Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 611 042
  • 5 631

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Mutta nyt mikäli työnantaja katsookin tämän kortin: Mitä sitten tapahtuu? Asuntovelkaiset inssinvaimot tipahtavat ensin karenssille ja sitten työttömyystuelle, ja alkavat jonotella työpaikkoja.

Tuo nyt varmasti olisi kaikista epäolennaisin seikka, jos kyseinen vaihtoehto käy toteen. Sopisi pohtia, että kuinka potilaiden käy ja millaiset seuraukset noilla irtisanoutumisilla oikeasti olisi sairaaloissa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Sopisi pohtia, että kuinka potilaiden käy ja millaiset seuraukset noilla irtisanoutumisilla oikeasti olisi sairaaloissa.

Sitähän nuo sairaaloiden asioista vastuussa olevat koko ajan tekevät. He eivät ole osapuolia sovittelussa. On myös aika naiivia kuvitella, että nämä ihmiset olisivat nyt totaalisen paniikissa ja tilaisivat vain ruumissäkkejä.

Kalevi-trollin ja muidenkin halveksunnat muiden ammattien edustajille ovat kyllä hupaisiaa luettavaa. Jos paskanheitto omaa oloa parantaa niin hyvä, mutta ei se juurikaan muiden arvostusta tuo. Sitähän tässä kuitenkin lopulta haetaan vaikka se siis euroissa mitataan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mutta nyt mikäli työnantaja katsookin tämän kortin: Mitä sitten tapahtuu? Asuntovelkaiset inssinvaimot tipahtavat ensin karenssille ja sitten työttömyystuelle, ja alkavat jonotella työpaikkoja. Loppupeleissä vaihdetaan sitten vaan naapurin Annelin kanssa duuneja ja homma jatkuu entisellään. "Muutama" voi myös erota liitosta...

Tämä ei ole mahdollista, sairaalat olisivat kaaoksessa.
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?p=2027340#post2027340


Tuolla heittelin jo aikaisemmin ilmaan kantani siitä, ettei tuo lista ainakaan TSL:n alaisiin sairaanhoitajiin nähden ole sitova. Näkisin, ettei Tehyn lista kyllä millään tulkinnalla täytä TSL 9:4:n sanamuotoa. Henkilökohtaisesti postittaminen ei mielestäni myöskään ole lainkohdan valossa riittävä toimenpide. Noh, kohta se sitten nähdään.

Lainsääsäntö on tässä tapauksessa aivan järkevää. Henkilökohtainen ja kirjallinen ilmoitus vielä viimeisen kerran "herättää" työntekijän miettimään oikeusvaikutuksia ja tosiasiallisia seurauksia. Ja lisäksi väärinkäytösten vaara hupenee, jos nimittäin sallitaan teleologinen argumentti, niin tällainen kirjeisiin perustuva järjestelmähän avaisi mahdollisuudet melko sadistisiinkin kiusanteon muotoihin.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
myyntitykin duuni on paskaduunia mutta siitä sentään maksetaan säädyllinen korvaus.
Kyllä yhtä miestä elämä potkii. Juuri kun aiemmin tänään pääsit riemuitsemaan että pian pääset tekemään mitä haluat ni kuitenkin joudut sitten arvostetusta hoitajan työstä myyntitykin 'paskaduuniin'.

Tehyn johtajan tulot joku mainitsi muhkeiksi, vaikkei sinällään aiheeseen suoraan liitykään ni mistä se summa koostuu? Ei kai ammattiyhdistyksen johtamisesta sellasia rahoja saa vai tekeekö L-P sitä keikkaduunina aina neuvottelujen aikaan?
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
kalevi kirjoitti:
Ihme meteli jostakin lapusta; ei minulle ole mikään ongelma laittaa irtisanoutumisilmoitusta työpaikalle vaikka postissa; minuutin homma kun kuponkikin on valmiina intranetissä. Mutta Tehyn ohjeiden mukaan tässä toistaiseksi edetään.

Ylitulkitsenko, vai paljastaako kalevi tietämättään TEHYn bluffia? Tehy aivan varmasti tietää, ettei "listairtisanoutuminen" riitä, mutta silti viestii jäsenistölle aivan muuta. Kenties "oikeisiin" irtisanomisiin ei ihan ollakaan valmiita, tai ollaan epävarmoja siitä, mitkä tulokset lopulta olisivat. Jäsenillehän tätä ei kannatakaan pahemmin kailotella. Keeping the spirit high ja silleen.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole kalevi ainoa kutsumusammatissaan työskentelevä sisar hento valkoinen joka kuvittelee tämän Tehyn-ketjukirjeen olevan validi tapa sanoa itsensä irti. Vaimoni työskentelee sairaalassa (ei hoitajana) ja siellä nämä "kuka on paras leipomaan" muita sairaalan ammatteja väheksyvät hoitsut oikeasti luulevat sanoneensa itsensä irti Tehyn kirjeellä. Tuolla kirjeellä ei ole muuta merkitystä kuin Tehyn joukkomanipulaatio jolla pidetään rivit yhdessä ja voidaan uhkailla julkisuudessa.
Irtisanominen pitää aina tehdä työntekijän itsensä toimesta henkilökohtaisesti työnantajalle joko suullisesti tai kirjallisesti joista jälkimmäistä suositellaan.
Josta päästään siihen, että irtisanomisia varmasti tulee mutta ei tuossa mittakaavassa. Irtisanoutujat tulee olemaan nuoria vähän aikaan alalla olleita joilla on mahdollisuus työllistyä muualle. Mutta ne viiskymppiset virassa olevat hoitajatädit eivät tule ottamaan sitä riskiä, koska eivät tule saamaan virkojaan takaisin eikä töitä muualta.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Kyllähän homman nimi tässä työtaistelussa on se että Tehy kiristää ihmishengillä tuota 24% korotusta. Kyllähän nyt jokainen tajuaa ettei työnantajalla ole realistisia mahdollisuuksia turvata hoitotyön jatkumista, jos nuo irtisanoutumiset toteutetaan tuossa mittakaavassa mitä Tehy uhkaa.

Aika härskisti minusta Tehy kiertää tämän suojatyö velvoitteen tuolla irtisanomislakolla. Jotkut ilmeisesti tuntuvat ihailevan tuollaista tapaa hoitaa asioita. Siinä on muka "munaa" ja "asennetta", minusta se vain ämmämäistä. Vähän niinkuin lyönti vyön alle nyrkkeilyssä.

Jotenkin minun on vain vaikea hyväksyä että hädänalaisia ja vaikeasti sairaita käytetään pelinappuloina työtaistelussa. Tämähän se pelin henki on jos korotuksia ei tipu. Pakkohan se kai kuntatyönantajan ja valtion taipua jos homma menee sille asteelle että sairaaloiden toiminta alkaa pysähtyyn ja viattomien henki alkaa olemaan vaarassa. Kieltämättä tehokas työtaistelu keino, mutta minusta täysin epämoraalinen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tiedä mitä on mainittu mutta keskivertoa näytää JLP:n palkat olevan, EK:n tj:n palkkoja voi jo kehua hyviksi; http://www.iltasanomat.fi/verotiedot/2005/ay-pomot.asp

Viddu, Läskinen-Urpola tienaa melkeen saman kun minä. Itse asiassa enemmän!! Korjaan tilanteen loppuvuotena.

Juttelin juuri baarissa HUSin teho-osastolla työskentelevän hoitajan kanssa (tuttu ennestään) ja kysyin onko nimi lapussa. Vastaus oli "no ei vitussa". Kyseessä on n. 35 vuotias hoitaja, jolla on kokemustakin jo melko pitkään.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olet aivan oikeassa. Kyse on pelkästä painostuskeinosta ja riskinotosta. TEHY:llä ei todellakaan ole varaa irtisanoutumisten toteuttamiseen. Mikäli niihin mennään, ja mikäli koko operaatio kestäisi edes muutaman viikon, kurahtaisi lakkokassa tyhjäksi ja töissä olevien tehyläisten tulisi maksaa korotettua jäsenmaksua.

Kyllähän se on KT ja sairaalat, jolla ei ole varaa näiden irtisanoutumisten toteutumisiin. Turha edes väittää muuta.

Kalevi kirjoitti:
pääpointti on se että viiden viikon päästä minä + 13 000 muuta hoitajaa ollaan vapautettu kuntatyönantajan palveluksesta ja ollaan vapaita tekemään just sitä mitä halutaan.

Tätä mä en oikein snaijannu. Vittu eksä oo nyt stten vapaa tekemään mitä haluat, oletko jotenkin kuntatyönantajan motissa vai?!?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllähän se on KT ja sairaalat, jolla ei ole varaa näiden irtisanoutumisten toteutumisiin. Turha edes väittää muuta.

Näinpä, näissä ilmoitetuissa laajuuksissa ei ole mitään mahdollisuutta päästää tilannetta siihen, että, käytännössä, ihmisiä kuolee. Siltä osin tämä asia on tässä, miten paljon sitten tässä ketjussa uhotaankin. Kysymys on vain siitä onko oikeasti odotettavissa tätä määrää irtisanoutumisia. Mutta tähän kysymykseen ilmoituksen laillisesta sitovuudesta ei näköjään ole tullut sen kummempaa selvyyttä. Se ei varmasti ole ihme, etteivät tässä ketjussa amatöörietsivät löydä vastausta, mutta mistä ihmeestä toimittajille palkka maksetaan? Ei luulisi että tämä nyt aivan ylivoimainen kysymys olisi oikeasti selvittää sen sijaan että vain vuoron perään referoitaisiin kiistan osapuolia, joilla on tunnetusti vastakkainen kanta.
 

Viljuri

Jäsen
(snips) Se ei varmasti ole ihme, etteivät tässä ketjussa amatöörietsivät löydä vastausta, mutta mistä ihmeestä toimittajille palkka maksetaan? Ei luulisi että tämä nyt aivan ylivoimainen kysymys olisi oikeasti selvittää sen sijaan että vain vuoron perään referoitaisiin kiistan osapuolia, joilla on tunnetusti vastakkainen kanta.

Voin paljastaa sen verran, ettei toimittajakaan* ole ylin auktoriteetti, ainakaan juridisissa kysymyksissä. (Big Brotherin juonenkuvioissa tilanne voi luonnollisesti olla toinen)

Juridiikassa asiat voivat olla aidosti tulkinnanvaraisia, ja yhtä ja ylivertaista totuutta ei saavuteta kuin armottomalla pilkunnysväyksellä!

Kuitenkin, pelkkä nimilista ei muodollisesti täytä valtuutuksen tunnusmerkkejä, olivatpa väitetyt suulliset välipuheet listoihin liittyen minkälaisia tahansa, jo parttien lukumäärän takia, ja kyllähän analyysia voisi laajentaa myös po. oikeustoimen liittyvään henkilökohtaisuuteen ja merkittävyyteen, vähän Koskisen malliin, vaikka valtuutusta tai itse irtisanoutumisaktia ei olekaan määrämuotoiseksi säädetty kiinteistökaupan malliin. (Saako Koskisen kanta tukea itse TSL:sta, minusta ei välttämättä saa, mutta miten on ei-sitovan oikeuskäytännön laita?)

Ja toisilla paikkakunnilla on saatettu laatia listoja eri muotoon kuin toisilla. Ja mitä tarkoittaa työnantajan tietoon saattaminen? Ei se lähtökohtaisesti tarkoita sitä, että paperia syydetään valtakunnansovittelijalle...

* Ei vaikka olisi pätevöitynyt Sirola-opistossa ja Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella, puhumattakaan mahdollisista Moskovassa suoritetuista opinnoista.
 
Viimeksi muokattu:

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Tiedän että olen allekirjoittanut lapun jossa sanotaan että "irtisanoudun siitäjasiitä toimestani sinäjasinä päivänä vuonna 2007" Alle paikka, päivämäärä ja allekirjoitus. Jos tällainen lappu menee mitättömäksi kun se kiertää Tehyn konttorin kautta niin sitten en ymmärrä mistään mitään. Ihme meteli jostakin lapusta; ei minulle ole mikään ongelma laittaa irtisanoutumisilmoitusta työpaikalle vaikka postissa; minuutin homma kun kuponkikin on valmiina intranetissä. Mutta Tehyn ohjeiden mukaan tässä toistaiseksi edetään.

No tulihan se vastaus sieltä, kun tarpeeksi vonkasi. Ihme meteli tasan sen vuoksi, koska ainakin Tampereella on sitkeä huhu liikkeellä, että tämä Tehyn "lappu" riittää ja tässä lapussa on useampia nimi. Ja tahdoin todellakin vain tietää kuinka pahasti joitakin Tehyläisiä tässä on viilattu linssiin.

Ja kyllä puhun työkkärin karenssista. Alalla on huutava työvoimapula, mutta mites haet alasi (tämän hetkisen) töitä, kun Tehy on julistanut hakusaarron. Etkai irtisano itseäsi ja mene muuhun alasi duuniin? Tällaisen kuvan kirjoituksestasi sai. Minulle on aivan sama mitä teet, pääasia, että tulet onnelliseksi.
 

Vekurinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki altavastaajat
Mutta tähän kysymykseen ilmoituksen laillisesta sitovuudesta ei näköjään ole tullut sen kummempaa selvyyttä. Se ei varmasti ole ihme, etteivät tässä ketjussa amatöörietsivät löydä vastausta, mutta mistä ihmeestä toimittajille palkka maksetaan? Ei luulisi että tämä nyt aivan ylivoimainen kysymys olisi oikeasti selvittää sen sijaan että vain vuoron perään referoitaisiin kiistan osapuolia, joilla on tunnetusti vastakkainen kanta.


No en nyt tiedä, kuinka monta kertaa tämä asia pitää selvittää. Itse olen tehnyt sen kahdesti tässä ketjussa ja viimeisen kerran tällä samalla sivulla.

En gång till:
Työsuhteessa olevien osalta ei ole riittävää, että allekirjoitetaan ammattiyhdistyksen laatima lista. TSL 9:4:n mukaan irtisanomisilmoitus on toimitettava henkilökohtaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että on itse mentävä paikalle ja irtisanottava työsuhde päättymään lain mukaisen irtisanomisajan päätyttyä.

TSL 13:7 sallii päättämismenettelystä sovittavan toisin työehtosopimuksella, mutta tällä hetkellähän ei ole voimassa olevaa TES:ta.

Virkamiespuolen tilanne on minulle epäselvä, kun VirkamiesL puhuu vain ilmoituksen toimittamisesta kirjallisesti.


EDIT:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/1893-tehyn-nimilista-ei-ehka-riita-irtisanoutumisiin

Tuossa vaikuttaisi olevan samansuuntaista kommenttia.
 
Viimeksi muokattu:

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voin paljastaa sen verran, ettei toimittajakaan* ole ylin auktoriteetti, ainakaan juridisissa kysymyksissä.

* Ei vaikka olisi pätevöitynyt Sirola-opistossa ja Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella, puhumattakaan mahdollisista Moskovassa suoritetuista opinnoista.

Eikö edes Uuden Suomen verkkoblogin pitäjä?? Järkyttävää! Mihin tämä maailma on menossa?
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Hoitajat piste netin etusivulta:" Painostus, pelottelu ja disinformaatio lisääntyy. Nyt Tehyläiset pää kylmänä. Yksittäisen jäsenen ei tule toimittaa omalle työnantajalle irtisanoutumisilmoitusta eikä allekirjoittaa sitä koskevaa työnantajan vaatimaa asiakirjaa. Hakekaa Tehyn intrasta tietoa."

Aika karua. Eikö se nyt ollutkaan niin, että irtisanoutumisia tulee roppakaupalla. Hyvä, että Tehy pitää nyt huolta siitä, että kukaan ei irtisanoudu kiihkoissaan ennen kuin Tehyn intranetissä niin käsketään.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Voin paljastaa sen verran, ettei toimittajakaan* ole ylin auktoriteetti, ainakaan juridisissa kysymyksissä. (Big Brotherin juonenkuvioissa tilanne voi luonnollisesti toinen)

Niin, en tarkoittanut että toimittaja antaisi oman laintulkinnan. Aivan vaan että ottaisi selville minkälaisesta paperista tai papereista on tarkkaanottaen kysymys - ei kai mahdoton tehtävä - ja sitten kiikuttaisi tiedon työoikeuden aidolle asiantuntijalle, tai parille, ja kysyisi näiltä tulkintaa. Kaikki kunnia JA:n asianajaja-nickeille täällä, mutta ehkä ei nyt kovin varmaa käsitystä saa siitä, mitä joku kertoo nimimerkin takaa käsityksenään, etenkin kun keskustelussa esiintyy monenlaisia ja ristiriitaisia tai epäselviä tulkintoja eikä kukaan tunnu tietävän minkälaisesta paperista on tarkalleen kysymys. Ajattelin että tälläinen sopisi median tehtäväksi, mutta lienee ehkä vähän vanhentunut käsitys näinä postmoderneina aikoina. Tähän kohtaan sinä voisit sitten pistää katkeran luennon Tampereen yliopiston media-laitoksesta.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Huhhuh. Tätä tilannetta sopinee kuvaamaan termi point of no return. Jos TEHY saa vaatimuksensa lävitse tällä taktiikalla, sillä on vakavia seurauksia työtaistelujen keinovalikoiman kannalta. Siten voidaan päätellä, että työnantajaosapuoli tekee kaikkensa, ettei vastapuoli saa tahtoaan lävitse. Tietenkin on yhtä lailla mahdollista, että TEHYlle annetaan olosuhteiden pakosta siimaa, mutta sitä käytetään vastaavasti perusteluna, jos lainsäädäntöön tehdään lex Tehy -muutoksia, joilla pelikenttä muutetaan sellaiseen muotoon, ettei tällaiseen tilanteeseen jatkossa päädytä (pakkosovittelut?).

Jos kiristys menee lävitse ilman mutinoita, se avaa (klisee) Pandoran lippaan, jota on helvetin vaikea saada kiinni. Inflaatio laukkaa kuin 80-luvun parhaina päivinä ja kun devalvaatio ei ole käytössä viennin tukena, niin hauskaa piisaa. Helvettiin mennään, mutta sentään ensimmäisessä luokassa, sanoisivat tanskalaiset. Mutta rahaa saadaan lisää, kun sitä painetaan enemmän, eiks je?

Kun tämä työtaistelu on saatu joskus päätökseen, niin työilmapiiri voi olla...mielenkiintoinen. Naisten käymät sodat olisivat todennäköisesti kaikkein verisimpiä ja pisimpiä sotia. Ehkäpä tämä on alkusysäys terveydenhuollon toimintojen hajauttamiselle (=yksityistäminen), jotta vastaavanlainen toimi ei ole jatkossa mahdollinen - tai ainakaan toteutuessaan yhtä tehokas. Elämme mielenkiintoisia aikoja (pirun helppo sanoa, kun oma perse ei ole - suoranaisesti, välillisesti kai meidän kaikkien on - tulessa).
 
K

kiwipilot

Hoitajat piste netin etusivulta:" Painostus, pelottelu ja disinformaatio lisääntyy. Nyt Tehyläiset pää kylmänä. Yksittäisen jäsenen ei tule toimittaa omalle työnantajalle irtisanoutumisilmoitusta eikä allekirjoittaa sitä koskevaa työnantajan vaatimaa asiakirjaa. Hakekaa Tehyn intrasta tietoa."

Vähän tuossa bluffi haisee. Luulenpa että Tehy haluaa vain katsoa kuinka pitkälle KT on valmis irtisanomiskorttia katsomaan eikä halua että yksikään sairaanhoitaja itseään irtisanoo. Kovaa peliä, riippuu aika pitkälle KT:n pokerista miten tämä päättyy.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Muut ammattiliitot seuraavat tarkasti Tehy:n työtaistelua. Superin Juhani Palomäki vaatii Tehy:n työtaistelusta mahdollisesti tulevat lisäpalkankorotukset kaikille tehtävien mukaan, olipa järjestäytymätön tai muun liiton kuin Tehy:n jäsen. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) puh. johtaja Tuire Santamäki-Vuori muistuttaa myös, että palkankorotukset kuuluvat kaikille hoitoalan työntekijöille. OAJ:n ja Juko:n edustaja puheenjohtaja Erkki Kangasniemi pitää mahdottomana sitä, että Tehy saisi työtaistelulla vielä lisäpalkankorotuksia. Tehy:n mahdollisesti saamat palkankorotukset kuuluisivat myös kymmenille tuhansille muille hoitoalan ammattilaisille.
Minusta liian vähän on keskusteltu ja informoitu siitä, että kunta-alan työmarkkinajärjestelmä ei mahdollista yksin Tehy:lle suunnattuja palkankorotuksia.
Tehy:n mahdollisesti saamasta lisäpalkankorotuksesta tulee liian kallis kuntien talouksille, joten Juko:a edustavan Erkki Kangasniemen arvio siitä, että palkankorotuksia ei enää tule, lienee realismia.
 
Vähän tuossa bluffi haisee. Luulenpa että Tehy haluaa vain katsoa kuinka pitkälle KT on valmis irtisanomiskorttia katsomaan eikä halua että yksikään sairaanhoitaja itseään irtisanoo. Kovaa peliä, riippuu aika pitkälle KT:n pokerista miten tämä päättyy.
Ehkä ihan inasen. Juuri tänä aamuna radiossa kerrottiin, että HUS ja Helsingin kaupunki vaativat henkilökohtaiset irtisanoutumiset, ja joku oikeustieteen professori (tms.) kertoi, että ei se lista riitä vaan jokaisen täytyy se itse käydä tekemässä esimiehelleen. Ja siinä vaiheessa jää aika monelta se tekemättä.
Todella erikoista, että Tehy tosiaan kusettaa väkeään oikein huolella.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Ehkä ihan inasen. Juuri tänä aamuna radiossa kerrottiin, että HUS ja Helsingin kaupunki vaativat henkilökohtaiset irtisanoutumiset, ja joku oikeustieteen professori (tms.) kertoi, että ei se lista riitä vaan jokaisen täytyy se itse käydä tekemässä esimiehelleen. Ja siinä vaiheessa jää aika monelta se tekemättä.
Todella erikoista, että Tehy tosiaan kusettaa väkeään oikein huolella.

Ja Aamulehdessä työoikeuden professori (Kari-Pekka Tiitinen) kertoi myös, että irtisanoutuminen tarvii tehdä henkilökohtaisesti. Mikään nimilista ei ole riittävä, mutta mitä tällä spekuloimaan. Tehyn intrasta lisää infoa (ja ainoata oikeaa sellaista).

Lisäksi silmiin pisti Tehyn Kirsi Viljakaisen kommentti: "Olemme lähteneet siitä, että uhka on niin voimakas, että mitään realisoitumista (irtisanoutumisia) ei tule". Tämä siis suora lainaus saatanan pravdasta eli Aamulehdestä. Eli Tehyn järjestöyksikön johtajan (Viljakainen) suulla paljastetaan osa bluffia?!?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minusta liian vähän on keskusteltu ja informoitu siitä, että kunta-alan työmarkkinajärjestelmä ei mahdollista yksin Tehy:lle suunnattuja palkankorotuksia.

Syy keskustelun vähäisyyteen lienee se, ettei tuossa juuri pitäisi olla mitään väärintulkinnan varaa. Palkat eivät määrity ay-jäsenyyden perusteella. Tietylle ammattiryhmälle neuvotellut korotukset ovat aina tulleet myös vapaamatkustajille. Ei tämä työtaistelu poikkea siitä mitenkään.

Tosin se on totta, että nyt työnantaja on ottanut tällaisen ay-merkkisen käytännön myöntäessään Superin jäsenille korotuksen ja kieltäessään sen samassa ammatissa/tehtävässä työskenteleviltä Tehyn jäseniltä. Tämä on aika erikoista, ja lienee se pohja, jolta Tehy yrittää kammeta tuota itselleen edullista tulkintaa. Mahtaako tuo työnantajan omima uusi käytäntö olla lainvoimainen? Onko odotettavissa lakitupakierros vielä työtaistelun jälkeen?
 
K

kiwipilot

Lisäksi silmiin pisti Tehyn Kirsi Viljakaisen kommentti: "Olemme lähteneet siitä, että uhka on niin voimakas, että mitään realisoitumista (irtisanoutumisia) ei tule".

Ohhoh, aika amatöörien puuhastelua. Taidetaan Tehyssä tajuta että nyt on haukattu liian iso kaakku. Mielenkiintoista odotella ensi viikkoa ja työnantajapuolen ilmoitusta todellisista irtisanoutumisista. Veikkaan myös että Tehy luvut tulevat eroamaan KT:n vastaavista aika ronskisti. No, eipähän tarvitse kelata kahta kertaa kumpia lukuja uskoa.

Tosin se on totta, että nyt työnantaja on ottanut tällaisen ay-merkkisen käytännön myöntäessään Superin jäsenille korotuksen ja kieltäessään sen samassa ammatissa/tehtävässä työskenteleviltä Tehyn jäseniltä. Tämä on aika erikoista, ja lienee se pohja, jolta Tehy yrittää kammeta tuota itselleen edullista tulkintaa. Mahtaako tuo työnantajan omima uusi käytäntö olla lainvoimainen? Onko odotettavissa lakitupakierros vielä työtaistelun jälkeen?

Eikös se Tehy ihan itse kieltäytynyt näistä Superille kelvanneista korotuksista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös