Mainos

Sari (ja Jari) Sairaanhoitajan kuulumisia

  • 627 897
  • 5 632

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
12,7 prosenttia ei ilmeisesti ole kunnon korotus? Ihan reilu lisäys noin 2500 euron keskipalkaan.

Onhan se, minä vain haaveilen tuollaisesta palkasta. On kuitenkin todettava, että osa hankkii selvästi tuota enemmän, mutta osa myös paljon vähemmän, koska suht säännöllistä työaikaa tekeviä on sen verran paljon. Heidän palkkansa pyörii parin tonnin hujakoilla.

Mutta miksi tarjotun pitäisi riittää, kun tilanteen vuoksi enempäänkin on mahdollisuus? Missä vaiheessa ahneessa rahavetoisessa yhteiskunnassa kiellettiin ahneus?

Ja viattomat kärsivät sekä sairaat kuolevat. Unohtuiko vai provosoidaksesi jätit pois?

Niinhän ne tekevät, mutta mitä sitten? Ihmisiä syntyy ja kuolee. Tälläkin hetkellä kuolee resurssien puutteessa ihmisiä, koska "veroja ei tahdota maksaa enempää".
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Lyhyesti. Markkinatalouden lait toimii tässäkin; siellä missä resurssit (myös palkkaresurssit) kunnossa, siellä on työntekijät. Vai oletko kuullut että valtion sairaaloissa tai yksityisissä hyvätasoisissa sairaaloissa kuten esim. Cordiassa olisi kärsitty hoitajapulasta?

Seuraatko muuten mitenkään foorumin kirjoittelua? Tästä on keskusteltu useampaan eri kertaan, eli tuskinpa on järkeä aloittaa tätä samaa pohdiskelua uudelleen.
Seuraan keskustelua tarkkaankin ja tähän ei ole tullut vastausta. Markkinataloutta on se, että tietystä työstä eniten tarjoava (rahaa, etuja, työympäristö jne.) saa osaavan henkilön haettavalle positiolle. Onko tullut mieleen, että yksityisellä puolella palkkoja ei makseta pelkkien ikälisien mukaan vaan palkka voi määräytyä työntekijän arvioidun osaamisen mukaan? No, mitä tapahtuu, jos ja kun kaikkien kunta-alan sopimuksen alaisten sairaanhoitajien palkkoja nostetaan prosentuaalisesti saman verran? Aivan, työnantaja maksaa edelleen taulukoiden mukaisia palkkoja, ei henkilöiden osaamisen mukaisia, mutta luokkaa isompana. Tuleeko tätä myöten kilpailua avointen kunta-alan sairaanhoitajien paikkojen välille?

Sitten voitkin hyvä kalevi kertoa, että kuinka tämä yleinen palkkatason korotus lisää yhtäkkiä pätevien hoitajien määrää Suomessa? Kouluista suolletaan koko ajan hoitajia yli tarpeen (kaikki eivät työllisty omasta tahdosta tai työn sopimattomuuden vuoksi). Miten tämä yleinen palkankorotus alkaa kehittämään hoitajia pätevämmiksi? Tapahtuuko tässä joku yli-inhimillinen TEHY-evoluutio, jota tiede ei ole vielä kyennyt ratkaisemaan?

TEHYhän itse toitottaa koko ajan kuinka hoitajat haluaisivat vakituisia työsuhteita, muttei niitä tarjota. Eli työtä on vähemmän tarjolla kuin olisi sen ottajia. Kyse kuitenkin on siitä, että suurimman osan hoitajista kompetenssi ei riitä avoinna olevien virkojen tehtäviin ja suurinta massaa työnantaja pyörittää pätkätöissä taloudellisista syistä. Siinä toki on kohta, johon tulisi jotenkin puuttua.

Tunnen alan kuviot siksi hyvin, että tunnen erittäin hyvin neljä hoitoalalla työskentelevää henkilöä (naista), joista kahdella on parinkymmenen vuoden kokemus alalta niin operatiivisista kuin hallinnollisista sekä tutkimustehtävistä. Toinen heistä toimii nyt EU-hankkeissa ja ensimmäinen on yksityisessä vanhusten hoitokodissa johtavana hoitajana. Kolmannella on vajaan viiden vuoden kokemus tutkimushankkeista (lukenut viimeksi hoitotiedettä Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa), muttei ole ollut päivääkään hoitajan töissä. Neljäs henkilö on valmistunut juuri terveydenhoitajaksi ja on vakityösuhteessa Uudellamaalla.

Ainoastaan tämä viimeinen tapaus heistä kuuluu liittoon, mutta ehkä tämä otanta ei kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla hoitajien ammattikuntaa, josta suurin osa tuntuu olevan uransa suhteen tyytyväisiä tilanteeseen, että koulu on läpäisty ja töitä saa tehdä perusduunarina. Vaatimukset ovat kovia, mutta ainoa mitä uran ja palkan eteen ollaan valmiita tekemään on perseen kenttään laittaminen heikkojen hengenlähdön uhalla ja anovan käden tyrkkääminen veronmaksajien nokan alle.

V*ttu että v*tuttaa ko. roskasakki!
 

msg

Jäsen
. Joukkoirtisanoutuminen on sairaanhoitajien lakolle asetettujen rajoitteiden vuoksi toimiva keino taistella korotuksista.

Laissa ei ole rajoituksia toimessa olevien lakolle eli ainoa rajoitus lienee vasta perjantaina vahvistettava laki. On totta, että yleensä on sovittu rajoista. Tässä tapauksessa ei ole tästä haluttu keskustella.

Toimiva tarkoittaa siis tässä mallia, jossa liiton ja jäsenen kassaan ei tarvitsisi kajota. Saahan näinkin tehdä, mutta sanottaisiin asiat niin kuin ne on.
Ei kaikkea propagandaa kannata purematta niellä.

Normaalilakko ja kieltäytyminen neuvottelemasta suojelutyöstä olisi kahdessa viikossa tuonut deadlinen. Toki tässä mallissa olisi tullut imagotappiota.
Puhe siitä, että normaalilakko ei toimisi on silkkaa valetta, sillä nytkään ei voimassa olevan lainsäädännön mukaan velvoittaa toimessa olevaa suojelutyöhön. Toki perjantaina iltapäivällä asia on toisin.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Onhan se, minä vain haaveilen tuollaisesta palkasta. On kuitenkin todettava, että osa hankkii selvästi tuota enemmän, mutta osa myös paljon vähemmän, koska suht säännöllistä työaikaa tekeviä on sen verran paljon. Heidän palkkansa pyörii parin tonnin hujakoilla.

Mutta miksi tarjotun pitäisi riittää, kun tilanteen vuoksi enempäänkin on mahdollisuus? Missä vaiheessa ahneessa rahavetoisessa yhteiskunnassa kiellettiin ahneus?
Eli olet ahne. Ahneus ei ole kovin kadehdittava luonteenpiirre. Itse en ole ahne.

Sinulla on aivan samat mahdollisuudet kuin kenellä tahansa muullakin hakea hoitajan paikkaa, jossa on enemmän esim. vuorotyötä tai mitä ikuna lisiä. Kukaan ei estä sinua tekemästä niin, mutta pidän moraalisesti vääränä, että jos moottorisi ei riitä siihen, että sinut hyväksyttäisiin suorittamaan parempaa työtä, niin sinä toimit kuin mikäkin Jokelan koulusurmaaja ja vaadit yhteiskunnan huomiota ihmisten tappamisella uhkaamisella.

Toivon, että et ole mielenterveyshoitaja tai kouluterkkari, joka jututtaa näitä nuorempia päästään vinksahtaneita ahneita ja väkivaltaisia ihmisiä. Sitä niittää mitä kylvää.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lakkokassa on kunnossa, Tehyn valtuusto päätti tänään, että joukkoirtisanoutumiseen osallistuneille maksetaan työtaisteluavustuksena 60 euroa päivässä seitsemänä päivänä viikossa ilman karenssia.

Kyllähän tuolla summalla kelpaa kotona köllötellä. Plussana vielä lopputilin sisältämät lomakorvaukset.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Neljäs henkilö on valmistunut juuri terveydenhoitajaksi ja on vakityösuhteessa Uudellamaalla.

Ainoastaan tämä viimeinen tapaus heistä kuuluu liittoon, mutta ehkä tämä otanta ei kuvaa parhaalla mahdollisella tavalla hoitajien ammattikuntaa, josta suurin osa tuntuu olevan uransa suhteen tyytyväisiä tilanteeseen, että koulu on läpäisty ja töitä saa tehdä perusduunarina.
Näistä terveydenhoitajista suurin osa taitaa kuulua Suomen Terveydenhoitajaliittoon, joka on samallalailla STTK:n alainen liitto kuin Tehykin. Mikä tekee nyt sitten Tehyläisen terkkarin työn vaativammaksi, että Tehyllä pitäisi olla oikeus sopia heidän palkoistaan? Tämä sopimusoikeus tuntuu olevan nyt yhtä suuri vaatimus kuin rahakin. Muitakin tehtävänimikkeitä varmaan löytyy mutta kyllä Tehy on nyt laittamassa pakkaa niin sekaisin, ettei taida sitä itsekkään ymmärtää, niin rajoittuneilta nuo näkemykset vaikuttaa.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ahneudesta

Eli olet ahne. Ahneus ei ole kovin kadehdittava luonteenpiirre. Itse en ole ahne.
Ihmiset ovat luonnostaan ahneita ja itsekkäitä. Jotenkin Black Adderin kirjoituksista en ole saanut sellaista kuvaa, että hän olisi Oulun seudun Äiti Teresa, joka altruistisesti jakaa suffelia Rotuaarilla vastaantulijoille.

Suurimmalle osalle meistä ahneus on tässä yhteyskunnassa ei pelkästään hyväksyttävä piirre vaan se on perusedellytys, että yhteiskuntamme toimisi. Kun kapitalismissa eletään, niin pitää olla iloinen siitä, että meillä on ahneita kapitalisteja pitämässä moottoreja käynnissä.

Olen edelleen tehykokkareita vastaan ja ahneuden määrässäkin on varmasti ihmisissä eroja, mutta pyrkimykset ulkoistaa ahneus Tehyn jäseniin on nyt vaan on melko tekopyhää paskaa.

Itse puhuisin mielummin ahneuden sijasta kohtuudesta ja sen puutteesta.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Siis hetkinen? Sinun mielestäsi on pätevä peruste korotukselle se, että rahat ei riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä? Eli mitä enemmän ehtii kuluttamaan, niin sitä enemmän pitää työnantajan maksaa?

Ihan sama kuka palkkaa kinuaa lisää, jos perusteet on tuota luokkaa. Sitten on eri asia, jos ei vuokran jälkeen riitä rahaa ostaa ruokaa koko kuuksi. Mutta se, että matkustelujen jälkeen on rahat vähissä on jo aika paksua.

Otetaan tämä vielä kerran käsittelyyn.

Itse en APU-lehteä lue, joten tämän kyseisen henkilön rahankäytöstä en tiedä. Siispä kysynkin, että kerrottiinko siinä jutussa, kuinka paljon rahaa tähän matkusteluun menee? Paljonko tämä henkilö tienaa ja paljonko hän kuluttaa? Missä hän on matkustellut ja paljonko nämä matkat maksavat? Oikeinko lentomatkoja kaukomaille? Vaiko junamatkoja mummolaan?

Mihin sairaanhoitajan pitäisi ne mahdolliset palkankorotukset käyttää, jos sellaisia hänelle suotaisiin? Voitaisiinko sopia, että saavat palkankorotuksen sillä ehdolla, että eivät käytä sitä matkusteluun?

ONKO SAIRAANHOITAJALLA OIKEUS KÄYTTÄÄ RAHANSA, NIIN KUIN HÄN ITSE HALUAA? TÄHMITÄHÄH?

Minun mielestäni jokainen saa käyttää kaikki ylimääräiset rahansa aivan mihin haluavat. Myös sairaanhoitajat. Minun mielestäni myös sairaanhoitajalla on oikeus saada sellaista palkkaa, että hän pystyy matkustelemaan. Vaikka työskentelisikin julkisella sektorilla.

Joten jos nyt vain koitettaisiin keskustella siitä, miten asiat ovat ja miten ne ratkaistaisiin. Eikä siitä, mitä arvovalintoja hoitajat saavat/eivät saa omilla rahoillaan tehdä.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
blaa blaa blaa...
Ei kukaan ole valittanut hoitajien rahankäytöstä vaan halunnut elävillä esimerkeillä todistaa sen väitteen vääräksi, että hoitajilla olisi huonot palkat.

Työn vaativuus suhteutettuna hoitajien palkkaan = tasapaino.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Itse en APU-lehteä lue, joten tämän kyseisen henkilön rahankäytöstä en tiedä. Siispä kysynkin, että kerrottiinko siinä jutussa, kuinka paljon rahaa tähän matkusteluun menee? Paljonko tämä henkilö tienaa ja paljonko hän kuluttaa? Missä hän on matkustellut ja paljonko nämä matkat maksavat? Oikeinko lentomatkoja kaukomaille? Vaiko junamatkoja mummolaan?
Koska minä tämän Apu-lehden keskusteluun toin, niin vastaanpa. Tämä melko laitettavan näköinen neitokainen kertoi, että matkusteluun menee "kaikki ylimääräinen". Käteen hänelle jäi muistaakseni jotain 1600 euron tienoilla. Jutussa ei otettu kantaa mihin matkat suuntautuivat tai mitä ne maksoivat. Jutusta sai selvästi sen kuvan, että tytön harrastus oli matkustaminen ja oletan sen tarkoittavan vähintään Euroopan matkailua.

Matkailu on hieno harrastus ja varmasti hyvää vastapainoa mille tahansa duunille (paitsi sellaiselle jossa matkustellaan paljon). Mutta jos laittaa kaiken irtilähtevän kohteeseen X, niin silloin kroonisen rahanpulan syy ei paska palkka, vaan kohde X.
 
...ONKO SAIRAANHOITAJALLA OIKEUS KÄYTTÄÄ RAHANSA, NIIN KUIN HÄN ITSE HALUAA? TÄHMITÄHÄH?

Minun mielestäni jokainen saa käyttää kaikki ylimääräiset rahansa aivan mihin haluavat. Myös sairaanhoitajat. Minun mielestäni myös sairaanhoitajalla on oikeus saada sellaista palkkaa, että hän pystyy matkustelemaan. Vaikka työskentelisikin julkisella sektorilla.
On oikeus. Mutta ei oikeutta kitistä sen vähyydestä, jos on kuitenkin varaa reissata.

Tottakai saa. Ja jo on kumma, jos ei parin tonnin palkalla pysty esim. kerran vuodessa matkustamaan - silloin on säästämisessä parantamisen varaa.
Yh on poikkeus, mutta harva yh pystyy matkustamaan.
 

Leba95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lännen Kiekko, West Hockey
Ei vittu, 420€ viikossa eli n. 1800€ kuussa siitä että istuu himassa. Veikkaisin että Tehyn talouspäällikkö istuu demareiden jäsenkirja taskussaan.

10.000 lakkolaista, 4.2M€ viikossa, about 18M€ kuussa.

Katsotaan kauanko perse kestää.

Tehy hakee nyt parasta mahdollista diiliä nopeasti, mahdollista lakkoa ei kestetä kauaa talouden puolesta. Tehy laskee sen varaan että ruumiiden hinta on suurempi kuin lakkoavustusten ja KT nöyrtyy.

Ei kai tässä enää ruumiita tule kun laki sitä varten on tekeillä. Tietenkään 10-20% hoitajista takaisin työhön ei vielä varsinaisesti mitään pelasta, mutta työnantajan tilaama laki ei ymmärtääkseni määritä mitenkään pakkotyöhön kutsuttavien hoitajien määrää. Aikamoinen yllätys tuo summan suuruus. Olisin odottanut huomattavasti pienempää summaa nyt, kun uusi laki pitkittänee työtaistelua. Varmasti niin, että pakkotyöpäiviltä tuota rahaa ei saa, jolloin sitä ei tarvitse maksaa läheskään 10 000 hoitajalle?

Julkisella sektorilla paikka pitää laittaa virallisesti auki, hakuun. Minimissään kaksi viikkoa kaupungintalon ilmoitustaululla (kun halutaan mahdollisimman vähän hakijoita, yleensä pitkäaikaisen sijaisen etukäteen päätetty palkkas), mutta muuten työministeriön tietokannasta.

Joten kalevi, nuo paikat eivät ole haussa. Joten kalevi, tekijät eivät löydä niitä.

On tosiaan muitakin työpaikkoja kuin varsinaisia toimia. Meille pääsee töihin, jos on ammatin vaativa pätevyys. Eikä ole pelkoa että sijaisuus kovin lyhyeksi jäisi. Vakipaikan saa kun joku jää eläkkeelle tai toimi muuten avautuu, sairaanhoitopiirin johdon päätöksellä uusia vakansseja ei avata. Itse jouduin odottamaan vakinaistamista melkein vuoden, mutta helpotuksena oli tieto määräaikaisuuden jatkamisesta vuodella jo ennen vakinaistamista.

Niin ehkäpä tuolla suurehkolla summalla yritetään saada suojelutyöhön velvoitettavia hoitajia tekemään sankoin joukoin vaikkapa "kesämökin talvikuntoon laittoa" tai lähtemään katsomaan sairastunutta isoäitiä toiselle puolelle Suomea ym muuta kiireellistä touhua.

En usko että hoitajien tavoittaminen vaikeutuu summan mukaan. Porukka on sen verran kypsää että tuskin vastaa työnantajan puheluihin. En kylläkään tiedä miten työnantaja aikoo määräykset pakkotyöhön toimittaa, mutta kyllä ihminen kotonaankin on melko tavoittamattomissa jos niin haluaa.

Sen mitä tätä on vilkuillut niin on saanut ymmärtää, että olisi ihan hyvä jos siellä on vielä joitain Kekkosen ajalta olevia tapoja, niin ravisteltaisiin niitä hieman vastaamaan 2000-luvun tarpeita.

Vaikka systeemit uudistamista kipeästi kaipaavatkin, ei kai Kekkosen ajalta enää ole jäljellä kuin joukkoirtisanoutuminen. Ja sekin jo Kekkosen ministeriajalta.


Tähän aioin jotain kommentoida, mutta argumentit olivat sen verran tukevat, etten oikein sanoja löytänyt. Kai vapaapäivä sentään on vertailukelpoinen vain humalassa pikaistuksissa tehtyyn kirvestappoon?

Kyllähän tuolla summalla kelpaa kotona köllötellä. Plussana vielä lopputilin sisältämät lomakorvaukset.
Ja vielä taattu paluu vanhaan duunin entisillä ehdoilla, jos sattuu huvittamaan. Pakkohan ei ole mennä, mutta pakko on päästä, jos haluaa.

Eiköhän Tehyn tavoittelema mahdollisesti KT:n kanssa tehtävää sopimus paluusta vanhana työntekijänä velvoittaisi myös työntekijää. Eli lomarahat pitäisi palauttaa ja irtisanoutumisprosessi alkaisi alusta.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Lakkokassa on kunnossa, Tehyn valtuusto päätti tänään, että joukkoirtisanoutumiseen osallistuneille maksetaan työtaisteluavustuksena 60 euroa päivässä seitsemänä päivänä viikossa ilman karenssia.

Jos päädyn etten mene töihin ensi viikolla niin kyllä tuolla muutaman viikon pärjää ilman työtaistelulainoja..
Olisko tuolle summalle mitään vahvistusta? Tehyn intrassa kertoiltiin kyllä valtuuston kokouksesta, mutta tuosta lakkoavustuksesta ei näkynyt mitään informaatiota. Ei myöskään missään mediassa, eikä kukaan hehkutellut edes hoitajat.net:ssä. Kuulostaa kovalta summalta, jos pitää paikkansa.
 

msg

Jäsen
Eiköhän Tehyn tavoittelema mahdollisesti KT:n kanssa tehtävää sopimus paluusta vanhana työntekijänä velvoittaisi myös työntekijää. Eli lomarahat pitäisi palauttaa ja irtisanoutumisprosessi alkaisi alusta.

Jos näin on niin asia on niin kuin sen pitää olla. Jos KT takaa kaikille paikan on myös Tehyn omalta osaltaan tehtävä vastaavasti.
Kalevin lienee kommentoinut vain omia tuntojaan. Kuinka Tehyn intrassa sanotaan? Mitä käy sille joukkoirtisanoutuneelle, joka ei palaa? Saako edes fudut Tehystä?
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
No voisiko sitten Black Adder, SergeiK ja Väsyneet kädet vastata siihen, että miksi ihmeessä Kokoomus Jyrki Kataisen suulla nosti ennen vaaleja nämä Sari Sairaanhoitajat oikein esimerkiksi julkisen alan koulutetuista ja työhön nähden heikosti palkatuista?

Oliko Katainen ja kokoomus siis väärässä? Minkä ihmeen takia he valehtelisivat tällaisesta heikosti palkatusta ryhmästä, jos sellaista ei oikeasti ole olemassa???????????

Ja aiemminhan on jo todettu, että eihän siellä mikään työvoimapulakaan uhkaa, vaikka SEKIN oli kokoomuksen keskeinen peruste tasa-arvotupolle...
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä vaiheessa pitäisi työnantajapuolen tehdä viimeisen kerran rehti tarjous, sellainen olisi 14 prosenttia, ja ilmoittaa samalla, että seuraava tarjous tulee olemaan muulle kuntasektorille kelvannutta huonompi. Ellei tarjous Tehylle kelpaa, sitten vaan katsotaan kuinka pitkälle pötkitään 60 örön päiväkorvauksella per hoitsu. Itse veikkaisin, että sillä diilillä Tehy on (konkurssi)kypsä viimeistään viikon kuluttua.

Ehdottoman tärkeätä on, että mikäli joukkoirtisanominen realisoituu, työnantajan ei missään vaiheessa tule enää tehdä sellaista sopimusta, joka mahdollistaa kaikkien paluun. Siinä vaiheessa on menty sellaisen rajan yli, joka pakottaa harkitsemaan keillä on oikeasti halua hoitaa sairaita ja keillä ainoastaan rettelöidä. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluvien paikka on jollain muulla sektorilla. Tämä siis mikäli Laitinen-Pesolan jengi ei tule järkiinsä ennen deadlinea. Sen jälkeen ei työnantajan mielestäni tarvitse sääliä tuntea, vaan hankkiutua eroon pahimmista pukareista, pistää kaikkien irtisanoutujien osalta työsuhdeasunnot uudelleen kiertoon (veikkaan, että vuokratuotto vapailta markkinoilta on parempi, kattaisi osan palkankorotuskuluista) sekä huolehtia siitä, että listoilla olijoiden nimet pysyvät muistissa esim. tulevien osastonhoitajan virkojen yms. paremmin palkattujen duunien täytössä.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No voisiko sitten Black Adder, SergeiK ja Väsyneet kädet vastata siihen, että miksi ihmeessä Kokoomus Jyrki Kataisen suulla nosti ennen vaaleja nämä Sari Sairaanhoitajat oikein esimerkiksi julkisen alan koulutetuista ja työhön nähden heikosti palkatuista?

Oliko Katainen ja kokoomus siis väärässä?

Niin, toisin kuin totalitarismin aateperintöön kiinnittyvät vasurit, me kokoomuslaiset voimme tunnustaa, että meidän puolueemme ja sen johtokin voivat joissakin asioissa erehtyä. :) :)

Vakavasti puhuen, kyllä sairaanhoitajat ovat julkisen alan koulutettuja ja työhön nähden lievästi alipalkattuja. Itse en näkisi kuitenkaan heidän olevan lähestulkoonkaan pahimmassa palkkakuopassa. Siellä makaavat Sari Sairaanhoitajan sijasta Kaisa Kirjastonhoitaja ja Liisa Lastentarhanopettaja. Eli Katainen ja Kokoomus olivat tavallaan oikeasssa, tavallaan väärässä. Väärässä siis nimenomaan siinä, että esimerkiksi nostettiin väärän ammattialan edustaja (siis faktojen kannalta, vaalitaktisesti oikea).
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Kun yo. jargonin suomentaa täysin naiviksi heittäytyneelle Tami Talkille, niin tarkoittaa se suomeksi, että oli Sari Sairaanhoitajien vuoro tulla kusetetuksi vaalilupauksilla.

Tosin Sari Sairaanhoitajille tarjottiin hyvin mojovaa pottia jo ensikättelyssä. Sarit vaan tuntuvat olevan tavallistakin pulliaista ahneempaa väkeä.

Itse näkisin niin, että kuntatyönantajan tulisi tai olisi tullut jo aikoja sitten, lähteä mukaan propagandasodankäyntiin. Olisi kylmästi tullut tehdä karkeat laskelmat sairaanhoitajien palkkankorotusten aiheuttamista kuluista kunnille, ottaa vertailuun muutamia taloudellisesti huonossa jamassa olevia kuntia, joissa terveyspalvelut ovat kalliita suhteutettuna väestöön (esim. Kemi, Oulainen...) ja kertoa, että kyseisissä kunnissa ja niiden sairaaloiden alla olevissa kunnissa palveluja joudutaan karsimaan sekä pieniä terveysasemia sulkemaan henkilöstökulujen sietämättömän kasvamisen vuoksi. Olen täysin vakuuttunut, että laitakaupungin mummojen mielipiteet olisivat hyvin pian työnantajan puolella ja hoitajia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Tässä vaiheessa pitäisi työnantajapuolen tehdä viimeisen kerran rehti tarjous, sellainen olisi 14 prosenttia, ja ilmoittaa samalla, että seuraava tarjous tulee olemaan muulle kuntasektorille kelvannutta huonompi. Ellei tarjous Tehylle kelpaa, sitten vaan katsotaan kuinka pitkälle pötkitään 60 örön päiväkorvauksella per hoitsu. Itse veikkaisin, että sillä diilillä Tehy on (konkurssi)kypsä viimeistään viikon kuluttua.

Ongelma taitaa vain olla se, että systeemi ei oikeasti kestä sitä hoitajien poissaoloa.

Kyllähän tämä on mahdoton ratkaistavaksi tämä ongelma. Alkaen jo tuosta koko hoitoalan järjestörakenteesta, jossa väkeä on monessa eri liitossa työnimikkeistä riippumatta. Ilmeisesti tämän takia niillä oli se TNJ, mutta kun ei sekään sitten toiminut.

Mikä ratkaisu tähän nyt ikinä saadaankin, niin joku osa-alue siinä jää väkisinkin aivan vituilleen.

Vakavasti puhuen, kyllä sairaanhoitajat ovat julkisen alan koulutettuja ja työhön nähden lievästi alipalkattuja. Itse en näkisi kuitenkaan heidän olevan lähestulkoonkaan pahimmassa palkkakuopassa. Siellä makaavat Sari Sairaanhoitajan sijasta Kaisa Kirjastonhoitaja ja Liisa Lastentarhanopettaja. Eli Katainen ja Kokoomus olivat tavallaan oikeasssa, tavallaan väärässä. Väärässä siis nimenomaan siinä, että esimerkiksi nostettiin väärän ammattialan edustaja (siis faktojen kannalta, vaalitaktisesti oikea).

Juuri näin! Kuin omasta suustani. Aika moni täällä on sivukaupalla todistellut, että ei niillä mikään huono palkka ole. Makuasia, sanoi kettu kun munia nuoli. Hyvät yöt!
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Kun yo. jargonin suomentaa täysin naiviksi heittäytyneelle Tami Talkille, niin tarkoittaa se suomeksi, että oli Sari Sairaanhoitajien vuoro tulla kusetetuksi vaalilupauksilla.

Ja kun lukee kaikki ketjun kirjoitukset, niin huomaa, että naivisti itse on kirjoittanut saman tänne jo monta kertaa. Ei poista sitä, että hoitajien palkka on heikko. Työn huomioiden. Tasapaino. Hyvät yöt!
 
Juuri näin! Kuin omasta suustani. Aika moni täällä on sivukaupalla todistellut, että ei niillä mikään huono palkka ole. Makuasia, sanoi kettu kun munia nuoli. Hyvät yöt!
Voi olla lievästi alipalkattu ilman että saa huonoa palkkaa. Missään vaiheessa en ole ollut hoitajien korotuksia vastaan, mutta suuruutta kritisoinut. Eli se jo tarjottu oli varsin avokätinen korotus. Sari Sairaanhoitaja oli varmasti vaalitaktinen valinta.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Voi olla lievästi alipalkattu ilman että saa huonoa palkkaa. Missään vaiheessa en ole ollut hoitajien korotuksia vastaan, mutta suuruutta kritisoinut. Eli se jo tarjottu oli varsin avokätinen korotus. Sari Sairaanhoitaja oli varmasti vaalitaktinen valinta.

Vielä ennen nukkumaanmenoa: tästäkin osin samaa mieltä. Avokätinen ei nyt valitettavasti hoitajille riittänyt ja ruumiita uhkaa tulla. Omana veikkauksena heitin jo monta kymmentä sivua sitten, että kokoomus tulee olemaan seuraavien vaalien suurin häviäjä. Lause "Kaikki mitä on luvattu, on myös täytetty" tulee muodostumaan yhdeksi pysyväksi osaksi suomen poliittista historiaa. Aivan siihen "puhun niin totta kuin osaan" viereen. Hyvät yöt!
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkäs tämmöinen ratkaisu otettaisiin vastaan, että nostetaan tätä parjattua 1750€/kk peruspalkkaa sitten tuo suunnilleen vaadittu 500€, mutta vastaavasti napsaistaisiin sopiva prosenttisiivu pois näistä ilta, lauantai- ja yölisistä? Saataisiin kunnollinen lähtöpalkka alalle ja hoitsutkin voisivat tuntea olevansa enemmän toimihenkilöitä kuin duunareita, kun ei ansiot koostuisi niin voimakkaasti vaihtelevista lisistä.

Onko liian radikaali ehdotus, faksataanko Jaanalle?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko liian radikaali ehdotus, faksataanko Jaanalle?
Todennäköisesti on liian radikaali, mutta veikkaan tuon ajatustapasi olevan se, millä ratkaisu on löydettävissä. Kustannusvaikutuksiltaan 14-16% korotus, joka siis tarkoittaa sitä, että jos perusliksaan halutaan 24 % lisää niin jostakin on tingittävä. Lisät ym. voivat olla yksi vaihtoehto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös