Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Tinke-80, 23.09.2006 klo 18.29.

 1. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Meinasi vallan tulla virhe aluksi kun luin huolimattomasti eli maali hylätään.

  Tuossa sääntökohta,

  Maalia ei hyväksytä, jos kiekko kimpoaa tuomarista suoraan maaliin, vaikka kiekko
  menisikin maaliin kimmoten kenestä tahansa kumman joukkueen kenttäpelaajasta tai
  maalivahdista. Jos kiekko osuu tuomariin ja sen jälkeen pelataan maaliin sääntöjen
  mukaisesti, maali hyväksytään.

  En kanssa muista nähneeni suoraa maalia mutta jokusen kerran olen nähnyt luistimesta kimmokkeen menevän suoraan pelaajan lapaan ja tästä maali on tehty. Tuolloinhan nuo hyväksytään.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2017 klo 12.01
 2. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Referee Scores a Goal - YouTube

  Tässä tuollainen hylätty "maali" NHL:stä, eikä ollut edes tyhjiin :)
   
 3. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Näin"pojan" ensimmäisen kerran 90-luvun vaihteessa Tseljabinskin riveissä parikymppisenä, aiheutti kehon rakenteella jo silloin ihmetystä. Sairasti jonkin näköistä aineenvaihduntaan liittyvää sairautta. On nykyään käsittääkseni saman seuran GM
   
 4. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit, Raahe-kiekko,
  Onko kukaan maalivahti onnistunut maalinteossa silleen että vastustajalla on ollut maalivahti maalissa?
   
 5. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  NHL:n puolella Brodeur teki maalin Dan Ellisille 21.3.2013 ja Suomessa Jukka Tammi pöllytti verkkoa pelatessaan Ilveksen a-junnuissa HPK:n a-junnuja vastaan. Molarit olivat sopineet keskenään, että pelin ollessa selvä ei toisen laukauksia torjuta. En tosin äkkiseltään löytänyt varmaa tietoa kuka tuo maalin päästänyt kaveri oli.
   
 6. Isäntä Jäsen

  Lainaus:
  Tilastojen mukaan varmasti näin onkin, mutta todellisuus maalista on ihan toinen. Ohessa YouTube -linkki maaliin.
  https://www.youtube.com/watch?v=kpgWS4nq7xA
   
 7. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Juu näinhän se on, mutta hieno tilastoknoppi joka tapauksessa. Ei varsinaisesti Brodeurin tekemä maali, eikä varsinaisesti edes Ellisin päästämä maali, mutta merkinnän saivat silti molemmat.

  Lainaus:
  List of goaltenders who have scored a goal in an NHL game - Wikipedia
   
 8. John Copter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
  Voisiko joku ystävällinen heppu laittaa linkit HPK:n ja TPS:n virallisiin maalilauluihin, tai lähettää ne meilillä? Youtubessa on useampi versio noista enkä tiedä mitkä on aidot.

  @wilco vanhana kerhon kannattajana varmaan tietää.
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2017 klo 22.18
 9. wilco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,LiPu
  Lainaus:
  Hpk Maalibiisi Se On Siellä! - YouTube

  Tuota minä olen juovuspäissäni huudattanut.

  Että silleen...
   
 10. John Copter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
  Lainaus:

  Selvinpäin huudatat vaimoa? Vai tyttöystäväkö se oli?

  Onko tuo se versio mitä soitetaan peleissä?
   
 11. wilco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,LiPu
  Lainaus:
  Oleellisesti vähentynyt nuo edelliset, mutta kyllä se tuo versio kait on. Saattavat jotenkin hassusti sitä pätkiä peleissä ja uusia "se on siellä" -huutoa.

  @Jääkaappi kukas siellä niitä levyjä veivaa?

  Että silleen...
   
 12. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Nykyään tulee maalin jälkeen tuo kertsi ja siihen perään vielä kaksi kertaa extrana tuo "taas hassuttelee vastustajaa HPK..", eli

  Se on siellä (siellä)
  Vain putki kilahti.
  Ja kiekko maalin perukoille jälleen vilahti.
  Se on siellä (siellä)
  Se sinne pujahti.
  Taas lamppu palaa takana se verkkoon sujahti.
  Taas hassuttelee vastustajaa HPK
  Taas hassuttelee vastustajaa HPK
  Taas hassuttelee vastustajaa HPK
  Taas hassuttelee vastustajaa HPK

  Henkilökohtaisesti en tykkää. Ennen käytettiin vain tehokeinona noita kahta viimeistä hassuttelua, eli tyyliin pudotuspeleissä tai tärkeissä runkosarjan peleissä, kun peleissä on kunnolla panosta.. Nykyään tuo tehokeino tuhlataan joka ikiseen runkosarjan maaliin. Kaksi hassuttelua kyllä riittäisi.
   
 13. John Copter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
  Lainaus:
  Niin just, en ala kikkailemaan "oikeaa versiota" yhtä peliä varten, huomenna levyt soitettavana ja kuulutukset TPS-HPK treenipelissä, mennään sitten ihan perusversioilla.
   
 14. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ahaa, no vallan hyvä ratkaisu. Toivottavasti saat sitten soitella tätä toistuvasti.
   
 15. wilco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK,LiPu
  Lainaus:
  Pitsissä vetelivät tuohon tyyliin, kun sieltä tarkistin pätkän. Tartteepa seurata HC TPSn Facebookkia, jos sieltä kuuluisi kuulutukset.

  Että silleen...
   
 16. jahaj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, New York Rangers
  Kyssäriä luistimista - En parempaa ketjua tälle löytänyt.

  Eli itse kärsin suht pahasti vaivaisenluusta ja pitäisi hommata luistimet, jotka ovat mahdollisimman leveät tuosta päkiän kohdasta.
  Vuosia olen mennyt erilaisilla Vaporeilla, mutta vaihto olisi kyllä hyväksi, ei olisi jatkuvasti jalat aivan hajalla. Jostain mielestäni lukenut että Bauerin Nexus-mallit ovat kärjestä tilavia, sama Easton Synergyissä. Joskus myös käyttänyt jotain Grafin luistimia ja olivat kyllä yhdet mukavimmista jalkaan, mutta ainakin se malli oli melko painava.

  Kokemuksia?
   
 17. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Pohdin hassuja puujalkajuttuja kehitellessäni (vahingossa), onko esim. Liigassa tai Mestiksessä ollut parinkymmenen viime vuoden aikana tapauksia, joissa päävalmentaja olisi aloittanut tehtävässään kesken kauden, esim. alkutalvella, valmentanut kyseisen kauden loppuun ja aloittanut seuraavan kauden - joko suoralla pidemmällä sopimuksella tai jatkokontrahdilla - päävalmentajana samassa joukkueessa, mutta saanut itse kenkää n. kalenterivuosi tehtävässään aloittamisen jälkeen. Siinä olisi tosiasiallinen "Vuoden valmentaja". Ehheh.

  Ja toinen pohdinta samalla rahalla: onkohan P-Amerikan tai Euroopan merkittävimmissä pääsarjoissa ollut tilanteita, joissa joukkueen päävalmentaja olisi ensin erotettu - ja palkattu myöhemmin samalla kaudella saman joukkueen päävalmentajaksi uudelleen? Muistan lukeneeni, että Ilves kokeili kyseistä toimintamallia joskus 1990-luvun puolivälissä - tai niin oli kaiketi joka tapauksessa, että joukkuetta valmensi noina aikoina samalla kaudella (1994-95?) kolme eri päävalmentajaa, joista Jukka Jalonen oli yksi. Samoin Jokereilla oli kaudella 2005-06 muistaakseni kolme eri koutsia, jos mukaan lasketaan Matti Virmasen väliaikaispesti, jossa ei ollut try-outia.

  KHL:n valmentajatouhut ovat puolestaan olleet viime vuosina niin omaa luokkaansa, että eiköhän ainakin siellä ole kokeiltu erilaisia mielenkiintoisia ei-niin-johdonmukaisia tai -pitkäjänteisiä sopimusvariaatioita viime vuosina kuin suunnitelmataloudessa ikään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2017 klo 18.14
 18. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuolla 94-95 kaudella Ilves tosiaan pisti Jukka Jalosen pellolle lokakuussa. Tämän jälkeen joukkuetta valmensi helmikuuhun asti Heikki Vesala, jonka Jalonen sitten taas korvasi. Sen aikaiset pelaajat ovat pohtineet, että ilman Jalosen paluuta olisi Ilves saattanut karsinnoissa hyvinkin pudota ykkösdivariin. Jukka Jalonen nousi muuten pari vuotta aiemmin kesken kauden Anatoli Bogdanovin tilalle ykkösvalmentajaksi ja tällöin kakkosvalmentajaksi tuli Heikki Vesala. Ilveksen ehkä legendaarisimmat valmentajapotkut olivat kuitenkin keväällä -99, kun Vova Jursinov potkittiin pellolle kesken HPK:ta vastaan pelatun playoff-sarjan - vain hetki ennen sarjan kolmatta ottelua. Silloisella apuvalmentajalla Matti Kaariolla ei oikein ollut muuta vaihtoehtoa, kuin ottaa valmentajan pesti vastaan, että peli voitiin ylipäätään pelata. Kaario on muutaman muunkin kerran hypännyt kesken kauden valmentajan paikalle.

  Kaudella 97-98 Jokereilla oli ainakin kolme eri valmentajaa. "Professori" Pietilä sai kenkää syksyllä ja tilalle tuli edelliskaudella Jokereita valmentanut Curt Lundmark, jonka pesti ei kovin kauaa kestänyt ja loppukauden ajan Narreja valmensi Hannes Kapanen. Muista elävästi, kun Kapanen huusi Ilvekselle hävityn välieräpelin jälkeen Hakametsän maalien olevan päin persettä.
   
 19. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Hannu Jortikan jälkimmäinen pesti Jokereissa osuu aika hyvin tuohon, mitä @Ikävänkantaja hakee. Nopeasti katsottuna pesti alkoi 25.11.2009 ja päättyi 24.11.2010.
   
 20. M10 Jäsen

  Mitä kuuluu Lauri Monoselle nykyään? Asusteleeko Joensuussa vai ylipäänsä Suomessa? Hyvin vähän ollut Leijona-legendasta juttua missään. Ilmeisesti aika erikoinen heppu oli luonteeltaan ainakin aktiiiviurallaan. Tai siis ainakin suorapuheinen. Olisi kiva tietää, missä mies nyt vaikuttaa.
   
 21. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  @Valapatto Kiitoksia tiedosta ja erinomaisesta katsauksesta!

  Oli siis todella niin, että Jalonen teki comebackin Ipaan kesken kauden. Melkoinen kuvio kaikkinensa. Tuon Jursinov jr. -performanssin muistan puolestaan oikeinkin hyvin, kun olin paikan päällä Rinkelinmäellä katsomassa kyseistä ottelua. En tosin muista, kuulinko Ilveksen semi-yllättävästä "peliliikkeestä" radiosta ennen matsia - vai vasta jossain käytäväpuheissa. Sen muistan kuitenkin, että Ilves voitti kuin voittikin kyseisen ottelun Kaarion Masan alaisuudessa ja kavensi ottelusarjan 2-1:een. Kerho eteni silti välieriin heti seuraavassa matsissa, ja lopulta upeasti pronssille asti, mutta se on melkein oma tarinansa se.

  @Espoon Siniset Loistava haku: päivämääriä myöten ihan täydellinen malliesimerkki. Ns. 5/5. Enpä olisi muistanut tuota Jokerien Jortsu-manööveriä äkkiseltään edes pääpiirteissään. Kiitos paljon!
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2017 klo 23.18
 22. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Eikös Hannu Jortikkakin saanut joskus kesken pudotuspelien (92/93?) potkut HPK:sta kun paljastui, että hän oli solminut tulevasta kaudesta sopimuksen Sveitsiin Bernin kanssa? Jotain tälläistä hämärää muistikuvaa meikäläisellä on.

  Tuohon @Ikävänkantaja kysymykseen vielä niin Riku-Petteri Lehtonen on myös omanlaisensa tapaus. Korvasi potkut saaneen Heikki Leimeen kaudella 2010/11, mutta sai itse myöhemmin samalla kaudella vielä monoa kun Jukka Koivu palkattiin kuvioihin mukaan. Tästä sitten muutama kausi eteenpäin ja R-P palasi apuvalmentajana Tepsiin, ehti toimia ~puolitoistakautta pestissään, kunnes taas tuli kenkää kun Kai Suikkasen kanssa ei luistanut tuo valmennus ja hänet korvasi Marko Kiprusoff. En tosin muista jäikö R-P apuvalmentajaksi tuolloin ensimmäisellä pestillään kun tukka-Jukka hyppäsi kuvioihin mukaan.
   
 23. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tohon sopii myös Raimo Summanen IFK:ssa. Tuli Pasi Sormusen tilalle tammikuussa 2013 ja sai itse väistyä helmikuussa 2014. Kauden 2013-2014 loppuun Summasen potkujen jälkeen IFK:ta luotsasi Harri Rindell.
   
 24. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Jatkoajan Tomi Pekkalan haastattelusta: "Pelicansissa hyökkääjä joutui kuitenkin telakalle jo lokakuun lopulla, kun hän sai viiltohaavan jalkapöytäänsä vierasottelussa Porin Ässiä vastaan."

  Miten helvetissä voi jalkapöytään saada viiltohaavan kun jalassa on luistin? Ymmärtääkseni ainoa elementti josta jääkiekossa voi viiltohaavan saada on vastustan luistin (naamaan visiirin reunastakin onnistuisi). Luistin on kuitenkin kovaa ainetta ja lippakin paksua nahkaa, niin miten ihmeessä tuo on onnistunut?
   
 25. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Myös Savinainen sai samanlaisen toissakaudella. Ihan suoraan nauhojen ja iltin läpi jänteitä myöten jalka auki. Silloin ainakin vastustajan pakki veti epätoivoheittäytymisen laukauksen eteen ja tuli terä edellä suoraan jalkapöytään. Linkissä Ylen juttu asiasta: "Neljä senttiä voi muuttaa elämän" – SM-liigatähti toipuu viiltohaavasta | Yle Urheilu | yle.fi