Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 564 645
  • 5 586

Aatos

Jäsen
Nyt tapetilla on kovasti sairaanhoitajien palkat, kysyisin arvoisten herrojen ja naisten mielipidettä arvostuksesta sekä palkasta. Ylipäätään koko hässäkästä.

Lainaus Iltalehdestä:
Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) katsoo ettei hallitus ole pettänyt hoitajia vaikka hallituksen osuus hoitoalan palkankorotuksiin jää noin 30 euroon kuukaudessa.

Omaan silmään särähti, lähinnä pilkantekoa. Naisvaltaisia aloja on kovasti yritetty niputtaa samaan läjään, mutta sairaanhoitajan hommat kuitenkin taitavat olla vaativuudeltaan siellä yläpäässä.

Vai? Kuinka miellätte hoitajan, joka ottaa potilaan ensiapuun vastaan, ja tekee päätöksen; usein hyvinkin vastuullisen nopeasti. Ja kyseessä saattaa olla ihmisen henki, jollei se, ainakin meille kaikille rakas terveys.

Mielipiteitä - puolesta, vastaan tai miten vaan.
 

scholl

Jäsen
Joo ja ei.

Olen ollut tänä vuonna sairaalassa muutamaan otteeseen ja tullut aika tutuksi se, mitä he tekevät. Sitä näennäistä ystävällistä ja varsinaista sairaanhoitotyötä, mitä he tekevät, arvostan, mutta muuten en. Moni asia tehdään typerällä tavalla ja välillä suorastaan laiskotellaan. Siellä on paljon tehostamisen varaa ja silti hoitajat vain keskustelevat kuin robotit totaalisen epäolennaisista asioista. Ihmettelen todella niitä ihmisiä, enkä voi heitä kovin paljon arvostaa. Siis he tekevät todella hyvää työtä, mutta miksi juuri he tekevät juuri sitä työtä ja ovat vielä tyytyväisiä. Ihmettelen.

Koneet eivät valitettavasti voi tuollaista työtä hoitaa, mutta globaalissa kilpailussa pitää miettiä, että kannattaako kenenkään suomalaisen tuollaista työtä tehdä. Maahanmuuttajille se on ymmärrettävää, koska he rakentavat lapsilleen parempaa tulevaisuutta. Sen sijaan suomalaisten, joilla menee jo alunperin ihan ok, kannattaa hakeutua vaativampiin työtehtäviin.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Äiti on sairaanhoitaja, nyt jo eläkkeellä tosin mutta tekee vieläkin keikkahommaa OYS:ssa. Siitä syystä olen ollut koko ikäni läheltä näkemässä ja seuraamassa tämän tilanteen kehittymistä.

Muistan vieläkin kuin eilisen päivän (vuosi taisi olla 199x) edellisen kerran kun sairaanhoitajat oli lakossa. Kuinka iltapäivälehdet kirkui lööpeissään potilaskuolemista ja välinpitämättömistä rahanahneista sisarhentovalkoisista. Kun lääkärit ovat olleet sen jälkeen lakossa, on aina yleinen sana ollut heitä tukevaa. "Kyllähän se teille kuuluu, lakkoilkaa vaan niinkauan että ne sen tajuaa".

Mitä noihin sopimusneuvotteluihin tulee, niin mielestäni hallituksen paikka ei ole siellä päinkään. Puheetkin vasta sen jälkeen kun neuvottelut on päättyneet, kiitos.

Miksi kunnat ei muuten koskaan "mene konkurssiin" lääkäreiden palkkavaatimuksien alla? Miksi tämä on ainoastaan sairaanhoitajien palkankorotusvaatimuksista syntyvä ongelma?
 

scholl

Jäsen
Miksi kunnat ei muuten koskaan "mene konkurssiin" lääkäreiden palkkavaatimuksien alla? Miksi tämä on ainoastaan sairaanhoitajien palkankorotusvaatimuksista syntyvä ongelma?

Eivät nhl-joukkueetkaan palkkakattoa Peter Forsbergin sopimuksen takia halunneet, vaan siksi, että jokainen perusjannu tienasi liikaa.

Palkankorotukset ovat varmasti perusteltuja ja aiheellisia. En epäile sitä yhtään. Kysymys on vain sitten siitä, että kuinka paljon niitä on varaa nostaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
"Sairaanhoitajan palkka 2500 euroa" http://www.kuntatyonantajat.fi/modu...A18E724427BA4B235EA47C08FC7~layout~kt2006.asp

En minä nyt tuota kauheana palkkakuoppana osaa pitää, eikä monissa muissakaan ammateissa palkka ole sidoksissa työn raskauden tai vittumaisuuden kanssa.

Veikkaanpa, että moni sairaanhoitaja jää tuon ilmoitetun summan alle. Itse satun tuntemaan muutaman ja eivätkä ainakaan tunnusta moisia summia ansaitsevan. Pienimmillään sairaanhoitajan peruspalkka (ilman mitään erilliskorvauksia tai ikälisiä) on himpun verran alle 1800 euroa eli kolmivuorotyössä suotuisilla sunnuntai- ja yölisillä palkka voi nousta 2200-2400 euron korville.

Arvostan kyllä hoitajia, mutta en osaa mennä sanomaan tai arvottamaan palkkoja eri ammattikuntien kesken. Moni ansaitsisi varmaan enemmän kuin saa ja ehkä toiset saavat enemmän kuin ansaitsevat.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Koska valtio ei ole lähdössä talkoisiin siinä suuruusluokassa kuin vaalilupauksissa annettiin ymmärtää, niin koko soppa on kaatumassa kuntien niskaan. Aika monessa kunnassa satojen eurojen korotukset tulisivat näkymään kunnallisveroprosentissa. Kysymys kuuluukin: kuinka moni on valmis maksamaan lisää veroa sairaanhoitajien palkankorotuksen takia. Itse en ole.

Arvostan heidän työtään, mutta joku kohtuus kaikessa. Tällaiset tolkuttomat lupaukset ovat todella lyhytnäköistä politiikkaa ja kaatuvat nyt kaikkien niskaan. Työntekijäjärjestöjen johtajat veivaavat lupausta kuin rikkinäiset levyt joka puheessa kuin jotain mantraa ja kieltäytyvät ottamasta enää mitään järkeä käteensä. Jos palkankorotuksia tullaan jakamaan alalle tässä mittakaavassa, pitäisi hoitajien ammatillinen taitotaso arvioida ja maksaa jokaiselle osaamisen mukaan. Hyville enemmän, huonoille vähemmän. Niinhän muissakin töissä tehdään.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Veikkaanpa, että moni sairaanhoitaja jää tuon ilmoitetun summan alle.

Varmasti noin puolet tienaa vähemmän, koska kyseessä oli sairaanhoitajien keskiansio.Sitten itse asiaan: Minä ainakin olisin riemuissani, jos valtion rahoilla saisin palkkaani nostettua edes 30 euroa. Nykyinen korotus tulee vain ja ainoastaan työnantajani pussista.

Seuraavalla sopimuskierroksella hoitajat saanevat ehkä jo 50e korotuksen valtion pussista. Ja nämähän tulevat sen "liittokohtaisen" korotuksen päälle. Ei kai tuollaista 500 euron kertakorotusta kukaan ole oikeasti luullut tapahtuvan?
 

scholl

Jäsen
Kysymys kuuluukin: kuinka moni on valmis maksamaan lisää veroa sairaanhoitajien palkankorotuksen takia. Itse en ole.

Kuntien pitäisi mennä itseensä ja katsoa asioita uudelleen. Kunnallisveroprosentti määräytyy sen mukaan, että mitkä palvelut tuotetaan ja millä hinnoin. Niinpä esim. kuntaliitokset, terveyskeskusten ja kirjastojen sijoittaminen liikenteen solmukohtiin suurina yksiköinä (ota mallia Stockmannista) jne. ratkaisut myötävaikuttaisivat siihen, ettei julkinen sektori ole liian kallis. Itse olen ihan hyvin valmis maksamaan sairaanhoitajien kohonneet palkat verovaroista kunhan sitten toisaalta rationalisoidaan koko julkinen sektori.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllä, arvostan suuresti, kuten myös poliiseja, palomiehiä, kanta-upseereita ja muita julkisen puolen työntekijöitä, jotka tekevät raskaita, vastuullisia, elintärkeitäkin töitä vähäisella korvauksella. Jos osaat suunnitella mobiilipelejä tai tosi-tv -formaatteja niin palkkasi on moninkertainen. Karu systeemi. Ja karut ovat arvomme: juhlapuheissa arvostetaan vanhempien sukupolvien työtä, mutta käytännön tasolla jätetään heidät mätänemään kroonikkosairaaloihin, joiden hoidon tasoon panostetaan mitättömän vähän. Tai sitten vähitellen nääntyvien omaishoitajien huoleksi. Asiaa ei nähdä niin tärkeäksi eikä tästä voi syyllistää mitään yksittäistä hallitusta tai puoluetta, tämä on moderni yltiömaterialistinen arvomaailmamme.

edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Asiaa ei nähdä niin tärkeäksi eikä tästä voi syyllistää mitään yksittäistä hallitusta tai puoluetta, tämä on moderni yltiömaterialistinen arvomaailmamme.

Kun ulkoistukset ovat olleet muotia tässä jo muutaman vuoden, myös lääkäritoimessakin, niin voitaisiinhan kaikki sairaanhoitajien paikatkin ulkoistaa. Nykyiset sairaanhoitajat vain perustavat toiminimen ja tarjoavat palvelujaan sairaaloille ja terveyskeskuksille. Siitä sitten jokainen saa pyytää tarjouksessaan juuri sitä palkkaa, minkä haluaa. Sairaanhoitajistahan on nyt pulaa, joidenkin mukaan, joten oletettavasti sopimussummat nousisivat hyviinkin palkkoihin.

Että silleen...
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun ulkoistukset ovat olleet muotia tässä jo muutaman vuoden, myös lääkäritoimessakin, niin voitaisiinhan kaikki sairaanhoitajien paikatkin ulkoistaa.

Aamulla järjestetään sairaalan ulko-ovella tilaisuus jossa luetellaan sinä päivänä tarjolla olevat hommat ja niihin saa sitten huutaa hintapyyntönsä. Alimman hinnan esittänyt sairaanhoitaja saa pestin. Sitten seuraavana aamuna taas uudestaan. Näin saadaan paras kilpailuetu hintojen osalta eikä kansalaisten tarvi maksaa liikaa veroja.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Ihan vaan sen kummempia jaarittelematta, kyllä arvostan suuresti. En voi oikein ymmärtää heitä jotka eivät arvosta. Ja varsinkin tuo ketjussa aiemmin mainittu schollin kommentti että suomalaisten kannattaisi mennä vaativampiin töihin pisti pahasti silmään. Eikö sairaanhoitajan työ muka ole aikamoisen vaativaa ja vastuullista? Pienellä lääkevirheellä voit aiheuttaa potilaan kuoleman. Sanottaisiinko että vaikka koulutusta on tarpeeksi välttämään virheet, niin inhimillinen erehdys ei katso aikaa, paikkaa taikka henkilöä. Ei se inhimillisyys silti tietenkään vähennä asian vakavuutta millään lailla.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ihan vaan sen kummempia jaarittelematta, kyllä arvostan suuresti. En voi oikein ymmärtää heitä jotka eivät arvosta. Ja varsinkin tuo ketjussa aiemmin mainittu schollin kommentti että suomalaisten kannattaisi mennä vaativampiin töihin pisti pahasti silmään. Eikö sairaanhoitajan työ muka ole aikamoisen vaativaa ja vastuullista? Ja ennen kaikkea tärkeää? Kyllä se on.

Ehkä schollilta pitäisi kysyä mitä työtä sitten arvostaa. Hän taitaa itse olla puhelinmarkkinoinnissa, jos olen saanut oikean käsityksen miehen omista kuvauksista. Ilmeisesti myy naistenlehtiä? Vaikea tosiaan kuvitellakaan tärkeämpää työtä kuin sairaista huolehtiminen. Yhden ryhmän unohdin tuosta edellisesta postauksestani eli tämä nykyään yhä yleisemmin halveksittu opettajan työ - eiköhän yhteiskunnan nuorten jäsenten opettaminen ja kouluttaminen olisi arvoiltaan terveessa kulttuurissa melkoisen arvostettu funktio.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Niin, itse olen valmis maksamaan enemmän veroja, jos sillä varmistetaan se, että saan tarpeellista ja mielellään ilmaista hoitoa, jos sitä satun tarvitsemaan.

Yhtä kaikki, jos jostain voisi säästää, uskoisin, että sieltä hallintopuolelta voisi potkia kaikenmaailman vitunkonsultit ja muut vitunkehittäjät yksityiselle sektorille. Ai eivät ota niitä sinne?

Loppukaneetiksi päädyn vielä kysymään, että jos kerran nyt on ne kuuluisat hyvät ajat ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista, niin mihin ne rahat sitten oikein menevät?

Täältä tähän
 

Riz

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
"Sairaanhoitajan palkka 2500 euroa" http://www.kuntatyonantajat.fi/modu...A18E724427BA4B235EA47C08FC7~layout~kt2006.asp

En minä nyt tuota kauheana palkkakuoppana osaa pitää, eikä monissa muissakaan ammateissa palkka ole sidoksissa työn raskauden tai vittumaisuuden kanssa.

Eipä tuo tosiaan mikään palkkakuoppa ole noin nimellisesti vain lukuja tuijottamalla. Mutta jos katsottaisiin minkä verran tunteja pitää tehdä, minä vuorokauden aikoina ja minä viikonpäivinä, niin verrattuna normityöläisen 8-16 työpäivään eivät taida ihan "palkkakuopassa" olla.

Tuolta linkin takaa poimittua:
Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehyn teettämän tuoreen kyselyn mukaan suomalaisten mielestä sairaanhoitajan sopiva peruskuukausipalkka olisi 2 232 euroa kuukaudessa

Kun tuota vertaa nykyiseen peruspalkkaan, joka lienee se alle 1800-1900e niin näyttäisi siltä että peruspalkkoja pitäisi saada ylöspäin.

Keskiarvopalkkoja enemmän olisin kyllä huolestunut lähinnä työvoiman määrästä. Tuttavapiirissä on sairaanhoitajia ja kun työtahtia katsoo ja kuulee kuinka taas kutsutaan tekemään ylimääräistä vuoroa kun ei vain yksinkertaisesti ole tarpeeksi hoitajia, niin panee se mietityttämään. Ja tottakai jos hoitajia on vähän ja yhden hoitajan pitää tehdä kahden työt, se myös nostaa näitä tilastollisia palkkojen keskiarvoja lisien yms. kasvaessa. Peruspalkkoihin se ei kuitenkaan vaikuta pätkääkään ja kyllähän niitä pitäisi tarkistaa ylöspäin ja saada lisää väkeä tekemään niitä töitä.

Tässähän päädytään vielä hienoon ikiliikkujaan, jossa väki hoitoalalla vähenee ja jäljelle jääneet tekee vain enemmän töitä, saavat siten korkeampaa palkkaa ja kansa nyrpistelee korkeita "keskipalkkoja" vaikka samaan aikaan uutta väkeä on entistä vaikeampi saada alalle kun peruspalkka on niin pieni...

Ja jos ei tullut selväksi, niin kyllä arvostan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kun ulkoistukset ovat olleet muotia tässä jo muutaman vuoden, myös lääkäritoimessakin, niin voitaisiinhan kaikki sairaanhoitajien paikatkin ulkoistaa. Nykyiset sairaanhoitajat vain perustavat toiminimen ja tarjoavat palvelujaan sairaaloille ja terveyskeskuksille. Siitä sitten jokainen saa pyytää tarjouksessaan juuri sitä palkkaa, minkä haluaa. Sairaanhoitajistahan on nyt pulaa, joidenkin mukaan, joten oletettavasti sopimussummat nousisivat hyviinkin palkkoihin.

Että silleen...

Lainaan vaan tätä yhtä näistä kommenteista, vaikka muissakin puheissa tuntuu vaivaavan asian vakavuuden ymmärtämättömyys.

Kykyjen lupaus oli oikeasti oikeansuuntainen, koska jotain tarttee tehdä ja pian. Ylläolevaan vastaan, ettei hoitajien kannata nähdä moista vaivaa, sillä helpommin paremmille tienesteille pääsee lähtemällä ulkomaille ja niin ne lähtevätkin, maihin missä palkkauksen ja sitäkautta työn arvostuksen merkitys on ymmärretty oikein. Mikään täällä väläytetty muualta tuotujen halpahoitajien tuonti ei ratkaise ongelmia kuin halpuutensa osalta, kielitaito tulee väistämättä vastaan kun asiaa laajemmalla pohjalla pohditaan, vain kuitenkin murto-osa iäkkäistä potilaista osaa ongelmansa edes sillä englannilla esittää ja kommunikaatio hoitotyössä on a ja o. Toisin kun Alamummo, minä olen valmis maksamaan veroja vaikka puolet enemmän, jos sillä taataan asiantunteva ja riittävä hoito ihmisille tilanteessa missä ei itse juuri kykene puolestaan mitään tekemään

Palkkaus siis on yksi avaintekijöistä, sillä edes kielipuolia tuottamalla ei ratkaista niitä vajeita, mitä terveydenhuollossa hoitajavajeena on ja vaikka perustettaisiin miljoona uutta virkaa, ei se koulutettu väki lähde paskaduunistatuksella sieltä ulkomailta takaisin, enkä lähtisi minäkään.

Nyt on edessä lopulta se hölmöläisten peitontekotilanne ja asioita korjaamatta pitkä kuluttava lakko, voisi olla jopa paikka miettiä jotain muuta kuin onko meillä varaa, koska jos meillä sitä muka ei ole, ei meillä kohta ole hyvinvointipalveluitakaan, kuin sillä rikkaammalla kansanosalla, joka ne palvelut voi ostaa.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Jos palkankorotuksia tullaan jakamaan alalle tässä mittakaavassa, pitäisi hoitajien ammatillinen taitotaso arvioida ja maksaa jokaiselle osaamisen mukaan. Hyville enemmän, huonoille vähemmän. Niinhän muissakin töissä tehdään.

Tuo on käytännössä aika mahdotonta toteuttaa. Suurin ongelmahan Suomessa ja hoitoalalla on tällä hetkellä vanhusten hoito. Vanhainkodeissa ja hoivaosastoilla on valtava pula hoitohenkilöstöstä. Näissä yksiköissä työnkuvakin on aivan erilainen kun esim. leikkaussalissa. Kyse on lähinnä perushoidosta. Päivä koostuu aamupesuista, lääkkeenjaosta, ruokailuista/syöttämisestä, potilaiden suihkuttelusta yms. Eli mitenkään väheksymättä näitä toimenkuvia, niin nuohan eivät sinällään ole nuo toimet kerran oppineelle mitenkään haastavia. On siis hieman vaikea arvioida, että kuka pesee potilaan parhaiten tai vaihtaa vaipan parhaiten. Esim. vanhainkotiosastoilla työ on haastavaa sen takia, että hoitajia on aivan liian vähän. Toisin sanoen jokainen vanhus pestään ja puetaan pikaisesti vanhuksen ihmetellessä, että olipas hoitaja tylyn ja kiireisen oloinen, kun ei ehtinyt paljoa sanaa vaihtaa.

Toinen esimerkki on sitten taas esim. Helsingin tai minkä tahansa pelastulaitoksen hoitoyksikössä tai lääkintäesimiehenä toimiva sairaanhoitaja. Tuolloin sairaanhoitaja tekee periaatteessa itsenäisesti sellaisia toiminpiteitä, kuten elvytys, elvytetyn potilaan jäähdyttäminen tiettyyn lämpötilaan, intubaatio, kanylointeja(muuallekin kun periferisiin laskimoihin), monivammapotilaan hoito ja lääkitys, potilaan anestesia ja sedaatio. Kyseisen toimenkuvan omaavan sairaanhoitaja tulee tuntea valtava määrä ensihoitolääkkeitä ja osattava käyttää niitä. Osattava tuntea ja tulkita potilaan elintoimintoja ja tehtävä sen pohjalta tulkinta, että mistä on kyse. Lisäksi tulee vielä osata ja uskaltaa lääkitä ja hoitaa kyseistä potilasta näiden "havaintojen" pohjalta. Helsingissä on mahdollisuus saada ambulanssilääkäri paikan päälle, mutta muualla Suomessa lähin konsultoitava lääkäri on puhelimen päässä. Toki paikalla on aina työpari tai toinen yksikkö/yksiköitä. Lisäksi kyseiseen toimenkuvaan kuuluu aivan valtava määrä muuta duunia ja osa-aluita joita tulee hallita. Joku voisi sanoa, että kyseiseen työhön liittyy kevyt stressi, koska koko ajan on oltava hälytysvalmiudessa ja jokainen tilanne avautuu vasta sillä hetkellä kun potilas kohdataan. Palkka on noin 2000-2500 euroa. Vaihtelee varmasti kunnittain.
Tässäkin tapauksessa hoitajan ammattitaitoa on sikäli vaikea arvioida, koska kyseisen hoitajan tulee hallita tuo kaikki.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers
"Sairaanhoitajan palkka 2500 euroa" http://www.kuntatyonantajat.fi/modu...A18E724427BA4B235EA47C08FC7~layout~kt2006.asp

En minä nyt tuota kauheana palkkakuoppana osaa pitää, eikä monissa muissakaan ammateissa palkka ole sidoksissa työn raskauden tai vittumaisuuden kanssa.

Onko tuossa laskelmassa mukana vain sairaanhoitajat? Jos siinä on vain sairaanhoitajat mukana luku on oikea. Tosin siinä on lisät mukana eli työskennellään iltaisin, öisin ja viikonloppuina. Entäs sitten hoitajat, hoitoapulaiset, lähihoitajat ja muut henkilöstöön kuuluvat, jotka tienaavat huomattavasti vähemmän kuin sairaanhoitajat? Eivät pääse lähellekään tuota summaa lisineenkään.

Arvostan hoitoalalla työskenteleviä ja he mielestäni ansaitsevat lisää palkkaa. Tosin nämä 500 euron vaatimukset ovat epärealistisia. Ei kunta-alalla tuollaiset korotukset ole mitenkään toteutettavissa. Vaalilupaukset otettiin todesta kuin vain voi ottaa. Tottakai paremman palkan puolesta pitää taistella, mutta kyllä pitäisi katsoa objektiivisesti noita lupauksia. Hylätty 4+4% ratkaisu koskettaa myös muita kuntapuolentyöntekijöitä, jotka eivät varmasti saa noin hyvää palkankorotusta neuvotellessaan yksin.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kai niitä jokainen arvostaa. Mutta aika moni kansanmies on pitänyt pahana ja myös ahneena sitä että ne ei hyväksyny sitä korotusta joka oli tulossa. Eikö se ollu tuo 4+4 prosenttia? Eli suht mehevä lisäys mun mielestä.

Mutta ainahan näitä voi jaaritella ja aina on ihmisiä jotka ei oo tyytyväisiä omaan palkkaansa.
 

scholl

Jäsen
Ihan vaan sen kummempia jaarittelematta, kyllä arvostan suuresti. En voi oikein ymmärtää heitä jotka eivät arvosta. Ja varsinkin tuo ketjussa aiemmin mainittu schollin kommentti että suomalaisten kannattaisi mennä vaativampiin töihin pisti pahasti silmään. Eikö sairaanhoitajan työ muka ole aikamoisen vaativaa ja vastuullista?

Kysymys on siitä, miten näkee yhteiskunnan vaikkapa 20 vuoden päästä. Itse näen sairaanhoitajat kuitenkin melko perustuotannontekijöinä. Siis toki voi olla jotain erikoissairaanhoitajia, joiden pitää olla vaativissa leikkauksissa todella kovan luokan ammattilaisia, mutta sitten toisaalta on jotain vanhustenhoitajia, joka työ ei ole kovinkaan vaativaa. Siis ajatelkaapa itse, jos otetaan kadulta mikä tahansa sadan hengen ihmisjoukko niin aika pienellä vaivalla heidät saisi koulutettua sairaanhoitajiksi vs. esim. juristeiksi. Niinpä kun miettii sitä, että kun maailman väestönkasvu on hurjaa niin eikö sieltä ympäri maailmaa muka sitten löydy suhteellisen edullisesti koulutettavaksi porukkaa sairaanhoitajiksi. Työhön, joka ei ole vaativaa oppia, pitää vain olla ihmissuhdetaitoja.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että tiettyjen avainosaajien palkat nousevat huimasti tulevaisuudessa, mutta perusduunareiden tulevat kv. kilpailuissa pikemminkin reaalisesti jopa laskemaan. Miksi sitten maassa, missä on hyvä koulutusjärjestelmä, haluttaisiin kouluttaa perusjengiä? Tehdään suomalaisista niin hyviä kuin mahdollista ja osaa lähtee heistä sitten hakemaan kv. kokemusta ja voivat sitten jatkossa mahdollisesti palata tänne entistä parempina. Samalla voidaan maahantuoda sairaanhoitajia ja vastaavia suorittavan tason työläisiä.

Maajussille morsiankin ohjelma voisi olla nimeltään maajussille sairaanhoitaja. Siinä diilaisivat niille ukoille ulkomailta sairaanhoitajavaimot ja valmiit työpaikat niin syrjäkylien sairaaloissa ja terveyskeskuksissa työvoimapula vähenisi.

Kuten sanottua sairaanhoitajat tekevät tärkeää, vastuullista työtä, mutten pidä sitä niin vaativana, että suomalaisten kannattaisi siihen jatkossa hirveästi satsata. Ei varsinkaan vanhustenhoidossa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kuten sanottua sairaanhoitajat tekevät tärkeää, vastuullista työtä, mutten pidä sitä niin vaativana, että suomalaisten kannattaisi siihen jatkossa hirveästi satsata. Ei varsinkaan vanhustenhoidossa.
Mä olen melkein varma että mielipiteesi muuttuu siinä vaiheessa kun olet itse syöttämässä, pesemässä ja paskaa pyyhkimässä vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi, kun kukaan muu ei heitä ole hoitamassa.
 

scholl

Jäsen
Mä olen melkein varma että mielipiteesi muuttuu siinä vaiheessa kun olet itse syöttämässä, pesemässä ja paskaa pyyhkimässä vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi, kun kukaan muu ei heitä ole hoitamassa.

Ei tuo pidä paikkansa. Yritin selittää, että niitä tyyppejä saadaan kyllä Suomeen. Aivan samalla tavalla kun saadaan siivoojia, laivanrakentajia, raksajätkiä ja muita vastaavia. Siis hommiin, joita suomalaisten ei itse kannata tehdä. Ruotsissa sama opittiin jo 60-luvulla, kun tuotiin suomalaisia perushommiin satoja tuhansia. Täällä osalla kansalaisista asia ei mene vieläkään jakeluun.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Yritin selittää, että niitä tyyppejä saadaan kyllä Suomeen.
OK, nyt ymmärsin pointtisi. Mä en tosin usko että tuollainen onnistuisi minun omaisteni kohdalla, sen verran vanhoillisia ovat, että tuskin antaisivat "ählämeiden" hoitaa itseään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös