No osalla ihmisistä ei ole edes omaa autoa tai eivät terveydentilansa vuoksi pääse ajamaan. Myös heidän palvelunsa pitää olla turvattavissa. Näillä ihmisillä ei myöskään ole varaa kääntyä yksityisen puoleen.
No eipä tarvi jos ne palvelut tulevat lähelle ees osan Aikaa kuukaudesta niin silloin ne on saatavilla. Kiertävät vastaanotot ym.
Niin näitä ihmisiä on halvempaa kuljettaa sinne palvelun lähelle kuin tuoda se palvelu kaikkialle. Jos tarvitaan vähänkään enemmän tutkimuksia niin tämä ei onnistu.
Puhut eriasiasta kuin minä. Minä tarkoitit, että jos Yksityistäminen ja yksityisten käytön kasvu ja palvelusetelimallit johtavat siihen, että minä hoitajana saan hilattua omaa tuntipalkkaani jopa lähemmäs kymmenen euroa tunnilta paremmaksi ni tottakai otan sen vastaan. Mutta samalla näen ristiriidan siinä, että jos yksityisellä maksetaan näinkin hyvää palkkaa niin joltakihan ne rahat kerätään pois edelleen (veikkaan, että veronmaksajilta)
Mitä tekemistä palkoilla tässä oli? Yksityisellä maksetaan keskimäärin vähemmän kuin julkisella. Asiat jota et näköjään ymmärtänyt oli se, että Kela-korvausten pienentäminen aiheuttaa jonojen kasvua julkisella puolella. Jos ne korvaukset ovat järkevällä tasolla niin keskituloiset ja myös osa pieni tuloisista käy yksityisellä sen korvauksen turvin ja julkisen palvelun jonot lyhenevät. Näin sieltä saadaan myös hoitoa alle 6kk siihen tuo Kela-korvaus on paljon kustannustehokkaampi kuin yksikään palveluseteli siinä kun maksetaan palvelusta täysin hinta toisin kuin Kela-korvauksessa, jossa on omavastuu.
Parempituloisten ongelmia hakeeko viinansa Latviasta vai Virosta. Suurin osa alkoholiongelmaisista hakee juomansa ihan siitä lähikaupasta ja jos alko on siinä kyljessä ni parempi.
No ei todellakaan ole parempituloisten ongelma vaan nimenomaan pienempi tuloisten ja valtio nimenomaan menettää merkittävästi verotuloja, lisäksi on tullut myös nähtyä ihan riittävästi niitä lasol-miehiä. Tämä ilmiö oikeasti näkyy mutta jos sitä ei ole nähnyt niin vaikea ilmeisesti uskoa. 30% alkoholiveron pudotus lisäisi alkoholista saatavia verotuloja ja kohdistamalla tämä nimenomaan mietoihin juomiin oluet, siiderit ja lonkerot.
No eipä hoitunut kun henkilökunta ei ollut enään valmis venymään. Tästä syystä esimerkiksi häkytysrahaa nostettiin monissa paikoissa 140-150 euroon per vuoronvaohto/ylityö
Poikkeus joka johtuu vain ja ainoastaan siitä, että hoitajat on todella tunnollista porukkaa ja ovat joustaneet viimeisten vuosien aikana todella paljon.
Esimerkiksi sellainen että aamuvuoro on loppumassa kolmelta ja iltavuoron hoitajista 2 jäänyt sairaslomalle ja sijaisia ei ole. Nyt pitäisi jäädä iltavuoroon vaikka olis lätkämatsia ja muksu pitäis viedä harrastuksiin.
Sä oot ihan pihalla kyllä hoitajan arjesta :D
Kyllä juuri näin. Hyväksyntää voi vauhdittaa maksamalla siitä hälykorvaus, mitä työnantajat käyttävät.
Ei se ole mikään hälytys jos oman vuoron jälkeen jäädään ylitöihin vaan nimenomaan normaali ylityö, tehdään kaikkialla muuallakin ei ole mikään poikkeus jos ylityö ei kiinnosta niin sitten sinne ei mennä. Jos kutsutaan kotoa täysin poikkeukselliseen aikaan töihin niin se on hälytys mutta mikäli niitä ajetaan noin helposti se kertoo vain todella surkeasta johtamisesta, jossa resurssointi on täysin suunnittelematta.
Eli hoitaja on ainut, jolle se aamuvuoron jälkeinen ylityö on niin iso juttu, että siitä pitää maksaa myös hälytysrahaa vaikka sitä samaa ei makseta tuollaisessa tilanteessa jossa töihin kysytään ennen kotiin lähtöä missään muuallakaan.
Ei se kertoo huonosta johtamisesta jos töihin ei saadan porukkaa normaalisti.
Kaikesta huomaa sen, että et ole joutunut kovin usein rakentamaan sitä kuviota mitä hommia on pakko saada tehtyä ja mitä ei.
Palkalla ei korjata näitä asioita mitä tässäkin tuot esille ne ovat johtamisen ja suunnittelun puutteita, lisäksi siihen tuo lisää älyttömyyttä ne hoitajamitoitukset, jotka ovat samat siitä huolimatta onko niille oikeasti tarvetta vai ei. Vuodepotilas tarvitsee ihan eri tavalla hoitoa kuin itsenäiseen toimintaan pystyvä.
Kyllä on tulijoita. Sensijaan valmistuneiden määrä ei vastaa tulijoita tai aloituspaikkoja koska alan haasteet lyövät vasten kasvoja koulutuksen aikana.
Jos nyt esimerkiksi lukee teollisuusliiton lomanmääräytymistä niin se on samanlainen kuin omassa paperissani (2.5pv per kuukausi). Työpaikkani on varma kunhan teen työni hyvin ja osaaavasti, koska työnkohteet eivät Kyllä lopu. Toisaalta se ei oo mikään peruste estää palkkaani nousemasta. Tästä lomahommasta ollaan puhuttu ennenkin ja jos se 5 pv enemmän lomaa vuodessa ottaa noin koville ni olen sanonut, että hyvin siitä voidaan luopua jos se on estäänä kuoppakorotukselle ja sille, että saadaan hoitoalasta houkuttelevampi tuleville sukupolville myös palkan suhteen.
Ei kesken lopettaneiden määrä ole muuttunut merkittävästi mihinkään mutta ikäluokkien pienentyminen tekee sen, että porukkaa ei vaan ole kun on niitä muitakin aloja eikä vaan hoitoala. Yhä rautalangasta jos työelämästä jää pois 70 ihmistä ja sinne tulee 60 niin se on vaan kylmästi 10 vähemmän ja sen takia niitä muutoksia on pakko tehdä.
Julkisella lomaa on 38 päivää vs yksityisen 30 jos on täydet lomat, julkisella lomapäiviksi lasketaan vain arkipäivät niin siitä tuleekin se seitsemän viikkoa, yksityisellä se on viisi viikkoa kun myös lauantait lasketaan eli lähes kaksi viikkoa vuodessa vähemmän työpanosta.
Tästähän oli vasta hyvä esimerkki erään yrityksen toimesta siellä oli vaihtoehtona vuosibonuksena 1000€ rahaa tai kolme palkallista vapaapäivää yli 60% (taisi olla 66%) valitsi vapaat ja näin se todennäköisesti kävisin hoitoalallakin eli olisi selvästi vähemmistössä tuon halusi kanssa.