^Metalheart^ kirjoitti:
A) Voiko siis kuka tahansa suorittaa anniskelupassin, vai vaaditaanko siihen siihen (kuulemani, oletetun tornihuhun, mukaan) vähintään kahden vuoden kokemus alan töistä etc?
B) Onko joku täällä suorittanut annsikelupassin?
Kiitos!
B) Olen suorittanut. Helppo homma jos osaa suomea, osaa päätellä ja on edes hiukan perillä ravintolamaailmasta ja anniskelulainsäädännöstä. Vaihtelee kyllä kuulemma vähän riippuen missä suorittaa.
Tuolta lisää tietoa ja siellä voi myös harjoitella.
A) osiltaan ratkaisevaa on se, millaisessa paikassa aiot työskennellä. Keskikaljakuppilaan riittää pelkkä anniskelupassin suorittaminen (vastaus tornariin, ei, sinulla ei tarvitse olla kahden vuoden työkokemusta), A- ja B-paikkoihin sinulla pitää olla passi ja kahden vuoden työkokemus
toimiaksesi vastaavan hoitajan sijaisena. Suomeksi tuo tarkoittaa sitä, että jos henkilö aikoo työskennellä anniskeluravintolassa yksin, hänellä on oltava tuo kahden vuoden pätevyys. Jos olet jonkun kokeneemman kanssa töissä, passi riittää. Noin kokemuksen perusteella on paljonkin ihmisiä töissä joilla on passi muttei koulutasta ja/tai tarpeellista kokemusta. Passin kun käy suorittamassa, se yleensä riittää. Jos kesäksi menet, sua ei todennäköisesti merkitä mihinkään virallisiin listoihin edes vastaavan hoitajan sijaiseksi, eli sinänsäkään ei hätää.
Onnea vaan hommiin, mukava alahan tää on monella tapaa. Kysy lisää, jos tulee jotain mieleen.
edit. eipäs tuolla tietoa ollutkaan, pelkkiä harjoituskysymyksiä. No,
www.sttv.fi tarjoaa paljon tietoa aiheesta.