Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Tinke-80, 23.09.2006 klo 18.29.

 1. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Lainaus:
  Kiits. Ounastelinkin että kyse oli Raipesta, mutta en ollut varma.
   
 2. BigJay Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, KooKoo
  Lainaus:
  Kysäisin asiaa tuomarikaveriltani ja vastaus oli, että "lähinnä aloitustapahtumaa ollut pelaaja" eli käytännössä vastustajan aloittaja vaikkei tämä koskisikaan kiekkoon.
   
 3. H.J.Simpson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Barça, Caps, Flyers
  Lainaus:
  Itse olen ollut osallisena tälläiseen tilanteeseen (se joka voitti aloituksen 100-0 ja maalivahti ei ollut hereillä), ja silloin maali merkattiin vastustajan sentterille.
   
 4. Fordél Jäsen

  Kiitos paljon vastanneille! Ensituntuma oli siis sittenkin oikea.

  Kysymys tuli mieleen, kun eilen KooKoon Josh Green voitti 100-0 aloituksen omassa päässä ja Irving joutui nopeesti torjumaan. Onneksi oli hereillä.
   
 5. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Periaatteessa jääkiekkovarusteille voisi pistää pystyyn isommankin ketjun, mutta kysytään täältä. Jääkiekkokypärä: onko harrastajilla kokemusta ja/tai tietoa siitä, miksi Bauer 4500 on edelleen niin suosittu? Kyseinen potta irtoaa vaikka Budget Sportista hintaan 30€, silti sitä on näkynyt NHL:ssä esim. Stamkosilla, Toewsillä, Ovechkinilla, Bäckströmillä jne. Giroux taisi vaihtaa uudempaan malliin yhden aivotärähdyksen jälkeen.

  Omassa käytössä taitaa olla joku Easton S17 (tai E17?) viiden vuoden takaa. En ole ikinä oikein siitä tykännyt ja pääkin on jo vähän turvonnut. Baueria puoltaisi hinnan lisäksi ylivoimainen katu-uskottavuus, jos ja kun vanhaa Jofaa ei kaapista löydy.

  Kuva: https://images.totalhockey.com/img.aspx?pic_id=11293&pic_type=5
   
 6. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool
  En osaa sano miksi ko. kypärä on niin suosittu. Jostain luin joskus, että kypärä pitäisi vaihtaa vähintään kolmen vuoden välein, koska pehmusteet kovettuvat ajan myötä. Omaa silmää miellyttää tuo Messier M11, mutta eipä mulla ole kypärälle käyttöä kun en pelaa enkä edes valmenna enää.
   
 7. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Entäs se VM, kai se löytyy kaapista?
   
 8. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Löytyy niin vanha ja kirkkaanvihreä, ettei pysty muuten kuin hupimielessä käyttämään... Nykyinen pipokin suojaa enemmän.
   
 9. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Voisikohan se selittyä sillä, että Bauer maksaa eniten kypäränsä käytöstä huipuille, jotta katu-uskottavuusaspekti säilyy jatkossakin. (Tai tiedä häntä, kun Bauerin omistaja haluaa puljun konkkaan ja brändiä ollaan parhaillaan uudelleenjärjestelemässä myyntikuntoon).

  En ihmettele yhtään, että Giroux'lle riitti tuo yksi, kyseinen mallihan on viime syksynä ollut suojauksensa osalta aivan surkeimpien joukossa.
  Virginia Tech study of hockey helmets finds many unsafe

  Minulla on tuo samantyylinen lasten malli (2100), joka puolestaan lukeutuu tuon testin parhaimmistoon. Kerran olen jalkapyyhkäisyn seurauksena lyönyt takaraivon jäähän, enkä haluaisi kyllä kokeilla sitä uudestaan, puhumattakaan että yhtään huonommalla kypärällä. Toivottavasti noita alettaisiin testaamaan samaan tapaan kuin autoja, jolloin asiakkaat alkaisivat arvostaa suojausta ominaisuutena.

  Merkillepantavaa on, ettei nykyisellään kypärän hinnan ($30 -$230) ja suojauksen välillä näytä olevan oikein mitään yhteyttä.
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mielenkiintoista. Voi olla, että menee tuossa testissä loistanut Bauer 5100 ostoon, Budgetista näyttää irtoavan 40€ hintaan.

  Tosiasiahan lienee se, että niin pitkään kun kypäristä yritetään tehdä jollain tapaa siroja tai esteettisiä, ei turvallisuudessa juuri mennä eteenpäin. Paksuus ja pehmusteet lienee avain, kuten klassikkokuva jefukypärästä ja lätkäkypärästä osoittaa: http://i.imgur.com/Ie5tIY3.png
   
 11. katekismus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, NYR
  Kaverillani on maila nimikirjoituksilla, jonka hän on saanut ehkä vuonna 2002 tai 2003. Maila kuuluu Martti Järventielle (kyljessä nimi), maila voisi todennäköisimmin liittyä pelaajan Jokerit-aikaan. Asiaan: kenen nimmarit kyljessä? Mikä joukkue ja kausi?

  Kuva lavasta nimmareineen liitteenä.
   

  Liitetyt tiedostot:

 12. Fat Jesus Jäsen

  Lainaus:
  Petri Pakaslahti #20 ja Mikko Ruutu #27 viittaisi Jokereiden 2002-03 joukkueeseen mutta Valtteri Filppula #51 viittaisi kauteen 2003-04.


  Nuihin kypäriin liittyen niin NHL:ssä pelaajien pitää vaihtaa uusi kypärä kauden alkaessa, taisi olla Selänteen kirjassa tai jossain että Selänne rikkoi sääntöjä koska ei suostunut vaihtamaan kypäräänsä.

  Sikäli ihmettelen tuota kyseisen Bauerin kypärän suosiota, ei ole mikään mahtavimman tuntoinen päässä verrattuna esim. vanhaan sotaratsuun CCM HT2-malliin. Toki änärijampoilla on monesti kypärissään custom-suojia. Kerran yhden suomalaisen änärimiehen HT2-kypärää ihmettelin niin niissä suojien paksuus oli tyyliin 5mm kun kuluttajamalleissa se on ainakin 10mm.

  Itse päivitin 12 vuoden HT2 käytön jälkeen Reebookin 7k kypärään jokunen vuosi sitten.
   
 13. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Miksi miehet eivät käytä pelatessaan ristikkoa vaan kypärässä on visiiri? Eikö myös miestin olisi järkevämpi käyttää ristikkoa?
   
 14. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Miksi olisi?

  On tutkittu, että jo kokokasvosuojuksen käyttö lisää vaarallisten taklausten määrää, korkeita mailoja ja muita lieveilmiöitä, koska pelaajien ei tarvitse varoa niin paljoa, mikä johtaa väärään turvallisuuden tunteeseen.
   
 15. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vähän hölmä peruste mielestäni samalla logiikalla kypärän voisi jättää kokonaan pois. Siis tuota on oikeasti joku tutkinut?
   
 16. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä on. Faktat oli aika selkeät.
   
 17. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kai se on sitten pakko uskoa. Kiitos vastauksesta.
   
 18. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ihan mutulla heitettyä, mutta tuossa ristikossa saattaa olla myös jonkin verran ns takertumisriskiä mikä voi aiheuttaa niskavammoja. Tämän vuoksi esim jenkkifutiksen puolella maskikontaktit on sanktioitu kovaksi rikkeksi.
   
 19. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Onko näistä faktoista jossain ihan mustaa valkoisella? Sen tiedän / olen kuullut, että esim. kun B-junnuikäiset treenaavat miesten kanssa, niin vahinkoja sattuu enemmän. Se johtuu siitä, että ne junnut koohottavat sen kokokasvosuojuksen kanssa ja miehet ilman, niin silloin ne junnut eivät tajua varoa mailojensa kanssa niin hyvin, kun ovat tottuneet kokokasvosuojuksen antamaan suojaan. Ja aiheuttavat osumia aikuisille, joilla ei ole kokokasvosuojusta.

  Mutta olisi ihan tutkittu, että vaarallisuus ja vahingot oikeasti lisääntyisivät, jos kaikki käyttäisivät kokokasvosuojusta - siihen en kyllä usko ennen kuin näen jotain tutkimustietoa asiasta.
   
 20. Noma Jäsen

  Voisi myös kuvitella, että jos kokokasvosuojus yleistyisi, niin se olisi ristikon sijaan kokopleksi.
   
 21. Punakone78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ja aivan varmasti jonkinlainen koko kasvot suojaava varuste tulee pakolliseksi lähivuosikymmeninä. Tuo on aivan luonnollinen asia ja jatkumo.

  Ensin ei uskottu eikä ajateltukaan, että kypärä tulisi pakolliseksi. Niin vaan tuli, eikä enää kukaan vastusta tai ihmettele sitä.
  Sitten alettiin suunnitella pleksin pakollisuutta, vaikka moni taas sitäkin epäili ja vastusti. Nyt sekin on pakollinen (pääosin) eikä juuri enää vastustusta herätä. Uskallan väittää, että seuraavan vuosikymmenen aikana kokokasvosuojuksen pakollisuus tulee jo esille. Optiikka eri muoveissa kehittyy kovaa vauhtia, samoin niiden keveys, naarmuuntumattomuus, huurtumattomuus jne. Pian ei juuri ole esteitä sille, miksi niitä ei kannattaisi käyttää!
   
 22. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool
 23. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus: Jos minä nyt oikein ymmärsin lukemaani (luulen ymmärtäneeni aika hyvin), niin ei tuolla mitään tutkimustuloksia tai muutakaan todistusaineistoa ole sen puolesta, että kokokasvosuojuksen vaihto visiiriin vähentäisi vammoja. Calgaryn yliopiston vuonna 1999 tekemän tutkimuksen mukaan kasvo- ja hammasvammat lisääntyivät, mutta vakavammat vammat kuten aivotärähdykset ja selkäydinvammat (ilmeisesti niskavammat) pysyivät kutakuinkin ennallaan. Tutkimustuloksissa nimenomaan todetaan, että mitään todistusaineistoa sen puolesta, että kokokasvosuojus lisäisi niskavamman tai aivotärähdyksen /-vamman riskiä, ei tuossa tutkimuksessa käynyt ilmi.

  Muutoin artikkelissa spekuloi kaksi heppua, se Kelly, joka ainakin tuolloin oli jonkin sortin yliopistokiekon johtaja ja yksi lääkäri, että visiirin käyttö voisi tai saattaisi muuttaa pelaajien pelityyliä vähän varovaisempaan suuntaan ja sitä kautta vakavat vammat vähenisivät. Mutta mitään näyttöä tuolle asialle ei siis ole todettu. Ainakaan tuossa artikkelissa tai artikkelissa mainitussa tutkimuksessa.

  Pitäydyn aiemmassa mielipiteessäni - siihen asti kunnes asiasta esitetään todellista näyttöä, niin en usko väitettä, jonka mukaan kokokasvosuojus lisäisi vakavia vammoja.
   
 24. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Nuorten SM-Liigassa pelaa Salzburg? Onko Suomi tehnyt jotain ristiretkiä vai mistä on kyse?
   
 25. McBean Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC