Sosialidemokraatit – SDP

  • 1 437 654
  • 11 309

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja sen kyllä huomaa: Jopa jättiyrityksiä johtaa sisäsiittoinen hyvävelikerho. Ainakin Suomessa. Hakuprosessi on julkisuudessa äärimmilleen virittäytynyt parhaan ehdokkaan seulonta.

Todellisuudessa se golf- tai purjehdusseuran hyvä jätkä on valittu ennen julkista hakuprosessia. Esimerkkejä:

Stora-Ensossa sai vanhan kaveruuden perusteella huseerarta täysin kyvytön Jukka Härmälä

Toinen neropatti oli Soneran Relander.
Kivaa populistista lätinää, mutta kuitenkin paskapuhetta.

"Relander siirtyi vuonna 1994 SITRAsta Soneran tai silloisen Telecom Finlandin taloushallinnon tehtäviin group business controlleriksi. Vuosina 1995–1996 hän toimi yrityssuunnittelu- ja rahoitusjohtajana. Vuodet 1996–1998 hän työskenteli talous- ja hallintojohtajana. Vuosina 1998–1999 hän vastasi Soneran kansainvälisistä toiminnoista. Vuoden 2000 hän toimi Soneran varatoimitusjohtajana"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaj-Erik_Relander
Ei nyt ihan miltään golf- tai purjehduskaverin valinnalta kuulosta, jos toimariksi valitaan kaveri joka on toiminut firman johdossa menestyksekkäästi 6 vuotta.

Jukka Härmällä oli puoletaan 14 ura Enso-Gutzeitin palveluksessa ennen toimitusjohtajan pestiään. Ei siis mikään pelkkä kaveruuten perustuva valinta sekään.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Härmälä

En Härmälän seikkailuiden taustoja tai businesstä tunne, mutta ainakaan Relanderin kohdalla eivät ole asiat näin yksinkertaisia kuin annat ymmärtää, tuskin ne sitä ovat Härmälänkään. Kyseinen 3G-sijoitus tulee toivottavasti ikuisesti säilymään Suomen kaikkien aikojen heikoimpana ja sen takia Relander sai ansaitusti lähteä. Siitä huolimatta Sinä tai juuri kukaan muukaan ei asiaa etukäteen tiennyt, siitä todisteena Soneran kurssikehitys, jossa ei päätöksen myötä mitään dramaattista trendistä poikennutta muutosta tapahtunut:
http://www.taloussanomat.fi/img.php?f=sonera_telia-sonera.jpg&w=800

Jälkikäteen sitä voidaan tietenkin katsoa vaikka sopivan lauantai lottonumerot ja viisastella, että rahat olisi pitänyt laittaa sille, mutta vallitsevan konsensus-käsityksen mukaan se ei mikään katastrofi-päätös ollut. Maailma muuttui (tai oikeastaan ei muuttunut niin kuin sen odotettiin muuttuvan) ja konsensus-käsitys oli väärässä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pressiklubissa Ruben Stiller sen mainitsi. Jos tuntuu väärältä tiedolta, niin kysy Mensalta. Vasuri Junger ON Mensan jäsen. Ja parikin vuotta maailman tunnetuimman viestintäyrityksen leivissä toiminut lisensiaattitason juristi ei ihan epäpätevä ole. Ainakaan sen epäpätevämpi kuin julkioikeistolainen Nokian henkilöstöpäällikkö.

En usko, että sinun kompetenssisi arvostella kummankaan pätevyyttä on yhtään sen kummenpi kuin minunkaan. Itse en ole mikään ruudinkeksijä. Tuskin sinäkään olet. Tai mistäs minä tiedän?

Mensan jäsenyys ei kerro mitään pätevyydestä.

2 vuoden kokemus oikeista töistä, käsittääkseni ei yhtään kokemusta tulosvastuullisuudesta, esimiestyöstä, budjetoinnista eikä muista toimarin duuniin vaadittavista osa-alueista.

Kivinen ei muuten ole julkioikeistolainen eikä henkilöstöpäällikkökään. Hän on useamman tutkinnon omaava henkilö joka on raivannut tiensä yhden maailman suurimman teknoyrityksen johtoryhmään. Ilman puoluekirjoja.

Tämän keskustelun perusteella voin sanoa ilman pelkoa oman hännän nostamisesta että kompetenssini arvioida Jungnerin ja Kivisen pätevyyksiä on huomattavasti parempi kuin sinun.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
tietysti Obama on demari, että se on kyllä aika miinus.

Mielenkiintoinen näkemys ottaen huomioon, että Demokraatit (siis se puolue) USA:ssa on selkeästi Kokoomuksesta oikealla (näin siis puolueen valtaenemmistöstä puhuessa, toki sieltä löytyy Obaman kaltaisia suomalaista kokoomuslaista muistuttavia "vasureitakin").
 

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
er_bai_wu tuolla ylhäällä puhui viisaita!

Jungnerin valinta varmaan oli jossain määrin poliittinen. Kun hänet valittiin, niin en kyllä silloin hyppinyt riemusta. Mies osoittautui kuitenkin odotettua paremmaksi.
Kivisen valinta ehkei ollut poliittinen, mutta Jungnerin sivuuttaminen oli. Eiköhän Jungnerin jatkoon vaikuttanut lautakasat ja etenkin Youtubeilujen saama julkisuus, mihin Ylen hallituksen pj Neilimo tympääntyi täysin. Huvitti, kun pian Kivisen nimittämisen jälkeen puhuttiin miehen osuudesta vakoiluteknologian toimittamisesta arabeille, ja Neilimo itki Hesarissa, että luulivat huonon julkisuuden loppuneen Jungnerista päästyään.

Kivisen kovasa palkassa on se ongelma, että kun kansa ennen sai valittaa Jungnerin youtubeilusta, niin nyt saa taas hyvän syyn valittaa ja olla maksamatta, kun "se Kivinen saa liian isoa palkkaa".

Toivon, että Kivinen tekee Jungnerit ja osoittautuu odotettua paremmaksi johtajaksi.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Odotettua huonommaksi ei voi osoittautua. Puhtaasti poliittinen valinta, jonka ainoa tarkoitus on estää valtaapitävälle oikeistolle kiusallisten asioiden levittäminen.

Niin mukavaa kuin olisikin jakaa kanssasi tämä X-Files-henkinen näkemys Yleisradion johtajavalintojen motiiveista, en vain kykene olemaan samaa mieltä. Jungner valittiin virkaan, koska on demari, ja sai lähteä, koska on demari, se on totta. Hänen seuraajansa valinnassa ei kuitenkaan ollut taustalla puoluepoliittisia intohimoja, vaan virkaan haluttiin bisnesorientoitunut ammattijohtaja. Se, että tällaiset ihmiset usein tuppaavat olemaan "oikeistolaisia", on aika luonnollista, ja tällaisen valinta Yleisradion johtoon kertoo Yleisradiota enemmän siitä ajasta, jossa elämme.

Jossain määrin perusteltu näkemys voi tietenkin olla sitten se, että elämme "oikeistolaista" aikaa. Siihenkään en oikein usko. Se, että ajan henki on uusliberalistinen ja markkinatalousvetoinen ei merkitse vielä automaattisesti "oikeistolaisuutta" (vaikka monet sitoutuneet "vasemmistolaiset" ja "oikeistolaiset" näin haluavatkin, kuka mistäkin syystä, esittää). Väite siitä, että Yleisradion johtajaksi valittaisiin joku estämään "valtaapitävälle oikeistolle kiusallisten asioiden levittäminen", on kyllä melkoista asioiden yksinkertaistamista.
 
Väite siitä, että Yleisradion johtajaksi valittaisiin joku estämään "valtaapitävälle oikeistolle kiusallisten asioiden levittäminen", on kyllä melkoista asioiden yksinkertaistamista.

Toki, muttei se kyseisen valinnan perimmäistä tarkoitusta kuitenkaan muuksi muuta.
Sikäli olet varmasti oikeassa siinä, että tämä valinta kertoo ajasta, jossa elämme. Tässä seurataan ajan henkeä, josta hyvinä esimerkkeinä voidaan mainita vaikka Venäjä ja Italia.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Demarijohtajaksi sopiikin tällainen Freud-Marx-Engels-Jung-ner. Vasemmistolainen, joka on välillä kuin terapian tarpeesssa. Ei vaan, Jungner tuo ainakin näkyvyyttä SDP:lle, toisin kuin joku harmaa "reijo paananen, never heard". SDP on nyt "rakkauden liike". kertoo Jungner avauspuheessaan.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaikka moni täälläkin mitätöi Jungerin asiaosaamisen, niin seitsemän vuoden kokemus Microsoftilla ja YLE:llä antavat melkoisen mediaosaamisen luonnostaan erittäin älykkäälle ja sosiaalisesti taitavalle kaverille. Varsinkin kun oikeustieteen lisensiaattina hän tuskin kehtaa ihan ultrapopulistiksi heittäytyä. SDP nousi melkoisen loikan työväentalojen ja tehdassalien hämärästä sosiaalisen median valokiilaan.

