Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 417 885
  • 11 257

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
EK varmaan sanoo STTK:lle ja Akavalle, että sopparin hinta on muuten tässä markkinatilanteessa 10 prossaa pois. Ei meillä muuta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Erittäin kiinnostava linjavalinta Britannian Labour -puolueelta. Vasemmistosiiven David Corbun puheenjohtajaksi. Vastusti tiukasti Irakin sotaa ja oikeastaan kaikkea mitä Tony Blair ajoi ja edusti omalla puheenjohtajakaudellaan. Ehkä vähän sama tilanne kuin jos Erkki Tuomioja olisi valittu Suomen demarien puheenjohtajaksi. Blair ja muutkin Britannian Labour -puolueen valtavirran edustajat puhui tiukkaan sävyyn Corbunia vastaan.
 
Olisi ollut absurdia jos hallitus olisi vain ilmoittanut järjestöille että neuvotelkaa jostakin. Ei kai pelkkä neuvotteleminen - siis prosessi - ole päämäärä itsessään?
Tähänhän nimenomaan SAK pyrki. Eli mikään ei olennaisesti muuttuisi, mutta voitaisiin sanoa, että neuvoteltiin ja näin hienoja tuloksia saatiin. Tai tuloksia ja tuloksia - mihinkään mitattaviin arvoihinhan ei tosiaan SAK halunnut sitoutua. Eihän EK:n tarvinnut mitään ehdotusta tehdä - kuten ei muidenkaan, koska SAK ei sitoutunut tavoitteeseen. Sitten, jos SAK olisi sitoutunut, olisivat osapuolet alkaneet neuvotella kuinka siihen päästään ja tuoneet niitä ehdotuksiaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ehkä vähän sama tilanne kuin jos Erkki Tuomioja olisi valittu Suomen demarien puheenjohtajaksi. Blair ja muutkin Britannian Labour -puolueen valtavirran edustajat puhui tiukkaan sävyyn Corbunia vastaan.

Minä silloin aikoinani olin niin Erkin kannalla kun SDP, tuo ummehtuneisuuden kehto, valitsi kaikista maailman sosiaalidemokraateista, niin, Jutta Urpilaisen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Hallituksen munailu tulee satamaan SDP:n ja Vihreiden laariin, niin paljon kuin se minua vituttaakin.

Heh molempiin. Hallituksen määrätietoinen toimintaa miellyttää suurta osaa kansaa, varsinkin niitä jotka vittuuntui SDP:n vatulointiin, Vihreiden kannattajakuntaa ei nämä asiat paljoa paina eli vaikutus aika pieni (suurempi vaikutus sillä että V.Niinistö vallannut opposition puhemiehen roolin).

Jep, ja tämän lisäksi EK ei toki edes välittänyt tehdä mitään esitystä neuvotteluihin, koska sen ei tarvinnut niin toimia. Mutta tämä akseli - aika yhteisvoimin - neuvottelun kaatoi. Akavalla ja STTK:lla olisi ollut halua sorvata kompromissi, ja on käsittääkseni vieläkin. Riippumatta siitä, että ensi viikolla järjestetään joku tunnin mielenilmaus, jolla protestoidaan pakottavan lainsäädännön käyttämistä.

No ei nyt näinkään. Sipilä kutsui osapuolet YKS neuvotteluihin, ei sinne vaadittu mitään esityksiä. Kaikki muut olivat valmiita paitsi SAK, ei EK ole missään vaiheessa ollut mikään jarru YKS:lle.

Jep. Sipilähän on sanonut että valmiin ehdotuksen kanssa saa tulla. STTK:lla ja AKAVA:lla ainakin siihen varmaan olisi halua. Isoin homma lienee suostutella EK mukaan.

Täh? Miten EK on se ongelma?
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Erittäin kiinnostava linjavalinta Britannian Labour -puolueelta. Vasemmistosiiven David Corbun puheenjohtajaksi.....

David Corbin varmistaa yksin omalla henkilökohtaisella panoksellaan sen, että Labour pysyy oppositiossa ensi vaalien jälkeenkin. Vastaavanlaiseen valintaan olisi kyetty vain herättämällä Josif Stalin henkiin. Odotan mielenkiinnolla sitä, syntyykö jo nykyisen parlamenttikauden aikana kaksi työväenpuoluetta; äärivasemmiston oma Labour Corbinin johdolla ja New Labour kaikkien nykyaikaisten normaaliparlamentaarikoiden puolueeksi. Näiden siipien linjat eivät ole missään nykyisen kaltaisessa maailmankaikkeudessa yhdistettävissä toisiinsa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Siirretty persuketjusta:

Demarit tulee nousemaan aika varmasti, heti sen jälkeen kun Rinne on heitetty sivuun koska hän on puhdas haitake puolueelle. Uskoisin että puolueen päättäjät tietävät tämän ja odottavat oikeata hetkeä pistää ylimääräinen puoluekokous koolle ja valita uusi pj. Mutta kuka? Se onkin mielenkiintoinen kysymys.
Minä en pidä kovinkaan mielenkiintoisena kysymystä SDP:n uudesta puheenjohtajasta. SAK-siipi on jo valinnut Lindtmanin Rinteen seuraajaksi, mikä näkyy siinä, että hallituksen haukkuminen demareiden toimesta on ollut lähinnä Antti nuoremman homma, siinä missä Rinne on jättäytynyt taustalle(toki viime aikoina aktivoitunut uudelleen).

Vaikeaa on keksiä Lindtmanille jotain haastajaa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Täh? Miten EK on se ongelma?
Koska työmarkkinajärjestöjen kesken tuskin saadaan EK:lle mieleisempää ratkaisua kuin se minkä hallitus tarjoaa. Ei siis ole erityisempää kannustetta neuvotella palkansaajajärjestöjen kanssa.

Eikä tässä nyt mitään ongelmaa ole. Kaksi kertaa on työmarkkinajärjestöjen kesken yritetty saada neuvotteluja käyntiin. Kummallakaan kerralla ei saatu sovittua edes tavoitteista ja nyt hallitus on tehnyt omat esityksensä jotka menevät parin viikon päästä tiedonantona eduskunnalle. Eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
. Odotan mielenkiinnolla sitä, syntyykö jo nykyisen parlamenttikauden aikana kaksi työväenpuoluetta.

Tuskin, koska molemmat häviäis sseuraavat vaalit rumasti, koska vaalitapana on aluevaali ja jos Labourin äänet jakaantuu, koservatiivi voittaa. Paine vaalitavanmuutokseen meni konservatiivien viimevaalien selvän voiton myötä.

Mielenkiintosempaa briteissä on nähdä eu äänestystulos ja jos se on 'ei', mitä tapahtuu skotlanissa (hajoaako UK lopulta)
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
David Corbin varmistaa yksin omalla henkilökohtaisella panoksellaan sen, että Labour pysyy oppositiossa ensi vaalien jälkeenkin.......

Yritetään vielä kirjoittaa nimi oikein: Jeremy Corbyn. Lukihäriöni on näköjn pahmki kyin luulnkan.

Ed. Ja lisätään sisällöksi linkki entisen Labour-sisäministerin Charles Clarken kommentteihin Corbynin valinnasta ja sen merkityksestä Labourin Blairin jälkeiselle erämaavaellukselle Daily Fail -laatujulkaisussa sekä toinen linkki kirjoitukseen samassa laatujulkaisussa, josta käy ilmi Labourin eliitin suhtautuminen tähän äärivasemmistolaiseen herrasmieheen.

Ex-Home Secretary Charles Clarke on the election of Jeremy Corbyn | Daily Mail Online

Jeremy Corbyn victory sees at least EIGHT Labour MPs leave the frontbench  | Daily Mail Online
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Enpä usko että Demarit ovat tiensä päässä.

Porvarihallitus tekee nyt demareiden kannatukselle ison palveluksen pakkokeinoillaan. Nyt tämä tilanne kääntyy päälaelleen.

Kun vain leikataan kylmästi työntekijöiden selkänahasta niin epäoikeudenmukaisesti että osa ei enää tule palkallaan kunnolla toimeen vaikka uhraa melkein terveytensä työn vuoksi ennen eläkkelle pääsyä niin täytyyhän sen alkaa kohta näkymään.

Luulenpa että jo seuraavissa gallupeissa muutos alkaa näkyä. On tämä sellainen piristysruiske että luulisi kenttäväen aktivoituvan sekä ay-liikkeessä että vasemmistopuolueissa.

Demareiden pitää varmistaa yhdessä ay-liikkeen kanssa että hallituksen runnomien lakien epäoikeudenmukaisimmat vääryydet korjataan työehtosopimuksissa niin että yhteiskunnallisesti merkittävää ja tärkeää yhteiskunnallista työtä 24/7 tekevät pelastus-, turvallisuus, hoito-, tuotanto ym. alojen ihmiset saavat jatkossakin työstä korvauksen jolla tulee toimeen. Pienimmät palkat on turvattavattava muilla keinoin koska niissä lisien osuus on niin suuri.

Ehän tässä saada millään enää aikaiseksi maltillisia palkkaratkaisuja jatkossa jos näiden alojen pitää lähteä liittokohtaisesti hakemaan korjausta pakkokeinoilla aiheutettuihin kohtuuttomiin menetyksiin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suomessa on TESissä määritetty minimipalkat, joilla tulee toimeen. On jotenkin vaikea nähdä, että jos sunnuntailta tuon saa lähes tuplana (175%) niin sillä ei tulisi toimeen. Sama pätee ylityökorvauksiin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kovia ensikommentteja Britannian työväenpuolueen puheenjohtajavalinnasta. Pääministeri David Cameron twiittaa:

"The Labour Party is now a threat to our national security, our economic security and your family's security."
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Kun vain leikataan kylmästi työntekijöiden selkänahasta niin epäoikeudenmukaisesti että osa ei enää tule palkallaan kunnolla toimeen vaikka uhraa melkein terveytensä työn vuoksi ennen eläkkelle pääsyä niin täytyyhän sen alkaa kohta näkymään...

...Ehän tässä saada millään enää aikaiseksi maltillisia palkkaratkaisuja jatkossa jos näiden alojen pitää lähteä liittokohtaisesti hakemaan korjausta pakkokeinoilla aiheutettuihin kohtuuttomiin menetyksiin.

Mistä muualta rahat voitaisiin ottaa, kuin työtä tekevältä osalta?

Suuri ja osa keskituloisista maksaa kaksi prosenttia lisää, verottaja vie pian puolet tuloista. Isoille pääomatuloille tuli prosentti lisää, veroprosentti nyt 34%. Kuka tänne enää sijoittaa? Tai miksi suomalaisten kannattaisi sijoittaa esim. suomalaisyritysten osakkeisiin?

Muutenhan viestisi on kuin suoraan ahtaajien tai paperityöntekijöiden kahvipöydästä, perkele, multa viedään tuhkatkin pesästä!! Tosin naapurissa asuva työtön haluaisi maahan lisää työpaikkoja, mutta mitä sen on väliä. Joidenkin duunareiden itsekkyys on uskomatonta.

Ihminen jolla kokopäiväinen työ, tulee varmasti palkalla toimeen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Norjan Työväenpuolue otti maan paikallisvaaleissa murskavoiton. Miten tämä liittyy Suomen demaripuolueeseen? No minäpä kerron: SDP:n kansanedustaja ja puolueen maahanmuuttopoliittisten linjausten "äiti" Maarit Feldt-Ranta otti kantaa vahvasti norjalaisen ammattiyhdistysliikkeen kanssa kampanjoineen Työväenpuolueen voittoon toteamalla, ettei SDP:n kannattaisi hylätä AY-liikettä, koska Norjassa vasemmiston ja AY-liikkeen symbioosi toimii.

Olen eri mieltä Feldt-Rannan kanssa. Demareilla on jo kaksissa lähihistorian eduskuntavaaleissa ollut johtohahmonaan avoimen AY-taustainen henkilö ja takkiin on tullut molemmilla kerroilla rankasti eli syyt voidaan päätellä varsin nopeasti. Henkilönä toki arvostan Feldt-Rannan hyvinkin korkealle, kun jaksaa tehdä töitä huolimatta vakavista terveysongelmistaan.

http://demokraatti.fi/ei-kannata-te...it-voittivat-yhteistyossa-ay-liikkeen-kanssa/
Linkki Demokraatin juttuun MFR:n puheista.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ihminen jolla kokopäiväinen työ, tulee varmasti palkalla toimeen.
Kylläpä on palttoo kääntynyt ja mielipiteet muuttuneet hoitajien lakon aikaisista vuodatuksista palkan pienuudesta. Silloin olit valmis kaatamaan koko kuntatalouden.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Enpä usko että Demarit ovat tiensä päässä.

Porvarihallitus tekee nyt demareiden kannatukselle ison palveluksen pakkokeinoillaan. Nyt tämä tilanne kääntyy päälaelleen.
....
Vaalit on vasta monen vuoden päästä ja mitä tänään tapahtuu ei vaikuta niiden vaalien tulokseen mitenkään paitsi, että saattaa silloin jo näkyä nykyisten toimien tulokset ja jos ollaankin kasvu-uralla, ei demareille hyvä heilu. Lisäksi demareista on taas seuraaviin vaaleihin mennessä aika iso osa pudonnut muutaman metrin maan alle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Rinne ei näemmä edusta demareita edes näissä kaikkein tärkeimmissä tv-esiintymisissä, kuten heti pääministerin historiallisen puheen jälkeen. Lindtman lauteilla huutamassa, että hallitus kiusaa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kylläpä on palttoo kääntynyt ja mielipiteet muuttuneet hoitajien lakon aikaisista vuodatuksista palkan pienuudesta. Silloin olit valmis kaatamaan koko kuntatalouden.

Eräässä toisessa ketjussa sanoin samaa, kun @TosiFani kritisoi kovaan ääneen näitä nykyisiä "valittajia", jotka ovat sitä mieltä että on väärin että heidän etuihinsa puututaan. Sen sijaan hänen oman vaimonsa tapauksessa asia ei tietenkään ollut niin, vaan silloin työtaistelu oli täysin perusteltu. Toki hän sitten vähän perääntyi ja sanoi että "ihminen muuttuu". No niinhän se ilmeisesti muuttuu, aina sen mukaan mikä itselleen on se kaikkeista paras ratkaisu itselle ja sitten leikitään suurta moralistia muiden suuntaan.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rinne ei näemmä edusta demareita edes näissä kaikkein tärkeimmissä tv-esiintymisissä, kuten heti pääministerin historiallisen puheen jälkeen. Lindtman lauteilla huutamassa, että hallitus kiusaa.

Tämän huomioin itsekin. Mikä ihmeen tarkoitus Rinteellä on, kun ei sitä näy missään näissä tv-ohjelmissa? Miksi mies on ylipäätään demarien johdossa, jos se johtaminen ei kiinnosta? Olisi mielenkiintoista kuulla se demarien strategia tämän asian suhteen.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ai kato perkele, Rinne onkin Maikkarin uutisissa kommentoimassa livenä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eräässä toisessa ketjussa sanoin samaa, kun @TosiFani kritisoi kovaan ääneen näitä nykyisiä "valittajia", jotka ovat sitä mieltä että on väärin että heidän etuihinsa puututaan. Sen sijaan hänen oman vaimonsa tapauksessa asia ei tietenkään ollut niin, vaan silloin työtaistelu oli täysin perusteltu. Toki hän sitten vähän perääntyi ja sanoi että "ihminen muuttuu". No niinhän se ilmeisesti muuttuu, aina sen mukaan mikä itselleen on se kaikkeista paras ratkaisu itselle ja sitten leikitään suurta moralistia muiden suuntaan.

Kepu
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja siellä se Rinne väitti, että nämä hallituksen esittämät toimet eivät lisää työllisyyttä (ok, tästä voin olla aika pitkälti samaa mieltä) mutta että nämä toimet lisäävät työttömyyttä. Mitenhän tuohon päätelmään on päädytty?


Mun käsittääkseni @TosiFani on henkeen ja vereen kokkari.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kylläpä on palttoo kääntynyt ja mielipiteet muuttuneet hoitajien lakon aikaisista vuodatuksista palkan pienuudesta. Silloin olit valmis kaatamaan koko kuntatalouden.

Sinä varmaan lainaat minua tuolta ajalta, en muista olleeni kuntataloutta kaatamassa. Olen luultavasti vaatinut arvokeskustelua päättäjiltä, mikä ratkaisisi nykyisenkin ongelman.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Rinne on ilmeisesti jonkun yrityksen johtaja, kun häneltä kysytään HÄNEN omia keinoja, vaihtoehtoja hallituksen paketille: "Tuotteita ei saada vietyä maailmalle".

Mitkä ne poliittiset keinot ovat? Toimittajillakin jäi kuti kyllä piippuun, kun ei osattu kysyä lisäkysymystä aiheeseen liittyen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös