Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 628 540
  • 5 632

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Ja kyllä, olen irtisanoutunut kuten 13 000 muutakin tehyläistä. Viimeinen työpäiväni on 18.11.2007

Irrotetaan tämä nyt muusta tekstistä. Kalevi, eikö sinulle vieläkään ole auennut se fakta, että siihen Tehyn sitoutumispaperiin nimensä raapustaminen ei ole irtisanoutuminen. Ja noilla luvuilla uhkailuilla on sama efekti kuin jos heittäisi nakin messuhalliin. Tehyläisiä KIELLETÄÄN laittamasta nimeään mihinkään irtisanoutumispaperiin, joka tulee työnantajalta. Tähän on joku syy mitä ei ole kerrottu vielä teille tehyläisille. Itse veikkaisin sitä skenaariota, että on olemassa mahdollisuus, että tehyn kierrättämät listat eivät ole asianmukaisia irtisanoutumisilmoituksia.
 

msg

Jäsen
Kuntakenttähän on niin sopivasti sekaisin, että liittojen rajat eivät noudata toimenkuvien rajoja. Aamulla radiossa sanottiin, että kunkin työtehtävän palkkaus riippuu työn vaativuudesta suhteessa muihin työtehtäviin. Eli yhden työtehtävän palkka ei voi kuulemma nousta ilman, että sillä on vaikutusta myös muiden tehtävien palkkaukseen.

Kun kerran Tehyläisiä on kuulemma esimerkiksi päiväkodissa lastenhoitajana, niin tokihan tuo extra tulee sinnekin. Tämä siis nostaa jo sopimuksensa solmineen hoitajan palkkaa, koska samasta työstä maksetaan samaa palkkaa.
Tämä taas johtaa siihen, että lastentarhanopettajan ja päiväkodin johtajan palkkaa pitää myös nostaa, jotta koko vaativuusrakennelma ei romuttuisi. Olisihan se toki jonkun mielestä hyvä, että lastenhoitaja tienaisi enemmän kuin esimiehensä eli päiväkodin johtaja.

Tämä vain toki lienee propagandaa ja joku kuntien palkkarakennetta paremmin tunteva voi enemmän selvittää, jos siis aamuinen radiossa haastateltu ihminen oli totaalisen väärässä.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Tehy todellakin väittää tuon listan olevan valtakirja. Avovaimolleni tarjottiin listaa allekirjoitettavaksi niin monta kertaa, että kerkesi sen toki lukea hyvinkin tarkasti. Kyseessä on sitoumus, jossa luvataan irtisanoutua Tehyn toivomuksesta työtaistelun niin vaatiessa. Mistään valtuutuksesta paperissa ei puhuta mitään.
Siis juridisesti tämä nimilista on siis allekirjoittaneiden ja Tehyn välinen sopimus, jolla allekirjoittaneet sitoutuvat irtisanoutumaan Tehyn niin vaatiessa, kun Tehy katsoo irtisanoutumisien edistävän työtaistelua.

Jos tämä "sopimus" jostakin kumman syystä katsottaisiin päteväksi, olisi mielenkiintoista ryhtyykö Tehy toimiin velvoittaaksensa allekirjoittaneet kunnioittamaan tekemäänsä sitoumusta? Oma vaatimaton veikkaukseni on, että ei.

Tehy on tainnut ampua itseänsä nilkkaan tällä listalla, jos KT ei taivu.

Koko lista on pelkkä bluffi, jonka arvo on keräyspaperin tasolla.

Tässä on kai hyvin tiivistetty listan materiaalinen arvo lähinnä adressi. Merkitystä on tietysti pantava sille, että näinkin moni liiton jäsen on listan allekirjoittanut.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Eli kun Tehy toimittaa tällä viikolla nimilistat työnantajalle ja työnantaja kutsuu listalaiset yksitellen haastatteluun, niin tässä haastattelussa ei siis vahvisteta tuota irtisanomista. Eli on aivan sata varmaa, että tuo tehyn lista on pelkkä pelottelulista, eikä luultavasti kovinkaan moni loppupeleissä tule irtisanomaan itseään, ehkä jotkut kalevit sitten vaihtavat alaa, mutta sillä ei ole isossa kuvassa väliä. Jos tilanne jatkuu pitkään, niin veikkaanpa, että Tehy muuttaa tämän joukkoirtisanoutumisen lakoksi. Ilmoittaa varmaan jotenkin siten, että saisivat sympatioita, "me ajateltiin keventää tätä työtastelua potilaiden tähden lakoksi" -> symppispisteitä demareilta ja kenenkään ei tarvitse irtisanoutua.

Veikkailin jo joskus aiemmin näin tapahtuvaksi. Tämä tilanne on kerrassaan epäselvä. Oikeastaan kukaan ei taida tietää, että mitä tulee tapahtumaan. Vaikka tällaisen tilanteen säilyessä uhka irtisanoutumisista on, niin silti se on TEHY:lle epäedullinen. Selkeällä toiminnalla ja ihan vitusti selkeämmällä informaatiolla tilanne olisi edullisempi. Aikaisempien nysväilijöiden tilalle on tullut kyllä amatööripuuhastelijoita.

"Selkeämmällä uhalla" TEHY olisi paljon vahvempi. Kokonaistilanne avautuu varmasti paljon tämän viikon loppuun mennessä.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Heittohan tuo vaan lähinnä oli, mutta voisi ajatella, että ne aikanaan ulkomaille lähteneet, jotka Suomeen ovat aatelleet palaavansa, tekisivät sen nopeammin, kun palkkataso on kuitenkin merkittävästi kohonnut aiemmasta - siis tuon korotuksen myötä.
Nykyisillä korotuksilla ja varsinkin työolosuhteilla tuskin kovin moni ulkomaille lähtenyt sairaanhoitaja palaa Suomeen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuntakenttähän on niin sopivasti sekaisin, että liittojen rajat eivät noudata toimenkuvien rajoja. Aamulla radiossa sanottiin, että kunkin työtehtävän palkkaus riippuu työn vaativuudesta suhteessa muihin työtehtäviin. Eli yhden työtehtävän palkka ei voi kuulemma nousta ilman, että sillä on vaikutusta myös muiden tehtävien palkkaukseen.

.........

Tämä vain toki lienee propagandaa ja joku kuntien palkkarakennetta paremmin tunteva voi enemmän selvittää, jos siis aamuinen radiossa haastateltu ihminen oli totaalisen väärässä.

Ei ollut väärässä. Täällä vallalla olevan kokoomuslaisen kotkotushurmoksen vuoksi lienee parasta että asiasta oikeasti kiinnostuneet perehtyvät aiheeseen ajan kanssa kuntatyönantajan tietopankista:

http://www.kuntatyonantajat.fi/modu...9B5E149496F842AA951283728F5~layout~kt2006.asp

Ammatteihin sidotuista palkkaluokista (jotka olisivat olleet helposti kohdennettavissa Tehyn nykyisten toiveiden mukaisesti) on siirrytty 2000-luvulla vastuiden ja tehtävien vaativuuden mukaisiin luokitteluihin, mikä tarkoittaa, että "samassa luokassa" voi olla useita täysin erilaisia ammatteja työnkuvineen. Palkkauksen perusteena on siis vaativuustaulukko ja se ei ole yksilö- tai ammatti- tai koulutuskohtainen. Yhteen taulukon soluun kohdistettu korotus koituu kaikkien sen sisällä olevien eduksi. Vaativuuden lisäksi voi saada henkilökohtaista lisää, jonka osuus tosin KVTESsiläisillä on ollut erittäin vähäinen, toisin kuin esim. lääkäreillä.
Tämän lisäksi osa sairaaloiden ammattiryhmistä on tietoisesti irrottautunut kokonaan palkkasääntelystä ja näiden ammattien palkat on täysin sovittavissa henkilökohtaisella tasolla. Niissä ei ole mitään pohjaa tai kattoa.
 
K

kiwipilot

Näin, alan sisältä päin katsottuna palkkaus on vain yksi osa ongelmavyyhtiä. Resurssit, työnjako, kaksilinjainen organisaatiomalli yms tarvitsevat uudistamista, mutta kuten sanottu palkkakuopan täyttämisellä saadaan kaikista nopeiten hoitajien muuttovirta takaisin suomeen päin, toimet täytettyä ja sitä kautta potilasturvallisuus ja hoidon laatu eurooppalaiselle tasolle.

Millä helvetillä sinä kalevi meinaat ne toimet täyttää jos tehyn vaatimalla korotuksella palkkaisi 11 000 uutta hoitajaa? Sinäkö ne meinaat maksaa? Aika pirun monta pölynimuria saat myydä ja paljon taksilla ajaa jos näin on. Ajatus toki on kaunis mutta ei tästä maailmasta. Valitettavati samanlaiset ideologit ja taivaanrannanmaalarit johtavat Tehyä Pelle-Pesolan johdolla ja siinä sivussa pilaavat tuhansien osattomien elämää.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Määräaikaisella sopimuksella oleva pätkätyöläinen ei voi irtisanoutua. Voi vain purkaa sopimuksensa ennen sopimuskauden loppumista, jolloin siopimus purkautuu välittömästi ja tilalle hankittavan henkilön rekrytointikulut lankeavat kesken sopimuskauden lopettaneelle työntekijälle.

Viestisi tämä osa kaipaa kommentointia/korjausta. Määräaikainen sopimus on paperilla noin kuten asian ilmaiset, mutta käytännössä mennään toisia latuja. Siis periaatteessa organisaatio voi toki vaatia vahingonkorvausta ennen sopimuksen päättymistä lähtevältä työntekijältä mutta vakiintuneen käytännön mukaan näin ei tehdä missään. Miksi? Koska julkisen sektorin organisaatiot tietävät tasan tarkkaan, että juuri määräaikaisten sopimuksien osalta heidän kannattaa pitää kaikki mölyt mahassaan. JOS he riitauttaisivat määräaikaisten sopimusten purkamiset, olisi vastassa viisinumeroinen luku tapauksia joissa julkinen sektorin on lainvastaisesti ilman päteviä perusteita ketjuttanut määräaikaisia sopimuksia. Nämä rikkomukset ovat lisäksi takautuvasti riitautettavissa. Eli, kuntasektori saisi vastata kymmeniin tuhansiin hoitajien (ja muidenkin) nostamiin vahingonkorvaustapauksiin, jossa työsuhteita on ketjutettu lainvastaisesti jopa yhden päivän mittaisilla työsopimuksilla. Sama tilanne on valtiolla yliopistoilla.

Sikäli pinnan alla kuplii, että tähänkin on tietojeni mukaan tulossa työntekijäjärjestöiltä muutosvaatimus.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... työsuhteita on ketjutettu lainvastaisesti jopa yhden päivän mittaisilla työsopimuksilla. Sama tilanne on valtiolla yliopistoilla.
...

Olen ihmetellyt aiemminkin, miksi tehy tahi muut asianomaiset liitot tee näille asioille mitään konkreettista, luulisi jopa olevan helppoa. Sitä helposti luulisi, että näiden asioiden hoito olisi todellista työntekijöiden edun ajamista, mutta ilmeisesti nämä määräaikaiset eivät sitten vaan kiinnosta tehyä.

Tosin on muistettava, että varmaankin aika moni määräaikaisista on asemassaan vapaaehtoisesti.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei ollut väärässä. Täällä vallalla olevan kokoomuslaisen kotkotushurmoksen vuoksi lienee parasta että asiasta oikeasti kiinnostuneet perehtyvät aiheeseen ajan kanssa kuntatyönantajan tietopankista:

Joo, normi hysteria vallitsee, eikä vain JA:ssa, ja se saa tuntemaan myötätuntoa hoitajia kohtaan, mutta vaatimukset näillä raameilla eivät yksinkertaisesti ole järjelliset. Tämä nyt näyttäisi menevän hamaan korttien katsomiseen asti ennenkuin nähdään missä todella mennään. Toivoisi että löytyisi järkevä kompromissiratkaisu, mutta tuskin näillä asemilla ja panoksilla enää löytyy tapaa säilyttää kummankin osapuolen kasvot. Karu mutta myös hyvin kiinnostava prosessi: käy niin tai näin niin tämän työtaistelun lopputuloksella tulee varmasti olemaan olennainen merkitys tulevissa kuntasektorin ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalan rakenneuudistuksissa.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Näin, alan sisältä päin katsottuna palkkaus on vain yksi osa ongelmavyyhtiä. Resurssit, työnjako, kaksilinjainen organisaatiomalli yms tarvitsevat uudistamista, mutta kuten sanottu palkkakuopan täyttämisellä saadaan kaikista nopeiten hoitajien muuttovirta takaisin suomeen päin, toimet täytettyä ja sitä kautta potilasturvallisuus ja hoidon laatu eurooppalaiselle tasolle.
Seuraava kysymys ilman sarvia ja hampaita: miksi näitä asioita ei ole painotettu tässä työtaistelussa? Olen aidosti hämmästynyt siitä, miksi Tehy lähti tähän kamppailuun puhtaalla palkkateemalla. Olisin miettinyt edes PR-mielessä, että lasketaan korotustavoitetta esimerkiksi 16 prosenttiin sillä ehdolla, että hoitoalalle varataan lisää resursseja ja organisaatioita uudistetaan. Sillä en epäile hetkeäkään - tietojärjestelmäpuolen toimijoita kuunnelleena - etteikö organisaatiotasoissa ja hierarkian purkamisessa olisi todella tekemistä. Mutta avoimuutta se vaatii, sillä puheissa on toistunut tietty kuvio: liian moni terveydenhoitoalan henkilö näkee terveydenhoidon olevan niin ainutlaatuinen saareke, etteikö sitä voisi ulkopuolinen ymmärtää tai järjestellä tehokkaammaksi. Tietenkin peiliin katsomisen paikka on myös tietojärjestelmien toimittajilla, sitä en kiistä.

Toiminnan tehostamisesta se palkankorotusvara olisi kuitenkin parasta ottaa. Eikä se tarkoita sitä (kuten usein luullaan), että kieli sidotaan vyön alle. Tässä väitöstutkimuksessa on esitetty yksi keino tehostaa toimintaa - niitä on varmasti muitakin ja kohteita samoin useita. Varmasti työnantajapuolenkin on helpompi niellä korotukset, jos edes osa korotuksista palautuisi takaisin työnantajalle tuottavuuden nousun tai muiden säästöjen kautta. Mutta tällaisia mielipiteitä ei ole tässä ryskeessä liiemmin kuulunut...
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kalevi, eikö sinulle vieläkään ole auennut se fakta, että siihen Tehyn sitoutumispaperiin nimensä raapustaminen ei ole irtisanoutuminen.
Älkää huoliko, tämä asia on tarkistettu etukäteen useammalta työoikeuden oppineelta, kyllä sanamuoto meidän irtisanoutumisilmoituksessa on oikeaoppisesti laadittu. Työoikeuden professori Seppo Koskinen ei kuulu näihin asiantuntijoihin ja se näköjään pistää miestä harmittamaan. Sitä paitsi Koskinen (niin kuin harva tämänkään foorumin kirjoittajista) ei ole meidän irtisanoutumisilmoitusta nähnyt.

Tämä lillukanvarsiin takertuminen on epätoivoisen työantajan viimeinen puolustautumiskeino, eli kiinnitetään huomio vähemmän tärkeään yksityiskohtaan kuin taisteltavan asian oikea fokus on. Kaikki tämä kertoo vain siitä että irtisanoutumisten todellinen vaikutus alkaa pikku hiljaa aukeamaan päättäjien päässä ja he tekevät kaikkensa että rivit alkaisivat rakoilemaan.

Tämä joukkoirtisanoutuminen on Tehyn toimenpide järjestönä; Tehy huolehtii mm. listojen toimittamisesta työnantajalle sekä vastaa kaikista mahdollisista sanktioista. Tähän minä tehyläisenä tällä hetkellä usko ja luotan, perääntyminen ja luovuttaminen tässä vaiheessa ei käy minun luonnolle eikä kerta kaikkiaan ole edes teoriassa mahdollista.

Seksuaalisesta suuntautumisesta, hyväuskoisuudesta, lahkolaisuudesta, kiihkoilusta, tyhmyydestä yms on minua täällä jatkoajassa haukuttu. Haukkukaa rauhassa, se ei heilauta pätkääkään sillä tämä on kevyttä tavaraa mitä potilailta saa kuulla viikonloppuyönä polilla ja kentällä.
Ehkä juuri työn kovettamana olemme valinneet järeimmän työtaisteluaseen minkä tiedämme ja usko siihen että kaatuneet sairaalat ja alas ajettu terveydenhuolto ovat sellainen keino joka saa päättäjien pään kääntymään. En kyllä millään jaksa uskoa että hallituksella riittäisi kanttia rampauttaa suomalainen terveydenhuolto vuosikausiksi sekä tapattaa ihmisiä tieten tahtoen periaatteen ja jääräpäisyyden takia - siitähän tässä on enemmän kyse kuin rahasta.

Jos näin kaikesta huolimatta käy niin nostan kädet pystyyn ja päästän hallituksen laskemaan ruumiit ja vaihdan alaa rauhallisin mielin; tällaisen työantajan palveluksessa en enää olisi halunnutkaan työskennellä hetkeäkään.




Millä helvetillä sinä kalevi meinaat ne toimet täyttää jos tehyn vaatimalla korotuksella palkkaisi 11 000 uutta hoitajaa?
Projekti kerrallaan; nyt on palkan vuoro. Toimien lisääminen tällä hetkellä ei auta koska niihin ei ole hakijoita huonon palkkauksen takia, eli palkat kuntoo >> hakijoita riittää. Nytkin on auki varmasti satoja, ellei tuhansia toimia jotka tulevat täyttymään pikavauhtia kunhan palkkaus on astetta lähempänä naapurimaita ja yleistä suomalaista palkkatasoa. Eihän tässä ole ollut mitään tolkkua että valmistuvista hoitajista noin puolet karkaa ulkomaille tai muille aloille ala-arvoisen palkkauksen takia.

Perehtykääpä muuten joskus kuinka paljon OECD-maissa satsataan terveydenhuoltoon. Suomi on OECD-maista ainoana supistanut terveydenhuollon menoja ja kuuluu valtiona samaan sarjaan Puolan, Meksikon ja Slovakian kanssa. Häpeällistä toimintaa johon nyt haetaan hoitajien toimesta muutosta.
 

FreezingHell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älkää huoliko, tämä asia on tarkistettu etukäteen useammalta työoikeuden oppineelta, kyllä sanamuoto meidän irtisanoutumisilmoituksessa on oikeaoppisesti laadittu.

Eli siis sanamuoto on tässä oleellista?

E: Vähän hätäisesti kirjoitin tuon, joten pitää lisäillä. Siis listaa ei ole toimitettu työnantajalle? Miten sitten olet mielestäni irtisanoutunut?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Perehtykääpä muuten joskus kuinka paljon OECD-maissa satsataan terveydenhuoltoon. Suomi on OECD-maista ainoana supistanut terveydenhuollon menoja ja kuuluu valtiona samaan sarjaan Puolan, Meksikon ja Slovakian kanssa. Häpeällistä toimintaa johon nyt haetaan hoitajien toimesta muutosta.

On totta että Suomella on selvästi pienemmät menot verrattuna useimpiin muihin samankaltaisiin maihin, ja tämä näkyy myös palveluidemme laadussa - tietyillä sektoreilla tilanne lähentelee jopa häpeällistä. Eli jonkin verran on sekä varaa että syytä lisätä resursseja tälle alueelle, tietyin osin merkittävästikin. Mutta jos nyt pelkästään nostetaan palkkoja huomattavasti yhdellä kertarysäyksellä niin vaarana on, ettei tule olemaan mahdollisuuksia virkojen lisäyksiin ja työ- (eli hoito-) olosuhteiden parantamiseen. Tässä mennään aivan suunnittelemattomasti eteenpäin, toki osavastuussa ovat poliitikot (niin hallituksessa kuin oppositiossakin), jotka eivät ole mitään kokonaisuudistuksia edes esittäneetkään, mutta silti myös Tehyllä on iso vastuu tästä tuhoisasta nykytilanteesta.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...kunhan palkkaus on astetta lähempänä naapurimaita ja yleistä suomalaista palkkatasoa. ...

Tähänkään ei ole tullut mitään järkevää selitystä, miksi tehyläisten palkkoja pitäisi ainoana porukkana suomessa verrata naapurimaiden palkkoihin? Ja miksi vaan Ruotsiin ja Norjaan, on meillä muitakin naapureita. Ai niin, siksikö että noita kohtuuttomia korotusvaatimuksia on mahdoton perustella millään muulla järkevällä syyllä kuin ahneudella.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Seuraava kysymys ilman sarvia ja hampaita: miksi näitä asioita ei ole painotettu tässä työtaistelussa? Olen aidosti hämmästynyt siitä, miksi Tehy lähti tähän kamppailuun puhtaalla palkkateemalla.

Olisiko asialla mitään tekemistä erään nimeltämainitsemattoman kykypuolueen vaalikampanjalla, jossa "kuunneltiin kentän ääniä ja nostettiin tämä teema esille"? En yhtään ihmettele, että ammattikunta ja Tehy innostuu jopa realiteetit unohtaen, kun hallitusvastuuseen nousee puolue joka on itse aktiivisesti ollut nostamassa aihetta esille ja paukuttanut siitä henkseleitä lupauksillaan tuntuvista ja reiluista tasokorotuksista. Minne Jyrki nyt on piiloutunut?
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
taisteltavan asian oikea fokus on.
Kerropa sitten mikä tämä on? Sorretuksi itsensä tuntevan liiton epätoivoinen julkisuustempaus?
hallituksella riittäisi kanttia rampauttaa suomalainen terveydenhuolto vuosikausiksi
VUOSIKAUSIKSI?

sekä tapattaa ihmisiä tieten tahtoen periaatteen ja jääräpäisyyden takia
Ahneus. Ahneus ja vielä kerran ahneus. En usko että tässä ainakaan työnantajan puolelta on juurikaan jääräpäisyyttä esiintynyt.


Projekti kerrallaan; nyt on palkan vuoro. Toimien lisääminen tällä hetkellä ei auta koska niihin ei ole hakijoita huonon palkkauksen takia, eli palkat kuntoo >> hakijoita riittää. Nytkin on auki varmasti satoja, ellei tuhansia toimia jotka tulevat täyttymään pikavauhtia kunhan palkkaus on astetta lähempänä naapurimaita ja yleistä suomalaista palkkatasoa. Eihän tässä ole ollut mitään tolkkua että valmistuvista hoitajista noin puolet karkaa ulkomaille tai muille aloille ala-arvoisen palkkauksen takia.
Olen satavarma, ettei koulutuksen aloituspaikkoja tai alan kiinnostavuutta saada tällä tavalla nousemaan. Se, että hoitotyö on rankkaa, hermoja repivää, varmasti usein erittäin epämiellyttävää ja että koulutus on vaativa, ei siitä muutu vaikka työstä maksettaisiin 30% suurempi korvaus. Ehkä ala olisi ihan oikeasti ensin romantisoitava, saatava kiinnostavaksi ja sitten lähteä näihin kuvioihin?
Suomi on OECD-maista ainoana supistanut terveydenhuollon menoja ja kuuluu valtiona samaan sarjaan Puolan, Meksikon ja Slovakian kanssa.

Näitä kuluja saa laskea vielä roimasti lisää että tuohon porukkaan kuuluttaisiin. Pientä suhteellisuudentajua luulisi löytyvän, semminkin kun olet juuri omien sanojesi mukaan irtisanoutunut...
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Älkää huoliko, tämä asia on tarkistettu etukäteen useammalta työoikeuden oppineelta, kyllä sanamuoto meidän irtisanoutumisilmoituksessa on oikeaoppisesti laadittu. Työoikeuden professori Seppo Koskinen ei kuulu näihin asiantuntijoihin ja se näköjään pistää miestä harmittamaan. Sitä paitsi Koskinen (niin kuin harva tämänkään foorumin kirjoittajista) ei ole meidän irtisanoutumisilmoitusta nähnyt.

Miksi Teidän asiantuntijat eivät ole tulleet julkisuuteen ja kertoneet miten asianlaita heidän mielestään on. Jos on oikeasti hyvät perustelut niin ei Seppo Koskinen lausuntoa ole mitenkään vaikea kumota. Kuten aiemmin on kirjoitettu olisi se Tehylle hyvää pr-julkisuutta.

Tämä lillukanvarsiin takertuminen on epätoivoisen työantajan viimeinen puolustautumiskeino, eli kiinnitetään huomio vähemmän tärkeään yksityiskohtaan kuin taisteltavan asian oikea fokus on. Kaikki tämä kertoo vain siitä että irtisanoutumisten todellinen vaikutus alkaa pikku hiljaa aukeamaan päättäjien päässä ja he tekevät kaikkensa että rivit alkaisivat rakoilemaan.

Kaikki asiantuntijat medioissa ovat sitä mieltä, että tämä juridinen pulma on sieltä pienimmästä päästä. Esimerkiksi täällä jatkoajassa siitä on tullut viimepäivien jänkä numero yksi. Rivien rakoilusta en sano mitään. Jos Tehyläisiä on lähes 130 000 ja reilut 10 prosenttia on allekirjoittanut sitoumuksen jää jäljelle vielä 90 prosenttia tehyläisiä, joiden mielipiteestä ei ole puolueetonta tietoa. Joten rivit voivat hyvinkin repeillä jossain.

Tämä joukkoirtisanoutuminen on Tehyn toimenpide järjestönä; Tehy huolehtii mm. listojen toimittamisesta työnantajalle sekä vastaa kaikista mahdollisista sanktioista. Tähän minä tehyläisenä tällä hetkellä usko ja luotan, perääntyminen ja luovuttaminen tässä vaiheessa ei käy minun luonnolle eikä kerta kaikkiaan ole edes teoriassa mahdollista.

Onko Tehyn jäsenistö sisäistänyt ne riskit, joita tähän irtisanoutumiseen sisältyy? Ei niitä huvikseen lauota mediassa. Ne uhat perustuvat voimassa olevaan työlakiin. Vaikka Tehy on velaton järjestö niin sen kassa ei kauaa kestä 13000 (jopa ylikin?) irtisanoutujan toimeentulon turvaamista. Mutta kuten viimeisessä lauseessa toteat asiaasi sinun pitää uskoa. Minä puolestani toivon ettei tehyn täsmäase laukea oman jäsenistön niskaan.
 

Viljuri

Jäsen
Olisiko asialla mitään tekemistä erään nimeltämainitsemattoman kykypuolueen vaalikampanjalla, jossa "kuunneltiin kentän ääniä ja nostettiin tämä teema esille"? En yhtään ihmettele, että ammattikunta ja Tehy innostuu jopa realiteetit unohtaen, kun hallitusvastuuseen nousee puolue joka on itse aktiivisesti ollut nostamassa aihetta esille ja paukuttanut siitä henkseleitä lupauksillaan tuntuvista ja reiluista tasokorotuksista. Minne Jyrki nyt on piiloutunut?

Eikös se ollut jokin nimeltä mainitsematon myöhempien aikojen kollektiivi, joka lupasi agitaatiossaan miljardin, ei vaan kaksi (2) miljardia kuntapalveluihin lisää. Eihän hoitajien tarvitse enää tätä asiaa ajaa, kun Erkki H. ja toveri Tuomioja hoitavat asian kuntoon vaikka SAK:n johtajien etuisuuksia leikkaamalla tai sitten lupaamalla seuraavissa vaaleissa neljä (4) miljardia! ;)

Helppo on heikkomielisen höyrähtää, tai jotain.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Olisiko asialla mitään tekemistä erään nimeltämainitsemattoman kykypuolueen vaalikampanjalla, jossa "kuunneltiin kentän ääniä ja nostettiin tämä teema esille"?

Niin, ilman Kokoomuksen pelinavausta hoitajat olisivat taas jääneet ilman mitään tasokorotuksia kuten he ovat jääneet joka kerta demarien ollessa vallankahvassa.

Tätähän kaiken maailman yläbörsät sun muut haihattelijat eivät suostu vieläkään tajuamaan vaan jatkavat jo monta kertaa alas ammutun väitteen jauhamista paremman puutteessa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Tähänkään ei ole tullut mitään järkevää selitystä, miksi tehyläisten palkkoja pitäisi ainoana porukkana suomessa verrata naapurimaiden palkkoihin? Ja miksi vaan Ruotsiin ja Norjaan, on meillä muitakin naapureita. Ai niin, siksikö että noita kohtuuttomia korotusvaatimuksia on mahdoton perustella millään muulla järkevällä syyllä kuin ahneudella.

En ole hoitaja, eikä minusta sellaista varmasti tule, mutta keskustelua seuratessani olen tullut siihen päätelmään, että Ruotsi ja Norja liikkuvat keskusteluissa lähinnä siksi, että noissa maissa terveydenhuollon piirissä työskentelyolosuhteita pidetään selvästi Suomea paremmin järjestettyinä.

Noissa maissa hoitajia on lukumääräisesti suhteessa potilamäärään enemmän ja hoitajien keskimääräinen ansiotaso on silti lähempänä yleistä ansiotasoa. Näitä pidetään Tehyn puolelta esillä, esimerkkinä siitä, että Suomessa asiat voitaisiin järjestää toisin.

Tuohon korotusvaatimusten kohtuuttomuuteen puututaan lähinnä tuon korkean prosentin vuoksi. Euroissa vaaditut korotukset eivät mielestäni enää ole niin hirveän kohtuuttomia. Yleisen linjan ylittävä "tuntuva korotushan" on siis se kuuluisa muutama kymppi. Suurin ongelma on alan neuvottelujärjestelmä, jossa hoitajat eivät menestyneet ja joutuvat nyt hakemaan muita keinoja neuvottelujärjestelmänsä ulkopuolelta.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Onko muuten missään kerrottu kuinka Tehy taloudellisesti tukee näitä irtisanoutuvia hoitajia vai tukeeko ollenkaan?

Jos tosiaan liki 13.000 hoitajaa irtisanoutuu ja joutuu 90 päivän karenssiin, niin tukeeko Tehy heitä jotenkin? Jos tukisumma olisi esim 20 euroa päivä, joka on alle peruspäivärahan niin viikossa se tekee noin 1.3 miljoonaa euroa. 90 päivän peruspäivärahan kompensointi kaikille maksaisi 234 miljoonaa euroa.
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuohon korotusvaatimusten kohtuuttomuuteen puututaan lähinnä tuon korkean prosentin vuoksi. Euroissa vaaditut korotukset eivät mielestäni enää ole niin hirveän kohtuuttomia. Yleisen linjan ylittävä "tuntuva korotushan" on siis se kuuluisa muutama kymppi. Suurin ongelma on alan neuvottelujärjestelmä, jossa hoitajat eivät menestyneet ja joutuvat nyt hakemaan muita keinoja neuvottelujärjestelmänsä ulkopuolelta.

???

Jo tarjolla ollut 12% olisi nostanut peruspalkkaa lähes 200euroa.Tällä hinnalla olisi mahdollisesti saatu palkkattua pari uuttakin hoitajaa lisää mutta kun ei niin ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös