Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 417 232
  • 11 257
Siis uskot ihan rehellisesti että Kolumbiassa ja Marokossa on parempi terveydenhoitosysteemi kuin Suomessa?
Tunnen kyllä kyseisen raportin kriteereineen, ja sen mukaan kyseiset maat ovat olleet rankingissa edellä, Suomi 31. Mieluummin toki silti Suomessa lääkäriin menisin kuin Marokossa. EU:n rankingissa Suomi oli 33 maan joukossa sijalla 12. OECD:n rankingissa vastaava sijoitus. Näissä luvuissa on mukana sekä erikoissairaanhoito että perusterveydenhuolto. Suomen järjestelmän ongelma verrattuna takavuosien menestykseen, jolloin WHO noteerasi Suomen perusterveydenhuollon mallimaaksi, on se, että ironisesti "tehostamisen" ja yksityistämisen johdosta järjestelmä on perusterveydenhuollon osalta tehoton ja eriarvoinen (joita WHO 2000-raporttikin painotti), emmekä laita siihen tarpeeksi rahaa.

Totuus on juuri päinvastainen mitä olemme terveydenhuollostamme tottuneet ajattelemaan. Alakoulusta lähtien täällä toitotetaan, kuinka Suomen julkinen terveydenhuolto on hyvinvointivaltion perusta, terveyspalvelut ovat kaikkien saatavilla, eivätkä korkeiden verojen takia maksa mitään. No todellisuudessa rahoitus on alle OECD-maiden keskitason, ja saatavuus OECD:n tutkimasta 22 maasta kaikista eriarvoisinta, tai oikeastaan riippuu tulkinnasta miten kolme viimeistä sijaa menevät Yhdysvaltojen, Meksikon ja Suomen kesken.

Ei muualla Euroopassa tunneta terveyskeskusjonoja, ja EU-maista ainoastaan Portugalissa potilaalla on suurempi omavastuu kuin Suomessa. Muualla Euroopassa potilas saa yleensä itse valita lääkärinsä. Lääkärit ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia, jotka laskuttavat julkisesta palvelusta yhteiskuntaa. He eivät miellä itseään yksityislääkäreiksi vaan työskentelevät kollektiivisella sopimuksella osana julkista terveydenhuoltoa. Täällä siitä vähästäkin rahoituksesta iso siivu valuu monikansallisille palveluntuottajille (Mehiläiset sun muut) joiden palkkalistoilla parempi lääkäriaines on. Loput palvelut ovatkin sitten arvauskeskuksia, jotka on Suomessa ainoana EU-maana sälytetty kuolevien kuntien hoitoon, ja joissa siitä syystä työskentelee lääkäreiden pohjasakka jota sitäkin on aivan liian vähän. Onkohan esim. espoolainen piensijoittaja Daespoo koskaan sellaisessa käynyt?

Kuten sanottua, eipä eriarvoistuminen tai palveluiden heikkeneminen kokoomuslaisia tai demareita kiinnosta, heidän käyttämät palvelunsa kun edelleen ovat sitä maailman kärkeä. Katsotaan vaan, niin huolimatta voimassaolevaan hallitusohjelmaan kirjatusta tavoitteesta olla koulutuksen maailman kärkimaa vuonna 2020, tulee koulutuksen kanssa käymään sama homma mikäli näillä tahoilla ote vallankahvassa pysyy entiseen tapaan. Peruskoulut jakaantuvat hyviin ja huonoihin, ja syntyy luokka jolla ei ole varaa tai mahdollisuutta jatkokouluttautua (ellei ole jo syntynyt). Siinä sitten muistellaan kaiholla PISA-tuloksia, kun virot ja kumppanit pyyhkii ohi.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi vuonna lainataan nettona n. 6,6 miljardia euroa, tämän päivän arvailujen mukaan.
Kyse on todellakin arvailuista ja lupaan syödä hatullisen p*skaa ja pari metriä kiviaitaa, jos tuo toteutuu. Valtiokonttorin tilaston mukaan velka on vuonna 2013 kasvanut lähes tuon 6,6 miljardia jo puolen vuoden aikana ja nyt VMn veijarit meinaa, että sama summa riittää koko ensi vuodelle? Älkää nyt jaksako naurattaa.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Kyse on todellakin arvailuista ja lupaan syödä hatullisen p*skaa ja pari metriä kiviaitaa, jos tuo toteutuu. Valtiokonttorin tilaston mukaan velka on vuonna 2013 kasvanut jo lähes tuon 6,6 miljardia ja nyt VMn veijarit meinaa, että sama summa riittää koko ensi vuodelle. Älkää nyt jaksako naurattaa.

Juuri näin.

Hallituksen toiminta perustuu valehtelulle, koska tavoitteena on vain pysyä pystyssä keinolla millä hyvänsä.

Isokallio sanoi, että Suomen kansantalous tulee tällaisella sossuilulla ajamaan täydellisesti kiville muutamassa vuodessa.
Puheen Iltapäivä: Kalle Isokallio: "Me ollaan tilanteessa, jota ei pysty enää korjaamaan" | Radio | Areena | yle.fi
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Valtiokonttorin tilaston mukaan velka on vuonna 2013 kasvanut lähes tuon 6,6 miljardia jo puolen vuoden aikana ja nyt VMn veijarit meinaa, että sama summa riittää koko ensi vuodelle?
Kyllä. Ja nyt näyttää varmalta, että työttömyys tulee jatkamaan kasvua vielä pitkään, mikä jo itsessään lisää menoja edellisiin vuosiin verrattuna. Työttömyyden kasvu ei tarkoita pelkästään nousevia työttömyysturvamenoja, vaan työttömille on myös tapana järjestää erilaisia palveluita. Enkä yhtään ihmettelisi, jos työllisyyden hoitoon (mikä siis ei sisällä työttömyysturvaa) tulisi lisärahoitusta kesken vuoden. Lisäksi työpaikkojen väheneminen pienentää verotuloja, vaikka kaikki ei kulminoituisi työttömyydeksi (osan siirtyessä eläkkeelle, opiskelemaan jne.)

Katainen toivoi positiivista ajattelua - ja Urpilainen toimitti todellisen optimistibudjetin...
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyse on todellakin arvailuista ja lupaan syödä hatullisen p*skaa ja pari metriä kiviaitaa, jos tuo toteutuu. Valtiokonttorin tilaston mukaan velka on vuonna 2013 kasvanut lähes tuon 6,6 miljardia jo puolen vuoden aikana ja nyt VMn veijarit meinaa, että sama summa riittää koko ensi vuodelle? Älkää nyt jaksako naurattaa.

Oletko kuullut sanasta menosopeutus? Sitä on tehty yli 5:llä miljardilla, siksi lainantarve vähenee. Toki sitä edelleen joudutaan ottamaan runsaasti, mutta sentään vähemmän kuin viime vuonna.

Kalle Isokallio vaikuttaa lähinnä katkeralta deekulta, mutta toki Suomen taloudessa on isoja ongelmia. Siksi rakenneratkaisuja on tehtävä, vaikka ne kipeää tekevätkin. Urpilainen osoittaa vahvaa johtajuutta ottaen huomioon että monet puoluetoverit haluaisivat puhua lähinnä elvytyksestä - vaikka lisälainalla.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Suosikkijoukkue
TuTo
Mitenköhän suu pantaisiin jos menoja sopeutettaisiin reilulla kuudella miljardilla, jotta lainaa ei tarvitsisi ottaa? Romania aikanaan harrasti tätä, Ceasescun valtionvelka oli minimaalinen - ja kansa näki nälkää.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenköhän suu pantaisiin jos menoja sopeutettaisiin reilulla kuudella miljardilla, jotta lainaa ei tarvitsisi ottaa? Romania aikanaan harrasti tätä, Ceasescun valtionvelka oli minimaalinen - ja kansa näki nälkää.
Tämä kommentti ansaitsee pienet golfaplodit.

Velkaantuminen on tällä hetkellä väistämätöntä, tuskin sitä kukaan kieltää. Omasta mielestäni velkaa voisi haalia tällä hetkellä moninkertaisesti nykymäärän, kunhan raha käytettäisiin rakenteiden uudistukseen, rakennetaan tunneli Tallinnaan, laitetaan infra kuntoon yms.

Kritiikki kohdistuu lähinnä siihen, että VM pokkana julkaisee budjetin, josta jokainen, jolla on tervettä järkeä ja hieman päässälaskutaitoa, näkee helposti, ettei se tule toteutumaan. Sitähän se virkamiehen ammatti toisaalta on, että poliitikot ensin kahlitsevat kätensä poliittisilla ohjelmilla ja lupauksilla ja virkamiehet yrittävät sitten parhaansa mukaan excel-simulaatioilla saada aikaiseksi lukuja, jotka tukevat poliitikon aivoituksia. Ei ole helppo homma.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Erikoista "menosopeutusta", kun julkiset menot vain kasvavat vuosi vuodelta.

Julkisten menojen kehitys - Veronmaksajain Keskusliitto ry

Julkisista menoista valtaosa on joko välillisesti tai välittömästi sidoksissa yleisen palkkatason kehitykseen. Jos palkat nousevat keskimäärin vuodessa vaikkapa 3 prosenttia, niin mielestäni on melko kohtuutonta odottaa, että menoleikkauksia tekemälläkään kyettäisiin pitämään menot edellisvuotta matalammalla tasolla. Toki tiedostan, että aivan kaikki toivotalkoolaiset eivät kykene hyväksymään ja ymmärtämään kyseistä asiaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mistä lähtien veronkorotukset ovat olleet "menosopeutuksia"?

Hallitusohjelman mukaisesti näitä on tehty 50/50 periaatteella. Eli sopeuttamistarpeesta 50% on ollut veronkorotuksia (isoimpana ALV) ja toiset puolet säästöjä. Näin Kok ja Sdp saivat sovun hallitusneuvotteluissa, ja tähän mennessä tämä on näin mennytkin. Nyt ilmeisesti noita veronkorotuksia ja sopeutuksia tullaan viivyttämään taantuman pitkittyessä. Tässäkin siis Kok ja Demarit haluavat jatkaa sulle/mulle 50/50 linjalla.

Veronmaksajan keskusliitto on taas tarkoitushakuisesti tehnyt laskelmiaan siinä toivossa, että oikeistolainen idea hallinnon vähentämisestä totuttamista jatkettaisiin jotta veroja voitaisiin laskea. Tämä Hallinnon tehostaminenhan on olut käynnissä jo Vanhasen hallitusten ajalta, ja se on vähentänyt valtionhallinnon työntekijöitä rajusti. Niin rajusti, että jonot esim lupakäsittelyissä on jo aika mahdottomissa mitoissa jne.

JA se hallinto on suurimmalta osaltaan julkisensektorin työntekijöitä, eniten heitä on hoitajinaa ja opettajina. Hallinnon karsiminen tarkoitaa palveujen karsimista, ei se milään ”johtoportaan” karsimisella mihinkään pienene.

Mistä on valmis luopumaan ja millä aikataululla ja kannattaako niitä kuntatyöntekijöitä lamanaikana pihalle potkia ostovoimaa laskemaan... Ei nämä nyt ihan yksinkertaisia yhtälöitä ole, varsinkaan tollasessa sekasikiöhallituksessa käsiteltäviksi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onneksi yhdessä taulukossa Suomelle pukkaa kovaa nousua. Eli kyllä tästä Demariopeilla vielä nostaan. Heh heh.

Millä demariopeilla? Kokoomushan se maata johtaa. Porvarit ovat olleet nyt pääministeripuolueena 10 vuotta putkeen ja tulokset ovat kaikkien nähtävillä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Millä demariopeilla? Kokoomushan se maata johtaa. Porvarit ovat olleet nyt pääministeripuolueena 10 vuotta putkeen ja tulokset ovat kaikkien nähtävillä.

Ja Demareilla ei ole ollut mitään sanottavaa? Ei edes valtionvarainministerillä?

Taitavia ovat kyllä vierittämään vastuuta aina sopivaan suuntaan jos sitä tarkoitit...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mitenköhän suu pantaisiin jos menoja sopeutettaisiin reilulla kuudella miljardilla, jotta lainaa ei tarvitsisi ottaa? Romania aikanaan harrasti tätä, Ceasescun valtionvelka oli minimaalinen - ja kansa näki nälkää.
Tai mitä jos annettaisiin velkamäärän kasvaa holtittomasti. Kreikkahan tätä tätä harrasti. Velkamäärä räjähti jäsiin - ja kansa näki nälkää.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Hallitusohjelman mukaisesti näitä on tehty 50/50 periaatteella. Eli sopeuttamistarpeesta 50% on ollut veronkorotuksia (isoimpana ALV) ja toiset puolet säästöjä. Näin Kok ja Sdp saivat sovun hallitusneuvotteluissa, ja tähän mennessä tämä on näin mennytkin. Nyt ilmeisesti noita veronkorotuksia ja sopeutuksia tullaan viivyttämään taantuman pitkittyessä. Tässäkin siis Kok ja Demarit haluavat jatkaa sulle/mulle 50/50 linjalla.

Veronmaksajan keskusliitto on taas tarkoitushakuisesti tehnyt laskelmiaan siinä toivossa, että oikeistolainen idea hallinnon vähentämisestä totuttamista jatkettaisiin jotta veroja voitaisiin laskea. Tämä Hallinnon tehostaminenhan on olut käynnissä jo Vanhasen hallitusten ajalta, ja se on vähentänyt valtionhallinnon työntekijöitä rajusti. Niin rajusti, että jonot esim lupakäsittelyissä on jo aika mahdottomissa mitoissa jne.

JA se hallinto on suurimmalta osaltaan julkisensektorin työntekijöitä, eniten heitä on hoitajinaa ja opettajina. Hallinnon karsiminen tarkoitaa palveujen karsimista, ei se milään ”johtoportaan” karsimisella mihinkään pienene.

Mistä on valmis luopumaan ja millä aikataululla ja kanttaako niitä kuntatyöntekijöitä lamanaikana pihalle potkia ostovoimaa laskemaan... Ei nämä nyt ihan yksinkertaisia yhtälöitä ole, varsinkaan tollasessa sekasikiöhallituksessa käsiteltäviksi.

Älä viitsi puhua paskaa. Julkista sektoria ollaan vain kasvatettu ja kaikki "vähennykset" ovat käytännössä valtion toimintojen yhtiöittämisiä ja terveys/sosiaalipuolen ulkoistamisia/säätiökusetuksia (Helsingin Diakonissalaitos, Attendo, Siivet RY, Sininauhasäätiö), tms. Maksajina on joka tapauksessa veronmaksaja. Ja jos työntekijöiden määrä olisikin vähentynyt, se ollaan kompensoitu hurjilla (velaksi otetuilla) palkankorotuksilla.

Säätiöitetty ja yksityistetty sossuilu on tällä hetkellä Suomen suurin kasvuala, ainakin mitä tulee palkkasummaan. Se on jo pelkästään niin karmea asia, että hälytyskellojen pitäisi soida... samaan aikaan kun teollisuus ulosliputtaa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/tahan+on+suomi+mennyt+palkkasumma+teollisuudessa+42+sosiaalialalla+55/a2179159

Julkinen yleishallinto maksaa Suomelle vuodessa 13.9 Miljardia Euroa. Nousua hallintokuluihin viime vuodesta oli 800 Miljoonaa Euroa.

Se maksaa noin viisi kertaa enemmän kuin maanpuolustus ja lähes saman verran kuin koko terveydenhuollon potti. Ja siellä ei muka ole mitään leikattavaa! Tästä ei huumori parane. :D

Julkiset menot tehtin - Veronmaksajain Keskusliitto ry


Suomen julkinen sektori on 56,6% BKT:stä, eli sosialistivaltion lukema. Kun lukuun lisätään valtionyhtiöiden kanssa tehty kikkailu ja välillisesti julkiselta sektorilta rahansa saava yksityissektori, jokainen tajuaa, että tämä politiikka 100.000 teollisen työpaikan (lue: nettomaksajan) hävittyä viimeisen 10 vuoden aikana, vie Suomen satavarmasti konkurssiin.

Edes Demari ei voi olla niin typerä, ettei ymmärrä bileiden olevan ohi. Kohta tulee valomerkki ja sen jälkeen krapula.

Tosin julkisen sektorin pöhöttymisestä voidaan syyttää myös Kokoomusta, koska se on ollut kaksi edellistä hallitusta peräkkäin ruorissa. Toisaalta maassa, jossa ei käytännössä ole kuin yksi puolue, asia on sinänsä yhdentekevä.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Tai mitä jos annettaisiin velkamäärän kasvaa holtittomasti. Kreikkahan tätä tätä harrasti. Velkamäärä räjähti jäsiin - ja kansa näki nälkää.


Aivan oikein, toinen ääripää johtaa samaan lopputulokseen. Siksi hallitus yrittää taittaa velkaantumisen suhteessa BKT:hen vaalikauden loppuun mennessä. Se saattaa vaatia lisää menosopeutusta ensi keväänä, mutta on toki kuitenkin ehdottoman tärkeä tavoite.

Sinänsähän Suomen velka ei ole kansainvälisessä vertailussa mitenkään suuri, mutta merkittävä kestävyysvaje vaatii niitä rakennetoimia mistä Urpilainen eilen ja tänään puhui.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tai mitä jos annettaisiin velkamäärän kasvaa holtittomasti. Kreikkahan tätä tätä harrasti. Velkamäärä räjähti jäsiin - ja kansa näki nälkää.

No, annetaan markkinoiden ratkaista - nehän eivät virheitä tee... Eli saamme lainaa lähes 0-prosentilla: markkinat pitävät nobel-voittaja Kalle Isokalliosta huolimatta Suomen lyhyen ja pitkän aikavälin lainoja käytännössä riskittöminä. Tähän on tietysti syynä, se ettemme kovin nopeasti olekaan velkaantumassa. Toki monille tulee kouristava viktoriaaninen hätä ja paniikki, kun puhutaan valtionvelasta, mutta se on, ihan oikeasti, turhaa.

Sensijaan huolestuttavaa on, että alijäämämme menee käytännössä julkisen sektorin perustoimintaan eli meillä on, yllätys, yllätys, rakenteellinen vaje, mikä olisi pakko korjata vaikka se ei vielä olekaan millään radikaalilla tasolla. Eli alijäämä sinänsä ei ole huolestuttava, se voisi olla vaikka kaksinkertainen, mikäli se olisi järkevää syklinvastaista investointia - mutta kun se ei ole.

En oikein näin melko puhtaana keynesiläisenä tiedä, mitä tässä edes sanoisi - kukaan poliittisessa ja taloudellisessa eliitissä ei enää ole keynesiläinen (paitsi ehkä Erkki T), joten mitä tahansa tässä tehdäänkin niin se ei tule ottamaan huomioon empiirisesti todetun makrotalouden toiminnan lainalaisuuksia. Jotkut nerot haluaisivat parantaa tilannetta vetämällä miljardeja tai peräti kymmeniä miljardeja julkista kulutusta pois taloudesta ja toiset ääliöt eivät näe mitään ongelmaa rakenteellisessa vajeessa ja merkittävien palvelureformien vesittymisessä. No, sitä saa mitä tilaa.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Aivan oikein, toinen ääripää johtaa samaan lopputulokseen. Siksi hallitus yrittää taittaa velkaantumisen suhteessa BKT:hen vaalikauden loppuun mennessä. Se saattaa vaatia lisää menosopeutusta ensi keväänä, mutta on toki kuitenkin ehdottoman tärkeä tavoite.

Sinänsähän Suomen velka ei ole kansainvälisessä vertailussa mitenkään suuri, mutta merkittävä kestävyysvaje vaatii niitä rakennetoimia mistä Urpilainen eilen ja tänään puhui.

Suomen kokonaisvelka ei ole vielä paha, mutta tilanne muuttuu nykyisellä sossuporsastelulla todella nopeasti.

Tarinoita taloudesta: Suomi velkaantunut 2000-luvulla euroalueen toiseksi nopeiten

Urpilainen voi aivan rauhassa röhkiä mitä sylki suuhun tuo, mutta teot puhuvat puolestaan. Suomi sossuilee ja tuhlaa julkisiin menoihin vuosi vuodelta enemmän.

Vai onko näissä faktoissa jotain epäselvää?
13 kuvaa sossuvaltiosta JanneSuuronen
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Millä demariopeilla? Kokoomushan se maata johtaa. Porvarit ovat olleet nyt pääministeripuolueena 10 vuotta putkeen ja tulokset ovat kaikkien nähtävillä.
Demarit ovat kahta kohtuullisen ja erinomaisen välillä onnistunutta porvarihallitusta lukuunottamatta olleet viimeisten 35 vuoden aikana koko ajan hallituksessa. Tai kolmea porvarihallitusta, koska Vanhasen toisen hallitus jatkoi Kiviniemen hallituksena vaaalikauden loppuun muutoin samalla kokoonpanolla, mutta käytännössä suunnilleen samasta hallituksesta tuossa oli kysymys.

Demarit ovat olleet hallituspuolueen asemassa noin 27 vuoden ajan vuosivälillä 1977-2013. Kyllä tuolla panostuksella mielestäni ansaitaan jonkinlainen prenikka rintaan suursyömäriksi pömppööntyneen julkisen sektorin rakentamisessa. Vastuun vierittäminen pelkästään SDP:n harteille ei kuitenkaan ole oikein eikä kohtuullista, eikä se mitään hyödyttäisikään. Epäilen vahvasti demareiden kykyä ja halua korjata aikaansaannoksiaan, mutta hekin ymmärtävät että tässä ollaan vähitellen tilanteessa jossa muut vaihtoehdot ovat pudonneet pois. Tarvitaan todella mittavia rakenteellisia uudistuksia. Jatkossa kaikkia kivoja hyvinvointivaltion palveluja ei voi enää tarjota samantasoisina, se on pakko hyväksyä. Rakenteellisilla uudistuksilla voidaan ehkä välttää suuren mittakaavan romahdus.

Tilastojen tutkimista voi jatkaa perehtymällä esimerkiksi Janne Suurosen keräämään kuvakokoelmaan 13 kuvaa sossuvaltiosta. Linkki vie Suurosen Uusi Suomi -uutissivuston blogikirjoitukseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vai onko näissä faktoissa jotain epäselvää?
13 kuvaa sossuvaltiosta JanneSuuronen

On - ne eivät ota huomioon väestön ikääntymistä vaan antavat kuvan lisätyistä palveluista. Ne eivät myöskään kerro miksi Suomen luottoluokitus on Euroopan huippua ja lainankorkomme lähentelevät nollaa. Tilanne on yksinkertaisesti se, ettei tilanne ole apokalyptinen. Sen sijaan meillä on rakenteellinen vaje ja meidän pitäisi tehdä merkittäviä rakenteellisia uudistuksia, jotka nyt ovat nykyisen hallituksen johdolla vesittymässä ja venymässä.

Näiden uudistusten tarkoitus ei ole kuitenkaan romuttaa korkean sosiaalisen liikkuvuuden ja yhteiskunnallisen kilpailun pohjoismaista mallia (mikä saa korkeimmat arvosanat lähes kaikissa mahdollisissa kansainvälisissä vertailuissa)( ja siirtää sitä kohti epätasaisen koulutuksen ja nuorten ikäluokkien kykyjä ja taitoja tuhlaavaa anglosaksista mallia, jossa sosiaalinen liikkuvuus on paljon jähmeämpää, kun huomattava osa ikäluokasta jää varattomuuttaan pois korkealuokkaisen koulutuksen piiristä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Tuota, koskahan tulit tähän Isokallio-uskoon eli oletkohan nuorikin henkilö?

Miten ihmeessä ikäni liittyy tähän? Olen 44-vuotias. Muistaakseni tuo ikä sitäpaitsi lukee julkisessa profiilissani. Onko tämä joku pateettinen yritys viedä keskustelua faktoista henkilökohtaiselle tasolle?

Käsityksesi rahoitusmarkkinoiden naiiviudesta on kyllä lähes sosialistinen - itselläni on suurempi usko niiden toimintaan

Fakta on vain sellainen, että kukaan ei voi loputtomasti elää yli varojensa. Tiedän sen 22 vuoden yrittäjätaustalla. Varsinkaan Suomi, kun tuotanto lähtee ja kansallisomaisuus on käytännössä myyty. Suomipoika on realisoinut pilkkahinnalla jo lähes kaiken... kuten Kemira Grow-Hown, telakat, suurimman osan teknologiateollisuutta, TAMROCKin, sokeritehtaat, pankit, media-alan toimijoita, tms.

En tiedä, mihin uskosi perustuu, mutta nykyisellä rakenteella menemme satavarmasti 5-10 vuodessa Kreikan kaltaiseen tilaan... ellei ihmeellistä uutta teollisuutta maahamme synny.

Sen lisäksi olemme kilpailukyvyttömässä valuutassa ja veroasteemme on jo nyt OECD:n keskiarvoa 10 prosenttiyksikköä korkeampi. Ja Kreikka ja Espanjakin olivat (muistaakseni) kolmen A:n maita vain vähän aikaa ennen totuuden paljastumista.

Ole vahva uskossasi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös