Kuten totesin, lukua käytti tämä proffa Saari. Samansuuntaisia lukuja löytyy jos vain googlettelee asiaa. Kyse on tosiaan tilastokategoriasta, joka syntyy kun vedetään raja tulotasossa suhteessa muihin.
Ja nämä tilastot ovat perseestä. Jos eurovaltiossa A olisi 2.5M henkilöä jotka tienaavat miljoonan ja 2.5M henkilöä jotka tienaavat miljardin, siellä olisi enemmän suhteellista köyhyyttä kuin eurovaltio B:ssä jossa on 4.9M henkilöä jotka tienaavat 1K€ ja 0.1M henkilöä jotka tienaavat 2K€.
Jep, proffakin puhuu mielumin huono-osaisista, jotka ovat tämän em. tilastollisen kategorian se ihan pohjaporukka. Heidän elämän tasonsa poikkeaa selvästi valtaväestöstä, elämänhallintaan liittyy tiettyjä ongelmia jne. Heihin kuuluu mm. asunnottomat.
Ainoa oikea mittari on absoluuttinen köyhyys eli se osa väestöstä joilla ei ole rahaa perustarpeisiin (asunto, ruoka, vaatetus, terveydenhuolto jne), tähän suhteellinen köyhyys ei ota mitään kantaa.
Minä en ole koskaan tykännyt Kumpula-Natrista, mutta mielestäni hän saattaisi olla tietynlainen jokerikortti SDP:n tulevaksi johtajaksi.
MPKN on aivan liian hmv minkään liikkeen puheenjohtajaksi. Jonkin sortin oikeistodemari mutta karisma/johtajuus samaa tasoa kuin vettyneellä pahvilaatikolla.
Voisi ainakin kotiuttaa karanneita kaupunkilaistoimistotyöntekijöitä demareiden leiriin. Mutta Jutan tavoin karkottaa rautakouria persuihin. Demareilla on kuitenkin arvopohjaisena liikkeenä iso kannatuspotentiaali (me kaikki ollaan vähän demareix kasvettu tässä yhteiskunnassa), mutta kuten monet on todennu, ay kytkös vieraannuttaa yhä useampia. Siis vaikka ay liikettä pitääkin tärkeänä, ei sitä haluttaisi politiikan kentälle kytkeä. Tai näin demarihenkiset tutut selittää lähtöään monasti.
Demarit on kuin Maalaisliitto 60-luvulla, aika/kehitys ajoi ohi. Pitäisi keksiä jotain uutta.
Hahhah, missä kohtaa esim. Vanhasen tai vaikka hallituksenkin linja eroaa EK:n vastaavasta? Jos syytätte Rinnettä ay-liikkeen juoksupojaksi, niin on aivan h-vetin tekopyhää väittää jotain Stubbia tai Sipilää riippumattomaksi. Älkää viitsikö puhua noin käsittämätöntä sontaa. Taloustieteellinen tutkimus ei alkuunkaan tue Sipilän väitteitä kilpailukykyongelmasta. Ongelma on tuottavuudessa ja liian vähäisessä kysynnässä. Tätä jälkimmäistä ei ole Rinnekään täysin ymmärtänyt.
Taloustieteellinen tutkimus tukee Sipilän ja tutkijoiden majoriteetin näkemystä ongelmien syystä, edes ay-liike ja demarit eivät oikeasti kiistä kilpailukyvyn puutetta.
Se oikea näkemysero on siinä onko nykyiset ongelmat suhdanne- vai rakenneongelmia. Tämän suhteen kannattaa katsoa kansainvälisesti ylivoimaiseesti arvostetuimman suomalaistutkijan Bengt Holmströmin haastattelu Hesarin sivuilta.
Jos kysynnän vähyys olisi oikea ongelma, Saksa olisi samassa kusessa. Ei vaan ole. Ongelmien selittäminen kysynnän vähyydellä on täyttä itsekusetusta, maailmantalous kasvaa tasaisesti 3% vauhtia, kysyntää on jos kilpailukyky on kunnossa.