Miten se oikeasti realisoituu äänissä eduskuntavaaleissa, jää nähtäväksi.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Vaikka moni täälläkin mitätöi Jungerin asiaosaamisen, niin seitsemän vuoden kokemus Microsoftilla ja YLE:llä antavat melkoisen mediaosaamisen luonnostaan erittäin älykkäälle ja sosiaalisesti taitavalle kaverille. Varsinkin kun oikeustieteen lisensiaattina hän tuskin kehtaa ihan ultrapopulistiksi heittäytyä. SDP nousi melkoisen loikan työväentalojen ja tehdassalien hämärästä sosiaalisen median valokiilaan.

Miten se oikeasti realisoituu äänissä eduskuntavaaleissa, jää nähtäväksi.

Jos tuo sosiaalinen taitavuus jossain on, niin katsottuani viime viikon Pressiklubin... Noh eiköhän sitä täällä ole ruodittu. Yhtä pulassa en ole muita ko. ohjelmassa nähnyt kuin Anni Sinnemäen... Jotenkin jäi vain sellainen olo, että Junger ei edes tajunnut olevansa täysin kuutamolla tai sitten peitti sen todella tehokkaasti.

SDP:n kannattaisi selvästi ennen vaaleja kertoa, miten he aikovat palkkaveroja korottaa, jotta heidän lupaamansa asiat toteutuisivat. Nythän he lupaavat rahan liikkuvan, mutta eivät kerro mistä sitä tulee. Tosin valtion velan hoitamisen voi jättää tekemättä ja sitä voi vaalivoiton jälkeen jopa kasvattaa, mutta onko siinä sitten järkeä?

Kokoomus ja Keskusta ovat jo ilmoittaneet leikkauslistojen tulevan. Jos tämä yhteiskunta halutaan nykymuodssa säilyttää, pitää veropohjaa nostaa huimasti. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin verojen kiristys, jos ei leikata.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vaikka moni täälläkin mitätöi Jungerin asiaosaamisen, niin seitsemän vuoden kokemus Microsoftilla ja YLE:llä antavat melkoisen mediaosaamisen luonnostaan erittäin älykkäälle ja sosiaalisesti taitavalle kaverille.

Kuten jo tuossa mainittiinkin niin Jungner ei jättänyt itsestään kovin vahvaa kuvaa "sosiaalisesti taitavana" Pressiklubissa. Jopa demari-Hazard pyöritteli päätään Jungnerin kommenteille.
 

kovalev

Jäsen
Jungner oli aivan kassalla tuossa viime perjantain lähetyksessä. Pisti lähinnä mietityttämään, onko miehellä ylipäätään minkäänlaista käsitystä siitä, mitä puoluesihteerin toimeen kuuluu.
Yrittäkää kuvitella Kelmi heittämässä noita samoja positiivisuus-mantroja, ettekä voi olla nauramatta ääneen.
 

Viljuri

Jäsen
Jungnerin tehtävänä on ilmeisesti houkutella Heinäluoman toimintatapojen pelottelemia liikkuvia äänestäjiä takaisin demarileiriin?

Toisaalta tätä työtä tekee jo puheenjohtaja Urpilainen, joten en oikein ymmärrä tätä kuviota. Järjestökenttää Jungner ei tunne, varsinkaan SAK:n ja niiden työväentalojen osalta. Perusdemariin Jungner ei vetoa pätkääkään.

Ehkä tarkoitus on jopa hyvitellä niitä muutamia harvoja puolueen liberaaleja, joiden näkemyksille ei oppositiopolitiikan orgioissa paljoa merkitystä anneta. Toisaalta Jungner ei konsulttityylisenä lobbarina välttämättä vetoa puolueen älymystösiipeenkään, koska vastustaa monelta kantilta totalitarismia.

Voisi olettaa, että Yle ja Hesari ottavat lähes totaalisen agitpropin kohteeksi Jungnerin, sillä aivan varmasti muukin kuin Hazard-Moilanen-Silfverberg -akseli paikat märkinä on syvästi loukkaantunut palvontansa kohteen, Vladimir Iljits Uljanovin, elämäntyön ja arvojen arvostelemisesta.

Selitys Jungnerin valinnalle voikin olla se, että vanha ja uusi taistolaiskaarti keskittyy arvostelemaan Jungneria Urpilaisen sijasta, ja tällä tavoin saavutetaan osavoitto mediasta?
 
Viimeksi muokattu:
Selitys Jungnerin valinnalle voikin olla se, että vanha ja uusi taistolaiskaarti keskittyy arvostelemaan Jungneria Urpilaisen sijasta, ja tällä tavoin saavutetaan osavoitto mediasta?

no mutta jos noin kävisi niin sillonhan Junger - paradoksaalista kyllä - vetoaisikin puolueensa perinteiseen ay-porukkaan, siihen jolle taisteleva sosiaalidemokratia on ollut ennen kaikkea taistelua työpaikkojen kommunisteja vastaan.

Minusta Jungerin kompetenssia ei pidä aliarvioida. Hän on kuitenkin Sdp:n puoluejohdosta (mukaanlukien myös ek-ryhmän pj.Heinäluoma) poliittisesti kokeneinen jyrä.

ps. kaksi kuukautta sitten Jatkoajan keskusteluoikeudet sain ja enpä silloin olisi ajatellut että tällä foorumilla ottaisin osaa poliittiseenkin keskusteluun. Ei tule tavaksi!
 

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Monisteita

Kyllä Jungner varmaan selviytyy ihan kohtuullisesti duunistaan, kunhan ei tee samaa puolueensa jäsenistölle kun Heinäluoma aikoinaan tultuaan puoluesihteeriksi: Vetosi heti kenttä-aktiiveihin jotta nämä lähettäisivät sosialidemokratian virkistämiseksi uutta postia ja ideoita hänelle, ja kun jäsenistö sitten niin teki, Herra H vastasi niihin monistetuilla kiitoskirjeillä....
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Iloa, rakkautta, ylinopeussakkoja ja yes we can. SDP on ihan pihalla eikä tosiaan harmita. Ladies and gentlemen, SDP ykkösketju tonaaaaaait:
Hyökkäykseen....... Jutta (C), Mikael (puspus) ja Maria G-R. Pakkeina....... Heinäseiväs ja Pulloharja........ Maaliin Aviorikospiispa. Tättädätättäätäää!!!
Veikkaan että persut vievät ei vain Kepun mutta myös Demarien äänet aika tehokkaasti.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
En tiedä. Niin ne kokkare nuori Stubbinkin osakkeet on aika laskussa kun viimeisimpinä saavutuksina on puuttuminen Venäläisten mummojen maassaoloon (sen puolustajana) ja homo tapahtuman suojelijaksi lupautuminen.
 
En tiedä. Niin ne kokkare nuori Stubbinkin osakkeet on aika laskussa kun viimeisimpinä saavutuksina on puuttuminen Venäläisten mummojen maassaoloon (sen puolustajana) ja homo tapahtuman suojelijaksi lupautuminen.

No Stubbin tapaisen tyypin osakkeitahan nuo pikemminkin nostavat. Koulutettu, kymmenkuntaa kieltä puhuva kosmopoliitti joka on pääosan työurastaan tehnyt EU:ssa ja ulkoasianhallinnossa. Perussuomalaisten hengenheimolaiseksiko häntä kuvittelit?
 
. Mutta parasta antia kuitenkin Urpilaisen kommentti, että Suomessa on miljoona köyhää. Linkki Uuden Suomen juttuun.

Itseasiassa Suomessa ON suunnilleen tuon verran köyhiä, jos käytetään viimeisintä EU:n määritelmää. Meidän perinteisempään määritelmään - tulot alle 60% väestön mediaanitulosta - verrattuna tuo EU:n uusi määritelmä tosin lisäsi köyhien määrää 200 000:lla. Mutta mikään sammakko tuo Urpilaisen heitto ei ollut.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Niin kauan kun puhutaan suhteellisesta köyhyydestä niin vastuu on kuuntelijalla.

Kannattaa muistaa että siinä vaiheessa kun kaikki tienaavat 5000€/v niin suhteellinen köyhyys on nolla. Vasureiden Shangri-La toisinsanoen.

Se mistä tulee oikeasti olla huolissaan on niiden ihmisten määrä jotka oikeasti kamppailevat jokapäiväisen ruoan ja asumisen kanssa. Tästä jengistä kun vähentää denat, pakolaiset, iki-opiskelijat, live-larppaajat ((c) Viljuri) ja muut elämäntapaintiaanit niin saadaan luku jota kannattaa tarkkailla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös