Sanna Marinin hallitus

  • 2 599 135
  • 21 526

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Joo, tämän saa ilman muuta selvittää, ja hutkitaan jos näin on. Alkoholit on ilmeisesti itse ostettu, mutta ei yksityisvieraita saa syöttääkään valtion piikkiin, eikä henkilökunnan heitä kuulu hyysätä muutenkaan.

Juuri näin. Se, että Marinin asunto on valtionomistuksessa ei muuta sitä, etteikö Marinilla ole oikeus tuoda sinne ystäviään kun haluaa. Ei myöskään se, että pienessä porukassa juhlitaan Marinin laskuun koronarajoitusten aikana ja vaikka sitten isommalla joka viikko, mutta omat ja valtion maksama pitää näissä erottaa selkeästi. Samoin on myös yrittäjällä, että kyllä yrittäjänkin toimiessaan laillisesti erottaa omat ja yrityksen kulut.

Mutta jos koronarajoitukset on olleet päällä ja pidetty 30+ hengen bileitä ja sitten mediassa sanottu ihmisille, että pitävät etäisyyksia, niin ainakin tämä on hyvä saada ihmisten tietoon yleisesti. Sitten taas jos bileitä on pidetty veronmaksajien rahoilla, niin ainoa oikea ratkaisu on Marinin eroaminen. Mutta katsellaan. Hyvä, että meillä on vielä vapaa media.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Itse en ainakaan epäile etteikö kertonut totuutta. Sen sijaan ei kerro sitä mitä ei osata kysyä ja sitä mitä ei saa kertoa, ihan varmasti ja siksi on turvallisuusjohtaja.

Eli kertoiko turvallisuusjohtaja selkeästi minuutti minuutilta kaiken vai vain vastasi johonkin tiettyyn kysymykseen? Se mitä ei osattu kysyä, niin Liski tulee sen varmasti viekö kysymään, eli odotellaan. Vastahan tämä kohu on päässyt vauhtiin.

Koita nyt päättää, onko kysymyksessä Kesärannan turvallisuus vai veronmaksajien rahat.

Eli miksi sinua haittaa, että asia selvitetään perin pohjin?

Ei minua haittaa. Minä vain ihmettelen, että ihmisiä asia kiinnostaa niin paljon, että jopa turvallisuusjohtajan sanomisia tai sanomatta jättämisiä nostetaan epäilevästi tikunnokkaan. Hänenkö olisi pitänyt katsoa, kenen rahoista mitäkin maksetaan vai mikä tämän pointti on?

Se nyt ei ole mikään ihme, että asia herättää närää demarien sisällä, koska puolueessa ei muutenkaan pidetä X-, Y ja Z-sukupolvista.
 
Kyllähän tämä tapaus on taas myrsky vesilasissa. Pääministeri on siis Seiskan saamien nimettömien sisäpiiriläisten mukaan tullut jatkoille Kesärantaan, hoitanut tarjoilut ilmeisesti omistaan ja turvallisuuskin on ollut kunnossa. Miksi tätä Seiskan uutista nyt kauhistellaan?
Koska muullekaan kritiikille ei ole oikein mitään asiallista tarttumapintaa. Ainoa virhe on se perus, että nousukaudella otetaan vaan lisää ja lisää syömävelkaa, muttei se jaksa kiinnostaa kuin harvoja suomalaisia joita kiinnostaa talouspolitiikka, ja hekin ovat huutaneet samaa sutta jo niin kauan kun minä muistan, eikä susi ole tullut vieläkään.

Marinin vartalo ja juominen ja syöminen sentään oletettavasti kiinnostaa enemmän.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Minä vain ihmettelen, että ihmisiä asia kiinnostaa niin paljon, että jopa turvallisuusjohtajan sanomisia tai sanomatta jättämisiä nostetaan epäilevästi tikunnokkaan. Hänenkö olisi pitänyt katsoa, kenen rahoista mitäkin maksetaan vai mikä tämän pointti on?
Iltalehden artikkelissa johon on viitattu tässä keskustelussa, sanotaan myös näin:
Ohjeistuksen mukaan yksityistilaisuuksista pitäisi aina sopia valtioneuvoston valmiusyksikön kanssa, mutta näin ei ole toimittu.
Ok toimittu silti koska Marin on demari?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Koita nyt päättää, onko kysymyksessä Kesärannan turvallisuus vai veronmaksajien rahat.

Minä en ole nostanut turvallisuusasiaa täällä esille vaikka olen sitä kommentoinut. Minua veronmaksajana kiinnostaa enemmän miten rahani käytetään kuin mikä on turvallisuustilanne, mutta haluan, että tämä koko asia perataan huolella.


Ei minua haittaa. Minä vain ihmettelen, että ihmisiä asia kiinnostaa niin paljon, että jopa turvallisuusjohtajan sanomisia tai sanomatta jättämisiä nostetaan epäilevästi tikunnokkaan. Hänenkö olisi pitänyt katsoa, kenen rahoista mitäkin maksetaan vai mikä tämän pointti on?

Se nyt ei ole mikään ihme, että asia herättää närää demarien sisällä, koska puolueessa ei muutenkaan pidetä X-, Y ja Z-sukupolvista.

Juurihan sinua haittasi jopa se, mikä minua kiinnostaa asiassa, mitä se edes sinulle kuuluu? En minä ole ostellut aamupaloja veronmaksajien rahoilla enkä bilettänyt koronarajoitusten aikana enkä myöskään ole pääministeri tai henkilö joka jakaa veronmaksajien rahoka lähipiirinsä hyödyksi. Myös turvallisuusjohtaja on työssä veronmaksajien rahoilla ja hänen esimiehensä asioita tutkitaan, niin kyllä myös turvallisuusjohtaja on hyvä nostaa tikunnokkaan. Hyvä tämä on myös siksi, että jos mitään väärää ei ole tapahtunut, niin silloinhan kaikki on hyvin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Iltalehden artikkelissa johon on viitattu tässä keskustelussa, sanotaan myös näin:

Kuka sanoo? Turvallisuusjohtaja sanoo näin:

– Meillä on tieto Kesärannassa olevista tilaisuuksista, ne on sovittu. Ei tässä ole mitään normaalista poikkeavaa. Yksittäisiä vieraita yksityiselämään liittyen, se on normaalia arkea, turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen kuvailee.

Ahti Kurvisen mukaan kesällä tai syksyllä pääministerin yksityistilaisuuksissa ei ole tullut esiin mitään yllättävää, mikä olisi herättänyt turvallisuuskoneiston erityisiin järjestelyihin.

Turvallisuusjohtaja kertoo, että pääministerillä ei ole ollut yksityistilaisuuksia, joista valmiusyksikkö ei olisi ollut tietoinen.

– Ei ole ollut, Kurvinen vahvistaa.

 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Mietityttää kuinka kauan pääministeri voi ottaa tätä negatiivista julkisuutta? Ja kun se tekee ton ihan itte eikä tunnu paljon kiinnostavan.

En usko, että Marinin tarvitsee olla huolissaan negatiivisesta julkisuudesta. Sen verran ahkerasti mainetta valkopuhdistetaan kohujen jälkeen, niin mediassa kuin tällä palstallakin. Näin kilpi säilyy hohtavan kirkkaana. Eihän siinä mitään, mutta kun se valkopesu menee osalle kansaa läpi kuin väärä raha, niin mikäs sitä on pääminsterin ollessa kohujen keskellä.

Mietinpä vaan, että minkälainen "myrsky vesilasissa" olisi palstan vasemalla laidalla noussut, jos joku kokoomuslainen/keskustalainen pääministeri olisi vastavia "yksityisjuhlia" pitänyt.

No tämä tästä osaltani, mennään eteenpäin. Selkää kyyryyn vaan enemmän, kyllä se siitä.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kaukana ollaan vielä aiemman demaripääministeri Antti Rinteen tilanteesta. Rinne valehteli pääministerinä eduskunnassa Postin asioista, ja hänen luottamuksensa käytännössä nollaantui, kun Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola kertoi faktat, jotka olivat päinvastaiset kuin Rinne sanoi.

Marin kulkee erilaisista kohuista toiseen ja yhteistä Rinteen kanssa on se, että kohut käsittelevät Marinin yksityiselämää ja muiden rahoja. Marin käytti hulppealla tavalla ateriaetua, ja verottaja laittoi asialle stopin. Rikostuomionkin saanut Rinne sotki omat ja isännöimänsä taloyhtiön rahat, ja joutui maksamaan rahat takaisin.

Se mikä pudotti Rinteen, ei pudota Marinia. Nuorena naisena Marin on eläköityneen demaripuolueen helmi. SDP:stä vuodetaan kuitenkin huolella Marinin vastaisia tietoja ja vaikuttaa siltä, että Marinin valinnan tiukka äänestys ei mahdollista vanhojen demarihaavojen paranemista. Syntyy uusia haavoja ja mitä ilmeisemmin Marinista johtuen.

Tähän johtopäätökseen päädyin YLE:n haastattelemien lukuisten demariedustajien mietteiden perusteella.

Oppositiolla ei ole toiveita hallituksen hajoamisesta ellei Marinilta löydy tuplana savuavaa asetta käsissään. Mitään sellaista ei ole ainakaan tiedossa, joten hallitus jatkaa puolueet toisiaan sättien.
 

Analyzer

Jäsen
Antaa toimittajien vielä penkoa, mutta toistaiseksi tilanne näyttää lähinnä ajojahdilta. Marin on nyt samassa pisteessä kuin Sipilä aikanaan. Media janoaa kohuja.
Erona on vain se, että Marinia henkilönä kohut vain vahvistavat. Puoluettaan kuitenkin kenties jo heikentävät. Marin on luonut ympärilleen samanlaisen kultin kuin Halla-aho, kaikki sataa laariin.

Marin henkilönä on ehkä vahvempi kuin koskaan, mutta Marinin asema puolueessaan on heikkenemään päin. Marinia median tulisi ryöpyttää nykyistäkin enemmän, mutta eri aiheista. Talouspolitiikka on aivan luokatonta.

Noissa Marinin juhlissa ei ole mitään väärää, jos hän ei ole käyttänyt niihin valtion rahaa. Lähinnä ihmettelen Marinin tilannetajua(tai sen puutetta) sen suhteen, että hän kutsui yleisesti tiedetyt bilekaverinsa edustamaan musiikkialaa Kesärannan keskusteluihin. Soraääniä olisi kannattanut edes näön vuoksi jokunen kutsua.

Kyllä se Marin sieltä vielä kaatuu aikanaan, mutta näköpiirissä pitäisi olla demareiden sisällä jokin uskottava raikas nimi. Lindtman/ Heinäluoma ei siihen enää pysty. Mikkel Näkkäläjärvi olisi ollut sellainen, vaan kaatui kissakohuihinsa. Urpilainen voisi siihen pystyä, jos demareiden sisäinen oppositio ryhmittyisi hänen taakseen. Liekö siihen halua enää, yleensä ex-puoluejohtajat eivät vanhoihin tehtäviinsä uudelleen pyri.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Antaa toimittajien vielä penkoa, mutta toistaiseksi tilanne näyttää lähinnä ajojahdilta. Marin on nyt samassa pisteessä kuin Sipilä aikanaan. Media janoaa kohuja.
Erona on vain se, että…

Eroja on kaksi. Ensimmäinen on se, että Marin on ikänsä ja sukupuolensa takia epätavallinen pääministeri, joka näkee pääministerin julkisuuskuvan eri tavalla kuin on totuttu. Mielipiteet siitä, ettei pääministerin julkisuuskuva ole tehtävän arvokkuudelle eduksi, tulevat tulevaisuudessa näyttämään yhtä vanhanaikaisilta kuin joidenkin näkemykset kannabiksesta tänä syksynä.

Toinen se, että Marin saa uutisten perusteella kritiikkiä myös oman puolueensa sisällä. Tämä on sikäli ristiriitaista, että kyseessä on puolue, jonka pitää kasvattaa suosiotaan nuorten keskuudessa enemmän kuin minkään muun puolueen. Mikäli uutiset pitävät paikkaansa, tuskin se ainakaan lisää puolueen kannatusta nuorten keskuudessa. Lindtman lienee siksi sopiva valinta seuraavaksi puheenjohtajaksi, ettei hän ole millään tavalla raikas. Puhutaan kuitenkin puolueesta, joka vaihtoi Jutta Urpilaisen Antti Rinteeseen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Väitän, että Marin saa kritiikkiä demareiden sisältä ideologisista ja poliittisista syistä. Hän on vasemmistopuolueen vasenta laitaa, joka näkyy ratkaisuissa. Ei kaikki demareissakaan katso hyvällä vihaa Kokoomuksen, Orpon ja suurten työnantajien suuntaan.

Jos Marin halutaan vaihtaa, ei se johdu siitä, että hän on nainen ja nuori demariasteikolla. Kyse on demarien ajamisesta asemaan, josta ei monien muiden demareiden mielestä riittävän suurta valtionhoitajaa enää löydy sekä hallitusyhteistyön vaarantamisesta kakkos- tai kolmosasemassa.
 
Viimeksi muokattu:

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Väitän, että Marin saa kritiikkiä demareiden sisältä ideologisista ja poliittisista syistä. Hän on vasemmistopuolueen vasenta laitaa, joka näkyy ratkaisuissa. Ei kaikki demareissakaan katso hyvällä vihaa Kokoomuksen, Orpon ja suurten työnantajien suuntaan.
Mitä kirjoitat? Tiedät varsin hyvin että luikuria taas pukkaa. Marin ei tosiaan ole vasemmiston vasenta laitaa, lainatun kirjoitus vihjailee että Marin on kommari.
Se että vihaa kokoomusta, Orpoa (juu varmasti, eipä ole nössön nössö mikään viha kohde. Sukka koko mies) Suuret työnantajat joiden hallituksessa suoraan, välillisesti, "kannatusjoukossa" ynnä muussa on vastenmielisin riistokapitalismin henkilöitymä. Tyhmä pölvästi.
Porukka fittuun ja sitten parku ettei valtio osallistu uudellen kouluttaan paperimies Penttiä.

Suuren työnantajat tekee huipputulokset ja paukkuu osingot pohjattomin taskuihin.

Tätä hakee nimimerkki mitä lainasin, luokajakoa, riistoa ja porvariston vallankumousta, aseet on jo rasvattu, Wahlroosilla ei onneksi, tais luvat mennä jo aikaa sitten.
Kärjistetty vitsi, heh hee. Paitsi Wahlroos


Jos Marin halutaan vaihtaa, ei se johdu siitä, että hän on nainen ja nuori demariasteikolla. Kyse on demarien ajamisesta asemaan, josta ei monien muiden demareiden mielestä riittävän suurta valtionhoitajaa enää löydy sekä hallitusyhteistyön vaarantamisesta kakkos- tai kolmosasemassa.
Ei lähde Marin mihinkään, ei se vastakkainen leiri Demareissa niin tyhmää porukkaa ole että heittäisivät rouvan roviolle. Marin on se joka on demareiden toive saada nuorta jengiä puolueeseen. Tai oikeastaan en olis niin varma sen toisen puolen touhuista, oksalla istutaan saha valmiina.

Ei ole helppo tyyppi Sanna, ei tosiaan. Potkaisee äijää munille alta momentin jos vähänki vittuillaan iäst, näin esimerkiksi.
Aikaisemmat rouvat ovat itkeneet eropapereittensa kanssa itsensä uneen, ilman kultaista kädenpuristusta.

Ei tuu Marinista pääministeriä enää tämän kauden jälkeen, ei presidentiä eikä paavia, voitte olla rauhassa. Yrittäkää kestä loppuaika, tai aivan sama.
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
Mitä kirjoitat? Tiedät varsin hyvin että luikuria taas pukkaa. Marin ei tosiaan ole vasemmiston vasenta laitaa, lainatun kirjoitus vihjailee että Marin on kommari.
Se että vihaa kokoomusta, Orpoa (juu varmasti, eipä ole nössön nössö mikään viha kohde. Sukka koko mies) Suuret työnantajat joiden hallituksessa suoraan, välillisesti, "kannatusjoukossa" ynnä muussa on vastenmielisin riistokapitalismin henkilöitymä. Tyhmä pölvästi.
Porukka fittuun ja sitten parku ettei valtio osallistu uudellen kouluttaan paperimies Penttiä.

Suuren työnantajat tekee huipputulokset ja paukkuu osingot pohjattomin taskuihin.

Tätä hakee nimimerkki mitä lainasin, luokajakoa, riistoa ja porvariston vallankumousta, aseet on jo rasvattu, Wahlroosilla ei onneksi, tais luvat mennä jo aikaa sitten.
Kärjistetty vitsi, heh hee. Paitsi Wahlroos



Ei lähde Marin mihinkään, ei se vastakkainen leiri Demareissa niin tyhmää porukkaa ole että heittäisivät rouvan roviolle. Marin on se joka on demareiden toive saada nuorta jengiä puolueeseen. Tai oikeastaan en olis niin varma sen toisen puolen touhuista, oksalla istutaan saha valmiina.

Ei ole helppo tyyppi Sanna, ei tosiaan. Potkaisee äijää munille alta momentin jos vähänki vittuillaan iäst, näin esimerkiksi.
Aikaisemmat rouvat ovat itkeneet eropapereittensa kanssa itsensä uneen, ilman kultaista kädenpuristusta.

Ei tuu Marinista pääministeriä enää tämän kauden jälkeen, ei presidentiä eikä paavia, voitte olla rauhassa. Yrittäkää kestä loppuaika, tai aivan sama.

Korkki kiinni!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Väitän, että Marin saa kritiikkiä demareiden sisältä ideologisista ja poliittisista syistä.

Väitteesi yliarvioi politiikkaa ja äänestyskäyttäytymiseen johtavia syitä muka sen perustuvan aina ideologioihin. Näin on ehkä ollut rakastamallasi 70-luvulla, mutta ei enää. Marinin ideologia on ollut tiedossa jo pitkään, joten mikään yllätys se ei voi olla puolueelle, joka valitsi hänet puheenjohtajakseen.

Sitä paitsi ei kysymys ole pelkästään SDP:n eduskuntaryhmän näkemyksistä, vaan ”kentän äänestä”, joka kuuluu Marinia vanhemmalle sukupolvelle. Se ratkaisee vaalien lopputuloksen.

Suomessa on paikkakuntia, joihin on valittu kunnanjohtajaksi nuorehko nainen muka tuomaan uutta virtaa kuntaan, mutta kun tämä onkin kyseenalaistanut koko vallalla olevan kulttuurin, ovat vanhat halunneet johtajasta eroon. Nämä paikkakunnat ovat olleet keskustalaisia, mutta kannatus vanhemman sukupolven keskuudessa on merkittävä keskustaa ja SDP:tä yhdistävä tekijä.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Se nyt on aivan yhtä tyhjän kanssa onko käyttänyt vai ei verraten vaikka siihen että otetaan miljoonia velkaa sitä varten että joku porvari pääsee halvemmalla teatteriin.
Samalla tavalla opiskelijat, duunarit ja eläkeläiset käyvät teattereissa, konserteissa ja urheilutapahtumissa koko perheen voimin kuin "porvarit ". Kirjastoon ovat kaikki tervetulleita.
 
Samalla tavalla opiskelijat, duunarit ja eläkeläiset käyvät teattereissa, konserteissa ja urheilutapahtumissa koko perheen voimin kuin "porvarit ". Kirjastoon ovat kaikki tervetulleita.

Pitikin ihan katsoa mitä samalla tavalla tarkoittaa tilastollisesti:

Ylemmät toimihenkilöt kävivät muita sosioekonomisia ryhmiä enemmän teatterissa. Yli puolet heistä (53 %) oli käynyt teatterissa vuoden aikana. Vähiten teatterissa olivat käyneet työntekijät (26 %) ja työttömät (22 %)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Väitteesi yliarvioi politiikkaa ja äänestyskäyttäytymiseen johtavia syitä muka sen perustuvan aina ideologioihin. Näin on ehkä ollut rakastamallasi 70-luvulla, mutta ei enää. Marinin ideologia on ollut tiedossa jo pitkään, joten mikään yllätys se ei voi olla puolueelle, joka valitsi hänet puheenjohtajakseen.

No ei. Marin sai vaalissa Lindtmania vastaan niukan enemmistön, ja demareista vuodettujen ja HS:n ja YLE:n julkaisemien uutisten perusteella ihmisiä saatettiin painostaa Marinin taakse. Kun haavat olivat ennestään demareista kerrottujen ja HS:n ja YLE:n julkaisemien tietojen perusteella syvät Rinteen syrjäyttäessä Urpilaisen (ja kauemmaksi), muitakin kuin innostuneita arvioita Marinia kohtaan löytyy.

Lindtman on oikealla vrt Mariniin, ja demarit olivat ennen tunnettuja oikeistodemarien kotina. Nyt tunnetuimmat oikeistodemarit ovat Liike nytissä ja Kokoomuksessa, ja Marin yrittää päästä eri keinoin Lindtmanista eroon ryhmyrinä ja istuttaa tilalle oman lakeijansa, Ilmari Nurmisen.

Kyse on myös poliittisesta linjasta, arvoista. Aivan kuten Purran, Orpon, Ohisalon, Saarikon ja muiden puoluejohtajien toimissa kyse on myös poliittisista valinnoista ja arvoista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä kirjoitat? Tiedät varsin hyvin että luikuria taas pukkaa. Marin ei tosiaan ole vasemmiston vasenta laitaa, lainatun kirjoitus vihjailee että Marin on kommari.

Marin on "vasemmistopuolueen vasenta laitaa, joka näkyy ratkaisuissa". Aivan kuten kirjoitin lainaamassasi tekstissä. SDP on vasemmistopuolue, ja Marin puolueensa vasenta laitaa, kuten mm. YLE:n ja HS:n vaalikonevastausten tilastollinen analyysi ja KU:n teksti kertoo:

Vaalikonevastausten perusteella hän on vasemmistolaisempi kuin yksikään itsenäisen Suomen pääministeri. Marin on niin vasemmalla, että hän on lähempänä vasemmistoliiton kuin SDP:n kantoja, kertoo YLE:n vaalikone viime keväältä. Marinin vastaukset olivat samanlaisia kuin 83 prosenttia vasemmistoliittolaisten vastauksista ja 79 prosenttia SDP:n ehdokkaitten.



Muuten kirjoituksesta huomaa mahdollisen liikuttuneen tilan, joten jätän laajemmin kommentoimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vaalikonevastausten perusteella hän on vasemmistolaisempi kuin yksikään itsenäisen Suomen pääministeri. Marin on niin vasemmalla, että hän on lähempänä vasemmistoliiton kuin SDP:n kantoja, kertoo YLE:n vaalikone viime keväältä. Marinin vastaukset olivat samanlaisia kuin 83 prosenttia vasemmistoliittolaisten vastauksista ja 79 prosenttia SDP:n ehdokkaitten.

Olen viestistäsi ja näkemyksestäsi sataprosenttisen samaa mieltä. Tuota ylläolevaa, muualta lainaamaasi tekstiä, sen sijaan on pakko hieman oikaista. Nimittäin 26. maaliskuuta 1946 – 29. heinäkuuta 1948 Suomen pääministerinä toimi SKDL:n Mauno Pekkala, joka saattoi (en ole tästä ihan varma, mutta kuitenkin jätän asiasta varauksen) olla marginaalisesti Marinia vasemmistolaisempi. Pekkalan meriitteihin kuului mm. Suomen ja Saksan yhteisten hyökkäyssuunnitelmien etukäteen vuotaminen Neuvostoliiton "diplomaatille" (NKVD) Jelisei Jelisejeville keväällä 1941.

Pekkala oli kuitenkin pääministerinä Marinia vähemmän vahingollinen henkilö, sillä tuohon aikaan todellinen valta oli presidentillä ja Paasikivi piti Pekkalan täysin omassa kontrollissaan. Marinin hölmöilyjä ei valitettavasti kontrolloi kukaan eikä mikään ja hintalappu tulee olemaan karmea....
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se nyt on aivan yhtä tyhjän kanssa onko käyttänyt vai ei verraten vaikka siihen että otetaan miljoonia velkaa sitä varten että joku porvari pääsee halvemmalla teatteriin.
Paljon on taas teatteria ja tekopöyristelyä tämän uusimman "kohun" kanssa. Ihan lastentarhameininkiä koko politiikka.

Itse olen pöyristynyt, että minua ei kutsuttu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös