Huomasin kyllä. Huomaat varmaan vastavuoroisesti, että totesin samanlaisten pykälien löytyvän kuntien ja yksityispuolen lainsäädännöstä. Jos ihan vaatimalla vaadit, ne voidaan etsiä. Pointti ei kuitenkaan ole tämä, vaan pointti oli se, että joukkoirtisanoutumisen ainoa, toistan AINOA, motiivi oli kiertää suojelutyövelvoitetta eli saattaa potilaita hengenvaaraan.
Jos tietoisesti kiristetään ihmishengillä, miten toiminta eroaa esim. lentokonekaappauksesta?
Mitä tulee ehdottamaani rikoslain kohtaan, en tarkoitakaan, että irtisanoutuvaa hoitajaa voisi syyttää sen (tai minkään muunkaan pykälän perusteella), vaan tarkoitan nimenomaan TEHY:n johtoa, joka valitulla toiminnallaan tietoisesti vaarantaa potilaiden henkiä. Esittämäni pykälä ei tarkkaan ottaen sovi tähänkään, mutta esitin vain keskusteluun, että jotenkin ihmishenkien menetykseen tietoisesti tähtäävän toiminnan pitäisi olla lainvastaista - ja toivottavasti se sitä myös on. Kun en ole juristi en osaa suoraan sanoa, mikä pykälä tulisi kysymykseen, pahoin pelkään, ettei sellaista löydy. Kukaan ei ole voinut ennakoida tämänkaltaisen vastuuttomuuden ja moraalinpuutteen mahdollisuutta.
Jos joukkoirtisanoutuminen kaikkine seurauksineen toteutuu, siinä muutama insuliinipiikki kalpenee ja vastuu (moraalinen, ellei juridinen) kuuluu tasan tarkkaan TEHY:n johdolle.