisrakentaminen, ja erityisesti edullisten vuokra-asuntojen rakentaminen. Tässä valtion tukemien ARA-asuntojen rakentaminen on ollut keskeisessä roolissa. Omistajan näkökulmasta näiden ongelma ei-toimivien ja ylikuumenenneen kysynnän aikana on kovan rahan asuntoihin verrattuna alempi tuotto. Jos VVO olisi mikä tahansa yksinomaan liiketulosta tavoitteleva kiinteistösijoittaja, niin silloin ymmärtäisin hyvin että se pyrkisi aktiivisesti ARA-kannastaan eroon (tosin ihmettelisin, miten tällaiselle kiinteistösijoittajalle on jäänyt portfolioonsa moisia mustapekkoja), mutta VVO:n ei olekaan tarkoitus olla tuotto-odotuksia tiukasti vahtiva vuokralordi. Juuri sen vuoksi VVO:n omistajat ovat työntekijöiden ammattijärjestöjä, jonka luulisi olevan sopiva pohja sille, että VVO tosiaankin rakentaisi edullista vuokra-asuntokantaa markkinoille etenkin korkean asuntokysynnän tilanteissa, ja pitäisi erityisesti valtion tukemaa ARA-asuntokantaa salkussaan, jopa enenevässä määrin, jos siihen ei ole suoranaisia liiketaloudellisia esteitä.

Laki tai mikään muukaan regulaatio ei kuitenkaan pakota VVO:a rakentamaan korkean vuokra-asuntokysynnän vallitessa. Nyt kun yhteen vapaana olevaan pk-seudun vuokra-asuntoon olisi tarjolla kymmeniä vuokralaisehdokkaita, niin mikäpä kiire VVO:lla on rakentaa uutta, eikä ainakaan valtion tukemia ARA-asuntoja, joita VVO myös omistaa. Tosin VVO:lla on selkeä päämäärä yrittää päästä näistä "ARA-rasitteistaan" eroon, jotta se pääsisi vuolemaan entistä tehokkaammin veronmaksajien rahaa VVO-yhtymän voitoksi. Yhtymä jakaa voittonsa osinkoina omistajilleen kuten mikä tahansa yritys, mutta osa omistajista eli ay-järjestöt eivät maksa osingoistaan veroja. Näin yleishyödyllisiä päämääriä palvelemaan perustettu kiinteistöyhtiö on junailtu toimimaan liiketaloudellista voittoa tuottavana ja voimakkaasti pk-seudun korkeita vuokrahintoja ylläpitävänä toimijana, koska tällä tavoin se pystyy tuottamaan ylivoimaisesti parhaiten rahaa ammattiliitoille ja tätä kautta SDP:n vaalityön tukemiseen. Pääkaupunkiseudulla asuva duunari ei hyödy tästä menettelystä millään tavalla. VVO tunnetaan yhtenä ahkerimmista vuokrankorottajista sen ohella, että se ei suuresti laita tikkua ristiin edullisen pään vuokra-asuntojen uudisrakentajana aikana, jolloin näistä on selkeästi pulaa.

Minun puolestani asumistukijärjestelmä joutaa romukoppaan. Ymmärrän kommenttisi kokoomuslaisista vuokralordeista, mutta vapailla markkinoilla toimivien ei-aatteellisen kiinteistösijoittajien näkökulmasta on aivan rationaalista pyrkiä hyödyntämään suotuisa kysyntätilanne ja hintataso, jos mahdollista. Näin olisi myös VVO:n kohdalla, mikäli se olisi yksiselitteisesti voittoa tavoitteleva kiinteistösijoittaja/omistaja. VVO:lla on toiminta-ajatuksessaan kuitenkin muita päämääriä, joita se ei tällä hetkellä nähdäkseni juuri palvele.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Vakavammin ajatellen demareiden olisi kannattanut kuunnella tätä vyyhdin paljastanutta Antero Yasaa ennen kuin mennä Paanasen-Tuomiojan pelikirjalla. Hyviä ajatuksia: Kenen vastuulla on “lelusalakuljettaja” Rami Adhamin jihadistikytkösten selvittäminen? - Podcast | Radio Helsinki

Yasa oli minulle tuntematon suuruus vielä vuosi sitten. Muutaman frendin kautta aloin sitten nähdä Yasan kannanottoja. Nyt kun olen ottanut jannun seurantaan FB:ssa, niin ei voi muuta sanoa ku hattua nostaa. Ei ole mikään islamofiili eikä islamofoobikko. Vetelee analyyttisesti ja faktapohjalta.

Näillä puheilla uskaltaisin suositella Yasaa kunnallisvaaleissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Lisäksi lainsäätäjällä olisi mahdollisuus - joskin halu taitaa puuttua, velvoittaa rakennus- ja vuokrabisnesfirmoja rakentamaan tietty määrä kaikista uusista hankkeista ns. edullisen hintatason vuokra-asuntoja.
En tiedä mitä edullisen tason vuokra-asunnot olisivat mutta tällä hetkellä säätely nostaa asuntojen hintoja. Valtiovalta velvoittaa rakentamaan tietyn määrän tietyn kokoisia asuntoja josta seuraa se että markkinat eivät ohjaa mitä rakennetaan. Kysyttyjen asuntojen ostajat siis maksavat vähemmän kysyttyjen kustannuksia.
 

Tuamas

Jäsen
En tiedä mitä edullisen tason vuokra-asunnot olisivat mutta tällä hetkellä säätely nostaa asuntojen hintoja. Valtiovalta velvoittaa rakentamaan tietyn määrän tietyn kokoisia asuntoja josta seuraa se että markkinat eivät ohjaa mitä rakennetaan. Kysyttyjen asuntojen ostajat siis maksavat vähemmän kysyttyjen kustannuksia.

Ja kaavoitusmääräykset sisältävät muutenkin idioottimaisuuksia, kuten parkkipaikkavaatimuksia, jolloin käytetään kallista tonttimaata täysin epärelevantteihin asioihin.

Pakko olla kerrankin samaa mieltä @Edustaja n kanssa, asumistukijärjestelmä ja kuntien kaavoitusmonopoli ovat ne juurisyyt asumisen tarjonta- ja hintajoustavuuden puutteisiin.

Toki VVO:n toiminta on moraalitonta yhteisten varojen kuppausta, joka on täysin vastoin yhtiön alkuperäistä tarkoitusta.

Ihmettelen että tätä alkuperäistä tarkoitusta ei ole kirjattu yhtiöjärjestykseen, sitä en ihmettele että Ay-liike on omistajana niin moraalista vapaa, että hakee vain lyhytnäköisesti markkinoilta maksimaalisen tuoton.

Toki se tässä on hyvä, että Suomen viralliselta omien pierujen haistelupuolueelta viedään yksi moraalisen ylemmyyden aspekti retoriikasta.

Rinteen on melko turha vinkua yhtiöiden osinkopolitiikasta, johtajien palkitsemisesta tai yritystoiminnan yleisestä moraalista. Kun on kuitenkin itse ollut päättämässä ylisuurista palkoista, omistajia suosivasta osinkopolitiikasta ja yhteiskunnan sekä vuokralaisten varojen kuppaamisesta yrityksen ja omistajan taskuun.
 

Tuamas

Jäsen
Sen verran on vielä huomautettava, että VVO investoi Suomeen aika suuren summan vuosittain suhteessa tulokseensa. Samaan tasoon pääsee melko harva yritys. Sitä en edes pyri kiistämään, etteikö VVO:n toiminnassa olisi ihan helvetin paljon moraalitonta rahojen kuppausta tai muutenkin kritisoitavaa. 0,7 Mrd:n euron suuruiset investoinit tänä vuonna ovat mielestäni melkoisen suuri kansantaloutta hyödyttävä toimi ja tämä tuppaa monesti unohtumaan. Osinkojen kohdalla puhutaan summista, joka on luokkaa joitain kymmeniä miljoonia, eli kokonaisuus huomioiden pelkkiä pähkinöitä.

Investointien määrä liittyy olennaisesti alaan jolla VVO toimii sekä strategian painopisteen muutokseen.

Mistä sait luvun 700 milj.€?
Osavuosikatsaus ja yhtiön oma tiedotus puhuu 200milj€ vuotuisesta investointitasosta, jota on toteutettu jo ainakin ~viisi vuotta.

2015/2016 luvut
Konsernin liikevaihto 371m€
Investoinnit 235m€
Vuokraustoiminnan tulos 227m€
Osinko 37m€
Lisäosinko 67m€

En nyt puhuisi mistään pähkinöistä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sen verran on vielä huomautettava, että VVO investoi Suomeen aika suuren summan vuosittain suhteessa tulokseensa. Samaan tasoon pääsee melko harva yritys. Sitä en edes pyri kiistämään, etteikö VVO:n toiminnassa olisi ihan helvetin paljon moraalitonta rahojen kuppausta tai muutenkin kritisoitavaa. 0,7 Mrd:n euron suuruiset investoinit tänä vuonna ovat mielestäni melkoisen suuri kansantaloutta hyödyttävä toimi ja tämä tuppaa monesti unohtumaan. Osinkojen kohdalla puhutaan summista, joka on luokkaa joitain kymmeniä miljoonia, eli kokonaisuus huomioiden pelkkiä pähkinöitä.
VVO:n kohdalla kyse ei olekaan siitä, että yhtymä olisi maksanut ylisuuria osinkoja, sellaisia joiden vaikutus organisaation toimintakykyyn olisi jollakin tavoin epäterve. Tästä ei missään vaiheessa ole ollut käsittääkseni puhettakaan.

VVO:n kaltaisen kiinteistötoimijan investoinnit sekä uudisrakentamiseen että olemassaolevan rakennuskannan kehittämiseen ovat vuositasolla ymmärrettävästi suuria. En nyt juuri jaksa kaivaa dokumentteja esille, mutta jos esim. nimimerkillä @Edustaja on vielä materiaalit esillä, niin sieltä voisi kaivaa esiin, kuinka paljon VVO on tänä vuonna tai takavuosina investoinut valtion tukemaan ARA-rakentamiseen tai muuhun tuettuun asumiseen. Markkinahintaisia vuokra-asuntoja voi sopivaksi katsomallaan riskillä rakennuttaa tai kehittää mikä tahansa kiinteistösijoittaja. Asuntorakentaminen korkean kysynnän alueille on kyllä perusvireeltään kansantaloutta hyödyttävää toimintaa, mutta sen kokonaismerkitys kansantaloudelle ja varsinkin erilaisten toteutusvaihtoehtojen kansantaloutta hyödyntävien vaikutusten keskinäiset eroavuudet ovat mielenkiintoisempi tarkastelukohde, kuin asuntorakentamisen kansantaloudellinen itseisarvo investointien kokonaismäärällä mitattuna.

Asumistukijärjestelmästä ja kaavoitusmonopolista olen pitkälle samaa mieltä nimimerkkien @Edustaja ja @Tuamas kanssa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Entistä nolommaksi on menossa Ramin hyväntekeväisyystouhut lasten ja lelujen kanssa. Sen lisäksi, että äijä on äärirasisti ja jihadisti, niin kyseessä näyttäisi olevan täysin moraaliton valehtelija ja ammattirikollinen:

”Suomalaiset tulevat nielemään sen...” HS paljasti hyväntekijänä esiintyneen ”lelusalakuljettaja” Rami Adhamin karut viestit - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Onko kukaan demarileiristä tuominnut millään tavalla tämän miehen toimintaa / ääri-islamia tämän keissin yhteydessä?

Jos ei, tekopyhyyden maailmanennätys rikkoutuu siinä vaiheessa kun demarileiristä joku vaatii seuraavaksi persuja irtisanoutumaan mistä tahansa.

Käsittääkseni ei ole tuominnut. Sen sijaan puoluesihteeri Paananen on (Jiri Salin Twitterissä: "@SyksyRasanen Sinua ehkä kiinnostaa tietää, että tämä päivitys näyttää olevan poistettu. https://t.co/XXRINghr11" tarjonnut ymmärrystä ja toivottanut vielä sydämen saattelemana lämpimästi menestystä tämän työlle (jonka voisi ilkeämielisesti todeta osoittautuneen etniseksi puhdistukseksi). Viesti on lopulta poistettu vähin äänin luonnollisesti ilman korjausta tai selitystä. Ilmeisesti se on ensin poistettu, lisätty takaisin ja taas poistettu (Syksy Räsänen Twitterissä: "Taas? @Demarit puoluesihteeri ensin kehui Rami Adhamia ja hänen työtään, sitten poisti kehut, sitten palautti ne ja nyt on taas poistanut. https://t.co/O8AmxrFeTs" Kiinnostaisi tietää, mitä mieltä esim. nimimerkki @Tuamas on, hoidettiinko harjaus kunnolla vai tehtiinkö persut, kuten aiemmin mietit kohun hoitamisen mahdollisuuksia etukäteen?

Tätä nimittäin ei enää kuitata minään "hommalaisten mölyämisenä" tms. öyhöttämisenä, sillä varmaan niin kaukana hommalaisista öyhöttäjistä kuin kuvitella saattaa oleva Syksy Räsänenkin esittää erittäin aiheellisen ihmetyksen aiheen:

"@Demarit Ihmettelen miksi SDP:n olisi niin vaikeaa sanoa, että tekivät virheen ja tuomita Rami Adhamin al-Qaedan tukeminen ja muu jihadismi."

Samoihin aikoihin hän huomautti myös Hesarin uusimman jutun ilmestyttyä, etteivät demarit ole vieläkään peruneet kehujaan. Kumman hyväksyvä hiljaisuus tästä vallitsee, vaikka useat demareiden äänestäjätkin niin täällä kuin muuallakin ovat saarnanneet juuri vihapuhetta ja sen hiljaista hyväksyntää vastaan. Populismista nyt puhumattakaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BigRedCat
Omien pierujen haistelupuolue toimi nähdäkseni hyvin persumaisesti, jos ei nähtyä kovempaa reaktiota ilmene.

Olen tästä ihan samaa mieltä. Kenties kyseessä ei siis olekaan juuri persumaisuus, vaan jotain muuta.

Minua tässä keississä vain ihmetyttää, että eikö SDP:llä olisi ollut roppakaupalla irtopisteitä jaossa, jos he olisivat vaikka ensin tutkineet asiaa, kuten sanoivat tekevänsäkin, ja viimeistään nyt kun on päivänselvää millainen henkilö Rami Adham todella on, sanoutuneet selväsanaisesti irti hänen ajatuksistaan ja kertoneet puolueen saaneen väärää tietoa. Mikä paikka nostaa puolueen arvoja esille ja tuomita jälleen hurskaasti kaikenlainen rasismi ja ääriajattelu, ja vieläpä näyttää Perussuomalaisille että "näin toimii oikea vastuullinen ja suvaitsevainen puolue, eikä hyssyttele ja suojele kaikenmaailman kiihottajia". Mutta ei. Nämä saatanan tunarit ryssivät tämän homman tavalla jota minäkään en osannut kuvitella. Kehuja ja lämpimiä sanoja jaettiin, ja kun paskat oli housussa, todettiin vain että asia on loppuunkäsitelty.

Minua myös ihmetyttää suuresti, että demarit ei ryhtynyt mihinkään oikeisiin tekoihin. Adham erosi itse, ja ns. kuulemisen tuloksena Adhamille jaettiin vain ymmärrystä ja tsemppiä työn jatkamiseen (joka tosiaan on "taistelu kunnes viimeinenkin Majuus on Syyriasta saatu kitkettyä"). Enkä valinnut sinua @Tuamas tuohon kommenttiini siksi että tietäisin sinun olevan demari (mitä en tiedä) saati ajattelisin sinun symppaavan tipankaan vertaa tällaisia hahmoja, vaan koska muistin kommenttisi harjaukseen ja persuihin liittyen, ja muistin sinun myös kirjoittaneen taannoin toiseen ketjuun näin:

"Eivät kiellot ole mikään tie onneen tässä(kään) keississä, vaan nämä nasset tulisi poliitikkojen ja "tolkun ihmisten" toimesta ensin tuomita verbaalisesti ja sen jälkeen saattaa sinne marginaaliin naurunalaisiksi pelleiksi, minne he kuuluvatkin."

Tästä pääsenkin jatkamaan ihmettelyäni, että missä ovat olleet tolkun ihmiset jotka jaksavat meuhkata esim. natseja joka toisessa kanssakeskustelijassa nähden sivutolkulla onelinereilla itsensä korottaen. Luulisi tämän tapauksen herättäneen hieman enemmän keskustelua, paheksuntaa ja järkytystäkin, mutta näin ei tunnu olevan. Omissakin facebook-kavereissa on lukuisia tyyppejä, jotka jakavat monesti ihan puhdasta roskaakin jonain osoituksena tiettyjen puolueiden silkasta pahuudesta (SDP ei kuulu näiden joukkoon), mutta nyt lukuunottamatta kohun alkupuolen ymmärrysviestejä Adhamille on ollut kumman hiljaista.

Kysynkin yleisesti, missä ovat tolkun ihmiset, ihmisoikeuksien esitaistelija -sosialidemokraatit, sekä tietenkin etunenässä Antti Rinne kun tekaistuilla tarinoilla jihadismia ja etnistä puhdistusta edistänyt ja tavoitellut henkilö tulisi tuomita verbaalisesti ja saattaa (täällä) marginaaliin naurunalaiseksi pelleksi, minne hän kuuluukin?
 

Tuamas

Jäsen
Itse olen tässä keississä odotellut ns. lopullista totuutta, mutta kyllähän tässä demarit veti ns. itseään kakkoseen.

Lelujihadisti kritiikittä puolueeseen ja vielä ilman alkeellisintakaan taustojen tsekkausta. Demareissa oli unohdettu vanha totuus siitä kuinka liian uskomattomat sankaritarinat eivät yleensä ole totta.

Nähdyllä reagoimattomuudella annetaan kaikki ammukset persuille ja muille kriitikoille, kun kuten sanot, tässä olisi ollut irtopisteet otettavissa ja Rinteen asemoima paikka moraalisesti muita ylevämmästä puolueesta otettavissa.

Nyt tehtiin persut, eli annettiin vastapuolelle avopaikka vetää täysillä vastapalloon.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Nyt tehtiin persut, eli annettiin vastapuolelle avopaikka vetää täysillä vastapalloon.

SDP:n vastapuoli on melko laaja, kun naureskelijoita ja selitysten tivaajia on yli puoluerajojen, aiheesta jo ennen Hesarin uutista twiittailleista, Syksy Räsäsestä Veronika Honkasaloon.
 

Tuamas

Jäsen
Iltalehden uutisesta. Voi tietysti olla, että Aalto puhuu palturia, mutta silloin kai Iltalehdenkin olisi ollut syytä oikaista tämä:

- Pelkästään tänä vuonna investoinnit ovat 700 miljoonaa euroa. Tämä tahtoo unohtua, kun puhutaan kyllä osinkomiljoonista, mutta ei haluta nähdä, kuinka paljon VVO investoi. Moni yhtiöhän on päättänyt olla investoimatta Suomeen, Aalto sanoi.

VVO puolustaa lähes 67 miljoonan lisäosinkoa: Investoinnit moninkertaiset osinkoon verrattuna

Lisäosinko liittyy 8000 asunnon myymiseen ja on siis sikäli kertaluonteinen.

No osavuosikatsauksesta en ainakaan nopealla katsomisella löytänyt mainintaa, vaan investoinnit ensimmäisellä vuosipuoliskolla olivat 90milj€ ja korjausinvestoinnit 33milj€.
VVO-yhtymä Oyj Vuosikertomus 2016 - Investoinnit, realisoinnit ja kiinteistökehitys
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Iltalehden uutisesta. Voi tietysti olla, että Aalto puhuu palturia, mutta silloin kai Iltalehdenkin olisi ollut syytä oikaista

Aalto valehtelee. Todellisuudessa VVO:n bruttoinvestoinnit vuonna 2015 olivat 235 miljoonaa euroa ja tälle vuodelle on budjetoitu hieman enemmän. Siitä on toteunut 1-6/2016 noin 125 miljoonaa euroa.

Mutta. Demarien laskutapahan on tässä se, että lasketaan vuoden 2015 investoinnut 235 yhteen tämän vuoden budjetoitujen investointien kanssa ja lisätään siihen toteutunut Q1/2016 ja kerrotaan se puolellatoista. Näin saadaan vuodelle 2016 esitettäväksi 700 miljoonan euron investoinnit.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aalto saattoi puhua tahallaan paskaa, tai sitten ei ymmärrä mitä termi "investointi" tarkoittaa tai sitten tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ollaan aloittamassa suuria hankkeita. Ainakin tällaiset vaihtoehdot tulee äkkisältään mieleen.

Eiköhän kyse ole siitä, että Aalto halusi valkopestä demareita ja VVO:ta ja heittäytyi tahallaan ymmärtämättömäksi, mistä investoinnit budjeteissa koostuvat. Mutta demarimaisesti Aalto voisi todeta, että ilman hänen esittämäänsä 700 miljoonaa ei olisi somessa kerrottu, että luku onkin vain noin 250 miljoonaa euroa, joten demareilta taas hyvä työ ja jos muuta epäilet, olet rasisti, fasisti, persu ja mikä se nyt oli... roturadikaali?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Heh. Kuinkakohan paljon noista rakennusalan investointimiljoonista valuu etelä-naapurille. Ei noilla pääkaupunkiseudun työmailla hirveästi kuulu suomea puhuttavan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Paljon mahdollista ja jopa todennäköistä tuo. Silti 37 miljoonan osinko perusliiketoiminnasta ei ihan mahdoton luku ole, vaikka sitä verrattaisiin tuohon vain 250 miljoonaan.

Aalto tekee propagandaa demarien hyväksi ja jos se vaatii vääriä tietoja VVO:n investoinneista, ne kyllä tulee saman tien Aallolta. Mielenkiintoisempaa on se, miksi aina niin kärkkäästi hallituksen Bernerin tai kenen tahansa ministerin pieniinkin heittoihin missä tahansa luvuissa puuttuva vihervasemmistolainen toimittajakunta ei näe mitään syytä tutkia asiaa. Miksi Aalto valehtelee ja ilmoittaa noin kolme kertaa suuremmat investoinnit puolustaessaan VVO:n jättiosinkoja muutenkin isoja veroetuja nauttivalle ay-liikkelle, mutta se ei kiinnosta tutkivaa mediaa? Sama media reagoi kuitenkin heti, jos jonkun hallituksen ministerin sukulainen on siirtänyt kolme senttiä 12 vuotta sitten Luxemburgissa?

Ja kuten olen monesti aiemminkin todennut, on asuntojen/kiinteistöjen vuokraaminen Suomessa todellinen rahasampo. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että tietää edes jossain määrin mitä tekee. Oman pääoman tuotolle on (erityisesti vivutuksella) mahdollista saada huimat prosentit. Ja ilman vipuakin pääsee nykyisissä olosuhteissa helpohkosti sinne 7% vuokratuottoihin + mahdollinen arvonnousu. Siksi olen siinä itsekin mukana. Mikäli olisin alusta saakka äitynyt ahneeksi ja pelaillut koko ajan maksimivivutuksella, olisin tällä hetkellä varmaankin jo miljonääri. Ja näitä tällä tavalla toimineita asuntosijoittajia on paljon Suomessa.

Tästä onnittelut sinulle!
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Syynä lienee toimittajien poliittinen suuntautuneisuus, mutta osa varmaankin selittyy myös sillä, että tavan pulliaista kiinnostaa paljon enemmän esim. Bernerin toiminta harmaalla alueella, kuin ay-liikkeen veroedut tai Aallon luikuripuheet. Lööppinä Bernerin touhut on huomattavan paljon myyvempää. Näin uskon.

Saatan olla metsässä, mutta en usko VVO:n tai Bernerin kiinnostavan juuri ketään. Aalto sen sijaan kiinnosta lähes kaikkia. Jos kyse on Saarasta. Tällaiseksi se on mennyt, meilläkin.

Mutta jospa olet kuitenkin oikeassa ja hallituksen ministeri kiinnostaa enemmän kuin joku ay-johto miljardeineen. Siinä tapauksessa YLE:n ja HS:n taloustoimitus voisi hieman laittaa tikkua ristiin sen puolesta, että pelkän pintaliitämisen sijasta saataisiin oikeaa talousanalyysiakin.
 

Tuamas

Jäsen
Kyllä se selitys on ammattitaidon puute ennemmin kuin mikään poliittinen kulma.

Nykylehdistö on varsinkin talousasioissa rumasti kujalla, joko ei tiedetä mitään ja printataan vain haastattelut ja tiedotteet tai tehdään shokkivau-paskaa Taloussanomien tapaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sinänsä Berner ei varmaankaan kiinnosta, mutta koska on ministeri niin jopas tavan tallaajaa kiinnostaa. Kiinnostihan Vanhasen lautakasakin kansaa, samoin kuin Hautalan käteismaksut. Lööppejä reviteltiin päiväkausia noistakin. Muitakin esimerkkejä varmaan löytyisi, mutta nuo nyt tuli heti mieleen.

Jätin vähän varausta, koska noin saattaa olla. Ja myös niin kuten @Tuamas kirjoittaa eli ammattitaidon puutetta. Mutta olen silti myös sitä mieltä, että puolue merkitsee. Vai miten on mahdollista, että demariministerit ovat vuosia pyörittäneet ja päättäneet harmaan talouden ja lailliseen veronkiertoon tarkoitetuista bisneksistä työeläkeyhtiöiden hallituksissa, mutta saavat silti vastustaa kaikessa rauhassa, kenenkään häiritsemättä voimakkaasti laillista veronkiertoa ja harmaata taloutta puheissaan? Kyse on 40-60 miljardin sijoituksista, ei mistään Vanhasen lautakasasta tai Hautalan käteismaksuista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös