Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 564 645
  • 5 586

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Nyt kysyn ihan vilpittömästi kun tämä sairaanhoitajien palkkavaatimukset tuntuu ottavan täällä todella kovalle vaikka yleisesti ihmisten tuki tälle on. niin miksi juuri täällä joutuu siitä kinasteleen näin paljon ja puollustaan näkemyksiä? Lääkäreiden keskiansiot nousi 19-20 vuonna melki 450 euroa. Insinöörinki palkka nousi triplaten verrattuna sairaanhoitajaan. Samaan aikaan lääkäreiden vastuualueen hommia on siirretty hoitajille ja hoitajien palkka noussut 52e? Onko tämä tosiaan se kehitys Mitä täälläkin tuetaan?
Sen takia, että hoitajia on määrällisesti niin paljon jolloin se palkkojen nousu tarkoittaa satoja miljoonia verorahoja ja siihen eivät riitä pelkät hoitajat sitten tulevat lääkärit opettajat yms.

Insinöörien palkat taas tulevat suurelta osin yksityiseltä sektorilta ja siellä maksetaan se mitä keskenään sovitaan, hyvin harvoin mennään taulukkopalkan mukaan kuten hoitajilla suoraan TES:n kautta.
Lisäksihän suurelle osalle hoitajista on tulossa ilmaisia palkankorotuksia sote-uudistuksen takia kun palkat pitää yhtenäistää vaikka hommat olisivat täysin erilaisia.
Isommat erot palkkaukseen tehtävien oikean vaatimustason mukaan niin vaativissa tehtävissä oleville voidaan maksaa enemmän.

Lisäksi miten te ratkoisitte alaa koskevan työvoimakadon ja yleisesti hoitaja pulan? Jos alalle ei ole halukkaita nimenomaan palkan takia niin millä niitä houkutellaan muutaku palkkaa kohentamalla.
Mitään oikeaa työvoima katoa ei ole hoitoalalla se seurausta kaikista asioista yhtä aikaa. Teollisuudessa palkattaisiin samantien satoja robotiikka-asiantuntijoita jos niitä olisi mutta kun ei ole.
Ei vaan hoitoala on suuresti ala, jonne mennään nimenomaan halusta ei palkan takia. Suurta osaa ei ihmisten "hoitaminen" kiinnosta tippaakaan tai siitä pitäisi maksaa 10k€/kk ja silloin tulisi myös sitä paskaa sakkia huomattavasti enemmän.

Ihmisiä ei voi takoa kuntoon niinkuin teollisuudes taotaan elementtejä. Ihan kaikkea ei voida repäistä sote alalle vaikka niin haluatkin uskoa.
Niitä kun nyt on vaan pakko tehdä kun ikäluokat pienevät ja ei sinne hoitoalalle tule olemaan sen enempää halukkaita suhteessa kuin nytkään. Jos mennään nykyisellä mallilla niin 10v päästä puuttuu tuhansia hoitajia kun porukkaa ei hakeudu alalle mutta samalla on entistä enemmän asiakkaita. Sen takia on pakko tehdä muutoksia siihen miten asiat hoidetaan ja Suomessa on vain muutama kaupunkiseutu, jotka kasvavat muissa väki vähenee.

Nyt kans vilpittömästi kysyn, etteikö teollisuusalalla tosiaan ole enempää lomia vuodessa kuin 4 viikkoa? Ei edes mitään pekkasia ym. Ei sairaanhoitajat ole ainoa ammattiryhmä joka lomailee 6 viikkoa neljän sijasta.
Eipä ole ikinä mitään pekkasia näkynyt ja ei ole lomia enempää tuo kaksi tai itseasiassa lähemmäs kolme viikkoa lomaa enemmän tarkoittaa tuolla n.3000€/kk palkassa sellaista 125€ lisää jokaisella kuukaudelle.
Vaihtaisitko nuo ylimääräiset lomat pois jos saat 125€/kk enemmän? Epäilen vahvasti ettet vaihda mutta työnantaja joutuu maksamaan tuon verran enemmän tekemättömästä työstä julkisella puolella.

Kuten olen sanonut että en ole vielä ainoassakaan työpaikassa tavannut robottia joka on kokonaan korvannut ihmisen panoksen. Se 60k robotti ei tuo säästöjä jos sen työtä pitää olla valvomassa 50k:n ihminen.
Useammassakin on noin käynyt ja se yksi ihminen voi hoitaa useamman robotin valvonnan.

Näitä en ole nähnyt missään? Olisi kyllä hieno päästä testaamaan ja varmasti olisi suuri apu. Jokin syyhän tälle on miksi näitä ei ole juuri missään?.
Konecranes, Schenker nyt ensimmäisinä Suomessa jotka käyttävät eri tasoisia eksoskeletoneja se, ettei näitä ole hoitoalalla on sitten kokonaan toinen toinen juttu.

Palkka on ongelma koska ero verrokkiryhmiin kasvaa kokoajan ja se ajaa ihmisiä alalta. Alan vetovoimaa pitää saada nostettua jos ihmiset haluavat hoita ammattitaitoisista suomenkieltä puhuvilta hoitajilta.
Hoitoala on suurelta osin suorittavaa työtä ja noin ison suorittavan työn alan palkkoja ei voida korottaa. Kun alalla työskentelee sairaanhoitajan "tittelillä" 73688 niin 300€/kk korotus maksaa vuositasolla reilut 260M€.
Missä muulla alalla jaetaan noin paljon palkankorotusrahaa?

Ei se vetovoima kasva palkalla tai ainakaan niillä palkakorotuksilla, joita Suomessa olisi varaa tehdä ja silti on muistettava se ettei suurta osaa ihmisistä hoiva-ala kiinnosta työpaikkana tippaakaan. En itse esimerkiksi lähtisi ikinä niihin hommiin vaikka palkka olisi sen 10k€/kk.

Niin luin terveystalon ja pihlajanlinnan tiedotteen asiasta.
Missähän tämmöinen tiedote on?
Pörssiyhtiönä tuo on sen verran iso uutinen, että se on kyseisen firman omilla sivuilla oikeana tiedotteena jos he sitä kommentoivat.

Mutta ihminen on vapaa vaihtamaan työpaikkaa jos niin haluaa. Ei teollisuudessakaan varmasti ole ongelma jos metallifirman työntekijä haluaa mennä naapurin metallifirmaan töihin paremman liksan perässä. Sitten jos on hyvästä työntekijästä kyse niin varmaan se metallifirma sanoo että Okei jos jäät meille niin me maksetaan sama palkka? Eikö tämä olisi myös oikein tässä Helsingin kaupungin asiassa. Miksi tehdä kartellia kun asian voisi hoitaa sanomalla sairaanhoitajille että Okei me maksetaan sama Mitä pihlajalinna jos jäätte meille töihin. Eikö vapaakilpailu tarkoita juuri tätä?
Eihän se naapuriin vaihtaminen olekkaan ongelma sinne saa vaihtaa jos haluaa.
Mutta jos se Peran paja on tehnyt vaikka Eezyn kanssa diilin, että he tarvitsevat uusia työntekijöitä niin ei se Eezy palkkaa sinne Peran pajan työntekijöitä ja ota vielä provikkaa välistä. Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää? Asikkaan työntekijöitä ei vuokrafirmat palkkaa tehtäviin, joissa työt tehdään kyseiselle asiakkaalle tai heiltä loppuu hommat.
Enemmänkin kysyisin kuka on niin tyhmä, että kuvittelee jonkun vuokrafirman tekevän noin?

Palkkauksen osalta voi sanoa suoraan, että koska TES ja julkinen sektori.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllähän teollisuudessa taitaa 4 viikon kesäloman lisäksi talvilomakin kertyä, en tosin tiedä, mutta useimmilla yksityisen puolen aloilla näin.

Kyllä julkisen sektirin palkkoja voidaan aina korottaa ihan yhtä paljon kuin muidenkin(keskimäärin). Silloin ne eivät lisää julkisen sektorin velkaantumista, kun verotulotkin kasvavat. Tämä on myös arvostuskysymys, muiden palveluja tuottavat ovat kyllä oikeutettuja keskimääräiseen ansiotason nousuun. Suomen/Ruotsin malli on järkevä, vientiteollisuus määrittää palkanmaksuvaran. Toki selkeitä kuoppakorotuksia voidaan tehdä mahdollisuuksien mukaan.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Tuo "halu kutsumusammattiin" on kyllä yksi suurimmista linssiinviilaamisista jolla hyväksytään ja kuitataan kaikki mahdolliset epäkohdat sosiaali- ja terveysalalla, niin palkassa kuin työolosuhteissa. Jollain vanhanliiton mammoilla joku tällainen ajattelumalli on voinut mennäkin läpi, mutta nuoremmalla sukupolvella ei onnistu. Kyllä sitä tehdään sen takia, että saa laskut maksettua ja ruokaa pöytään. Kyseisellä alalla on ollut hyvänä puolena kelvollinen työllistymistilanne. Nyt kun ala on pahassa syöksykierteessä, niin moni etsii jotain korvaavaa ammattia, jolla nämä elämän realiteetit kustannetaan.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen ottanut tähän kantaa aijemmissa viesteissä, että hoitajat joutuvat näihin ryhmiin verrattuna paljon useammin väkivallan ja uhkailun kohteeksi, eikä näitä työoloja ole onnistuttu parantamaan vaan itse asiassa trendi on menossa pahempaan suuntaan.Poliisin tehtäväkohtaiset palkat ovat aika isoja. Esim rikospoliisin 4100 euron palkka verrattuna järjestyspoliisin palkkaan joka on taas verrattavissa sh:n palkkaan paremmin. Olisikin hienoa, jos sairaanhoitajan ammatissa eriteltäisiin osa alueita joissa 4100 euron palkkaan voisi päästä.

Sairaanhoitajan työnkuva on melko oleellisesti verrannollinen väkivallan uhkaan. Esimerkkinä sisätaudeissa tai päiväkirurgisella todennäköisyys väkivaltaan on yhtä iso kuin keskustorilla päiväsaikaan, päivystyksessä tai psykiatristen palveluiden piirissä tuo on jopa todennäköistä. Olen aikanani jonkin verran ollut turvaamassa hoitohenkilökunnan työskentelyoloja TK tasosta erilaisiin psykiatrisiin ja päihdelaitoksiin ja valitettavasti väkivallan uhka oli olemassa mutta kyllä osa henkilökunnasta oli myös niin väärässä työpaikassa kuin ihminen voi olla. En oikein ymmärrä henkilön hakeutumista tuollaisiin työpaikkoihin, jos jalattoman juopon huudot ahdistaa tai ei pysty öisin nukkumaan murrosikäisen lapsen vittuilujen takia. Tuommoista mielipaa kun ei sillä rahallakaan saa korvattua.

Poliiseihin verrattuna palkkaus on ihan yhtä huono tai hyvä, tekemällä päivävuoroa vaikka massatutkinnassa ei (ilman ikä yms lisiä) mitään neljää tonnia kannata haaveilla ekoina vuosikymmeninä mutta ajamalla maijaa huonolla peruspalkalla mutta saaden haittalisiä tuon käytännössä saa ekojen ikälisien alkaessa.

Teollisuudessa työnkuvien erilaisuus on järjestetty työnvaativuusryhminä ja tuommoista suosittelisin myös kunnallisille aloille. Maksetaan sinne sitä rahaa, missä joudutaan kovimpiin tehtäviin. Todennäköisyys tuommoisen onnistumiselle on hieman nollan alapuolella mutta näin itse toimisen. Sillä noihin haastaviin tehtäviin voisi saada paremmin työntekijää ja "mukavimmista" työoloista pitävät tekisivät niitä vähemmän palkattuja helpompia hommia.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Ei kovin yllättävä kyselytulos:

Ylen kysely kansanedustajille: Enemmistö vastanneista kannattaa hoitajille parempaa palkankorotusta kuin muille työntekijöille | Yle Uutiset | yle.fi

Se tosin tässä jää kansanedustajilta vastaamatta, että otetaanko se parempi palkankorotus julkisella puolella lääkäreiltä, poliiseilta vai lastentarhanopettajilta? Vasemmiston vastaus olisi tietenkin, että taikaseinästä.

Jotenkin diggasin Vanhasesta valtionvarainministerinä ja mielestäni tuo taas esiin asian raadollisuuden, mitä populistit eivät halua ymmärtää. Artikkelissa todetaan, että vuonna 2007 "Matti Vanhasen johtama porvarihallitus antoi siis 150 miljoonaa euroa kunnille naisvaltaisten matalapalkka-alojen palkankorotuksiin. Sairaanhoitajien mielestä summa ei riittänyt ja Tehyn jäsenet uhkasivat joukkoirtisanoutumisilla."

Mielestäni tuo jo muistuttaa siitä, ettei tätä ongelmaa millään 100-200 e/kk korotuksella korjata. Suurempaan ei yksinkertaisesti ole varaa.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport

Tässäpä taas vaihteeksi tutkimusta, josta hälytyskellojen pitäisi soida, mutta eiköhän täälläkin taas vaan kohautella olkia. Onneksi hoitajien pako yksityiselle puolelle käy kiivana. Onhan se tietenkin huikeaa, kun tuntipalkalta saa 5-10e isompaakin palkkaa kuin kunnallisella. Sitten kun kunnalla ei ole hoitajia niin se joutuu vuokraamaan ne kalliimmalla yksityiseltä. Eiköhän kannattaisi laittaa palkat ja työolot kuntoon niin loppujen lopulta tulisi kunnillekkin halvemmaksi. Sehän me tiedetään, että terveysjätit harrastaa todella aggressiivista verosuunnittelua, ettei niistä voitoistakaan jää tänne verotettavaa.


Laitetaan myös tämä uutinen tähän samaan hoitajien kokemasta väkivallasta. Liittyy myös turun ikäviin tapahtumiin hoivakodissa. Itsekkin törmännyt tuohon, että työnantaja käytännössä estää rikosilmoituksen tekemisen.

 
Viimeksi muokattu:

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitähän minä just luin? Voisiko joku alalla työskentelevä suomentaa tuon jutun? Siis eikö yksityisellä puolella saa maksaa mitä on työntekijän kanssa sovittu ja palkat eivät ole yleistä tietoa?

Päteville työntekijöille ei uskalleta maksaa enemmän, koska vähemmän pätevät tulisivat kateellisiksi ja menisivät lakkoon. Olemme tasa-arvon mallimaassa ja tähän se johtaa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Päteville työntekijöille ei uskalleta maksaa enemmän, koska vähemmän pätevät tulisivat kateellisiksi ja menisivät lakkoon. Olemme tasa-arvon mallimaassa ja tähän se johtaa.
Okei. Eli siis kateus vie kalatkin vedestä. Mielenkiintoinen skenaario ja vähemmän yllättäen naisvaltaisella alalla. No kai nämä vahvat itsenäiset naiset ovat tyytyväisiä, kun kaikki saavat vähemmän liksaa. Mielellään maksaa 50€, ettei naapuri saa 100€.

Sitä minäkin ihmettelen, että ainakaan tähän mennessä yksityisellä puolella palkat eivät ole olleet julkista tietoa, ellei vuosiliksa ole yli 100k€, jolloin verotiedot ovat julkista dataa.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sitä minäkin ihmettelen, että ainakaan tähän mennessä yksityisellä puolella palkat eivät ole olleet julkista tietoa, ellei vuosiliksa ole yli 100k€, jolloin verotiedot ovat julkista dataa.
Ovat kaikkien verotiedot julkisia, mutta alle 100k tienaavien osalta pitäisi käydä paikan päällä Verohallinnossa erikseen pyytämässä tietoja.

Edit: Kai se onnistuu myös postillakin - tai faxilla.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun hölötyksellä ei ole väliä, mutta joku hölöttää kuitenkin. Ei työnantaja voi kieltää työntekijää kertomasta palkkaansa.
Joo ja aina voi sitten vedota siihen, että me maksettaisiin sulle kyllä enemmän palkkaa, mut kun sä kerrot kumminkin Tiinalle, ja sitten meidän tarvitsisi maksaa sillekin enemmän, niin ei makseta sullekaan. Hemmetin Tiina!
 

BaronFIN

Jäsen
Päijät-Hämeessä Tehy ja Super aloittivat ylityökiellon.

Työnantaja: ”Ei ehditä järjestellä toimintaa uudelleen, johtaa suuriin ongelmiin.”

Tämä on siis normisettiä: toiminta on ajettu siihen tilaan, että se luottaa työntekijöiden jatkuviin ylitöihin ja joustavuuteen. Se miten tämä eroaa ”normaalista” työelämästä, on se, että ylitöistä ei makseta ja tunnit pitää tasata seuraavan kolmen viikon jakson aikana. Käytännössä tarkoittaa sitä, että saat sen tasauksen 3-4h ”ylimääräistä” vapaata ripoteltuna sinne tänne pitkin jaksoa, kertyvistä liukumista ei tietoakaan.

Kyllä täällä ICT -puolella joustetaan silloin tällöin projektien crushing vaiheessa, mutta sitä varten on kuitenkin liukumat ja ylityömääräykset, jotka maksetaan. Näitä ei vain ole sote-puolella ja systemaattinen hyväksikäyttö on vain väärin.

Kaiken kaikkiaan surullinen tilanne, että normaalitoiminta perustuu systemaattiseen venyttämiseen. Vielä kun siitä ei makseta eikä tunteja saa kerrytettyä ylimääräiseksi vapaaksi.

Hämmentävästi sympatiat hoitajien puolella. Tulevaa joukkoirtisanoutumismääkymistä ei kyllä sitten jaksa senkään vertaa.
 

Ferris

Jäsen
Kaiken kaikkiaan surullinen tilanne, että normaalitoiminta perustuu systemaattiseen venyttämiseen. Vielä kun siitä ei makseta eikä tunteja saa kerrytettyä ylimääräiseksi vapaaksi.

Niin, rahaa ois yksityisillä isoilla firmoilla kertomansa mukaan maksaa tehtäväkohtaisia korkeampia palkkoja (mutta se kateus!), mutta sitä samaa rahaa ei ole käyttää siinä kohdin kun pitäisi sijaisia hankkia. Ja tämä sijaistarve ei ole mikään viime vuosien juttu, vaan firmat ovat toimineet juurikin kertomallasi tavalla jo silloin kun sijaisia oli vielä ruhtinaallisestikin tarjolla. Nyt niitä sijaisia ei tahdo saada enää rahallakaan.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tällähetkellä samankaltainen työtaistetilanne on myös PPSHP:ssä. Sensijaan Hussissa taidettiin sopimus saada aikaiseksi hälyrsahasta ja Helsingin kaupunki joutui peesaamaan Hussin päätöstä. Hyvä näin.
 

Redimor

Jäsen
Niin, rahaa ois yksityisillä isoilla firmoilla kertomansa mukaan maksaa tehtäväkohtaisia korkeampia palkkoja (mutta se kateus!), mutta sitä samaa rahaa ei ole käyttää siinä kohdin kun pitäisi sijaisia hankkia. Ja tämä sijaistarve ei ole mikään viime vuosien juttu, vaan firmat ovat toimineet juurikin kertomallasi tavalla jo silloin kun sijaisia oli vielä ruhtinaallisestikin tarjolla. Nyt niitä sijaisia ei tahdo saada enää rahallakaan.
Sattumanvaraiset 4 - 6 tuntia viikossa ei nyt vain ketään kiinnosta enää. Halutaan säännöllinen palkka ja silloin katsotaan ala missä näin tapahtuu.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tällähetkellä samankaltainen työtaistetilanne on myös PPSHP:ssä. Sensijaan Hussissa taidettiin sopimus saada aikaiseksi hälyrsahasta ja Helsingin kaupunki joutui peesaamaan Hussin päätöstä. Hyvä näin.
Lainataan itseäni. Tämä työtaistelu saatiin päätökseen tänään. Hälyrahaan 30% korotus aijotun melki 50% laskun sijasta. Hienoa!

 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Hyvä esimerkki ns paskoista työoloista ja huonosta kohtelusta. Oulussa ovi on käynyt kovasti. Ja tietenkin se aiheuttaa vain pahenevan kierteen johtuen kuntapuolen(ainakin Oulun) tavasta järjestellä työaikoja. Ylityöt pidetään pois vapaana jakson aikana, eli siis ollaan pois rivistä normiaikana. Rahalla tätä ei tietenkään hoideta. Sitten ihmetellään kun porukka häipyy tai uupuu/sairastuu.

Työntekijöiden irtisanoutumiset Oulun kaupungilta ovat lisääntyneet merkittävästi
Teksti ei ole kovin kummoinen ja ei edes yritä pureutua asiaa kovasti, mutta kuvaaja kertoo aika paljon.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Hyvä esimerkki ns paskoista työoloista ja huonosta kohtelusta. Oulussa ovi on käynyt kovasti. Ja tietenkin se aiheuttaa vain pahenevan kierteen johtuen kuntapuolen(ainakin Oulun) tavasta järjestellä työaikoja. Ylityöt pidetään pois vapaana jakson aikana, eli siis ollaan pois rivistä normiaikana. Rahalla tätä ei tietenkään hoideta. Sitten ihmetellään kun porukka häipyy tai uupuu/sairastuu.

Työntekijöiden irtisanoutumiset Oulun kaupungilta ovat lisääntyneet merkittävästi
Teksti ei ole kovin kummoinen ja ei edes yritä pureutua asiaa kovasti, mutta kuvaaja kertoo aika paljon.

Sama pätee Oulussa myös varhaiskasvatuksen puolella. Puolisoni on nyt ensimmäistä kertaa ruvennut puhumaan alan vaihdosta, palkka ei ole edes se isoin tekijä, koska alan palkkataso on ollut aikanaan tiedossa, kun opiskeli. Mutta jatkuva pula työntekijöistä, joka näkyy kasvavana kuormana, syö tällä hetkellä kunnolla. Lisäksi pitäisi ottaa lisää vastuuta ja roolia, mutta palkkaa ei makseta kuitenkaan lisää. Mahdoton yhtälö, sanoisin.

Tämä nyt ei sairaanhoitajiin liity, mutta sivusi aihetta kuitenkin.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Okei. Eli siis kateus vie kalatkin vedestä. Mielenkiintoinen skenaario ja vähemmän yllättäen naisvaltaisella alalla. No kai nämä vahvat itsenäiset naiset ovat tyytyväisiä, kun kaikki saavat vähemmän liksaa. Mielellään maksaa 50€, ettei naapuri saa 100€.
Sen verran että kyllä tuota on teollisuuden aloillakin. Tietystä vuosimäärästä tulee korotus X, tietystä hommasta maksetaan peruspalkkaa Y ja pätevyyksistä maksetaan summa Z. Demarien mielestä homma menee hienosti kun kaikki saavat saman palkan, osa vaan on tuottavampia kuin toiset, mutta ei sillä väliä kunhan palkka sama.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
No niin Suomen valtion hienon hallituksen myötä saamme taas hiukan lisää rahaa taikaseinästä.
Kun aloitetaan se kuuluisa palkkojen yhteinäistäminen sote-alueilla, tässä puhutaan koko Suomen mittakaavassa sadoista miljoonista, jotka ovat poissa siitä miksi nuo Sote-alueet luotiin eli sairaanhoidosta.
Tähän päälle tietojärjestelmä kustannukset, joissa ei erään ministerin mukaan voida missään tapauksessa käyttää jo käytössä olevaa ja testattu mutta yksityisen toimijan järjestelmää vaan pitää tehdä oma.

Kyllä todellisuudessa Sote-uudistus on niin iso puhallus jolla saadaan taas vähän lisää puoluetukea.
Eli se asia millä uudistusta mainostettiin eli hoitoon pääsy nopeasti jää tulematta mutta kustannuksia tule helvetisti lisää.
Hoitoon pääsyä varten toki luodaan paljon lakeja mutta itse asian helpottumiseen ei tehdä yhtään mitään.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Siellä HUS on JÄLLEEN kairaamassa hoitajia kakkoseen ilman öljyä. Yllättyneitä tuskin on enään tässä vaiheessa. Sitte samaan aikaan hoitajien joukkopakoa paremman liksan maksavien työnantajien leipiin yritetään estää kyseenalaisilla karenssisopimuksilla. Isosta johtamisongelmasta kyllä kyse siellä suunnalla.

Ja linkkiä kyseiseen kairaamiseen alla.

 

teppana

Jäsen
Siellä HUS on JÄLLEEN kairaamassa hoitajia kakkoseen ilman öljyä. Yllättyneitä tuskin on enään tässä vaiheessa. Sitte samaan aikaan hoitajien joukkopakoa paremman liksan maksavien työnantajien leipiin yritetään estää kyseenalaisilla karenssisopimuksilla. Isosta johtamisongelmasta kyllä kyse siellä suunnalla.

Ja linkkiä kyseiseen kairaamiseen alla.Siinähän oli tosiaan selitettykin syy, miksi näin toimitaan. Eli huonoa valmistelua eikä ole varma kestääkö lisät lain edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös