Sanna Marinin hallitus

  • 2 590 495
  • 21 526

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Mä kyllä ymmärrän mitä @BlackWolf tässä ajaa takaa..

Käytät Finnairia esimerkkinä, mutta mitenkäs muut ei-suomalaiset yhtiöt? Kiinnostaako jotain Air Kazahstania hevonhelvettiä, pääseekö Suomeen joku ilman todistusta vai ei..? Ja kun ei kiinnosta, niin ei se kauhean aukoton se systeemi sen jälkeen ole. Sitten meillä on koneellinen "tarkistettuja" ihmisiä valmiina Helsingin valloitukseen. Mutta eihän ne tietenkään sitä koronaa tänne tuo, kun se on tarkistettu lähtömaassa. Vai onko sittenkään?
Jos edes vähän matkustaa niin tietää. Lentoyhtiö maksaa matkustajan matkan takaisin jos on päästänyt puutteellisilla asiakirjoilla matkustamaan. Se aika kova sanktio lentoyhtiöllä eli kaikki IATA:n jäsenet sitä noudattavat ja ilman sen jäsenyyttä ei Suomeen pääse lentämään reittilentoja.

Eli miten se teoria meni?

Eli toisinsanoen hallitus ja ministeriöt ovat täysin yössä tuon suhteen.
Ei tarvitse muuta kuin määrätä, että nämä dokumentit on oltava kunnossa Suomeen tultaessa niin lentoyhtiöt tarkastavat ne.
Sen sijaan ollaan rakentamassa omaa järjestelmää kuulostaako tutulta Sote puolelta?
Ei huolita toimivaa juttua vaan tehdään oma, jonka voi heti sanoa toimimattomaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Minä en tiedä pitäisikö minun huolestua enemmän siitä, että väitetään ettei pääministeri käytä tälläisiä palveluita, vai siitä, että joidenkin mielestä on ihan hyväksyttävää se, että Suomessa ei enää pääministeri, ministerit ylipäätään, presidentti yms. voisi käydä aivan tavallisesti kaupassa kuten kuka tahansa muu normaali ihminen. Tämä maa on ollut maapallolla yksi niistä harvoista paikoista missä ei toistaiseksi se virka ole vieraannuttanut kansasta ja kansa vieraantunut poliitikoista niin, että ei voisi kaupassa käydä. Huolestuttaa jos tämä on jonkun mielestä hyvä suuntaus.
Eikös se Kekkonenkin aikoinaan Ceausescujen elämästä sanonut tyyliin "Kyllähän se ihmisessä näkyy kun ei 20 vuoteen ole lompakkoa tai kotiavaimia tarvinnut".Minusta on aivan käsittämätöntä, että Marin edes laukoo näitä kommenttejaan:
Jos pidetään täysin kohtuuttomana yhteiskunnassa sitä, että pääministeri käyttää aikansa työntekoon, eikä Prismassa käymiseen, sitten se varmaan pitää ajatella, että pääministeri ei käytä tällaisia palveluita.
Miten vieraantunut ihmisen pitää olla, ollakseen noin ylimielinen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuota, enpä oikein osaa ottaa kantaa tähän, mutta toivoisin että joku historiantutkija (tai sontalehden "tutkiva journalisti") kävisi läpi Suomen presidenttien ja pääministerien aamiaisedut, että osaisimme paremmin arvottaa heitä. Maksoiko Mannerheim veroa vorschmackistaan? Söikö Ryti nahkiaisia valtion laskuun? Miten laskutettiin Kekkosen hiihtoretket, missä ovat kuitit?

Miksi? Jotta voitaisiin todeta tämän(kin) olevan "maan tapa"? Eikö olisi parempi elää tässä hetkessä ja tehdä tarvittavat korjaukset nyt eikä lähteä penkomaan vanhoja asioita. Marin on jo ilmoittanut, ettei aio jatkossa käyttää ravintoetua (koska jäi kiinni) ja tällä torpataan jo tulevien pääministereidenkin aamiaiset.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Täytyy sanoa, että oletan ja toivon, että olisin kyennyt hillitsemään itseni, jos esim. Sipilä olisi joutunut yhtä olemattoman "skandaalin" kohteeksi. Luulisinpa notta olisin punastunut häpeästä jos olisin yrittänyt jotain populismia tälläisestä asiasta - etenkin jos päällä olisi ollut globaali kriisi. Sitä en ihmettele, että täällä öyhötetään. Tietysti täällä öyhötetään, tämä on sinimusta foorumi - jossain muutaman vuoden takaisessa ek-kyselyssä täällä vajaat 40% kannatti sekä PS:ää että Kokoomusta. Mutta on täällä tolkun kommentoijiakin, jotka hyvin tietävät, miten tälläiset asiat valtionhallinnossa toimivat, ja silti kylmästi heittävät bensaa aamiaisgaten liekkeihin. Ihan mielenkiintoista seurata.

Anyways, virkaan nousee yllättäen tuore pääministeri, joka saa virkamiehistöltä nopeita briiffauksia vähän joka asiasta - siis jopa jonkun verran tärkeämmistä kuin Kesärannan ruokaeduista - ja tässä tilanteessa uuden pääministerin olisi siis pitänyt pysäyttää joku kansliansa kokenut virkamies ja kysyä aamiaisen ja lounaan verotuksesta? Siis ihanko oikein? Totta kai siinä olettaa, että nämä avustajat tietävät mistä puhuvat. Ja se että Marin on perheineen ollut paljon Kesärannassa niin olisikohan siihen mitään erityistä selitystä?

Ei hyvää päivää tätä settiä täällä. MDS - Marin Derangement Syndrome.

On kyllä melkosta meininkiä. Jännitteet x vaalit.

Nyt hiihdellään vielä kuntatasolla, mutta voisko ennustaa 2023 ek-vaaleista tulevan likasimmat ja rumimmat koskaan? Padot auki ja varmistimet pois, joka suunnasta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kokeillaanko hallitusketjussa puhua välillä hallituspolitiikasta?

Maakuntavero ja siihen sisältyen periaatepäätös kokonaisveroasteen pitämisestä ennallaan olivat hallituksen linjauksia. Kepu ei kuitenkaan maakuntaveroa enää halua, koska siinähän maakunnan asukkaat joutuisivat itse maksamaan jotain omista sote-palveluistaan. Vasemmistoliitto ja vihreät sen taas haluavat. Demarit tietenkin ratkaisee, mutta voiko tämäkin mennä kepun pillin mukaan ilman, että hallitus hajoaa? Vai tehdäänkö taas jokin "turvepäätös", että joskus jollekin jossain seuraavassa elämässä kompensoidaan jotakin kunhan kepu saa ahnehtia kaiken haluamansa nyt.

Kokeillaan.

Näin oppositiokannattajana näkisin, että taas pidetään teatteria. Tuossa ratkaisussa kaikki voittaisivat, jos Kepu suostuisi maakuntaveroon. Ja sehän onnistuu, kun hieman siirretään lisätehtäviä maakunnille - jota Kepu tietenkin tavoittelee maakuntaveron hintana... Tällöin SDP, Kepu, Vihr ja Vas sekä RKP voivat tilata jääkaapillisen kylmiä lounaita ja kylmää sampanjaa, sillä maakuntahallinto onnistui, verotusoikeus tuli, ja maakunnat saivat lisää tehtäviä.

Ja sitten meillä on 37 maakuntaa, joissa on sote-palvelut ja hillitön määrä henkilöstöä hallinnossa, mutta erittäin kallis ja toimimaton kokonaisuus, josta yksityinen puoli on siivottu korvaustenkin osalta pois. Kiva tilanne jää seuraaville hallituksille.

No, Keskusta sitten seuraavaan hallitukseen Kok ja PS:n kanssa. Sote-ratkaisuksi saadaan 9 kk kantamisen jälkeen se, että maakuntia on 42, hallintohenkilöstö tuplataan ja yksityinen puoli saa suoran veloitusoikeuden.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Miksi? Jotta voitaisiin todeta tämän(kin) olevan "maan tapa"? Eikö olisi parempi elää tässä hetkessä ja tehdä tarvittavat korjaukset nyt eikä lähteä penkomaan vanhoja asioita. Marin on jo ilmoittanut, ettei aio jatkossa käyttää ravintoetua (koska jäi kiinni) ja tällä torpataan jo tulevien pääministereidenkin aamiaiset.
Tietysti on parempi, että kaikki tulo on verotettavaa - myöskin presidentin palkkio, mikä siis on nykyisellään verovapaa, enkä pysty edes ajattelemaan Linnan tarjoiluja - mutta tämän kohun henkilöittäminen Mariniin juuri kunnallisvaalien alla on häkellyttävän kyynistä ja halpahintaista. Tuossa asemassa on pakko luottaa yksityiskohdissa virkamiehistöön, muuten ei ehtisi tekemään mitään. Pääministerin ja muiden ministerien virat ovat käytännössä lähes mahdottomia virka-ajaltaan - voin vain kuvitella Marinin ylityökorvauksia (hymiö). Anyways, jatkakaa. Min'en jaksa tälläisistä puhua.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No, Keskusta sitten seuraavaan hallitukseen Kok ja PS:n kanssa. Sote-ratkaisuksi saadaan 9 kk kantamisen jälkeen se, että maakuntia on 42, hallintohenkilöstö tuplataan ja yksityinen puoli saa suoran veloitusoikeuden.
Niin, maakunnat kyllä lienevät tulleet jäädäkseen. Yksi Keskustan uuteen hallitukseen menon ehdoista lieneekin, että puhutaan ruma sana niin kuin se on, ei mitään pirun "sotealueita", maakuntia n'oon.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olet selvästi nähnyt kepulaisuuden ytimeen. Jospa kuitenkin tässä maassa saataisiin joskus hallitus ilman kepua ja sote-alueet/maakunnat voitaisiin alkajaisiksi karsia järjelliseen lukumäärään. Toki byrokratian rakentaminen on kallista, mutta purkaminen ja uudelleenmuotoilu voivat olla melkein yhtä kallista. Itse pidän maakuntaveroa kuitenkin parempana vaihtoehtona kuin valtion pohjatonta kassaa.

Jengi vaahtoaa Marinin muutaman tonni. aamiaskuluista, kun taustalla Kepu tekee taas perinteiset temput ja laittaa kaupungit maksumiehiksi maakuntavero asiassa. Menee sanattomaksi kuinka härskiä toi Kepulaisten touhu on. Saarikko puhuu omiaan naama peruslukemilla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olet selvästi nähnyt kepulaisuuden ytimeen. Jospa kuitenkin tässä maassa saataisiin joskus hallitus ilman kepua ja sote-alueet/maakunnat voitaisiin alkajaisiksi karsia järjelliseen lukumäärään. Toki byrokratian rakentaminen on kallista, mutta purkaminen ja uudelleenmuotoilu voivat olla melkein yhtä kallista. Itse pidän maakuntaveroa kuitenkin parempana vaihtoehtona kuin valtion pohjatonta kassaa, joka ei tietenkään ole edes pohjaton.
5 maakuntaa ja 50 kuntaa. Siinä hyvä tavoite, joka kelpaisi yhtä lukuunottamatta kaikille Jatkoajan löylyhuoneen kirjoittajille. Jos jostain palstalla on lähes konsensus, niin se on Keskustan haitallisuudesta. Siitä keskusteleminen on siis aika selkään taputtelua.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kokeillaanko hallitusketjussa puhua välillä hallituspolitiikasta?

Maakuntavero ja siihen sisältyen periaatepäätös kokonaisveroasteen pitämisestä ennallaan olivat hallituksen linjauksia. Kepu ei kuitenkaan maakuntaveroa enää halua, koska siinähän maakunnan asukkaat joutuisivat itse maksamaan jotain omista sote-palveluistaan. Vasemmistoliitto ja vihreät sen taas haluavat. Demarit tietenkin ratkaisee, mutta voiko tämäkin mennä kepun pillin mukaan ilman, että hallitus hajoaa? Vai tehdäänkö taas jokin "turvepäätös", että joskus jollekin jossain seuraavassa elämässä kompensoidaan jotakin kunhan kepu saa ahnehtia kaiken haluamansa nyt.

No todennäköisesti kepuleilla on kaikki valtit kourassaan. Ei ole tätä hallitusta ilman heitä. Kepuleiden härskiydetä ei ainakaan tule jäämään kiinni. Turvepäätös on toki mahdollinen kunhan Marin saa kirjata sen seuraavan hallituksen maksettavaksi ja ratkaistavaksi a la hoitajamitoitus.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itseäni aamiaisgatessa ei niinkään häiritse, että tuollainen etuus on olemassa ja sitä jopa käytetään. Se on aivan fine.

Sen sijaan aamiaisgate kuvastaa demareiden kaksinaismoralismia täydellisesti. Muistetaan puhua venymisestä vaikeina aikoina ja moittia hyvätuloisia siitä, etteivät he osallistu yhteisiin talkoisiin, mutta samalla itse hyvätuloisena ostetaan veronmaksajien piikkiin aamiaisia 800 eurolla kuukaudessa. Klassinen "saavutetuista etuuksista pidetään kiinni silloin kun ne ovat omia etuuksia"-asetelma, jonka nimeen myös AY-liike vannoo.

Lisäksi läpinäkyvyyden ja avoimuuden puolestapuhujana (mm. verotietojen julkisuus) en ymmärrä mikä ongelma olisi toimia itse kuten saarnaa ja läpinäkyvyyden nimissä tuoda kuitit heidän nähtäville, jotka tämän etuuden rahoittavat. Silloin ainakin varmistuttaisiin, että etuus on kohdistettu ja käytetty sovitulla tavalla.

Sen sijaan hän tyytyy toteamaan, että "on tässä vittu pääministerinä parempaakin tekemistä kuin jonottaa tavisten kanssa jossain Prisman kassalla".
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sen sijaan hän tyytyy toteamaan, että "on tässä vittu pääministerinä parempaakin tekemistä kuin jonottaa tavisten kanssa jossain Prisman kassalla".

Ja varmaan on ihan totta, että parempaa tekemistä Marinilla varmasti riittää. Mutta se ei poista sitä asiaa, etteikö olisi voinut itse maksaa ostoksia ja ne olisi voinut hoitaa hänen miehensä, joka ei ole Suomen huippupoliitikko tai muutenkaan niin merkittävä henkilö joka ei kaupassa pysty/jaksa/kehtaa käydä kuten muutkin pulliaiset.
 

BaronFIN

Jäsen
850€/kk ei riitä S-bonuksissa edes korkeimpaan palautusluokkaan.

Omasta mielestäni tämän maan pääministerillä on parempaakin tekemistä kuin jonottaa Prisman kassalla. Vaikka se olisi Halla-Aho tai Orpo.

Jonkun Päivi Lipposen on ihan turha vinkua jälkikäteen jos on ollut niin vitun tyhmä, että on uhrautunut ja ollut läsnäoleva kotiäiti ja -orja, joka on elämäntehtävänä suorittanut kotiäitiyttä.

Edit: ja ei, ole puolisoiden tehtävä uhrautua Suomen kansan puolesta, jotta pääministeriä voidaan heittää kansakunnan kusitolppana paikasta toiseen pyytämättä ja yllättäen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy sanoa, että oletan ja toivon, että olisin kyennyt hillitsemään itseni, jos esim. Sipilä olisi joutunut yhtä olemattoman "skandaalin" kohteeksi. Luulisinpa notta olisin punastunut häpeästä jos olisin yrittänyt jotain populismia tälläisestä asiasta - etenkin jos päällä olisi ollut globaali kriisi. Sitä en ihmettele, että täällä öyhötetään. Tietysti täällä öyhötetään, tämä on sinimusta foorumi - jossain muutaman vuoden takaisessa ek-kyselyssä täällä vajaat 40% kannatti sekä PS:ää että Kokoomusta. Mutta on täällä tolkun kommentoijiakin, jotka hyvin tietävät, miten tälläiset asiat valtionhallinnossa toimivat, ja silti kylmästi heittävät bensaa aamiaisgaten liekkeihin. Ihan mielenkiintoista seurata.

Anyways, virkaan nousee yllättäen tuore pääministeri, joka saa virkamiehistöltä nopeita briiffauksia vähän joka asiasta - siis jopa jonkun verran tärkeämmistä kuin Kesärannan ruokaeduista - ja tässä tilanteessa uuden pääministerin olisi siis pitänyt pysäyttää joku kansliansa kokenut virkamies ja kysyä aamiaisen ja lounaan verotuksesta? Siis ihanko oikein? Totta kai siinä olettaa, että nämä avustajat tietävät mistä puhuvat. Ja se että Marin on perheineen ollut paljon Kesärannassa niin olisikohan siihen mitään erityistä selitystä?

Ei hyvää päivää tätä settiä täällä. MDS - Marin Derangement Syndrome.


Onko selkkaus siis ollut ylireagointia ja polemiikki turha?

– Ei missään nimessä. Kohu on voinut puhdistaa ilmaa, hallinnon läpivalaiseminen on terveen yhteiskunnan merkki, arvioi hallinnon eettisyyteen ja korruptioon perehtynyt emeritusprofessori Ari Salminen Vaasan yliopistosta.

Mikä oli täysin hyväksyttävää poliittisessa kulttuurissa vielä 2000- tai 2010-luvulla, ei välttämättä ole sitä enää. Salmisen mukaan näiden käytäntöjen pohtiminen on tervetullutta.

– Yhteiskunta muuttuu. Tulkinnat muuttuvat ajan kanssa. On vaikea ajatella, että 30 vuotta sitten hyväksi katsottu etu olisi sitä suoralta kädeltä enää.



Sinulla on viimeaikoina ollut kova tarve julistaa eri mieltä olevien olevan milloin mitäkin sinimustia kansallisradikaaleja, itse keksimäsi syndrooman oireista kärsiviä, irrationaalisia, epäempiirisiä, yms. hölynpölyä. Oletko ajatellut että josko peilissä voisi näkyä jotain vian tynkää?

Sinänsä kyllä uskon, että mahdollisesti ja poikkeuksellisesti sinä olisit saattanut pidättäytyä Sipilän ylitsepursuavasta kritisoinnista tästä syystä. En minäkään usko Marinin tehneen mitään laitonta, ja ymmärrän tuon verottomuus-oletuksenkin. Se vain, että jos olet verojen välttelystä ja yli lain vaatimusten henkilökohtaisen esimerkin näyttämisestä pääministerinä julkisesti paasannut ja tällaisten seikkojen varaan poliittisen identiteettisi rakentanut, kannattaisi ehkä hieman pohtia kaksi kertaa jos "pääministerin aamiainen + kylmä ruoka" -etu muuttuu koko perheen parin tonnin ravitsemiseduksi. Jollain terävämmällä yksilöllä olisi kenties hälytyskellot soineet, ehkä tullut mieleen kysäistä miten presidentin kohdalla menetellään yms.

Mutta kohun häpeällisin osapuoli on VNK. Marinin kohdalla lähinnä vahvistuu aatteelle tyypillinen tekopyhyys, jossa erittäin hyväosaiselle kohdistetut huomattavat ja kyseenalaiset edut kelpaavat mukisematta kun itse sattuu olemaan se hyväosainen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonkun Päivi Lipposen on ihan turha vinkua jälkikäteen jos on ollut niin vitun tyhmä, että on uhrautunut ja ollut läsnäoleva kotiäiti ja -orja, joka on elämäntehtävänä suorittanut kotiäitiyttä.

Jotain rajaa näihin juttuihin. Päivi Lipponen oli Eiran lukiossa historianopettajana miehensä pääministeriyden aikana. Ei siis "elämäntehtävänään suorittanut kotiäitiyttä". Muuten ei kenties ole paras henkilö puhumaan kyseenalaisten etujen hyväksikäytöstä.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jotain rajaa näihin juttuihin. Päivi Lipponen oli Eiran lukiossa historianopettajana miehensä pääministeriyden aikana. Ei siis "elämäntehtävänään suorittanut kotiäitiyttä". Muuten ei kenties ole paras henkilö puhumaan kyseenalaisten etujen hyväksikäytöstä.
Toisaalta jos nuo edut olivat liian kyseenalaisia jopa Lipposen Päiville, niin ehkä hän on juuri se oikea vertailukohta tähän tapaukseen ;-)
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Siten, että me emme voi tietää onko se todistus aito. Voithan sä vaatia vaikka mitä lirpunlärpäkettä mitä haluat, mutta edelleen valvova elin on viranomaiset ja yhtään viranomaista ei siellä Budabestissä ole valvomassa.

Valitsin keskusteluun yhdellä viestillä osallistuakseni nyt vaikka tämän sitaatin.

Tämä todistusten vaatiminen lähtömaassa on ollut Euroopassa viimeisen vuoden aikana ainakin jossain määrin ihan normi, joten ei se edes toisi mitään uutta. Olen joutunut kolmesti matkustamaan ulkomaille töiden takia ja 100% kerroista sekä lähdössä, että välilaskulla olen joutunut esittämään todistuksen matkan syystä ja negatiivisen testituloksen. Lähtömaissa takaisin päin tullessa tehtiin selväksi, ettei koneeseen pääse ilman asianmukaisia lappuja.

Suomessa mitään ei ole kysytty lähtiessä, eikä tullessa. Suoraan koneesta autoon ja kotiin.

ping @Jani82
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
850€/kk ei riitä S-bonuksissa edes korkeimpaan palautusluokkaan.

Omasta mielestäni tämän maan pääministerillä on parempaakin tekemistä kuin jonottaa Prisman kassalla. Vaikka se olisi Halla-Aho tai Orpo.
-

Luulisi, että tämän maan pääministeri osaisi miehensä kanssa tilata ruuat kotiin jos ei kerran kumpikaan perheestä osaa/viitsi kaupassa käydä.

Marin mokasi kommenteissaan. Ylimielistä marttyyritoimintaa.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos sinua kiinnostaa L'aamiaisgate ja siihen liittyvä juridinen problematiikka, kuuntele/katso Matti Muukkosen haastattelu (Puopolo) tästä linkistä joka vie youtubeen

Lyhyesti, moite kohdistunee VNK:an, mutta pohdittavaksi jää myös Marinin osuus.
Kiihkotonta pohdiskelua, kuten Muukkosella on tapana.

mutta tämän kohun henkilöittäminen Mariniin juuri kunnallisvaalien alla on häkellyttävän kyynistä ja halpahintaista.
Kuntavaalien ajankohtaa muutettiin maaliskuussa 2021 perusteluna koronatilanne. Alkuperäinen kuntavaalipäivä oli huhtikuussa. Käsittääkseni Liskin tietopyynnöt ajoittuvat huhtikuusta 2021 eteenpäin. Sikäli mielenkiintoista, että hallitus (vastoin monien toimijoiden mielipidettä) siirsi kuntavaalit kesäkuulle viimetingassa. En tiedä kenen tai minkä puolueen tahto tämä oli, mutta näin toimittiin, vaikka on käynyt selväksi, että turvallinen äänestäminen olisi ollut mahdollista myös huhtikuussa.

Nyt kerrot, että "henkilöitetään Mariniin juuri kunnallisvaalien alla on --- kyynistä ja halpahintaista".

Jos vaalit olisi pidetty silloin kuin ne olisi pitänyt pitää, ei tällaista väitettä olisi voinut edes esittää. Nyt kun vaalit hallituksen päätöksellä siirrettiin ja VNK kieltäytyi ja viivytteli tietopyyntöjen vastausten antamista jostain käsittämättömästä syystä seurauksena oli, että kaiken viivyttelyn jälkeen tämä "paljastus" osui vaalien alle. Huonosti ajoitettu ja suunniteltu - ei niinkään Liskin suunnalta vaan hallituksen, VNK:n ja Marinin puolelta. Siinä ei ole mitään kyynistä tai halpahintaista.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tietysti on parempi, että kaikki tulo on verotettavaa - myöskin presidentin palkkio, mikä siis on nykyisellään verovapaa, enkä pysty edes ajattelemaan Linnan tarjoiluja - mutta tämän kohun henkilöittäminen Mariniin juuri kunnallisvaalien alla on häkellyttävän kyynistä ja halpahintaista. Tuossa asemassa on pakko luottaa yksityiskohdissa virkamiehistöön, muuten ei ehtisi tekemään mitään. Pääministerin ja muiden ministerien virat ovat käytännössä lähes mahdottomia virka-ajaltaan - voin vain kuvitella Marinin ylityökorvauksia (hymiö). Anyways, jatkakaa. Min'en jaksa tälläisistä puhua.
Kai nyt kuitenkin sinulle ja tykkääjille on tiedossa, että tämä "kohu" (lue. veronkierron ja korruption paljastus) olisi ensinnäkin tullut kunnallisvaalien jälkeen, jos ne ilman Marinin hallitusta olisi järjestetty ajallaan ja toisekseen melkein kaksi kuukautta sitten, siis kauan ennen kunnallisvaaleja, jos VNK olisi vastannut esitettyihin pyyntöihin.
Pyysin huhtikuun alussa ostolaskuja ja muita tositteita noin 400 ostosta, jotka oli merkitty salassa pidettäväksi. Valtioneuvoston kanslia ilmoitti, että pyynnön laajuuden vuoksi sovellettaisiin julkisuuslain poikkeusta, jolla kahden viikon vastausaikaa voidaan pidentää neljään viikkoon. VNK ei pyynnöistä huolimatta suostunut toimittamaan tiedostoja erissä, jotta olisin päässyt tutkimaan niitä nopeammin.

Boldasin oleellisen. Olipa just kunnallisvaaleihin liityvää! Ajojahti ja just ennen kunnallisvaaleja!
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ja varmaan on ihan totta, että parempaa tekemistä Marinilla varmasti riittää. Mutta se ei poista sitä asiaa, etteikö olisi voinut itse maksaa ostoksia ja ne olisi voinut hoitaa hänen miehensä, joka ei ole Suomen huippupoliitikko tai muutenkaan niin merkittävä henkilö joka ei kaupassa pysty/jaksa/kehtaa käydä kuten muutkin pulliaiset.
Minusta täällä ketjussa on monesti mainittu miten Marinin mies olisi voinut hoitaa ostokset jne. Ei kai se nyt saatana ole puolison tehtävä niitä välttämättä hoitaa. Lähinnä tarkoitan siis sitä, että sen palvelun kyllä voi ostaa ulkopuolisiltakin ihan omalla rahalla. Ei voi sanoa että "kyllä se akka/ukko joutaa kaupassa käymään ku se on sen homma".
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jos sinua kiinnostaa L'aamiaisgate ja siihen liittyvä juridinen problematiikka, kuuntele/katso Matti Muukkosen haastattelu (Puopolo) tästä linkistä joka vie youtubeen

Lyhyesti, moite kohdistunee VNK:an, mutta pohdittavaksi jää myös Marinin osuus.
Kiihkotonta pohdiskelua, kuten Muukkosella on tapana.
Hyvää pohdintaa Muukkoselta. Täysin samoja seikkoja nosti esiin kuin itseäni tässä touhussa on häirinnyt. Kyllä tässä on isompi juttu kyseessä kuin vain oho tapahtui.
 

Analyzer

Jäsen
Katsoin tuon Iltalehden pj-tentin. Siis hyvänen aika! Voi jo aivan perustellusti sanoa, että Marin on mennyt Andersonista ohi vasemmalta.

Ennustan, että näillä puheenjohtajilla punaviher-akselilla demarit, vassarit ja vihreät suurin voittaja tulee olemaan tulevaisuudessa vasemmistoliitto. Uskottavin genressään, koska Li.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo pääministerin uusin puolustautuminen ei kyllä liity tähän asiaan ollenkaan, vaikuttaa lähinnä väistelyltä ja reaktio taas vain pahentanee tilannetta. Tuskin kukaan on oikeasti vaatinut häntä tai puolisoa käymään kaupassa? Jos tuo olisi se ongelma, niin edun arvon yhteydessä puhuttaisiin elintarvikkeiden lisäksi alaisten shoppailuun käyttämän työajan kustannuksista.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kyllä sieltä Prismasta saa ruokaostokset tilattua ihan kotiovelle asti, ei sinne itse tarvitse paikan päälle mennä. Tietysti se kuljetus maksaa vähän enemmän, mutta luulisi pääministerin palkalla siitäkin selviytyvän.

Minulle tuli mieleen, että pääministerimme ei voi käyttää kotiinkuljetuspalvelua, kun sehän on vain porvareiden juttu eikä kunnon vasemmistolaisten. Minäkin luulen, että kyllä pääministerin liksalla voisi tilata ruokatavaroita kotiin vaikka joka päivä eikä henkilökohtainen konkurssi iskisi. Ei siihen tarvitse todellakaan käyttää veronmaksajien rahoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös