Mainos

Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 627 857
  • 5 632

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mutta nämä valinnat ovat johtaneet nykyiseen tilanteeseen: rahaa ei ole. Kemin kaupungin terveydenhuolto on jo vuosikausia ollut retuperällä, resursseja on tuhlattu surutta ja rahaa poltettu paljon isomman kaupungin tarpeiden verran. Miten sinä järjestäisit seuraavaan yhtälön: ei rahaa, väestö ikääntyy => tarvitaan lisää rahaa ja lisää hoiva-alan duunipaikkoja. Sitten tähän keittoon lyödään 24 prossan korotukset? Ei tule onnistumaan, ei ikinä.

Kovalla saneerausohjelmalla. Edelleen lakimäärittelee mitä kunnan pitää tehdä ja se tehdään, loput tehdään sen mukaan mitä rahaa on.

24 prosentin korotuksia ei ole tulossa, nyt ollaan noin 12 prosentissa ja sairaanhoitajat saavat varmaan noin 16.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eikä siinäkään kai vielä mitään, mutta hälytyskellojen pitäisi soida viimeistään silloin, kun haikaillaan kekkosmaisen vallankäytön perään laillisen työtaistelun lopettamiseksi. Etkö todellakaan kuule takkien jatkuvaa suhinaa?

HN on siinä ihan oikeassa, ettei kenenkään kokoomuslaisena itseänsä pitävän tule haikailla kekkosdiktatuurin perään ja toivoa poikkeuslakeja. Sen sijaan tulee tehdä kaikki voitava sen eteen, että näistä n. 13 000 mätäpaiseesta päästään lopullisesti eroon eikä kiristyksen edessä anneta periksi. Maksoi ihan mitä maksoi.

Tilanne on sama kuin lentokonekaappauksessa. On traagista, jos uhreja tulee, mutta silti yhteiskunta ei voi alistua terroristien kiristettäväksi. On ihan sama onko terroristin nimi Bin-Laden vai Laitinen-Pesola.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Kovalla saneerausohjelmalla. Edelleen lakimäärittelee mitä kunnan pitää tehdä ja se tehdään, loput tehdään sen mukaan mitä rahaa on.

Ei jumalauta. Onpas tämä helppoa. Luuletko ihan vakavissasi, että näitä asioita ei ole mietitty, mietitty ja mietitty. Otat rahaa pois miltä tahansa momentilta, mellakka on valmis.

Täällä Jatkiksessa on varmaan paljon jengiä, joiden mielestä liikuntapalvelut olisi säilytettävä kohtuuhintaisina. Sekin on täysi mahdottomuus, jos ruuvia vielä kiristetään. Eihän tämä varakkaille ole niinkään ongelma, vaan heikompituloisille. Kaikki kuntien palvelut tulevat kallistumaan ja osa toiminnasta lopetetaan, jos nämä palkankorotukset menevät läpi.
 
K

kiwipilot

Kovalla saneerausohjelmalla. Edelleen lakimäärittelee mitä kunnan pitää tehdä ja se tehdään, loput tehdään sen mukaan mitä rahaa on.

On siellä kuule saneerattu: kaikki kaupungin palkolliset neljän viikon pakkolomalle ja vanhukset makasi paskavaipoissaan vuodeosastolla kunnes lääninhallitus antoi uhkasakon että homma loppuu nyt. Alkoi olla jo absurdia meininkiä kun osastolla oli enää muutama hoitsu vuorossa ja yöpuulle laitettiin kolmen jälkeen iltapäivällä.

Valinnoista vielä sen verran että Kemiläiset ovat nyt viimeiset neljäkymmentä vuotta valinneet vasurit kaupungin ruoriin ja tulos on nähtävissä. En tiedä miten kok/kesk olisi onnistunut mutta tuskinpa huonommin. Niinhän sitä sanotaan että Kuuba ja Pohjois-Koreakin romahtaa ennen Punaista-Kemiä.

Jännä homma muuten että LPK:stä ei pahemmin listoja kerätty, taitaa tulla palkatonta lomaa muutenkin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei jumalauta. Onpas tämä helppoa. Luuletko ihan vakavissasi, että näitä asioita ei ole mietitty, mietitty ja mietitty. Otat rahaa pois miltä tahansa momentilta, mellakka on valmis...

Ei ole mietitty, sillä keskimääräinen kunnallispoliitikko ajattelee vain omaa uudelleen valintaansa. Kemin talous olisi nopeasti korjattavissa, jos poliittista halua olisi. Kunnallispoliitiikka on kaikista raadollisinta.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Ei jumalauta. Onpas tämä helppoa. Luuletko ihan vakavissasi, että näitä asioita ei ole mietitty, mietitty ja mietitty. Otat rahaa pois miltä tahansa momentilta, mellakka on valmis.
Kyllä kaupungeilla rahaa on, jos on varaa tukea täysin vastikkeettomasti esim. poliittisia nuorisojärjestöjä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sen sijaan tulee tehdä kaikki voitava sen eteen, että näistä n. 13 000 mätäpaiseesta päästään lopullisesti eroon eikä kiristyksen edessä anneta periksi. Maksoi ihan mitä maksoi.

Tilanne on sama kuin lentokonekaappauksessa. On traagista, jos uhreja tulee, mutta silti yhteiskunta ei voi alistua terroristien kiristettäväksi. On ihan sama onko terroristin nimi Bin-Laden vai Laitinen-Pesola.

Huoh. Ja tässä kommentoidaan asiaa, jolla on taustallaan valtaisia paineita kertynyt vuosien varrella terveydenhoitoalan palkkakehityksen jäädessä muusta kehityksestä jälkeen lamasta lähtien.

Minua taas suuresti ihmetyttää, että näinkin vakavaa kansallisesti merkittävää asiaa käsitellessä ei vieläkään ole tämä uuniperunahissukka eikä alfred e.neuman tulleet esiin jonkun _mietityn_ raamin kanssa. Kun vallanhimossaan (no, ainakin toinen joukkoineen) menivät lupailemaan, olisiko sittenkin kannattanut oikeasti miettiä se aikataulu millä hoitajien palkkausasioihin valtio sitoutuu mukaan lähtemään, nythän vain hoetaan, että sitten joskus. Kun vastakkain asettelukin on menneen kesän lumia( näissäkin lämminhenkisissä viesteissä se huokuu), olisivat herrat voineet myös koota asian ympäriltä laajan puoluerajat ylittävän sopimuksen siitä, että kuka sitten vallan tahtipuikkoa heiluttaakaan, asiat hoituvat sovitun mukaan. Kaikkihan kun olivat niin sitoutuneita ja huolissaan vaalien aikaan asiasta, ettei varmaan kauheita olis vaatinu toteutuakseen.Näin toimien, luulen että tehykin istuisi kiltisti sopimassa osaltaan etenemis aikatauluista, jotain konkreettista kädessään.

Kun toimivat kuin nyt, kusevat kuntien muroihin asiassa, joka merkittävyytensä vuoksi vaatisi ehdottomasti painoarvonsa verran huomiota valtiovallan taholta, eikä haisevan paskapökäleen heittelyä toiselta toiselle, kun ei se itsestäänkään ilmaan häviä.

Toisaalta, mitä taivaassa voi odottaa näiltä mestareilta, joista toinen on nyt neuvottelemassa suomen asioista eurooppafoorumilla asenteella: yritän jutella jonkun kanssa...

Tuo lopun kappale muistuttaa enemmän itkupotkuraivareita, kuin asiallista ajattelua, siis mielipidettä. Samaa syvää ja viiltävää ymmärrystä kuin jonkun postaajan ehdotus tuolla ketjun alkupäässä, että voisivat hoitajat mennä persettä myymään niin saisivat lisää rahaa!?

Niin, voiko näiltä kirjaajilta tämmösten jälkeen suhtautua ainoaankaan mielipiteeseen vakavasti tai edes vakavalla naamalla?
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otsikon kysymykseen vastaan omasta puolestani, että arvostan sairaanhoitajia erittäin paljon. Jopa niin paljon, että hyväksyisin tässä silmänräpäyksessä heidän palkankorotustensa kustantamisen vaikka veroprosenttia nostamalla.
Erittäin hyvä asia, että olet valmis maksamaan palkankorotukset vaikka veroprosenttia nostamalla, koska tämä on melko pitkälti valtion ainoa tulonlähde.
Kunnallisveroon ei pitänyt tulla korotuksia, vaan koko lystin piti mennä valtion piikkiin.
Tämä osuus keskustelusta ei aukene mulle yhtään. Mitä tolkkua on toistella ”valtion piikistä piti mennä kaikki”? Ensiksi pitää päättää korotusten taso ja sen jälkeen miltä momentilta otetaan. Maksaja on joka tapauksessa varma.
Arvostan sairaanhoitajien työtä. Täällä on vedottu mm. siihen, että sairaanhoitaja on väärällä alalla, jos palkka ei miellytä. Samaan hengenvetoon vaaditaan näitä sairaanhoitajia pysymään työpaikoillaan tai muuten ihmisiä kuolee ja se on silloin lakkoilevien sairaanhoitajien syytä. Se on kutsumusammatti, mitäs läksit. Sairaanhoitajilla on oikeus lakkoilla siinä missä lääkäreilläkin ja muilla ammattiryhmillä viime vuosina. Keinot on rajut, mutta mitään ei näytä muuten tapahtuvan. Työn taloudelliseen tuottavuuteen palkka-asioissa tuijottamisen dilemman tajuaa vasta sitten, kun itse joutuu syystä tai toisesta tutustumaan näiden vähän tuottavien alojen edustajien ammatinharjoittamiseen. Täälläkin riehuvaa wannabe valtiontaloustieteilijä-nobelistit tulee valitettavasti törmäämään käytännön todellisuuteen jossain elämänsä vaiheessa.
Minäkin arvostan, koska tekevät raskasta työtä. Sairaanhoitaja on itselleen väärällä alalla, jos haittojen ja hyötyjen suhde on huonompi kuin muilla hänelle mahdollisilla aloilla. Useimmat hoitajat ovat olleet alalla useita vuosia ja tulleet alalle tietäen palkkatason. Jos jossain vaiheessa ulkomaat tai muut alat ovat nousseet houkuttelevimmiksi niin, miksi sinne ei ole sitten lähdetty? Palkat kyllä nousevat, jos tekijät vähentyvät liikaa tai liian iso osa opiskelijoista keskeyttää opintonsa. Maksetaanhan Helsingissäkin isompia palkkoja tietyille hoitajille. Ei tähän tarvita minimipalkkojen nostoja.

