En itse lähtisi tuijottamaan tuottavuuteen palkka-asioissa. Useimmat ovat olleet työssä vuosia, ehkä palkkaansa valittaen, mutta eivät ole tehneet mitään, vaikka palkka ei ole ihmeemmin noussut. Nyt olisivat saaneet keskimäärin 12%, niin ovat kirjoittamassa nimiä alle. Jotkut ovat vedonneet siihen, että vuosia on luvattu lisää. Itse en ainakaan tällaisia lupauksia muista nähneeni. Tehyn lupauksia ei lasketa. Minimin määrää se, millä saadaan palkattua työntekijät. Lopullisen palkkatason pitäisi julkisella puolella määrätä kohtuullisuus, jos se ylittää minimin. Minimi näyttäisi ylittyneen ennenkin, mutta kohtuudessa on ollut mielestäni hieman tarkistamista. Kaksi viimeistä lausettasi eivät oikein auenneet, joten ehkä tarkennat niitä.
Onhan se oleellista. Ei välttämättä saada, mutta tähän asti hoitajat on saatu palkattua. Todellakin toivon, mutta silti useimpien sairaanhoitajien työ lienee suhteellisen rutiiniluonteista, suorittavaa työtä. Työhön kuuluu varmasti tiettyjä perusvaatimuksia, ei heikot hermot jne., mutta nämä ovat enemmän luonnekysymyksen tyyppisiä, jotka eivät vaikuta palkkaan, jos ehdot täyttäviä hoitajia löytyy tarpeeksi. Varmasti löytyy tehtäviä, joissa tarvitaan hyvinkin nohevia hoitajia, mutta käsittääkseni se näkyy ainakin jonkin verran palkassa.
Nää on jotain ihan järkyttäviä kommentteja. ”...eivät välttämättä tule kalliiksi veronmaksajille, ...”. Mitä vitt... ei kai kukaan voi olla niin saatanan tyhmä, että tuleminen kalliiksi veronmaksajille=ensi vuoden vero%? No ”näin reipas” velkojen lyhentäminen on ainakin omasta mielestäni erittäin fiksua (ehkä jopa tarpeellista), koska sitten voidaan ensi vuoden budjettia laatiessa pohtia, että mihin tuhlataan tämä esim. 100 miljoonaa. Korkomenoilla ei makseta yhdenkään hoitajan palkkaa tai vanhuksen hoitoa. Toki palkankorotusten kustannusvaikutusta pienentää hieman lisääntyneet verotulot ja kulutus. Sen vaikutus on erittäin vaikea mitata, eikä se liene kovin iso.