Mikä sun oma luku on? Jos se on 1000 niin on ihan normaalia ottaa niiltä daijuun, jos on taas 2000 niin sitten ei pitäisi hävitä käytännössä koskaan.Ihan saatanan noloa. Otan daijuun joltain 900-rääpäleiltä.
Mikä sun oma luku on? Jos se on 1000 niin on ihan normaalia ottaa niiltä daijuun, jos on taas 2000 niin sitten ei pitäisi hävitä käytännössä koskaan.Ihan saatanan noloa. Otan daijuun joltain 900-rääpäleiltä.
No huikea on ehkä väärä sana mutta todella lahjakas nuori poika kyseessä. Selonkin veikkaan hänellä olevan siellä 1700- 1800 ,sen verran hyviä siirtoja poika teki.Normisettiä noilta lapsilta olivat hyviä tai huonoja, huomio pääasiassa muualla kuin pelaamisessa.
Huikeasta lahjakkuudesta en vielä sanoisi mitään. Pari-kolme vuotta vanhemmat ovat jo suurmestareita maailmalla. Tässä pelataan jollakin 1500-1600 tasolla (selo, ei verannollinen lichess/chess/yms) luultavasti, mutta siitä vasta se homma alkaa ja menee joka sataluvulla entistä vaikeammaksi.
Selo on pari sataa pistettä tuota arviotasi alempana, mutta nuoret toki kehittyvät nopeasti eikä selo aina pysy aivan perässä. Ikäluokkansa hallitseva Suomen mestari on. Ei ehkä ihan maailmanluokan talentti, mutta @Morgoth liioittelee vahvasti sitä, missä maailmalla mennään.No huikea on ehkä väärä sana mutta todella lahjakas nuori poika kyseessä. Selonkin veikkaan hänellä olevan siellä 1700- 1800 ,sen verran hyviä siirtoja poika teki.
Selopelit ovat pääsääntöisesti kahdesta tunnista ylöspäin, joten minuutin pelin luvun perusteella on pelitaitoa todella vaikea arvioida. Mutta noin vaikuttavalla bullet-luvulla uskon, että ainakin 1800-seloisia vastaan sulla olisi reilut mahdollisuudet pitkässä pelissä. Kenties 2000-vahvuisiakin. Selviää oikeasti vain yhdellä tavalla: Kilpailukalenteri 2023 | Suomen Shakkiliitto. Sieltä valitset sopivan ja menet kokeilemaan. Tai menet edes lähimmälle shakkikerholle näyttäytymään, katsot kuinka pelit menee ja sitten voit vakoilla, oliko vastustajillasi selolukuja. Mutta suoraan virallisiin kilpailuihin voit ilman muuta mennä.En oo koskaan pelannut virallisia pelejä, eikä hajuakaan omasta selostani. Lichessissä pelaan minsaa ja pääosin 2200-2300 pistehaarukassa. Mitähän voisin sanoa "selokseni", kun sitä joskus välillä kysellään?:)
Tietokoneella peli on ihan toisenlaista (helpompaa) kuin mitä laudalla ja kellolla pelatessa. Itselläni on pisteet/selo tällähetkellä Chess.comissa 1841. Pelaan yleensä 10min. Joskus aikoinaan pelasin kerhossakin mutta siellä ei seloja laskettu.Selo on pari sataa pistettä tuota arviotasi alempana, mutta nuoret toki kehittyvät nopeasti eikä selo aina pysy aivan perässä. Ikäluokkansa hallitseva Suomen mestari on. Ei ehkä ihan maailmanluokan talentti, mutta @Morgoth liioittelee vahvasti sitä, missä maailmalla mennään.
- Jos tuota poikaa kolme vuotta vanhempia (U12, s. 2011 tai myöhemmin) katsotaan, koko maailmassa sen ikäisistä yksi on kansainvälinen mestari ja sen lisäksi on pari FIDE-mestaria.
- Vuonna 2005 tai myöhemmin syntyneissä eli U18-ikäisissäkään ei ole kuin 20 suurmestaria.
- Tuon pojan oman ikäluokan kärkipelaajien vahvuudet ovat 1960 ja 1910 ja loput on sitten 1900 pisteestä alaspäin.
Kyllä, lajin historiassa on muutama 12-vuotias suurmestari nähty, mutta ne ovat poikkeuksellisia tapauksia.
Selopelit ovat pääsääntöisesti kahdesta tunnista ylöspäin, joten minuutin pelin luvun perusteella on pelitaitoa todella vaikea arvioida. Mutta noin vaikuttavalla bullet-luvulla uskon, että ainakin 1800-seloisia vastaan sulla olisi reilut mahdollisuudet pitkässä pelissä. Kenties 2000-vahvuisiakin. Selviää oikeasti vain yhdellä tavalla: Kilpailukalenteri 2023 | Suomen Shakkiliitto. Sieltä valitset sopivan ja menet kokeilemaan. Tai menet edes lähimmälle shakkikerholle näyttäytymään, katsot kuinka pelit menee ja sitten voit vakoilla, oliko vastustajillasi selolukuja. Mutta suoraan virallisiin kilpailuihin voit ilman muuta mennä.
Blitz tai classical luku antaisi enemmän suuntaan. Eihän nuo vertaudu keskenään, koska täysin eri pelaajapoolit. Jos nuo muutkin ovat samaa tasoa niin ehkä joku 1600-1800 livepeleissä? Kokeilemaan vaan niin selviää.En oo koskaan pelannut virallisia pelejä, eikä hajuakaan omasta selostani. Lichessissä pelaan minsaa ja pääosin 2200-2300 pistehaarukassa. Mitähän voisin sanoa "selokseni", kun sitä joskus välillä kysellään?:)
Mulla on ihan päinvastoin. En ole tosin enää vuosiin pelannut kuin muksun kanssa, mutta kun 13-15 vuotiaana teini-ikäisenä pelasin livenä, niin pystyin tasaväkisesti haastamaan yli 1900 seloisen (vastustaja oli Suomen paras alle 15-vuotias) ja alle 18-vuotiaissa ainoastaan eräs Tomi Nybäck oli kovempi. Ainoastaan ottelun lopussa, kun rupesi olemaan aikamoinen määrä katsojia ympärillä, niin rupesi vähän jännittämään siirtoajan olevan lopussa molemmilla. Myös erään turnauksen neljännesvälierissä voitin yli 1700 seloisen 13-vuotiaana. Oma seloni pyöri silloin josain 1300 kieppeillä. Jotenkin se kun näkee kasvot ja havaitsee vastustajassa vielä ylimielisyyttä, niin pistää kyllä laittamaan parastaan. Pelit olivat siis tunnin siirtoajoilla.Tietokoneella peli on ihan toisenlaista (helpompaa) kuin mitä laudalla ja kellolla pelatessa. Itselläni on pisteet/selo tällähetkellä Chess.comissa 1841. Pelaan yleensä 10min. Joskus aikoinaan pelasin kerhossakin mutta siellä ei seloja laskettu.
Tuo Cow-strategia on jännä että se toimii ihan yhtä hyvin mustilla kuin valkoisilla. Toki tässä odotellaan muiden shakkitubettajien lehmäpaistiteorioita.
Toi on kyllä kova luku. Oma enkka on 1950 paikkeilla enkä osaa oikein kuvitellakaan kuinka tuollaisiin pääsisin.Myös 2300 pisteraja ko. ajalla rikottu niin ei muuta kuin eteenpäin ja kohti seuraavaa etappia
En harrasta netissä noin "pitkiä" pelejä lainkaan. Kolmen minsan ajalla 2209 on ennätyspisteet.Millä tasolla menee sun blitz- ja rapid-luvut?
Kaikki on suhteellista. Pelasin joskus aikoinaan 10 minuutin pelejä ja aina tuntui, että aika ei riitä miettimiseen. Sittemmin olen jo tottunut 1 min bullet-peleihin, joissa nappulat viuhuu hirveällä vauhdilla.Miten sitä onkin näin huono viiden minuutin shakissa? Ei vaan tule selkärangasta tietyt perusasiat ja sitten oletkin parin siirron jälkeen aikapulassa.
Hiirellä pelaavat, ja niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, reaktionopeus ja ikä vaikuttavat tuohon pikashakkiin paljon. Muistan Hikarun joskus puhuneen asiasta ja sanoi harjoitelleen todella paljon hiiren tarkkuutta ja nopeutta vähän samaan tyyliin kuin vaikka Counter Strikessä treenataan aimia.Läpällä tulee hosuttua välillä jopa 15 sekunnin ajalla. Onko joitain muitakin tekniikoita pelata kuin hiirellä siirtäen.
En nimittäin edelleenkään ymmärrä, että miten turnauksessa jotkut puolittavat ajan itselleen siihen reiluun seitsemään sekuntiin ja silti voittavat kun itsellä loppuu aika. Mitään ihmettelyn aihetta ei olisikaan, ellen olisi itsekin nopea siirtäjä. Käytännössä siis olen lukinnut siirtoni ennen vastustajaa tai sekunnin kymmenyksiä vastustajan siirron jälkeen teen siirron.
Tietäjät tietää mitä tarkoitan.
Kiitos hyvästä vastauksesta. Pelaan pääsääntöisesti minsaa Lichessissä ja FM ja GM pelaajiakin tulee voitettua aika ajoin. Minsassa olen pääsääntöisesti parhaiden kolmen prosentin joukossa, eli 97% on pisteissä huonompia kuin minä. Perspektiiviä pikapeleihin on siis kohtuullisesti ja siten uskottavuutta kyseenalaistaa joidenkin pelinopeus.Hiirellä pelaavat, ja niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, reaktionopeus ja ikä vaikuttavat tuohon pikashakkiin paljon. Muistan Hikarun joskus puhuneen asiasta ja sanoi harjoitelleen todella paljon hiiren tarkkuutta ja nopeutta vähän samaan tyyliin kuin vaikka Counter Strikessä treenataan aimia.
Ikä tosiaan myös tietenkin hidastaa reaktionopeutta ja varsinkin tuolla ihan huipulla jo se tulee menestyksen eteen.