Katsojia ja jännitystä riittää karsinnoissa, miksi siis jonkun tarvii suoraa tippua? Neljä/kuusi joukkuetta (Liigasta 2/4 ja Mestiksestä 2) karsintasarjaan ja kaksinkertainen sarja. 2/4 parasta jatkaa ensi kaudella liigassa. Sirkushuveja se kansa vaatii leipänsä kaveriksi. Yhdenkään seuran kausi ei näin loppuisi runkosarjaan.retiisi kirjoitti:Oma ääneni menee kuitenkin 12 joukkueen liigalle, josta toiseksi viimeinen karsii ja viimeinen tippuu suoraan. 8 joukkuetta pleijareihin. Ei tule tapahtumaan enää koskaan Suomessa. Harmi, ettei urheilu ole enää pääasia.
retiisi kirjoitti:Oma ääneni menee kuitenkin 12 joukkueen liigalle, josta toiseksi viimeinen karsii ja viimeinen tippuu suoraan. 8 joukkuetta pleijareihin. Ei tule tapahtumaan enää koskaan Suomessa. Harmi, ettei urheilu ole enää pääasia.
Voi olla, että mulla meni aamulla pillerit sekaisin, mutta saisinko tämän lainauksen siinä muodossa, että ymmärtäisin mitä tämä tarkoittaa?Jaakko kirjoitti:Suoran putoamisen suurin etu on siinä, että nousijajoukkueen ei tarvitse tehdä vielä liigatasoista joukkutta divariin.
Karsinnat -> pitää pudotta pelaamalla liigajoukkue -> divarissa pitää olla jo liigatasoaAeroman kirjoitti:Voi olla, että mulla meni aamulla pillerit sekaisin, mutta saisinko tämän lainauksen siinä muodossa, että ymmärtäisin mitä tämä tarkoittaa?
Kiitos, pillerit siis meni täälläpäin sekaisin.Willimies kirjoitti:Karsinnat -> pitää pudotta pelaamalla liigajoukkue -> divarissa pitää olla jo liigatasoa
Ei karsintoja -> ei tarvitse olla parempi kuin liigan huonoin, rittää että on divarin paras
Jaakko kirjoitti:Suoran putoamisen suurin etu on siinä, että nousijajoukkueen ei tarvitse tehdä vielä liigatasoista joukkutta divariin. Vaan riittää, että voittaa divarin. Samalla putoaminen ei ole taloudellisesti niin paha, kun seuraavaan kauteen voidaan lähteä pienemmällä budjetilla.
Pekko Pelikaani kirjoitti:Millä tavoin putoaminen suoraan ilman karsintoja on liigaseuralle taloudellisempi kuin karsintojen kautta? Itse olen avatun liigan kannalla ja karsintojen on ne sitten sarjamuotiset tai pudotuspelit.
Suomalaisista seuroista kukaan ei ole kerännyt tai tehnyt sopimuksia kaikkien tähtien kanssa, ei oikeastaan sinne päinkään. Eikä kukaan tästä eteenpäinkään onnistu siinä hommassa, vaikka palkkakattoa ei tulisikaan, ja toivottavasti ei tule.tommy36 kirjoitti:Palkkakatto takaisi kuitenkin sen, että yksi joukkue ei pysty keräämään kaikkia tähtiä.
Urheilijat eivät ole mitään erityisiä ihmisiä, mutta julkisuuden henkilöitä mitä suuremmassa määrin, ja julkisuus on se joka tahtoo olla palkkaa kohottava fakta. Urheilijat ovat myös esikuvia ns. tavallisille ihmisille. Huippu-urheilija on haluttu kaikin puolin, joka nostaa arvostusta ja näin ollen myös palkkaa.tommy36 kirjoitti:Mikä mielestäsi tekee urheilijoista jotenkin erityisiä ihmisiä, jotta heille on perusteltua maksaa yli 10 x isompi palkka kuin keskimääräiselle tallustajalle?
Kyse ei ole vain yksittäisistä pelaajista, väittäisin jopa että ne seurat joilla on resursseja pitävät liian korkeaa palkkatasoa keinotekoisesti yllä säilytääkseen status quon eli varmistaakseen että aina samat joukkueet pelaavat mitalleista. Lisäksi tämän ketjun avauksen aiheena ollut tutkimus SM-liiga seurojen taloudesta kertoo aika selvää kieltä siitä miten hyvin seurojen omistajat ymmärtävät tosiasiat.Aeroman kirjoitti:Palkkakatossa kotoisessa liigassa ei ole mitään järkeä, vaikkakin täällä välillä maksetaan jostain yksittäisestä pelaajasta aivan liian suuria summia. Pääsääntöisesti seurojen omistajat kyllä ymmärtävät tosiasiat, ja mahdollisten virhearviointien jälkeen otetaan kuitenkin lakki kauniiseen käteen, ja aloitetaan säästökuuri. Tälläkin hetkellä on monta esimerkkiä olemassa.
Ja mistä on kotoisin tälläinen harhaluulo että SM-liiga joukkueet pystyisivät kilpailemaan rahalla parhaista pelaajista?Aeroman kirjoitti:Euroopan huippusarjoihin palatakseni, täällä taitaa palkkataso olla ihan pienimmästä päästä, joten jos vielä rajoitetaan pakolla, sm-liigasta kehittyy Euroopan suurin juniorisarja, joka syöttää pelaajia muualle.
Ei pidä paikkaansa, niinkuin viime kaudesta nähtiin, täällä Suomessa on lähes kaikki mahdollista.Kyllä Suomessa voi yltää finaaliin muutkin, kuin ne perineiset suuret seurat. Eikä täällä kellään ole niin paljotta rahaa, että jos pelaaja tulee seuraan 100 000 eurolla, niin lyödään 20 000 euroa vielä siihen päälle, koska me ollaan niin iso organisaatio.Kapo 00 kirjoitti:Kyse ei ole vain yksittäisistä pelaajista, väittäisin jopa että ne seurat joilla on resursseja pitävät liian korkeaa palkkatasoa keinotekoisesti yllä säilytääkseen status quon eli varmistaakseen että aina samat joukkueet pelaavat mitalleista.
Tähän ongelmaan on nyt herätty, ikävä kyllä vähän myöhään, mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Esimerkkejä löytyy talouden kuntoon laittamisesta. Asiaan havahduttiin oikeastaan siinä vaiheessa, kun sm-liiga pelasti Pelikaanit.Kapo 00 kirjoitti:Lisäksi tämän ketjun avauksen aiheena ollut tutkimus SM-liiga seurojen taloudesta kertoo aika selvää kieltä siitä miten hyvin seurojen omistajat ymmärtävät tosiasiat.
Osa seuroista pystyy kilpailemaan joistakin parhaista, osa ei voi tarjota parhaille edes sopimusta, kun budjetti ei riitä. Ei kai sellaista harhaluuloa ole olemassa, että kaikki seurat voisivat ostaa niitä parhaimpia. Esim. Venäjän mafiaa vastaan Suomessa tuskin kukaan pystyy sanomaan mitään. Palkat ovat moninkertaisia.Kapo 00 kirjoitti:Ja mistä on kotoisin tälläinen harhaluulo että SM-liiga joukkueet pystyisivät kilpailemaan rahalla parhaista pelaajista?
SGD kirjoitti:Lisätään vielä, että lippujen hinnat ovat nousseet aivan älyttömiksi ainakin PK-seudulla ja se, että liigan tv-näkyvyys on heikompi kun oikeudet ovat maksu-tv-yhtiöllä. Mikä siis on mennyt parempaan suuntaan?
Kapo 00 kirjoitti:Ja mistä on kotoisin tälläinen harhaluulo että SM-liiga joukkueet pystyisivät kilpailemaan rahalla parhaista pelaajista?
Kapo 00 kirjoitti:Edit: Rautalangasta väännettynä: Palkkakaton idea on että kaikki parhaat pelaajat eivät kerääntyisi joka ikinen vuosi samoihin seuroihin. Se että palkkakatto samalla myös parantaa seurojen taloutta on vain myönteinen sivuvaikutus.
Tasainen sarja on koko Suomen kiekon etu. Se että sarjan jokainen joukkue voi uskoa taistellavansa mestaruudesta on ainakin minun mielestä paljon parempi tapa nostaa sarjan tasoa. Vaikka NHL:n tilannetta palkkakaton käyttöön ottamisen jälkeen ei voida aivan suoraan verrata Suomen tilanteeseen niin esim: Minnesota Wild nosti pelaajabudjettiaan NHL:n pienimmästä suoraan lähelle palkkakattoa. Aikaisemmin tälläisellä 33 % korotuksella pelaajabudjettiin ei olisi ollut mitään urheilullista vaikutusta koska samassa divisoonassakin pelasi joukkue jonka pelaajabudjetti oli 3 kertaa suurempi (Colorado).Tuoppi kirjoitti:Eli pyritään lähinnä rajoittamaan rikkaampien seurojen toimintaa?! Palkkakaton paljon oleellisempi seuraus on sarjan tason huononeminen entisestään tai ainakaan se ei parane mikä pitäisi olla tavoitteena...
Jaakko kirjoitti:Lähinnä sillä tavalla, että divarissa laskee budjetit. Sarjan kärkijoukkueet tekevät parempaa tulosta. Todennäköisesti saavat voittoa kaudelta, jolla nousevat ja sen voi sijoittaa liigatasoisen jengin rakentamiseen.
Tuoppi kirjoitti:Kyllä niitä tähtiä riittäisi jos saataisiin liiga kokonaisvaltaisesti maksukykyisemmäksi.
Tarinankertoja kirjoitti:Miten tämä tapahtuisi?
Tekemällä sarjasta tasaisemman, jolloin seuran olisi helpompaa myydä joka ottelunsa täyteen, kun kaikki olisivat tasaisesti samanlaisia viihdepaketteja (jänniä pelejä) tarjottavaksi yleisölle.
Jenkkien hinnantasausjärjestelmä toimii, koska systeemin ulkopuolella ei ole parempia palkanmaksajia. Palkkakatto Suomessa heikentää kaikkien tuotetta. Luksusvero toimii, jos tasaisuus toimii. Onko niin, on mielestäni aika kyseenalaistaTarinankertoja kirjoitti:Vaan kun tämä kapitalistinen ajatus palkkakatosta saa demarisuomessa leiman ”sosialismi”, vaikka kyseessähän on nimenomaan, Amerikan mallin, pyrkimys käyttää hinnantasausjärjestelmää omine voittojen kasvattamiseen. Siis LIIGANA.
Tarinankertoja kirjoitti:Ja miten tämä tapahtuisi?
Saamalla lisää porukkaa halleihin.
Miten tämä tapahtuisi?
Tekemällä sarjasta mielenkiintoisemman.
Tarinankertoja kirjoitti:Miten tämä tapahtuisi?
Tekemällä sarjasta tasaisemman, jolloin seuran olisi helpompaa myydä joka ottelunsa täyteen, kun kaikki olisivat tasaisesti samanlaisia viihdepaketteja (jänniä pelejä) tarjottavaksi yleisölle.
Miten tämä tapahtuisi?
Sarjan tasoittaminen suomessa? Drafita ei voi toteuttaa, joten onko muuta keinoa, kuin tasata taloudellisia resursseja?
Miten tämä tapahtuisi?
Yksi malli on palkkakatto. Jokin pehmeä sellainen luksusverolla. Sellaistahan tässä on kaavailtu.
Tarinankertoja kirjoitti:Näin kaikille joukkueille tulee helpommaksi myydä kaikki kotiottelunsa täyteen, ja lisätä jääkiekkoyleisön määrää suomessa joka taas lisää kiinnostavuutta yritysmaailmassa jne. Eli Liigaan saataisiin tuotua lisää raha ja parantaa Liigan kilpailukykyä muihin sarjoihin nähden.
Tarinankertoja kirjoitti:Nykytilanteessa, kun joukkueet ajattelevat vain itseään, näin ei tapahdu. ”jokereissakin” luulisi ymmärrettävän se, että jos ”jokerit” – ”kärpät” ottelun täyteen myymisen lisäksi ”jokerit” – ”kalpa” pelikin olisi helppo saada myytyä täyteen, kasvattaisi se tuloja joka tasolla. Näin liigassa pyörivä kokonaisrahamäärä nousisi ja hyödyttäisi lopulta kaikkia.
Vaan kun tämä kapitalistinen ajatus palkkakatosta saa demarisuomessa leiman ”sosialismi”, vaikka kyseessähän on nimenomaan, Amerikan mallin, pyrkimys käyttää hinnantasausjärjestelmää omine voittojen kasvattamiseen. Siis LIIGANA.
Mutta voih… Asenteiden muuttumiseen mennee sen verran aikaa, että ruotsi imee ne loputkin suomalaishuiput ja ”salonoja” itkee kun ei saa tähtiä hankituksi suomeen.
bitnir kirjoitti:Mitä evidenssiä on olemassa siitä, että tasaisempi sarja olisi kokonaisyleisömäärän kannalta parempi?
bitnir kirjoitti:Ja jos kotijoukkueen voitto on se, mikä vetää, niin kannattaa ennemmin yrittää saada kotivoittoja isoihin halleihin kuin pieniin halleihin.
bitnir kirjoitti:Jenkkien hinnantasausjärjestelmä toimii, koska systeemin ulkopuolella ei ole parempia palkanmaksajia. Palkkakatto Suomessa heikentää kaikkien tuotetta. Luksusvero toimii, jos tasaisuus toimii. Onko niin, on mielestäni aika kyseenalaista
Tuzzi kirjoitti:Itse uskon siihen että joku on aina viimeinen. Katsojamäärät häntäpään joukkueilla edelleen alhaisia.
Tuzzi kirjoitti:Ja NHL:ssä tähdet eivät hävinneet, Suomesta huippujoukkueista saattaisi pari-kolme tähtipelaajaa hävitä, jos kokonaispalkkoja aletaan rajoittamaan.
Tuzzi kirjoitti:Pehmeä palkkakatto? Tarkoitatko tässä sitä liikevaihtoon sidottua palkkakattoa
Tuzzi kirjoitti:Jos palkkakattoa aletaan rajaamaan muuhun kuin taloudelliseen mittariin eli liikevaihtoon , niin sitten mennään mielestäni metsään. Sitten suurilta ja rikkailta vähenettäisiin työkaluja keinotekoisesti ja toivotaan että nämä menetetyt työkalut siirtyisivät pienille ja köyhille.
Tuzzi kirjoitti:Tuo sarjan tasoitus toisi viihdyttävyyttä kaikille osapuolille, mutta kuten yllä totesin, eroja tulee kuitenkin ja joku on aina viimeisenä.
Tuzzi kirjoitti:Perustat olettamuksesi siihen, että kaikki joukkueet pystyvät taistelemaan kärjessä (mikä on mielestäni hyvin epätodennäköistä). Se on ainoa vaihtoehto että katsojamäärät nousee. Ei sarjan häntäpäässä taistelevien joukkueiden "kannattajia" kiinnosta, vaikka ottelu olisi tasainen. Jos Jokerit-KalPa on kärkipään ottelu niin varmasti kiinnostaa. Entä jos toinen tai jopa molemmat on häntäpään joukkueita, ketä kiinnostaa?
Viljuri kirjoitti:Olen kanssasi samaa mieltä, mutta onko tämä osattu kirjoittaa liigan yhtiöjärjestykseen, vain luotettiinko tässäkin suullisiin välipuheisiin eli siihen, ettei noiden lakien kanssa ole niin nöpön nuukaa? (in this case tuolloinen osakeyhtiölaki asettaisi moisen asian julkituomiselle selkeän velvollisuuden, expressis verbis)
Onhan se nyt edes mainittu osakassopimuksissa, onhan?
Vahingonkorvauskanne liigan yhtiöittämisestä vastanneille tahoille, ehkäpä?
Aeroman kirjoitti:Esim. Venäjän mafiaa vastaan Suomessa tuskin kukaan pystyy sanomaan mitään. Palkat ovat moninkertaisia.
Tarinankertoja kirjoitti:Eli NBA tapaista luksusveromallia, jossa palkkakaton ylittävät joukkueet maksavat veroa ylityksestään ja tämä raha jaetaan köyhimmille. Jollen väärin ole ymmärtänyt tämä on se malli, mitä suomessa o puuhattu?
Peeveli kirjoitti:SM-liigan nykyinen toimitusjohtaja ainakin puhui mallista, missä jokaisen joukkueen pelaajabudjetti olisi sidottu joukkueen omaan kokonaisbudjettiin. Tämähän ei liigaa tasaisi, vaan korkeintaan hankaloittaisi Bluesin tai Lukon kaltaisia organisaatioita. Todennäköisemmin ei tekisi mitään, eli koko puhe "palkkakattojärjestelmästä" oli tyhjää paskanjauhantaa.