Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Tinke-80, 23.09.2006 klo 18.29.

 1. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
 2. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Mistähän löytäisi vanhoja Suomensarjan ja 1. divarin kokoonpanoja? Lähinnä siltä ajalta kun divari perustettiin, eli 70-luvun puolivälin paikkeilta? Jääkiekkokirjoja kahlasin läpi, mutta sieltä ei löytynyt oikein muuta kuin Mestaruussarjan ja SM-liigan kokoonpanoja. Ja lisäyksenä vielä että hakusessa pääasiassa Jypin kokoonpanot.

  E: Asia kunnossa
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2017 klo 09.15
 3. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Milloin alettiin maalin jälkeen juhlia niin että mentiin vaihtopenkin edestä joka jätkän kanssa fist bumpia? Mielestäni tätä ei ole tehty pariakymmentävuottakaan ja kukakohan sen aloitti. Nythän sitä tekee jokainen ja monessa vastaavassa lajissakin, salibandy jne...

  _
   
 4. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Varmuutta minulla ei ole, mutta teen valistuneen arvauksen: sen jälkeen, kun säännöissä kiellettiin koko joukkueen kentälle tuleminen maalin juhlimiseksi.
   
 5. Rocco Jäsen

  Syy siihen on se, että plussat ja miinukset on helppo laskea ja merkitä, kun jäällä on vain maalin tekohetkellä olleet pelaajat, ja tuomarit voivat laskea että maalin tehneellä joukkueella ei ole ollut liikaa pelaajia jäällä. Näinhän kävi mm. Venäjälle ensimmäisessä World Cupissa.
   
 6. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Onko niin että jäähyt "nollautuvat" kun Liigassa on pelattu 65min vaikkei ottelu ole päättynyt ja seuraa voittolaukauskilpailu?

  Tämä kysymys heräsi tänään kun Sport kohtasi HPKn. Ajassa 65min Niklas Hagmanille tuomittiin 10min käytösrangaistus. Silti Hagman oli yksi voittolaukausampuja.
   
 7. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  No ei nollaannu eikä jäähyllä oleva saa rankkaria suorittaa. Olisikohan Hagman saanut kymppinsä vasta suorituksensa jälkeen? Sama aikahan siihen tulee joka tapauksessa eikä esim. Liigan sivuilta pysty mitenkään päättelemään mikä oli ensin.
   
 8. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Minulla on mielikuva, että pieni rangaistus ei estä osallistumasta voittomaalikisaan. En ole varma onko tämä kuva jäänyt itselleni esim. NHL:n puolelta. Toki tässä tapauksessa kyseessä ei edes olisi pieni rangaistus.
  edit: ja tosiaan NHL:stä tämä oli itselleni jäänyt mieleen. Liigassa myös pienempi rangaistus estää osallistumisen voittomaalikisaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2017 klo 20.34
 9. HockeySpirit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Miksi Hartwall Arenalla katsojat ei saa hakata käsillään pleksiä vaan järkkärit tulee heti huomauttamaan asiasta?
   
 10. fezr0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ihan pätevä pointti kyllä, aika monella paikkakunnalla tuo taitaa olla kiellettyä. Aiemmin kun pleksit olivat "lasia" ja laidat "betonia" ymmärsi tuon ettei lasi helise rikki tai kiinnikkeet vahingoitu mutta nykyisillä joustovehkeillä en kyllä käsitä. Ehkä herkät kiekkopojat häiriintyvät tuollaisesta -hymiö.
   
 11. Poropaimen Jäsen

  Lainaus:
  Sekin voi olla syynä, että niitä joustokaukaloita ei ole varsinaisesti tehty joustamaan kentälle päin. Niihin kohdistuu täysin päinvastainen voima katsojien hakatessa ja heiluttaessa niitä. Tämä tuskin äkkiseltään rikkoo mitään, mutta pitkässä juoksussa voi korjaus- tai uusimistoimenpiteet tulla odotettua aiemmin vastaab jos niitä vuosia vatkataan katsojien toimesta.

  Ja olisihan se järjestäjille aikamoinen painajainen jos sieltä tulisi katsomosta narripaitaa pleksin irtoamisen tai hajoamisen myötä kentälle. Varmasti erittäin epätodennäköinen skenaario, mutta helposti sekin vältettävissä estämällä pleksien kanssa pelleilyn täysin.
   
 12. Kouhia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  @Poropaimen

  Tai sitten se on juuri päinvastoin. Pleksit joustavat niin paljon, että tulee aika rumaa jälkeä, jos katsoja on yläkroppa kiinni lasissa kun kohdalle tulee kova taklaus.
   
 13. Nadchal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 14. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Jere Myllyniemelle kuudes seura tälle kaudelle. Mikä mahtanee olla ennätys montako seuraa yksi pelaaja on ehtinyt kiertää yhden kauden aikana Suomessa?
   
 15. euron kolikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Minkä takia Euroopassa(ainakin Suomessa) kuulutetaan kolmannessa erässä että erää on jäljellä kaksi minuuttia? Muissa erissä jatkoerät mukaanlukien tulee viimeisen minuutin kuulutus.
   
 16. volgan lautturi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä
  Lainaus:
  No tuo viimeisen minuutin kuulutus ekassa ja tokassa erässä on käsittääkseni vain informatiivinen, siis yleisölle ja tuomareille. Mutta säännöt muuttuu kolmannen erän kahden viimeisen minuutin jälkeen, joten siksi se on tärkeää kuuluttaa jotta tuomarit sen hoksaa. Nämä ainakin itselläni tuli mieleen, joku voi vielä lisätä tai tyrmätä tämän mun vastauksen.
   
 17. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Jatkoerien lopulla ei kyllä pitäisi kuulutella mitään viimeistä minuuttia, kun erä voi päättyä minä hetkenä hyvänsä. Lautturi on oikeassa omassa vastauksessaan.
   
 18. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Tuota... joko en tiedä tai olen hämärän peitossa, mutta mitkä säännöt muuttuvat kolmannen erän kahden viimeisen minuutin aikana?
   
 19. Rocco Jäsen

  Miksi ihmeessä nostetaan esille joissakin tilastoissa ja ennätyksissä pelaajan ikä? Nytkin Patrik Lainetta hehkutetaan eniten tehopisteitä tehneeksi eurooppalaiseksi 18-vuotiaaksi pelaajaksi. Vaikka varausvuosi ja tulokaskausi olisi sama, joku pelaaja voi olla 364 päivää vanhempi kuin samaa ikäluokkaa ja varausvuotta edustava pelaaja.
   
 20. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ainakin ennen vanhaan maalin siirtämisestä tuli rankkari viimeisen kahden minuutin aikana.
   
 21. Dino Koff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Näin sanoo sääntökirja:
  "SÄÄNTÖ 173 – RANGAISTUSLAUKAUKSEN TUOMITSEMINEN / VARSINAISEN PELIAJAN KAKSI VIIMEISTÄ MINUUTTIA TAI JATKOAIKA
  i. Jos pelaaja tarkoituksellisesti siirtää maalin paikaltaan varsinaisen peliajan kahden viimeisen minuutin aikana tai milloin tahansa jatkoajalla, päätuomari tuomitsee eirikkoneen joukkueen hyväksi rangaistuslaukauksen.
  ii. Jos joukkue tahallisesti tekee sääntöjenvastaisen vaihdon luoden ”liian monta pelaajaa jäällä” –tilanteen varsinaisen peliajan kahden viimeisen minuutin aikana tai milloin tahansa jatkoajan aikana, tuomitaan ei-rikkoneen joukkueen hyväksi rangaistuslaukaus.
  iii. Tahallinen sääntöjenvastainen vaihto syntyy, kun joukkue tarkoituksellisesti lähettää pelitilanteen aikana ylimääräisiä pelaajia jäälle tarkoituksenaan saavuttaa etua, aiheuttaa pelikatko tai estää maali.
  iv. Normaalia vaihtovirhettä pelitilanteessa ei pidetä tahallisena sääntöjenvastaisena vaihtorikkeenä ja tällöin rikkoneelle joukkueelle tuomitaan joukkuerangaistus, ellei tilanne ole taktinen, kuten Säännössä 173-iii kuvataan.
  v. Jos sen joukkueen kapteeni, mikä pelaa kahden pelaajan alivoimalla ottelun kahden viimeisen minuutin aikana tai milloin tahansa jatkoajan aikana, esittää varusteen mittauspyynnön, mikä sitten todetaan aiheettomaksi, päätuomarin tulee tuomita rangaistuslaukaus mittauspyynnön esittänyttä joukkuetta vastaan."
   
 22. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tulipas melkoinen flashback omalta "pelaajauraltani" (sarjataso oli B-nuorten II-divisioona...) Yhden ottelun loppuhetkillä meille tapahtui täysin normaali väärä vaihto, kun teini-ikäisillä höntsääjillä ei kentälle hypätessään maltti riittänyt tarkistaa, että onko oma vaihtopari ehtinyt jo penkille. Rankkarihan siitä sitten vastustajille tuomitiin, mikä tuntui silloin ihan käsittämättömältä. Kunnioitettavasti olivat tuomarit sääntökirjasta perillä, mutta vähän haiskahti siltä, että oikeudenmukaisuuden sijasta halusivat kerrankin elämässä päästä toteuttamaan tätä kyseistä pykälää. Noh, elämä jatkui senkin jälkeen, ja muistaakseni kyseisestä rankkarista tullut maali oli ottelun viimeiseksi jäänyt 9-3 -kavennus...

  Lainaus:
  Vaikka olen jääkiekon sääntökirjaa (tässä muuten linkki) aina silloin tällöin lueskellutkin, niin enpä tätä pykälää olisi muistanut. Olisi hauska käydä tenttailemassa tuota(kin) kohtaa joltain toppatakkikatsomon huutelijoilta tai Hartwall Areenan kolikonheittäjiltä ja nähdä tyyppien ilmeet.
   
 23. Lätkäjope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
  Osaisiko joku suurinpiirtein valistaa, miten kotoisella Liiga-jengillä menee off-season hommat, kun varsinainen kausi paketissa. Eli jos kuvitellaan vaikka joukkue X:n tie päättyy huhtikuun alussa, miten tästä normaalisti jatketaan? Parin viikon tauko, sitten treeniä kesään asti, pieni loma ja takaisin kesä-heinäkuussa?

  Varmaan tässäkin eroja, mutta yleisellä tasolla kiinnostaa lähinnä mihin aikaa vuodesta joukkueet vetävät jääharjoituksia yhdessä, off-seasonilla.
   
 24. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ymmärtääkseni homma menee kutakuinkin näin: pelaajayhdistyksen sopimusten mukaan kauden päätyttyä kuluva viikko loppuu plus kaksi seuraavaa viikkoa ovat puhdasta lomaa (jos kausi päättyy esim. sunnuntaina, niin sitten lienee jotain erikoisjärjestelyitä). Tämän jälkeen, yleensä siis toukokuussa kun 30.4. - 1.5. vanhat sopimukset umpeutuvat ja uudet alkavat, alkaa kesätreeni, joka yleensä sisältää punttia ja muuta fysiikkaharjoittelua. Jalkapalloa yms. muita lajeja saatetaan pelata, mutta noihin aikoihin yleensä jäähalleista löydään jäädytyskoneisto kiinni ja avataan vasta heinä-elokuun vaihteessa (joskin esimerkiksi JYP on viime vuosina vetänyt elokuun alkupuolen treenit Peurungan jäähallissa Laukaassa). Tyyppillisesti nuo kesä-heinäkuun omatoimista jaksoa edeltävät treenit ovat osittain tarkoitettu myös uusien pelaajien tutustuttamiseksi joukkeeseen, jolloin siis kyllä toki punttia nostetaan hiki otsalla, mutta ymmärtääkseni ilmapiiri on aika rauhallinen. Vasta sitten elokuun alusta aletaan valmistautua kauteen kunnolla henkisesti.

  Kuten sanoit, kesätreenikulttuurissa on suuria eroja joukkueiden kesken, ja varmasti ne saattavat muuttua joukkueen sisällä jopa saman päävalmentajan aikakaudella, mutta tuolla tapaa ymmärtääkseni homma pääpiirteittäin toimii.
   
 25. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Norjan liigassa pelattiin eilen (ja tämän päivän puolella) jääkiekkohistorian pisin virallinen ottelu, kun Storhamarin ja Sarpsborgin välinen peli ratkesi vasta kahdeksannessa jatkoerässä, yli 217 peliminuutin jälkeen. Ottelua pelattiin kahden päivän puolella, ja peli päättyi puoli kolmelta aamuyöllä. Tapauksesta uutisoi mm. Jatkoaika.

  Onko olemassa mitään yleistä ohjeistusta siitä, kuinka pitkään vastaavia maratonotteluita voidaan pelata yhtäjaksoisesti, vai käytetäänkö tilanteissa tapauskohtaista harkintaa? Luulisi jo lääketieteellisin syin olevan perusteltua keskeyttää ottelu viimeistään esim. 240 pelatun minuutin (eli laskennallisesti neljän täyden ottelun ja noin kymmenen tunnin) jälkeen ja jatkaa sitä esim. seuraavana iltana.