Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Tinke-80, 23.09.2006 klo 18.29.

 1. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Ei.

  Itse en moista ohjeistusta kokisi mielekkääksi. Jos toista jengiä alkaa piiputtamaan liikaa, niin voihan ne antaa toisen jengin tehdä maalin. Jos siis tekee mieli pelistä pois "etuajassa".
   
 2. op777 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juhani Tamminen
  Onko jossain pelissä ollut tilanne, että molemmat joukkueet olisivat ottaneet maalivahdin yhtä aikaa pois?
   
 3. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Kuka lanseerasi nykyisin esim. Liigassa normaalina toimivan yv-käytännön, jossa peluutetaan neljää hyökkääjää ja yhtä pakkia?

  Muistan nähneeni tällä kaudella vain yhden kerran, jolloin yv:llä on peluutettu pakkiparia, kun HIFK:n Eronen ja O'Connor pelasivat viivassa Kärpät-neljännesvälierissä.
   
 4. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Sitä en tiedä kuka sen lanseerasi, mutta ihan hyötyä siitä tuntuu olevan: https://hockey-graphs.com/2015/09/29/why-teams-should-use-4-forwards-on-the-powerplay/
   
 5. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
 6. Van Taimeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues
  Lainaus:
  Tämä menee kauas historiaan. NHL:ssä peluutettiin 'normaalia' 2 pakkia-3 hyökkääjää -ylivoimaa aina kauteen 1929-30 saakka, jolloin saannöt muuttuivat ja syöttö eteenpäin sallittiin koko kaukalon alueella. Ainoastaan siniviivoja ei saanut ylittää syöttämällä. Tämä johti siihen että suurin osa joukkueista käytti muutaman kauden ajan viittä hyökkääjää ylivoimakentässään. 1930-luvun puolivälissä siirryttiin 4 hyökkääjää + pakki -koostumukseen. Yksittäistä kehittäjää tälle idealle ei oikein löydy, vaan sitä kokeilivat useat joukkueet samoihin aikoihin.

  Huippunsa tämä neljän hyökkääjän ja yhden pakin ylivoimapeluutus sai 1950-luvun puolivälissä, kun Montrealin dynastia käytti YV:llä koostumusta Bert Olmstead-Jean Beliveau-Maurice Richard ketjuna sekä Doug Harvey-Bernie Geoffrion pakkeina. Eli hirmuisen lämärin omaava Geoffrion pelasi oikeana pakkina (normaalisti oikea laituri). Kenttä oli niin tehokas ylivoimalla, että sääntöjä piti muuttaa kaudelle 1956-57. Silloin 2 minuutin rangaistusta kärsivä pelaaja pääsi pois jäähyaitioista, kun vastustaja teki maalin. Siihen asti piti istua koko kakkonen vaikka vastustaja olisi sen aikana latonut miten monta maalia hyvänsä. Päätös sääntömuutoksesta syntyi kokouksessa kauden 1955-56 jälkeen äänin 5-1 (Original 6-aika), ainoa vastustava ääni oli -yllätys yllätys- Montrealin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2017 klo 00.23
 7. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Todella iso kiitos seikkaperäisestä ja erittäin asiantuntevasta vastauksesta ja vaivannäöstä sekä mielenkiintoisista tiedoista, @Van Taimeri ! Aina sitä oppii jotain uutta.
   
 8. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Liigan seuraaminen on tällä kaudella jäänyt vähiin, ja päätin tarkistaa Kilpeläisen paluun takia KalPan molaritilanteen. Ei siitä sen enempää, mutta mulla iski silmään Hovinen: neljä seuraa saman kauden aikana. Siis pelaajalle, jolla on vyöllään enemmän joukkueita kun mulla varmaan on (sopivia) kalsareita kaapissa. Tästä heräsikin pari kysymystä:

  1) Kenellä on hallussaan ennätys samalla kaudella edustettujen joukkueiden osalta? Farmin ja NHL:n rajamailla oleskeleville pelaajille neljä seuraa saman kauden aikana lienee "peruskauraa", mutta kai täältä nyt joku todellinen "freak" löytyy? Laitetaan nyt kriteeriksi vaikka se, että pelaaja on edustanut seuraa edes vaihtopenkiltä; ei siis lasketa, jos pelaajan oikeudet on myyty heti uudelleen ilman, että välissä on pidetty pelipaitaa pelitapahtumassa. Maajoukkueen voi laskea tai olla laskematta mukaan, tuohan tuo tietyn twistin mukaan. Saman "katto-organisaation" alla olevia junnujoukkueita en taas pidä varsinaisesti erillisinä joukkueina.

  2) Jos mahdollista, eri pelipaikkojen ennätysmiehet olisi myös mukava saada. Ilman sen tarkempaa harkintaa, voisin olettaa maalivahtien olevan tässä tilastossa kärjessä paristakin syystä. Ensinnäkin, hyökkääjä on verrattain helppo iskeä pienelle vastuulle pakiksi hätätilanteessa ja pakki samoin hyökkääjäksi. Molariksi tuskin sentään ihan heti puetaan vitossentteriä tai neljättä vasenta pakkia, vaikka näitäkin on nähty. Toisekseen, maalivahti joko pelaa tai ei pelaa, siinä missä odotettua pienemmälle vastuulle jäänyt kenttäpelaaja voi silti mahtua kokoonpanoon. Tähän olettamaan perustuen siis oletan maalivahdin helpommin etsivän peliaikaa muualta.

  3) Kenellä on eniten edustuksia eri joukkueiden mukana? Sarjoista ei niin väliä, ja eri "rajoitukset" tulkintojen osalta ovat ihan se ja sama, mikä vain on helpoin toteuttaa. Ainoaksi kriteeriksi nyt vaikka se, että edustuksien ei tarvitse olla samasta sarjasta: Sillingerin 12 NHL-joukkueen ennätys lienee toistaiseksi turvattu, jos kriteerinä on samassa sarjassa edustettujen seurojen määrä.
   
 9. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Kerran meinasin nähdä tilanteen, mutta siirretty rangaistus katkaisi pelin ennenkuin toinen maalivahti ehti edes omalle siniviivalle. Ottelun lopussa tappiolla ollut joukkue haki ilman maalivahtia tasoitusta. Joukkue sai jäähyn menetettyään kiekon, ja kiekko jäi rikotun joukkueen haltuun, jolloin toinenkin maalivahti lähti kohti vaihtoaitiota. Taisiko yrittää siinä pakki kiekkoa tyhjään maaliin ja se jäi siniviivalle rikkoneen joukkueen pelaajalle, ja peli poikki.
   
 10. op777 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juhani Tamminen
  Lainaus:
  Noin on varmaan jossain matsissa käynytkin. Tulisiko mieleen tilannetta, jossa molemmat ottaisivat syystä tai toisesta maalivahdin yhtä aikaa pois ilman rangaistusta? Ehkä joku maalieroon liittyvä juttu jossain turnauksessa voisi olla.
   
 11. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Vähän epäilen että sellaista tilannetta missään vaiheessa tulisi. Jos toinen joukkue on jo ottanut maalivahdin pois, niin sillä viidellä pelaavalla joukkueella on todennäköisyydet puolellaan maalin tekemiseen, ja ne vain huononisivat, jos itsekin ottaisi maalivahdin pois.

  Periaatteessa tuollainen Lukko-Jukurit tilanne, jossa molemmat tarvitsevat kolmen pisteen voiton, olisi ihan mahdollinen, jos peli olisi lopussa tasan, mutta siinäkin maalivahdin ottaisi todennäköisesti pois se valmentaja, jonka hermot ensimmäisenä pettäisivät, minkä jälkeen toinen joukkue yrittäisi viidellä tehdä osumaa tyhjiin.
   
 12. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Änärissä kolmannessakin erässä kuulutetaan vain viimeinen minuutti. Onko NHLssä siis eri säännöt vai mitenkä?
   
 13. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Aika monestakin kohtaa. Ei kai tämä oikeasti ole jollekin yllätys?
   
 14. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Joo, ei ole yllätys, että on erilaiset säännöt. Sitä vaan, että onko tässäkin asiassa niin? Siis tässä, että säännöt muuttuu kahden viimeisen minuutin aikana. Ja nyt kun mainitsit, niin olisi kiva tietää, että miten ne on erilaisia?
   
 15. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Siitäpä vaan lukemaan NHL:n ja IIHF:n sivuilta ja tekemään vertailua niiden pohjalta. IIHF:n sääntökirjasta löytyy myös suomenkielinen versio, NHL:n vastaavasta ei taida löytyä.
   
 16. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Eikö tosta Niklas Bäckströmin ristikosta muka mahdu kiekko läpi? Onko se avarampi kuin muilla (liigamokeilla) vai näyttääkö vaan?
   
 17. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ainakin ennen sai pelata malli tretjakilla, josta mailan lapa mahtuu läpi, kunhan allekirjoitti vakuutusyhtiölle vastuuvapauspaperin eli silmävammoja ei korvata loukkaantumistapauksissa. Koskenee ennen uutta sääntöä pelanneita maalivahteja, olisiko Bäckström tällainen?
   
 18. mikse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Saisko muuten näistä sääntömuutoksista listaa? Maalien ja jäähyjen tuomitsemisiin ajatus näissä kääntyy lähinnä mutta onko näissä niitä vaihtoehtoja tai enemmän maalin tuomitsemista ilman kiekon käymistä maalissa ym.
   
 19. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Siellähän nuo oli Dino Koff 6.3. postaamassaan viestissä listannut:

  Lainaus:
  Sääntö 173 ei mainitse maalivahdin rikkeitä, mutta tuo kohta i. pätee yhtä lailla maalivahdin tekemää maalin tahallista siirtämistä.

  Käytännössä noita on siten kolme:
  • tahallinen maalin siirtäminen - ei rangaistusta vaan rangaistuslaukaus
  • tahallinen liikaa pelaajia kentällä - ei rangaistusta vaan rangaistuslaukaus
  • varusteiden mittauspyyntö, vaikka pelataan jo kolmella kenttäpelaajalla - ei rangaistusta vaan rangaistuslaukaus.

  Kahden viimeisen minuutin aikana tuomittu maali -sääntö ei muutu mitenkään. Se liittyy aina tilanteisiin, missä maalivahti on poistettu jäältä ja säännöt eivät muutu mitenkään kahden viimeisen minuutin aikana tältä osin.
   
 20. volgan lautturi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Venäjä
  Erittäin harvinaisiahan nuo ovat nuo kahden viimeisen minuutin aikana tuomitut rankkarit näistä tahallisista maalien siirtämisistä yms. edellä mainituista rikkeistä. Yhden B-junioreiden pelin tiedän tältä kaudelta, jossa tuota on sovellettu, kun maalivahti siirsi maalinsa tahalleen pois paikoiltaan kolmannen erän kahden viimeisen minuutin aikana.
  Ja kyllä, kuten jo edellä todettu, NHL:lla ja IIHF:lla on erilliset sääntökirjat. NHL muutenkin "elää omaa elämäänsä" niin ihan luonnollista on että heillä on oma sääntökirjansa.
  Samoin edellä mainitut tuomitut maalit ovat suhteellisen harvinaisia. Lokakuussa pelatussa Ilves - Kärpät- liigapelissä tällainen tehtiin, muita vastaavia en kyllä nyt yhtäkkiä saa päähäni.
   
 21. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Grafin pelaajanluistimet ovat pikkuhiljaa tulossa elämänkaarensa loppuun, joten n. 9 vuoden tauon jälkeen olisi taas katseltava uusia luistimia. Pakko sanoa, että olen vähän pudonnut kärryiltä luistinmarkkinoista eikä nähtävästi Grafeja hirveästi edes myydä Suomessa. Alkaako näin keväisin löytymään aleista ihan pro-tason luistimia / onko viime kausien ykköstuotteita vielä hyllyssä joissain urheiluvälineliikkeissä (mieluiten pk-seudulla)? Onko joku merkki/malli selvästi hintaansa parempi tai jotkut täysin ylihintaisia?
   
 22. TheMolestor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Muistaisko kukaan erään venäläisen pellaajan nimeä. 90 luvun puolivälissä pelasi muistaakseni Jokereita vastaan Hartwall areenassa. Jos en väärin muista niin oli Kazanin pelaajia. Oli jumalattoman iso äijä, painoa jotain 130 kiloa, mutta käsiltään oli äärimmäinen taitoniekka. Vauhtia ei löytynyt, mutta ne kädet oli "maagiset". Ja mahassa löytyi. Muistaakseni kehuttiin erittäin sympaattiseksi veljeksi.
   
 23. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Sergei Gomolyako.
   
 24. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Miten tuomitaan jos tuomarin kautta kiekko menee maaliin?
  En nyt just muista tälläistä nähneeni, joskus tyhjään maaliin näinhän voisi tapahtua.

  _
   
 25. TheMolestor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Kiitos. Tämä poika/velihän se taisi olla.