Sairaanhoitajat saisivat lakkoilla, mutta se ei näytä käyvän heille. Joukkoirtisanoutuminen saattaa olla lakien mukaan sallittu keino, mutta itse en hyväksy lasten ym. hoidon lopettamisella kiristämisellä. En ole huomannut ketjussa kommentteja, joissa lääkäreiden joukkoirtisanoutumiset olisi hyväksytty. Ei ole mitään takinkääntöä ihmetellä samaan aikaan, miksi ei ole lähdetty ulkomaille tai toisille aloille ja samaan aikaan tuomita joukkoirtisanoutumiset. Ensimmäinen on normaalia yksilön liikkuma- ja ammatinharjoittamisenvapautta, jälkimmäinen liiton masinoima kiristys sairaanhoidon alasajolla.

En itse lähtisi tuijottamaan tuottavuuteen palkka-asioissa. Useimmat ovat olleet työssä vuosia, ehkä palkkaansa valittaen, mutta eivät ole tehneet mitään, vaikka palkka ei ole ihmeemmin noussut. Nyt olisivat saaneet keskimäärin 12%, niin ovat kirjoittamassa nimiä alle. Jotkut ovat vedonneet siihen, että vuosia on luvattu lisää. Itse en ainakaan tällaisia lupauksia muista nähneeni. Tehyn lupauksia ei lasketa. Minimin määrää se, millä saadaan palkattua työntekijät. Lopullisen palkkatason pitäisi julkisella puolella määrätä kohtuullisuus, jos se ylittää minimin. Minimi näyttäisi ylittyneen ennenkin, mutta kohtuudessa on ollut mielestäni hieman tarkistamista. Kaksi viimeistä lausettasi eivät oikein auenneet, joten ehkä tarkennat niitä.
Eikö mielestäsi ole oleellista se, että esim. sairaanhoitajan työssä on hyvät ja osaavat tekijät. Sairaanhoitajiakaan ei varsinkaan tämän päiväisillä vallitsevilla arvoilla pelkällä kutsumuksella sinne saada. Siinä vaiheessa, kun makaat sairaalassa toivot todellakin, että sinua hoitavat mainitsemasi hyvät ja osaavat tekijät.
Onhan se oleellista. Ei välttämättä saada, mutta tähän asti hoitajat on saatu palkattua. Todellakin toivon, mutta silti useimpien sairaanhoitajien työ lienee suhteellisen rutiiniluonteista, suorittavaa työtä. Työhön kuuluu varmasti tiettyjä perusvaatimuksia, ei heikot hermot jne., mutta nämä ovat enemmän luonnekysymyksen tyyppisiä, jotka eivät vaikuta palkkaan, jos ehdot täyttäviä hoitajia löytyy tarpeeksi. Varmasti löytyy tehtäviä, joissa tarvitaan hyvinkin nohevia hoitajia, mutta käsittääkseni se näkyy ainakin jonkin verran palkassa.
Tulevat korotukset eivät välttämättä tule kalliiksi veronmaksajille, jos valtio heittää lisärahaa peliin. Sitä lisärahaa löytyy tällä hetkellä esimerkiksi suoralla siirrolla valtion velkojen maksuun varatusta budjetista. Juu juu tiedetään, että velan maksu on toki viisasta jo korkomenojen takia, mutta onko näin reipas valtion velkojen lyhentämiseen tähtäävä linja todella tarpeellista. Muut maat saa taas nauraa, kun Suomi haluaa olla mallioppilas velankin maksussa. Mitäköhän Suomen valtion velka suhteessa muihin EU-maihin mahtaa tällä hetkellä olla?
Nää on jotain ihan järkyttäviä kommentteja. ”...eivät välttämättä tule kalliiksi veronmaksajille, ...”. Mitä vitt... ei kai kukaan voi olla niin saatanan tyhmä, että tuleminen kalliiksi veronmaksajille=ensi vuoden vero%? No ”näin reipas” velkojen lyhentäminen on ainakin omasta mielestäni erittäin fiksua (ehkä jopa tarpeellista), koska sitten voidaan ensi vuoden budjettia laatiessa pohtia, että mihin tuhlataan tämä esim. 100 miljoonaa. Korkomenoilla ei makseta yhdenkään hoitajan palkkaa tai vanhuksen hoitoa. Toki palkankorotusten kustannusvaikutusta pienentää hieman lisääntyneet verotulot ja kulutus. Sen vaikutus on erittäin vaikea mitata, eikä se liene kovin iso.

Edelleen kysymys on vain arvoista, valtion budjetista löytyy paljon sellaista, mikä voidaan karsia.
Aivan tässä tosiaan on kysymys arvoista. Minä valitsen mieluummin nykyiset urheilupaikat ja hoitajille 12% lisää, kuin huonommat/kalliimmat urheilupaikat ja hoitajille 20% lisää.
En, se on kansanedustajien tehtävä, heidät on valittu siihen.
Ei eduskunnan tehtävä ole miettiä, mitä olemassaolevia menoja pitäisi karsia, kun TF keksii uusia. Eduskunnan tehtävänä on miettiä kaikki menot kokonaisuudessaan. Kolmikanta toki kuuluu mukaan pakettiin ja vaikeuttaa sitä jonkin verran. Ensi vuoden budjetti on tehty, se on eduskunnan tehtävä, heidät on valittu siihen.
Ei se kuitenkaan ole pois puoletuesta, poliitisten lehtien tai poliittisten järjestöjen tuesta.
Äänestitkö perussuomalaisia?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tämä osuus keskustelusta ei aukene mulle yhtään. Mitä tolkkua on toistella ”valtion piikistä piti mennä kaikki”? Ensiksi pitää päättää korotusten taso ja sen jälkeen miltä momentilta otetaan. Maksaja on joka tapauksessa varma.

Sitten et varmaan todellakaan ymmärrä oheista SDP:n ja Vasemmistoliiton yhteistä julkilausumaa ennen vaaleja:

"Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksista, joka ylittää yleisen korotustason."

Täällä nyt on puhuttu näistä 13 000 ilmoittautuneesta ja muista työtaisteluun osallistuvista ties mihin sävyyn, viimeksi kai "mätäpaiseina". Minusta on sangen kiintoisaa tämä valtaisa järkytys ja suoranainen viha, mikä monista kommenteista paistaa läpi. Ei kaikista tietenkään, mutta silti on outoa nähdä näitä primitiivireaktioita. Kai kuitenkin kaikki myönnämme, että kyseinen työ on yhteiskunnallisesti ensisijaisen tärkeää, että olisi hyvä jos siitä voitaisiin maksaa huomattavasti enemmän ja että hoitajien (ja potilaiden) olosuhteissa olisi paljon parannettavaa. Kai olemme myös sitä mieltä, ettei kysymys ole joukosta "mätäpaiseita"?

edit - oops, tuli vahinko, lainaus ei ollutkaan Kommunistisesta Manifestista tai SDP:n vaaliohjelmasta vaan valtiovarainministeri Kataiselta.
 
Viimeksi muokattu:

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos nyt annetaan hoitajille periksi, seuraavaksi on vuorossa opettajat, polliisit, palomiehet, siivoojat jne. ja siinä vaiheessa huomataan että valtion kulut paisuvat kuin pullataikina. Millä sitten lyhennetään velkaa?
Ne jotka kansantaloudesta jotain ymmärtävät tietävät että valtion velka ei ole ongelma ja sen lyhentäminen ei ole todellakaan tällä hetkellä prioriteettilistan kärkipäässä;

Sampo-pankin pääekonomisti Lauri Uotila sekä Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander jarrutelevat puheita valtion velan lyhentämisestä.
Savon Sanomien haastattelema Uotila sanoo, että valtion velkatilanne on pieni ja ongelmaton eikä velkaa kannattaisi lyhentää hampaat irvessä.

Valtion velka oli syyskuussa runsaat 52 miljardia euroa, kun valtion mittavasti kasvanut rahoitusvarallisuus oli huomattavasti suurempi, kesällä yli 75 miljardia euroa.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen Jaakko Kiander toteaa puolestaan Savon Sanomissa, ettei velan lyhentämistä pidä kiihdyttää karsimalla palveluita.
Kianderin mukaan viimeaikaiset näkemykset palveluiden karsimisen pakollisuudesta ovat paikkansapitämättömiä. Kiander sanoo, ettei palveuiden leikkaaminen ole rahapulasta kiinni vaan kyse on puhtaasta poliittisesta harkinnasta.
http://www.yle.fi/uutiset/talous/oikea/id72682.html


Täällä nyt on puhuttu näistä 13 000 ilmoittautuneesta ja muista työtaisteluun osallistuvista ties mihin sävyyn, viimeksi kai "mätäpaiseina". Minusta on sangen kiintoisaa tämä valtaisa järkytys ja suoranainen viha, mikä monista kommenteista paistaa läpi.
Kateus, kateus, kateus! Näin minä tämän tulkitsen.
Se mikä on hämmästyttänyt on se että yllättävän suuri osa miehistä alentuu näihin henkilökohtaisiin solvauksiin; kertoo kyllä paljon persoonan ominaisuuksista jos ei kykene argumentoimaan asiallisesti ilman persoonaan käyvää mustamaalausta.

Ja päivän tehyuutinen; KT on rikkonut Valtakunnansovittelijan luona sovittuja yhteisiä pelisääntöjä usealla eri tavalla (kirjekampanjat, perättömät syytökset, KT:n aivan ikiomat laintulkinnat ja suoranainen valehtelu julkisuudessa) Tämän johdosta Tehy harkitsee (jäsenistön pyynnöstä) aloittavansa uusien nimien keräämisen ykköslistan rinnalle; lähes 3000 nimen alustava listahan jo on kerätty. Näin toinen aalto irtisanoutuneita saataisiin liikkeelle marraskuun lopulla tai joulukuun alussa, eli 1-2 viikkoa ykköslistan 13 000 hoitajan irtisanoutumista myöhemmin. Asiaa käsitellään tänään, päätöksiä ei ole vielä tehty.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sikälikin tämä Jatkiksen mustapaitojen vaahtoaminen on hilpeätä, että tässähän on kyse erittäin vahvasti kokoomuslaisen ammattiyhdistyksen työtaistelusta, jossa kuitenkin väkisin halutaan nähdä Pahat Vasemmistotuhlarit vs. Hyvät Oikeistosäästäjät -asetelma.

Niin, JA:n kommunisti-vasemmistosiivelle tulee yllätyksenä se että ollaan johdonmukaisia eikä käännetä rotseja sen mukaan mikä puoluekanta on vastassa.

Se että Tehyn puheenjohtaja on Kokoomuslainen ei muuta asiaa mihinkään suuntaan, jos tässä jokin asetelma on niin se on suoraselkäinen oikeistohallitus vs. selkärangaton vasemmisto joille rahan jakaminen on hyvin helppoa ilman sen suurempia murheita mistä se raha tulee.
 

Viljuri

Jäsen
(snips) Täällä nyt on puhuttu näistä 13 000 ilmoittautuneesta ja muista työtaisteluun osallistuvista ties mihin sävyyn, viimeksi kai "mätäpaiseina". Minusta on sangen kiintoisaa tämä valtaisa järkytys ja suoranainen viha, mikä monista kommenteista paistaa läpi. Ei kaikista tietenkään, mutta silti on outoa nähdä näitä primitiivireaktioita. Kai kuitenkin kaikki myönnämme, että kyseinen työ on yhteiskunnallisesti ensisijaisen tärkeää, että olisi hyvä jos siitä voitaisiin maksaa huomattavasti enemmän ja että hoitajien (ja potilaiden) olosuhteissa olisi paljon parannettavaa. Kai olemme myös sitä mieltä, ettei kysymys ole joukosta "mätäpaiseita"?

Oli valittu työtaistelutoimenpide sitten laillinen tai laiton, on se joka tapauksessa moraalisesti yksi kyseenalaisimmista mitä Suomen työmarkkinahistoria tuntee. Ja kun työmarkkinahistoriaan sisältyy monenlaista "jään särkemistä", niin "hoitajien saavutus" on makaaberiudessaan ja eettisessä kestämättömyydessään kunnioitettava.

Toisaalta, onhan palkkavaatimuskin tietysti työmarkkinahistorian suurimpien joukossa, joten keinotkin on luonnollisesti mitattava samasta laarista. Insuliiniampullejako vaiko -kyniä sitten seuraavaksi sisältänee?

Mätäpaiseista ei liene kysymys.

Hoitajat ovat nyt vuorollaan sortuneet korporatistiseen joukkohysteriaan.

Tämä tietysti demarikollektiivia hirveästi huvittaa, ja avaa kollektiiville aivan uusia mahdollisuuksia levittää kaunaa ja kateutta yhteiskuntaan (vrt. SAK:n vaalimainokset), lisä-kiljusten saamisen toivossa, olkoonkin, että kansa ei toistaiseksi ole ollut välttämättä ihan vakuuttunut kollektiivin lähes paavillisia mittoja lähestyvästä itsekehusta ja oikeamielisyydestä, ainakaan viimeisimmän mielipidemittauksen mukaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sorppa, Vakio, mutta ymmärrän kyllä nuo asiat vallan mainiosti. Kysehän onkin pelkästään siitä, että mua jaksaa huvittaa tämä Jatkiksen äänekkään mustapaitaosaston joka ainoaan yhteiskunnalliseen aiheeseen liittämä vainoharhainen "stalinistiset vasemmistosaatanat vs. oikeamieliset oikeistoenkelit" -vastakkainasettelu.

Naurattaa varmasti kun et edes raukka tajua mistä puhut.

Se että vasemmistolta puuttuu realistinen näkemys valtiontaloudesta ja sen tulevaisuudesta on osa tätä ongelmaa mutta se vaikuttaa lähinnä opposition populistisiin lausuntoihin.

Vaikuttaa lähinnä siltä että haluat purkaa pahaa oloasi, johtuuko se siitä että vasemmisto-ystäväsi saavat sinutkin näyttämään tyhmältä JA:ssa vai mistä en osaa sanoa. Fakta on kuitenkin se että tuolla sinun sinänsä viihdyttävällä itkuraivokohtauksella ei ole mitään tekemistä aiheen kanssa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Sitten et varmaan todellakaan ymmärrä oheista SDP:n ja Vasemmistoliiton yhteistä julkilausumaa ennen vaaleja:

"Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksista, joka ylittää yleisen korotustason."

Täällä nyt on puhuttu näistä 13 000 ilmoittautuneesta ja muista työtaisteluun osallistuvista ties mihin sävyyn, viimeksi kai "mätäpaiseina". Minusta on sangen kiintoisaa tämä valtaisa järkytys ja suoranainen viha, mikä monista kommenteista paistaa läpi. Ei kaikista tietenkään, mutta silti on outoa nähdä näitä primitiivireaktioita. Kai kuitenkin kaikki myönnämme, että kyseinen työ on yhteiskunnallisesti ensisijaisen tärkeää, että olisi hyvä jos siitä voitaisiin maksaa huomattavasti enemmän ja että hoitajien (ja potilaiden) olosuhteissa olisi paljon parannettavaa. Kai olemme myös sitä mieltä, ettei kysymys ole joukosta "mätäpaiseita"?

Kokoomuksen vaaliohjelmassa kirjoitettiin:"Seuraavalla tulopoliittisella kierroksella on koulutettujen, naisvaltaisten alojen palkkoja nostettava reilusti. Valtion on korotetulla valtionosuudella tuettava sellaista kuntasektorin palkkaratkaisua, jossa koulutetuille ja naisvaltaisille aloille-kuten hoitoalalle-maksetaan keskimääräistä suuremmat palkankorotukset."

Koulutetuille, naisvaltaisille kunnallisille aloille kuntatyönantaja tarjosi yli 12%:n palkankorotusta, mikä ylitti 2% - 3% miesvaltaisten vientialojen palkankorotukset. Kunta-alan tasa-arvoerä on noin 2%:n luokkaa. Valtio osallistuu 150 miljoonan euron panostuksella vuosittain tasa-arvoerän rahoittamiseen. Lähes kaikki eli 90% kunta-alan palkansaajista hyväksyivät kuntatyönantajan palkkaesityksen. Vain Tehy jätti sen allekirjoittamatta.

Kuntien toimesta on tuotu esiin se tosiasia, että valtion 150 miljoonan euron panostus tasa-arvoerän rahoitukseen ei ole riittävä. Valtion tulisi osallistua noin 350 miljoonalla eurolla vuosittain kunta-alan 2%:n tasa-arvoerän rahoittamiseen. Tästä tulisi nyt valtion hyvän rahatilanteen vallitessa muistuttaa hallitusta. Sensijaan lisäpalkankorotuksiin ei enää ole mahdollisuutta edes hoitoalalla, koska kuntien maksukyky on jo nyt liian pienen valtion osuuden vuoksi äärirajoilla.

Minäkin olen sitä mieltä kuten suurin osa kansasta, että hoitoalan palkkoja on nostettava tulevien vuosien aikana. Allekirjoitan mjr:n luonnehdinnat sairaanhoitajien ensiarvoisen tärkeästä työstä. Ensin on luotava työmarkkinajärjestelmä, joka mahdollistaa esim. Tehyyn kuuluvien palkansaajien erillissopimuksen. Nythän systeemi on se, että julkisalan akavalaiset, SAK:laiset ja muut STTK-laiset järjestöt ovat aina vaatimassa saman korotuksen kuin Tehykin. Akavalaisten Erkki Kangasniemi on minusta selkeästi tuonut tämän julki. Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola harmitteli samaa asiaa, kun hän mainitsi, että kirjastonhoitajat ja sosiaalityöntekijät saavat saman korotuksen kuin tehyläisetkin.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kalevi, miltä se muuten tuntuu uhata lasten syntyneiden/syntymättömien hengellä? Kovasti kiinnostaa saako siitä kovatkin kiksit.

OT Daespoo onko joka ketjuun pakko trollata tuo vasemmisto/oikeisto paska. Perusta sille oma ketju, jossa voit siitä pitää vaikka yksinpuhelua, mutta jätä muut ketjut rauhaan tuolta asialta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Se että Tehyn puheenjohtaja on Kokoomuslainen ei muuta asiaa mihinkään suuntaan, jos tässä jokin asetelma on niin se on suoraselkäinen oikeistohallitus vs. selkärangaton vasemmisto joille rahan jakaminen on hyvin helppoa ilman sen suurempia murheita mistä se raha tulee.

Nyt kun Daespoo on selvittänyt asian ytimen, me muut voimmekin mennä nukkumaan. Hyvää yötä!
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
OT Daespoo onko joka ketjuun pakko trollata tuo vasemmisto/oikeisto paska. Perusta sille oma ketju, jossa voit siitä pitää vaikka yksinpuhelua, mutta jätä muut ketjut rauhaan tuolta asialta.


Minusta se ei nyt ollut Daespoo, joka tämän iänikuisen jankuttamisen pisti tässä ketjussa aluille.

Lähinnä ymmärrettävä reaktio siihen, miten HN suvaitsi ketjuun osallistua. Enää kaiketi puuttuu toveri Lapasen interventio.

Minusta siinä, että palstan oikealta siiveltä tulee nyt krittikkiä Tehyn suuntaan, ei ole mitään suurempaa epäjohdonmukaisuutta. Tietyt ihmiset nyt vain suhtautuvat tällaiseen kiristämiseen eri tavalla kuin toiset, riippumatta siitä kuka parkuu ja miksi. Voisi sanoa, että on ihan johdonmukaista lyödä myös "omia" silloin kun aihetta on.

Toisekseen Kekkosen kertausharjoituskäskyyn on viitattu ketjussa ehkä kaksi kertaa, joista niistäkin vain toinen osoitti jotain sympatiaa sitä kohtaan. Tyypillistä varjonyrkkeilyä.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kalevi, miltä se muuten tuntuu uhata lasten syntyneiden/syntymättömien hengellä? Kovasti kiinnostaa saako siitä kovatkin kiksit.
Tästä oon just puhunut, kun allekirjoittanut ampuu väärät luulot ja mutu-tuntumat faktoilla alas yksi kerrallaan, niin ei kyetä muuhun kuin heittelemään puskista kivillä ja syyllistämään ja solvaamaan. Etkö todellakaan pysty parempaan ja asiallisempaan keskustelun tasoon?

Ja mitä tulee kysymykseen niin esität sen väärälle taholle, ex-hoitajana (19.11>>) en tietenkään uhkaa ketään enkä mitään, enkä ota minkäänlaista vastuuta kuntatyönantajan ja hallituksen päätöksien seurauksista.

Ja jos me hoitajat pystymme toimillamme pelastamaan suomalaisen laadukkaan terveydenhuollon toimillamme niin se on viimeisten vuosikymmenien suurin saavutus potilasturvallisuuden ja hoidon laadun kannalta suomessa.
Tavallisilla maallikoilla voi tietysti olla vaikeuksia nähdä kokonaisuuksia, mutta jos ei halua uskoa hoitajien puheita niin yrittäkää kuunnella mitä lääkäreillä ja ministeriöiden virkamiehillä on sanottavaa asiassa; katastrofi on tulossa jos asiaan ei puututa rankalla kädellä monella eri terveyssektorin rintamalla.

Jaana Laitila-Pesolan hämmästelyt hämmästyttävät minua. Meinaako Jaana, että kuntatyönantaja nostaa kädet pystyyn Tehyn uhkailun edessä ilman, että yrittää edes varautua tulevaan ja toisaalta, ilman sitä, että yrittää hieman painostaa Tehyläisiä.
Uhkailu ja painostaminen on luonteva osa kuntatyönantajan roolia, mutta koska ensimmäisessä tapaamisessa valtakunnansovittelijan kanssa osapuolet olivat sopineet että pidättäytyvät kaikkinaisesta toisen osapuolen painostamisesta on Tehyn ihmettely aiheellista.
Toki ollaan siihen kyllä vuosien aikana totuttu että KT:n sanaan ei voi milloinkaan täysin luottaa.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
Ja mitä tulee kysymykseen niin esität sen väärälle taholle, ex-hoitajana (19.11>>) en tietenkään uhkaa ketään enkä mitään, enkä ota minkäänlaista vastuuta kuntatyönantajan ja hallituksen päätöksien seurauksista.
...
Ihan vaan mielenkiinnosta, oletko jo irtisanoutunut henkilökohtaisesti työnantajalle, kuten työsopimuslaki ihan yksiselitteisesti sanoo? Vai kuvitteletko, että toi nimilista olisi jotenkin pätevä? Jäätkö joka tapauksessa pois töistä 19.11 ja et aio osallistua suojatyöhön vaikka kutsuttaisiin? Tosin tuskin kaltaisiasi kiihkoilijoita sinne edes kutsutaan.

Tämä tehyn taktiikka on sikäli tuomittu häviämään, että puhutaan irtisanomisista, joita ei kuitenkaan haluta tehdä (tehyn suorastaan kieltää toimittamasta henkilökohtaisia irtisanomisia). Tästähän sitten seuraa, että kyseessä onkin lakko normaalien lakkosääntöjen puitteissa. Tehy yrittää kiertää lakia, mutta koska tämä on niin päivänselvää, uskon ja toivon, että käteen jää luu.

Koko tehyn strategian kantava ajatus on se, että uhataan ihmisten hengillä ja syytellään työnantajaa mahdollisista tulevista uhreista. Tätä ei kuitenkaan pidetä uhkailuna, jää miettimään helposti, että onko kalevi käynyt siellä kaapilla popsimassa jotain mitä ei olisi saanut.

Palkkaa halutaan siksi lisää, että ollaan koulutettuja, vaikka ei oikeasti ollakaan. Työkin on niin vastuullista, mutta vastuuta ei oteta mistään. Työ on raskasta ja ylityöitä joutuu tekemään koko ajan, palkkavertailuun otetaan kuitenkin siistin päivällä tehtävän sisätyön palkka.

Olette te sekasin.
 
Toki ollaan siihen kyllä vuosien aikana totuttu että KT:n sanaan ei voi milloinkaan täysin luottaa.
Ehkä ne joutuu heittään hivenen mutulla, koska niillä ei oo tunnareita Tehyn Intraan??

Mielenkiintoista, että Tehy kummastelee KT:n "painostusta" (tästä olisi mielenkiintoista kuulla esimerkkejä), mutta tämä omien rivien "yhteinäistäminen" ei semmoista ole.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...
... ensimmäisessä tapaamisessa valtakunnansovittelijan kanssa osapuolet olivat sopineet että pidättäytyvät kaikkinaisesta toisen osapuolen painostamisesta on Tehyn ihmettely aiheellista.
Toki ollaan siihen kyllä vuosien aikana totuttu että KT:n sanaan ei voi milloinkaan täysin luottaa.

Mitä tämä uhkailu joukkoirtisanoutumisesta on? Diplomatiaa vissiin.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Uhkailu ja painostaminen on luonteva osa kuntatyönantajan roolia, mutta koska ensimmäisessä tapaamisessa valtakunnansovittelijan kanssa osapuolet olivat sopineet että pidättäytyvät kaikkinaisesta toisen osapuolen painostamisesta on Tehyn ihmettely aiheellista.
Toki ollaan siihen kyllä vuosien aikana totuttu että KT:n sanaan ei voi milloinkaan täysin luottaa.

Kokeeko Tehy siis tämän KT:n lähettämän kyselykirjeen painostuksena? Työnantajahan haluaa vain varmistua irtisanoutuvien määrästä. Ei siinä ole mitään muuta takana. En voi käsittää miten tämä koetaan painostuksena.

Työnantajan sanaan ei voi luottaa, mutta kylläse Tehyn intrakin tarjoilee tietoa, jonka on erittäin tulkinnan varaista. En väitä etteikö tieto olisi validia, mutta sielläkin disinformaation riski on olemassa. Kyllä. Olen käynyt Tehyn intrassa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Täytyy sanoa, että sinänsä olen arvostanut sairaanhoitajien työtä. Varmasti raskasta työtä, kuten useimmat työt tuppaavat olemaan. 12 prosenttiyksikön korotuksen hylkääminen ja ihmisten, etenkin lasten terveydellä leikkiminen painavat kyllä ko. ammatinharjoittajien arvostuksen aika alas. Henkilökohtaisesti. Kyllähän sitä itse pärjää, kun ei muutenkaan tule hirveästi sairaalassa rampattua, mutta pistäähän se miettimään, jos pojalle tuleekin tämän ukaasin toteuttamisen jälkeen joku ikävänpuoleinen tauti/vamma. Ja sitten sitä hoitoa siihen ei olisi, niin ketähän sitä sitten syyttäisi: persaukista kuntatyönantajaa, valtiota vai rahan kärttäjiä? No jaa-a.

Vituttaa sekin, että hullumaisten korotusten jälkeen nämä vähemmän koulutetut ihmiset tienaavat enemmän kuin minä. Maailmassa on virhe. Ihme rutinaa muutenkin, ettei jollain reilulla 2000 € tule toimeen. Tiedän ihmisiä, jotka saavat puoltatoista tonnia kuussa ja pärjäävät ihan hyvin. Eikä heidän työnsäkään niin hirveän kevyttä ole.

Olen myös sitä mieltä, että naisten pitäisi yleensäkin saada enemmän palkkaa, etenkin matalapalkkaisten. Siis noin yleisesti. Samalla tämän maailman feministikouhotus alkaa jo vituttamaan, presidentistä alkaen. Eletään normaalisti, maksetaan parturista kuin ennenkin, ollaan lauta- ja nimismiehiä, ja nostetaan niitä palkkoja vähän kerrallaan, ettei olla kohta kaikki persaukisia KT:n lailla.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pakko väliin heittää

Täälläkin on ollut juttua näistä, että on painostettu laittamaan nimi listaan.

Joensuussa oli (ainakin joillekkin) vanhemmille sairaanhoitajille painotettu tehyn (ilmeisesti luottamusmiehen) puolesta et kannattaa tarkkaan harkita laittaako nimeään listaan, jos on muutaman vuoden sisään jäämässä eläkkeelle. Moni oli sit jättänyt laittamatta vaikka alunperin oli ollut tarkoitus laittaa. Hyvä et joskus näinkin päin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös