Sanna Marinin hallitus

  • 2 599 914
  • 21 526

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Useimpia valtioita johtaa kuitenkin joku eturyhmäriippuvainen poliitikko, joten joku innovatiivinen bisnesheppu voisi saada jotain konkreettista aikaan tuossa ympäristössä - tai ainakin luotsata alkuun vaikka neuvonantajana sanomalla suoraan mitkä suomalaiset nykysysteemit on järjettömiä ulkopuolisen silmin, ja mistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.
No jos Trumpista tykkää. Siinähän oli "poliittisen järjestelmän" ulkopuolinen tyyppi ilman mitään suuria eturyhmiä/järjestöjä. Sipilässä oli Suomessa samaa ja sitten tuli oikeusoppineilta kauhea määrä kuittailua puutteellisesta lainvalmistelusta, perustuslainvastaisista lakiehdotuksista jne.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tämä on hyvä pointti, vaikka tietyllä tapaa kiehtoisi ajatus siitä, että joku Steve Jobs -henkinen bisnesnero tekisi valtion taloudelle saman, kuin jollekin yritykselle. Useimpia valtioita johtaa kuitenkin joku eturyhmäriippuvainen poliitikko, joten joku innovatiivinen bisnesheppu voisi saada jotain konkreettista aikaan tuossa ympäristössä - tai ainakin luotsata alkuun vaikka neuvonantajana sanomalla suoraan mitkä suomalaiset nykysysteemit on järjettömiä ulkopuolisen silmin, ja mistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta puhdasta ajatusleikkiähän edellä oleva vain on, molempien mallien suhteen. Poliitikoille kelvannee tuttu ja turvallinen nykymalli ihan mainiosti. Jos joskus ollaan Kreikan tiellä, niin jotakin pitää ehkä keksiä, sen sijaan, että naapuri ostaa pakkohuutokaupassa meidän ”irtaimiston”. En usko, että me täällä pohjolan perukoilla olla kenenkään näkökulmasta ”too big to fall”, joten en menisi muiden maiden solidaarisuuteenkaan liikoja luottamaan, vaikka nyt olemmekin se solidaarinen osapuoli.
Joo, mäkään en ollenkaan tuomitse koko ajatusta. Lopulta en kuitenkaan sitten näe, että demokraattisesti valitulle pääministerille olisi parempaa vaihtoehtoa. Nykysysteemin "vika" on kuitenkin juuri siinä, uskaltaako PM olla Suomen etua ajava valtiomies, vai jääkö eturyhmiensä vangiksi pelatessaan jo tuleviakin vaaleja ajatellen liiaksi. Tietysti tarvitsee vastaavaa tukea tärkeimmiltä hallituskumppaneilta myös.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni populismi on myrkkyä meidän nykyiselle hallitusjärjestelmälle, ja siihen tulisi konkreettisemmin reagoida. Nyt kun Marin vei demarit liian kauas vasemmalle, että se voisi enää tehdä toimivaa yhteistyötä kokoomuksen kanssa, puoluekenttä jakaantui kahteen ideologisesti liian kaukana toisistaan olevaan blokkiin, jonka seurauksena molemmilla osapuolilla on hinku kumota toistensa aikaansaannoksia.
Ulkomaista tai politiikan ulkopuolista pääministeriä en kannata.

Pätkin vähän sieltä ja täältä tuodakseni laajempaa näkökulmaa.

Nykyinen vasemmistopolitiikka on luonnollinen vastavoima edeltävän hallituksen politiikalle. Kiky nyt rumasti sanottuna kairasi ns.kuivana kakkoseen osaa ammattikunnista. Samalla toki luotiin kilpailukykyisemmät edellytykset yritystoiminnalle eikä leikkauksia tehty yritystukiin. Oli varmasti kaikille selvää Sipilän hallituskauden lopussa että samantyyppinen politiikka ei tule jatkumaan seuraavalla kaudella.

Jos Sipilän taustoja miettii, eikö hän omalla tavallaan tullut politiikan ulkopuolelta puolueensa johtoon ja lopulta PM: ksi? Hänen suosionsa perustui mielikuvaan menestyksekkäänä yritysjohtajana ja talouden ” korjaajana”, jolle oli tilausta senhetkisessä Suomessa. Koska Sipilää edeltävä hallitus oli epäsuosiossa, Keskustan vaalivoitoon riitti ettei ottanut kantaa mihinkään ja vältti munaamasta vaalitenteissä. Sipilä itsessään osoitti johtajuutta jollaista ei Suomessa ole hetkeen nähty. Hänellä oli visio, teki tarvittavat päätökset ja ajoi ne läpi ja lopulta erosi koska keskusta hävisi seuraavissa vaaleissa. Hän oli suoraselkäisesti ottamassa kaiken paskan vastaan niin hoitajilta kuin kätilöiltä, mutta lopulta ajoi kikyn maaliin. Yksikään nykypuolueiden puheenjohtajista ei kykenisi samaan.

Lopulta on kysymys siitä, ajaako erilaiset hallitukset lopulta Suomen etua pitkällä aikavälillä. Nykyinen hallituspolitiikka ei miellytä oikeistoa ja edellinen vasemmistoa. Onko tämä sitten etu vai haitta, en osaa sanoa, mutta nykyinen hallitus on selvittänyt pandemian lähes millä tahansa mittarilla mitattuna erinomaisesti. Seuraavalle oikeistohallitukselle se on parempi paikka lähteä tekemään oikeistopolitiikkaa kuin esim. Koronan aiheuttamasta talouskuopasta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sipilä itsessään osoitti johtajuutta jollaista ei Suomessa ole hetkeen nähty. Hänellä oli visio, teki tarvittavat päätökset ja ajoi ne läpi ja lopulta erosi koska keskusta hävisi seuraavissa vaaleissa.
Niin Sipilä sai kikyn maaliin, mutta Sote uudistus ei toiminut. Syitä varmaan lukuisia, mutta eiköhän siinä näkynyt se kun yksi hallituksen ministereistä viittaa oikeusoppineisiin "perustuslakitalebaneina" kun tiedustelulait palautettiin takaisin valiokuntiin työstettäväksi. Eli kun laki on valmisteltu huonosti niin syytetään oikeusoppineita vääristä mielipiteistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin Sipilä sai kikyn maaliin, mutta Sote uudistus ei toiminut. Syitä varmaan lukuisia, mutta eiköhän siinä näkynyt se kun yksi hallituksen ministereistä viittaa oikeusoppineisiin "perustuslakitalebaneina" kun tiedustelulait palautettiin takaisin valiokuntiin työstettäväksi. Eli kun laki on valmisteltu huonosti niin syytetään oikeusoppineita vääristä mielipiteistä.

Kukahan se olikaan, joka totesi eduskunnassa

"Sosialidemokraatit kantavat huolta maamme lainvalmistelun tasosta. Olemme nähneet syysistuntokauden aikana useiden lakien ja hallituksen esitysten osalta puutteellista valmistelua, asiantuntijalausuntojen sivuuttamista ja valitettavasti myös täysin virheellistä informaatiota, jota eduskunnan salissa on esitetty jopa ministerin toimesta. Tämä ei ole eduskunnan arvovallan tai kansanvallan näkökulmasta hyväksyttävää asioiden valmistelua ja käsittelyä".

"Uutena kansanedustajana on todettava, että olen järkyttynyt siitä, kuinka heikosti valmisteltuja esityksiä eduskunnan käsittelyyn on tuotu. Olen myös pahoillani siitä, ettei valiokuntatyöskentelyssä asiantuntijalausunnoille ja -arvioille ole aina annettu sitä painoarvoa, joka lausunnoilla tulisi olla".


Nyt ei ihan tule mieleen, kenen mukaan asiantuntijalausunnot sivuutettiin, valmisteltiin puutteellisesti, jaettiin täysin väärää infoa. Päälle päätteeksi vielä järkytys, kuinka heikosti valmisteltuja lakiesityksiä saliin tuotiin.

Varmaan jokainen arvaa, kuka oli kyseessä. Sanna Marin.

Tasan sama henkilö, jonka aikana lainvalmistelusta on tullut vakavan työn sijasta vitsi ja pilkan kohde ja jonka aikana käskykirjeillä korvataan osassa lakeja lakiuudistukset. Tasan sama henkilö, jota perustuslakiasiantuntijat syyttävät salailusta ja valehtelusta sen lisäksi, että hänen hallituksensa tehtailee järkyttävän huonoja lakeja silloin kun niitä tekee.

Sipilän hallituksen lainvalmistelussa oli puutteensa. Mutta Sanna Marinin vasemmistohallitus alkaa olemaan uhka oikeusvaltiomielessä. Sellaiseksi pelleilyksi Marin on Kiurunsa kanssa saanut mm. väännön avien kanssa tuotuaan sitä ennen perustuslakivaliokuntaan korjaamiskelvottomia lakeja. Isoja ongelmia löytyi muistakin lakiesityksistä ja tarvittavia muutoksia Marinit eivät ole enää edes suostuneet tekemään osaan laista. Ne on korvattu kirjeillä.

Jos Marinin tavoin menettelisi Purran tai Orpon johtama hallitus, koko vasemmisto olisi mahdollisesti yleislakossa ja vaatisi osaamattomien lahtareiden välitöntä saattamista valtakunnanoikeuden eteen vastaamaan teoistaan.
 
Viimeksi muokattu:

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja taas seuraava Marinin ja hallituksen populistinen julkisuuskikka osoittautumassa valheeksi.

Tää on varmaan jotain uudenaikaista elvytystä tai vastaavaa taloudenpitoa. Ei kunnille ikinä avointa piikkiä saa antaa mutta hivenen pakko tässä tilanteessa on ollut lupautua korvaamaan testaus yms vastaavat koronakulut.

On tuommoissa summissa hivenen sopeutettavaa ja tuskin verotkaan laskee.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tää on varmaan jotain uudenaikaista elvytystä tai vastaavaa taloudenpitoa. Ei kunnille ikinä avointa piikkiä saa antaa mutta hivenen pakko tässä tilanteessa on ollut lupautua korvaamaan testaus yms vastaavat koronakulut.

On tuommoissa summissa hivenen sopeutettavaa ja tuskin verotkaan laskee.
Ensin luvattu ja sitten kielletty. Melkoista. No vähän vappusatas efektihän tässä haisee.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ensin luvattu ja sitten kielletty. Melkoista. No vähän vappusatas efektihän tässä haisee.

No yllättyneet käsi ylös. Ainahan hallitukset kusettaa jonkun verran lupauksiin nähden, kuten tavallaan luonnollista on, mutta kyllä nää mestarit on vieneet hommat joka tasolla ihan uudelle levelille. Yleensä kiistellään juuri näistä rahaan liittyvistä tai poliittisista asioista, mutta nämä ovat pystyneet tuomaan kiistanalaisten asioiden piiriin jopa Suomen perustuslain. Suoritus sinänsä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ilman Marinin massiivista henkilökohtaista suosiota (+40v naiset oletettavasti suurimpana ryhmänä) en ihmettelisi, vaikka SDP:n gallupluvut olisi jo lähellä Keskustan pohjakosketusta Sipilän hallituksen aikana. Korostaa ennen kaikkea, kuinka Demarit tällä hetkellä elävät ja kuolevat Marinin mukana. Jos jokin "gate" on Sannan kaatava, ei heillä ole laittaa ketään vaalivoittoon 2023 kykenevää, mikä päivä päivältä vaikuttaa Marinininkin johdolla epätodennäköisemältä. Marinistiklikin horjuessa SDP:n muut siivet oletettavasti, nostavat päätään, mutta laiva on siinä vaiheessa jo puoliksi uponnut.

2023-vaaleja silmälläpitäen Demareiden on pystyttävä nappaamaan jokunen prosenttiyksikkö muilta. Saarikon johdolla vasemmalle lipuneelta Keskustalta tuskin, eikä Persuilta jos säilyttävät momentuminsa Purran johdolla. Vaikka Sannan henkilöbrändi onkin vahva, tuskin myöskään Vihreiltä enää paljoa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta kuntiin pumpattiin viime vuonna rahaa niin maan helvetisti. Tavallisesti alijäämäinen Tamperekin ilmoitti luvuikseen viime vuodelta +63,8 miljoonaa, kun normaaliajan tulos on heilunut siellä -20 miljoonan molemmin puolin. Toki asia on niin, että jos on luvattu niin se tulisi myös pitää, mutta kyllä tuota korona-apua ovat kunnat saaneet jo hieman etupainotteisesti.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Nyt kun taas kauhistellaan, niin oliko laskenut, mitä tämä tarkoittaa kokonaisuutena kaupungeittain? Paljon viime vuonna saatiin ylimääräistä hyvää? Toki oikeistolainen matematiikka harvemmin osaa historiaa katsoa. Esimerkkejä löytyy ihan riittävästi, kun katsoo kokomuuksen aikaan saannoksia. Mutta toki ne on paremmin tehtyjä paskoja päätöksiä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Joo, oikeasti vähän tarkemmin eriteltyjä lukuja kaivattaisiin nyt, itse en ainakaan tätä kaupunginjohtajien syytöstä nyt ihan purematta niele. Kunnat tekivät 2020 parempia tuloksia kuin aikoihin, ja kaikki ymmärtävät tämän johtuneen liian avokätisistä koronarahoista. Eiköhän näitä rahoja voi nyt käyttää tämän vuoden menoihin noin aluksi, vai onko käytetty kuntasektorin älytöntä periaatetta, että raha on korvamerkitty tietylle vuodelle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En olisi ikinä uskonut, mutta lopulta minäkin olen alkanu uskomaan tähän hallitukseen ja hyppään heidän kelkkaansa. Kaiken vakuuttelun jälkeen olen päättänyt nollata oman hiilijalanjälkeni viimeistään vuonna 2100. Tähän tavoitteeseen päästäkseni riittää, että aloitan omat toimenpiteeni vuoden 2050 tietämillä. Siihen asti annan palaa kuten ennenkin. Velkavipua tappiin siihen asti ja hellitellään sitten, kun seuraavat sukupolvet hyppää ruoriin.
Sinun pitää seuraavien eduskuntavaalien alla kuitenkin ekaksi hiillostaa hallitusta siitä, että ”täydellisen henkilökohtaisen hiilineutraaliuden saavuttaminen on nykyhallituksen ministereille pelkkä tahdon asia, joka hoituu puolessa tunnissa”.

Kansa noteeraa näin mahtavan jujun ääneen lausumisen. Puolueensa ehdokaslistalle nimetty vsmo menee himuisella äänivyöryllä eduskuntaan, ja historiallinen äänipotti siivittää nimimerkkimme suoraan ympäristöministeriksi. Tähän tehtävään tarvitaan maan parhaita aivoja, ja vsmo on juuri sellainen vakuuttava poliitikko, johon kansa luottaa jo valmiiksi. Uusi hallitus muodostetaan, ja vsmo aloittaa ministerin arkisen aherruksen.

Tässä kohdassa vasta täräytät pöytään nuo kehitystavoitteesi ja tarvitsemasi siirtymäajan. Näin rakennat osaltasi politiikan perinteitä, ja muodostat jatkumon edellisen hallituksen ”tulevaisuushakuiselle” politiikalle.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Onhan hallituspuolueiden tavoitteet toisaalta jo täyttyneet.

SDP (Sannan Despotismin Puolesta)
Vasemmisto (Vaadimme Aidoille Sosialisteille Etuoikeuden Määritellä Muiden Ihmisten Säästöt Täysin Omiksemme)
Vihreät (Vain Ilmasto Huolettaa Radikalisoituneiden Ekohippien Äärivasemmistolaisessa Todellisuudessa)
Keskusta (Koska Emme Saaneet Kannatusta Uudistuimme Sosialistipuolueiden Tavoitteiden Aisankannattajaksi)
RKP (Ruotsin Kieli Pakolliseksi)
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Työllisyys parani, työttömyys laski ja talous on hyvässä kasvussa.

Elvytys toimii niin Suomessa kuin Euroopassakin kun ei samalla leikata kasvusta ja verotusta ei kiristetä. Hyvä tulos tässä vaiheessa kun merkittäviä koronarajoituksia on vielä voimassa. Toivottavasti nekin päästään purkamaan loppuvuodesta että se auttaa taloutta myös ensi vuonna.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Työllisyys parani, työttömyys laski ja talous on hyvässä kasvussa.

Elvytys toimii niin Suomessa kuin Euroopassakin kun ei samalla leikata kasvusta ja verotusta ei kiristetä. Hyvä tulos tässä vaiheessa kun merkittäviä koronarajoituksia on vielä voimassa. Toivottavasti nekin päästään purkamaan loppuvuodesta että se auttaa taloutta myös ensi vuonna.

Sinänsä toivon Suomen kansalle hyvinvointia ja itsekin entisenä työttömänä sympatiseeraamaan ilman työpaikkaa jääneitä.

Lasku vain jää tulevien porvarihallitusten (vihreillä tai ilman) maksettavaksi. 2025 "kiky-kapinoita" ja "joukkovoimia" odotellessa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Työllisyys parani, työttömyys laski ja talous on hyvässä kasvussa.

Elvytys toimii niin Suomessa kuin Euroopassakin kun ei samalla leikata kasvusta ja verotusta ei kiristetä. Hyvä tulos tässä vaiheessa kun merkittäviä koronarajoituksia on vielä voimassa. Toivottavasti nekin päästään purkamaan loppuvuodesta että se auttaa taloutta myös ensi vuonna.

Hyvin kirjasit sen, mitä EU-maissa tehdään. Suomessahan verotus kiristyi ja ostovoima pieneni kaikissa tuloluokissa. Lisäksi hallitusohjelman merkittävistä painopistealueista, tieteestä ja turvallisuudesta, Marinit leikkaavat ainakin vvm:n esityksessä vuodelle 2022.


Suhteellisen mahdoton ymmärtää Marinien tiedevastaisuutta. Jo aiemmin EU-tasolla tieteen tukemisesta otettiin rahat mm. Suomen iltalypsyyn eli 500 miljoonan lisämaatalouskuoreen.

e: lisärahoitusta tieteelle ja turvallisuusresursseille tulisi katsoa esimerkiksi painottuen yritystukiin, joita mm. yrityselämä on esittänyt vähennettäväksi sekä erilaisista henkiötuista, kuten ansiosidonnainen, asumistuki ja toimeentulotuki. Tämä potti on yhteensä luokkaa 10 mrd, jota vaivainen 0.50 prosentin siivu riittäisi
 
Viimeksi muokattu:

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ihmettelen nykyhallituksen jäseniltä/puolueilta noita ainaisia kommentteja omasta hallitustyöstään, tai miksi ensin päätetään jostain leikkauksista (HS), ja sitten omana puolueena kiillotetaan kilpeä, että näiden leikkausten peruminen on meille tärkeä juttu. Tai eikö riittänyt kantti avata suuta silloin kun asioista hallituksen kesken päätettiin. Joko siellä aletaan petaamaan oppositiovuosia vai mikä järki on sahata omia oksia näin?
 

Alejandro

Jäsen
Ihmettelen nykyhallituksen jäseniltä/puolueilta noita ainaisia kommentteja omasta hallitustyöstään, tai miksi ensin päätetään jostain leikkauksista (HS), ja sitten omana puolueena kiillotetaan kilpeä, että näiden leikkausten peruminen on meille tärkeä juttu. Tai eikö riittänyt kantti avata suuta silloin kun asioista hallituksen kesken päätettiin. Joko siellä aletaan petaamaan oppositiovuosia vai mikä järki on sahata omia oksia näin?
Eiköhän tässä pelata tarkoituksella kaksin kortein luottaen äänestäjien huonoon muistiin ja jatkuvaan informaatioähkyyn. Tässä pitäisi olla ympärivuorokautinen penkkipolitiikko, jotta pysyisi edes jotenkin kärryillä, että kuka sanonut mitä, kuka leikannut ja kuka vastustanut leikkauksia. Ja kuka vastustanut leikkausten vastustamista. Se, joka huutaa koviten, saa äänensä parhaiten kuuluviin.

Twitterissä kinastelu on nykyajan politikointia. Ärsyttävää, kun media tekee uutisia jostain tviittauksista. Antaisivat kalistella sapeliaan siellä rauhassa, niin ehkä hiljenisivät joskus ja poliittinen kulttuuri tervehtyisi. Turha toivo vaan.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vihreät ja Vasemmistoliitto eivät hyväksy itse neuvottelemiaan tiedeleikkauksia.

Ja tämän paskan kaataminen Kurvisen viaksi on todella ala-arvoista touhua, mutta menee varmaan läpi omalle kannattajakunnalle.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ja tämän paskan kaataminen Kurvisen viaksi on todella ala-arvoista touhua, mutta menee varmaan läpi omalle kannattajakunnalle.
Oli kuulemma keskustan ehto hallituksen pystyssä pysymiseen. Jos näin niin kiitos vitusti ohisalot ja anderssonit että piditte tämän ketjun otsikon mukaisen instanssin pystyssä vaikka teillä oli mahdollisuus tehdä kansakunnalle palvelus ja antaa sen vain kaatua. Kehtaatte vielä syytellä muita tuon jälkeen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kehtaatte vielä syytellä muita tuon jälkeen
En ole uutisointia tai twittermääkimisiä tämän(kään) aiheen osalta seurannut, mutta äsken satuin seiskan uutisissa näkemään pätkän Li Anderssonin haastattelua, jossa hän totesi jotain tämän suuntaista*: "viime päivinä on ehkä oudosti syytetty vastuuministeriä leikkauksista tieteen rahoitukseen, vaikka hän ei tietenkään ole syyllinen" ja käänsi vertauskuvallisen syyttävän sormen osoittamaan koko hallitusta, jotenkin että* "yhdessä asia töhöiltiin ja yhdessä se tulee korjata". En tosiaan ole juttua seurannut, mitä nyt jonkun Ville Niinistön heiihanoikeesti -porutwiitin sattunut näkemään, enkä tosiaankaan ole hallituksen, Vasemmistoliiton tai Anderssonin fani, mutta ehkä juuri siksi oli virkistävää nähdä ja kuulla, kun Li (käsitykseni mukaan) ikään kuin kiertotien kautta nuhteli Vihreitä tuosta populismin sävyttämästä huutelusta.

*
Lainaukset eivät ole sanatarkkoja, mutta sisältö oli tulkintani mukaan tuo.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
En ole uutisointia tai twittermääkimisiä tämän(kään) aiheen osalta seurannut, mutta äsken satuin seiskan uutisissa näkemään pätkän Li Anderssonin haastattelua, jossa hän totesi jotain tämän suuntaista*: "viime päivinä on ehkä oudosti syytetty vastuuministeriä leikkauksista tieteen rahoitukseen, vaikka hän ei tietenkään ole syyllinen" ja käänsi vertauskuvallisen syyttävän sormen osoittamaan koko hallitusta, jotenkin että* "yhdessä asia töhöiltiin ja yhdessä se tulee korjata". En tosiaan ole juttua seurannut, mitä nyt jonkun Ville Niinistön heiihanoikeesti -porutwiitin sattunut näkemään, enkä tosiaankaan ole hallituksen, Vasemmistoliiton tai Anderssonin fani, mutta ehkä juuri siksi oli virkistävää nähdä ja kuulla, kun Li (käsitykseni mukaan) ikään kuin kiertotien kautta nuhteli Vihreitä tuosta populismin sävyttämästä huutelusta.

*
Lainaukset eivät ole sanatarkkoja, mutta sisältö oli tulkintani mukaan tuo.
Juu mä näin twiitin missä vaati leikkausten perumista ottamatta kantaa siihen että on ollut näistä itse sopimassa. Tämä että kertoo osallistuneensa päätöksen, jota nyt vastustaa, tekoon on jo kyllä poliitikolta paljon. Tätä en ollut nähnyt joten parkujiksi jäävät vihreät. Heistä Ohisalo syytti ihan suoraan koko asiasta keskustaa. Kurvisen kuitti ettei Ohisalo joko muista tai ymmärrä mitä on ollut päättämässä laittoi hymyilyttämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös