Sanna Marinin hallitus

  • 2 588 846
  • 21 526
Suosikkijoukkue
IFK
Käyttäjän kokonaispanos on johtanut pelikieltoon.
Oliko tämä oksennus se virallinen vastaus vai samaa scheissea kuin ne kymmenen edellistä kirjoitusta? Ihme venkoilua.

Aiheeseen liittyen samalla vakavuudella. Sanna ja Krista yrittää kovasti tehdä Suomesta pohjolan Venezuelaa kun vasemmistolaisita malleista on niin hyvät kokemukset kautta maailman.

Älä!
Voi hurrrja...
Mä olen taas kuullu, että ne on savolaisesta sotilaslabrasta karanneita maatuska-viruslingon protogyborgeja, jotka on ladattu eka vaiheessa täyteen koronaa, mutta toka vaiheen koostumusta ei ole kukaan saanu vielä selville. K-a-r-m-e-e-t-a!
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä tarkoittaa sitä, että maasamme liikkuu hyvin pieni räkäyskä-populaatio, joka vitut välittää mistään, ja levittää virusta ympärilleen.
Koska janipetteri pahastuu, jos häntä siitä toruu, niin tasalakkimeiningillä koko kansa on vaihdettava. Silloin hienoon maahamme saadaan uudet kansalaiset, jotka toivottavasti ymmärtää, ettei mitätön vähemmistä voi pilata koko väestön bileitä urpoilullaan. Maa itsessään on hieno, siinä ei ole vikaa. Urpot tän pilaa.
Nyt ehdotellaan jo kansan vaihtoa. Aika rasistista meininkiä joka jostain kumman syystä annetaan jatkua. Muutenkin näistä muutamasta ketjusta tullut viikon sisällä lukukelvottomia tämän yhden nimimerkin giganttisten tuotosten johdosta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
IS Timo Haapalan mukaan Marinin johtajuus on kyseenalaistettu paitsi Kepussa, myös SDP:n eduskuntaryhmässä. Myös pääministerin kokemattoman avustajakaartin kykyä hoitaa tilanne epäillään. Haapalan mukaan SDP:n muut ministerit ovat saaneet mittansa täyteen hallituksen työstä, jossa asiat on päätetty jossakin mystisissä Marinin ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) palavereissa.


Allekirjoitan Haapalan näkemyksen siitä, että SDP:ssa tuskaillaan kun Marin on ideologisesti tyrmännyt SDP:n pelikorttikasasta yhden keskeisen vaihtoehdon eli kokoomuksen kanssa tehtävän sinipunayhteistyön. Samasta (tosin vain vaihtoehdon sulkemisesta Marinin toimesta) tuli kirjoitettua edellisen kerran tällä viikolla.

Hyvä kolumni Haapalalta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Hyvä kolumni Haapalalta.

Haapalahan keikkuu paljon rajamailla, että onko liikaakin hallituksen nurkkaanajon makua. Mielestäni tämä erottui edukseen, varsinkin vilunväreet sieluun tuli loppupuolen kuvitellusta mutta todennäköisestä Annika Saarikon puheesta.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Politiikka on politiikkaa puolueiden sisälläkin. Paskapuhetta paljon enemän kuin tekoja. Puolueesta riippumatta. Valitettavasti. Onneksi tuota veret seisauttavaa puoliväliriihtä (jos demarit jyrää kaiken, niin miksi tämä ei ole ahjo?) ei tarvitse pitkään odottaa. Silloin on oltava esityspapereiden päällä muutakin kuin pullanmuruja.

Paineet on taatusti isot, mutta Marinin arvostelijoilla ehkä vieläkin kovemmat, sillä nyt tulisi lyödä pöytään hyviä vaihtoehtoja. Sama pätee Keskustapuolueeseen. Räävittömällä taloudenpidon arvostelulla syljetään oman valtiovarainministerin niskaan.

Suurissa kysymyksissä ei opposition lehmävitsien tasosta päätellen ole oikein kellään mitään kiinnostavampaa sanottavaa, niin onko demareiden sisällä päälimmäiseksi noussut muiden palstamillimetrikateus, kun Haapalalle ei kumminkaan mitään todellista asiaa vuodeta?

"Sdp:n muut ministerit ovat saaneet mittansa täyteen hallituksen työstä, jossa asiat on päätetty jossakin mystisissä Marinin ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) palavereissa."

Demariministrerit:
Marin-pää
Kiuru-peruspalvelut
Tuppurainen-eurooppa
Paatero-kunnat
Skinnari-kauppa
Haatainen-työ
Harakka-liikenne

Kehenköhän noista katseet kohdistuvat kuumottavimpina voimakaksikon jälkeen? Oma veikkaus on Työ- ja elinkeinoministeri Haataiseen, jolta tarvitaan nyt todellista osaamista työpaikkojen mahdollistamisessa. Alkaako kuumottaa, ja nyt täytyy keikutella venettä mediahuomion pelossa? Julkkisuuspaineet ainakin on olleet minimaaliset toistaiseksi, koska en edes tunnistaisi ministeriä, jos vastaan tulisi.

Rajoitusten poistuessa ja talouden avautuessa Skinnarilla on miljoonan taalan paikka näyttää miten homma hoidetaan.
Kaverilla on miljardin potti käytettävissään yritysten tukemiseen, niin hänkö kiukuttelisi voimakaksikon touhuista?

Paaterollakaan ei pitäisi olla kauheasti valitettavaa kuntien tilanteesta, ja Harakka saa puuhastella ratahankkeitaan rauhassa. Kuinka monta tuohon jää sellaista, jolla uskottavasti olisi jotain todellista marmattamista?

Marinin Kokoomus-inhosta kaipaisin lähteitä. Oma näkemykseni on, että Marin menee aika pitkälle asiat edellä. Tämä näkemys saa aikaiseksi tietysti Jatkoajalle tyypillisen paskamyrskyn, mutta ehtisikö kukaan sen sonnan lapioinnin lomassa oikeasti perustella tällaisen kategorisen Kokoomus-inhon perusteet? Marin on julkisesti räjähtänyt pariin otteeseen oppositiolle yleisesti ja tietyille Kokoomuspoliitikoille erityisesti, mutta mielestäni aiheesta. Lillukanvarret on lillukanvarsia. Mitä olen unohtanut niin fataalia, joka tuollaisen inhon perustelisi?

Mulle hallituksen väri on aivan se ja sama. Ehkä kumminkin sateenkaari mieluummin kuin yksivärinen. Ohjelman on oltava aina ainut merkitsevä tekijä, ja siihen on helppo kohdistaa kritiikkiä tuomalla rinnalle parempi paperi. Sitä odotellessa.

Edit:
Lukusuositus. Suosittelen lämpimästi silmäilemään aika-ajoin Eduskunnan kirjallisia kysymyksiä. Ne antavat hyvän kuvan eduskunnan sen hetkisistä kuumista perunoista, mutta ennenkaikkea piirtävät henkilökuvaa kunkin edustajan mielenkiinnon kohteista, mitkä itselleni on merkittäviä äänestyspäätöksiäni tehdessä:


Edit II

Unohdin. Tuokin on hyvä lukea läpi, ainakin Haapalan johdonmukaisuuden osalta:

 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Haapalahan keikkuu paljon rajamailla, että onko liikaakin hallituksen nurkkaanajon makua. Mielestäni tämä erottui edukseen, varsinkin vilunväreet sieluun tuli loppupuolen kuvitellusta mutta todennäköisestä Annika Saarikon puheesta.

Totta. Hapaala katsoo maailmaa tilanteesta riippuen erivärisin oikeistolasein, ja tällöin vasemmistohallitus on jo itsessään virheellinen. Haapalan kontaktit ovat uskoakseni aidot, eikä esimerkiksi SDP:ssä Sannan tulipuna ole niin suosittua kuin voisi luulla. Jos mm. HS:n analyysi Marinin tiukasta valinnasta on faktaa - kuten pääosin oletettavasti on - lähellähän se oli toiseen suuntaan kallistua. Tällöin SDP:n johdossa olisi jossain määrin yhteistyökykyisempi puheenjohtaja ja esimerkiksi huutelut Kokoomuksen ja EK:n suuntaan olisi jäänyt pois. Taisi tosin Marin jossain katua huutelujaan, jos en väärin muista.
 
Suosikkijoukkue
IFK

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olisi joskus hauska lukea tutkimus, paljonko persujen noususta on pelkästään näiden yksisilmäisten toimittajien ansiota. Janipetteri katselee lööpit ja nostot, mitkä on ilmaiseksi helposti saatavilla. Muokkaako silloin toimittajien voimakkaasti painottunut dissaaminen hieman liikaa mielikuvia?

Juhani Tamminenkin oli sitä mieltä, että jäähyjen pitää mennä tasan riippumatta mitä kentällä kävi. Siis silloin kun hänen joukkueensa sai jäähyjä enemmän kuin vastustaja.

Henkilökohtaisesti en ihan hirveästi luottaisi anonyymeihin laskelmiin tai arvioihin mikä mielipide on ollut negatiivinen ja mikä positiviinen. Tarvittaisiin ainakin median arviointien arviointi.
 
Suosikkijoukkue
IFK
En laittaisi pahakseni tutkimusta, paljonko SDP:n nousussa ja Marin-ilmiössä on toimittajien ansiota.

Vanhanen on viimeinen pääministeri, joka on onnistunut vetämään kaksi kautta. Kokoomus nousi pääministeripuolueeksi oppositiobuustin mukana, ja lehdistö auttoi Kiviniemen Kataisen ohi pääministeriksi. Suosio romahti vuodessa. Katainen jatkoi siitä, ja kahdessa vuodessa oli sen hallituksen kannatus pohjassa. Stub, vuosi ja vaihtoon, kannatus sakkasi. Sipilä aloitti 5/-15 ja 12/-16 hallituksen suosio oli pohjanoteeraus. Kaikille yhteistä on, että pääministeriksi on noustu lehdistön ihannepoikana/tyttönä, mutta suosio on romahtanut hyvin lyhyessä ajassa. Kaikkia noita lehdistö on dissannut, toimittajat vaan vaihtuu. Persuilla ei ole ollut mitään annettavaa hallituspuolueena, mikä sen suosion syy loppupeleissä on? Lehdistön luoma kuva siitä, että juuri tämä tässä on se kaikkien aikojen surkein hallitus? Äänestäjän huolellinen harkinta, että hallitusta pitäisi vaihtaa kuin verhoja keittiössä, ihan vaan huvikseen? Mihinkään fataaleihin epäonnistumisiin nuo hallitukset eivät ole kaatuneet. Onko vaihtelun halu riittävä syy valtion johdon vaihtamiseen?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Haluatko arvioida tämän ja viimekevään tartuntojen suhdetta mitenkään?

Omasta mielestäni brittivariantti leviämisärhäkkyydellään teki aivan uuden pallopelin, ja siksi pidin tämän kevään tartuntojen määrää viime kevättä huolestuttavampana. Nythän tartunnat painuvat alas, mutta reilu kuukausi sitten näytti tilanne ihan erilaiselta kuin nyt.

No, hyvin hankala sanoa oikeasti mitään muuta kuin, että viime keväänä tauti levisi pirun nopeasti, koska silloin lähdettiin nollista liikkeelle. Nyt tässä aallossa lähtötaso oli paljon korkeammalla. Rajoitukset ja "lock-down" ovat molemmissa tapauksissa tehonneet.

Viime keväänä uusi tilanne ja yhteen hiileen puhaltaminen - sekä jämäkästi toiminut hallitus, niin homma saatiin kuriin ajoissa. Tänä vuonna auttoi se, että suurin osa ihmisistä ottaa tilanteen kuitenkin edelleen riittävän vakavasti, ja ollaan jo vuosi harjoiteltu tämän taudin kanssa elämistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Persuilla ei ole ollut mitään annettavaa hallituspuolueena, mikä sen suosion syy loppupeleissä on?

Vähän laajemmalla tasolla, mutta lyhyesti. Perussuomalaisten suosio on osin riippuvainen oikeisto- ja vasemmisto- sekä muiden populististen liikkeiden suosiosta Euroopassa ja USA:ssa. Kun katsotaan kokonaisuutta ja pysytään vain Euroopassa, myös arvot ovat muuttuneet erityisesti yli 10 vuoden takaisen talouskriisin ja vuoden 2015 vaelluksen Eurooppaan jälkeen.

Ensin liberalismi ajautui Euroopassa talouskriisiin, eurokriisiin ja sitten turvapaikkakriisiin. Soinin porukat nousivat suureksi EU:n tukiprotesteilla, eurokriisillä ja sitten turvapaikkakriisillä. Sama tapahtui Italiassa, Ranskassa, Kreikassa, Ruotsissa jne. Suomi poikkesi muista, koska Soinin puolue oli jo 2015 hallituksessa.

Suomessa kannatus puolittui, koska Perussuomalaiset olivat mukana tekemässä päätöksiä. Hallituksesta heitto Orpon ja Sipilän toimesta ja Halla-ahon nousu nosti taas kannatuksen vähitellen ainakin gallupykköseksi ja asialista on sama: EU-tuet, euro ja turvapaikanhakijat. Aivan kuten Italiassa, Ranskassa, Kreikassa, Ruotsissa jne.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Vähän laajemmalla
Suomessa kannatus puolittui, koska Perussuomalaiset olivat mukana tekemässä päätöksiä. Hallituksesta heitto Orpon ja Sipilän toimesta ja Halla-ahon nousu nosti taas kannatuksen vähitellen ainakin gallupykköseksi ja asialista on sama: EU-tuet, euro ja turvapaikanhakijat.
Miten ajattelet persujen kannatukselle käyvän, jos Suomeen syntyy haikailemasi Halla-ahon johtama hallitus, missä Kokoomus ja Kepu ovat apupuolueita. Pystyykö Halla-aho tekemään pääministerinä sellaista politiikkaa, että puolueen kannattajat ovat tyytyväisiä. Vai tekeekö Halla-aho Soinit ja uhraa puolueensa oman asemansa takia.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miten ajattelet persujen kannatukselle käyvän, jos Suomeen syntyy haikailemasi Halla-ahon johtama hallitus, missä Kokoomus ja Kepu ovat apupuolueita. Pystyykö Halla-aho tekemään pääministerinä sellaista politiikkaa, että puolueen kannattajat ovat tyytyväisiä. Vai tekeekö Halla-aho Soinit ja uhraa puolueensa oman asemansa takia.

En ole haikaillut Halla-ahon johtamaa hallitusta.

Mutta jos vaaleissa Perusuomalaiset ovat ykkönen ja Kokoomus kakkonen, toivon pääministeriksi Lepomäkeä. Kokoomuksesta Orpo on ilmaissut valmiutensa Halla-ahonkin johtamaan hallitukseen. Orpon kaatuminen ei ole suinkaan varmaan. Hyvä kuntavaalitulos tuo ehkä jatkokauden.

Jos Halla-ahosta tulisi pääministeri, en tiedä millaista hallituspolitiikkaa hän tekee. Sehän riippuu hallitusohjelmasta.

e: Koska vaihtoehto Kok + SDP + muita ei ole Marinin takia juuri mahdollinen, tällä hetkellä suosikkini on Kok + PS + Kesk + ??? eli oikeistohallitus. Isot tehtävät odottavat seuraavia hallituksia. Todella isot.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Mutta jos vaaleissa Perusuomalaiset ovat ykkönen ja Kokoomus kakkonen, toivon pääministeriksi Lepomäkeä. Kokoomuksesta Orpo on ilmaissut valmiutensa Halla-ahonkin johtamaan hallitukseen. Orpon kaatuminen ei ole suinkaan varmaan. Hyvä kuntavaalitulos tuo ehkä jatkokauden.

Jos Halla-ahosta tulisi pääministeri, en tiedä millaista hallituspolitiikkaa hän tekee. Sehän riippuu hallitusohjelmasta.
Olisihan se mielenkiintoista, vaikkei toivottavaa, nähdä Halla-aho valtakunnan johtajana. Miksi muuten Halla-aho antaisi Kokoomukselle pääministerin paikan, jos persut olisi suurin puolue? Siinä olisi aika paljon selittämistä puolueen kannattajille.

Minun suosikkihallituspohjani on SDP, Kokoomus, Vihreät ja RKP, jolloin änkyräpuolueet Kepu ja Ps olisivat sivussa haittaamasta järkevää päätöksentekoa. Vaikket pidäkään Marinista niin minä en pidä mahdottomana ajatusta, että Marin ja Lepomäki Kokoomuksen johtajana voisivat pystyä toimimaan samassa hallituksessa. Kokoomuslaisten pitää toivoa puolueelleen huonoa kunnallisvaalimenestystä, että Lepomäestä tulee puheenjohtaja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olisihan se mielenkiintoista, vaikkei toivottavaa, nähdä Halla-aho valtakunnan johtajana. Miksi muuten Halla-aho antaisi Kokoomukselle pääministerin paikan, jos persut olisi suurin puolue? Siinä olisi aika paljon selittämistä puolueen kannattajille.

Jos niin kävisi, arvaisin Halla-ahon halunneen sisäministerin paikan.

Minun suosikkihallituspohjani on SDP, Kokoomus, Vihreät ja RKP, jolloin änkyräpuolueet Kepu ja Ps olisivat sivussa haittaamasta järkevää päätöksentekoa. Vaikket pidäkään Marinista niin minä en pidä mahdottomana ajatusta, että Marin ja Lepomäki Kokoomuksen johtajana voisivat pystyä toimimaan samassa hallituksessa. Kokoomuslaisten pitää toivoa puolueelleen huonoa kunnallisvaalimenestystä, että Lepomäestä tulee puheenjohtaja.

Tuo kokoonpano on ollut itselläni aiemmin mielessä. Hylkäsin sen kun ymmärsin, että Vihriälän työryhmä esitys käytännössä revittiin rakennemuutoksen ja muiden välttämättömien toimien osalta Marinin toimesta. Velkaantuminen esimerkiksi jatkuu 2023 sijasta 2030. Valtiovarainministeriön luvut ovat siitä karut: velka suhteessa bkt nyt 60 % (sis 2020 otettu velka) ja pian 100 % ja vuonna 2050 noin 140 % suhteessa bkt.

Kun asiasta kysyy ministeriltä, saa vastauksen:





Karmeaa. Vasemmalla on mennyt asiat täysin sekaisin. Jos siellä järkiinnytään, tilanne voi tietenkin palautua. En vaan siihen enää usko.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikket pidäkään Marinista niin minä en pidä mahdottomana ajatusta, että Marin ja Lepomäki Kokoomuksen johtajana voisivat pystyä toimimaan samassa hallituksessa.
Ei kysymys ole mistään tykkäämisistä. Lepomäki esitteli Kokoomuksen talouspoliittisen linjauksen viime hallitusneuvotteluissa ja se ei Rinteelle kelvannut. Ei ole realistista odottaa, että Marin olisi niin paljon markkinataloushenkisempi kuin Rinne, että se sama linja nyt yhtäkkiä kelpaisi. Jos Marinin hallitus ei demareiden takia saa edistettyä paikallista sopimusta nytkään, niin miksi asiat olisivat toisin seuraavalla hallituskaudella?

Pitää toivoa demareille niin huonoa gallup-menestystä, että Marin vaihtuu tai ainakin ettei puoleella ole mitään neuvotteluvaraa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK
Ei kysymys ole mistään tykkäämisistä. Lepomäki esitteli Kokoomuksen talouspoliittisen linjauksen viime hallitusneuvotteluissa ja se ei Rinteelle kelvannut. Ei ole realistista odottaa, että Marin olisi niin paljon markkinataloushenkisempi kuin Rinne, että se sama linja nyt yhtäkkiä kelpaisi. Jos Marinin hallitus ei demareiden takia saa edistettyä paikallista sopimusta nytkään, niin miksi asiat olisivat toisin seuraavalla hallituskaudella?

Pitää toivoa demareille niin huonoa gallup-menestystä, että Marin vaihtuu tai ainakin ettei puoleella ole mitään neuvotteluvaraa.

Marinin hallitus kirjasi syksyllä hallitusohjelmaansa tavoitteet paikallisen sopimisen edistämisestä:




Mikä sitten hiertää? Syomen Yrittäjät pyysi työllisiltä työntekijöiltä kannanottoa:


Edellisen kerran asiaa tutkittiin lokakuussa:


Työantapuolella on selvä näkemys. PAikallinen sopiminen pitää tapahtua koko henkilöstöä edustavan luottamusvaltuutetun kautta, luottamusmies ei kelpaa. Syynä lienee se, että luottamusmiehille kertyisi aivan liian paljon valtaa. Palkansaajien etujärjestöt pitää kiinni luottamusmiesten asemasta kynsin hampain:


Paikallinen sopiminen ei saa kaikkien yrittäjienkään siunausta:


"Helppoa sopiminen ei toki ole: 47 prosenttia yrittäjistä ei pidä työpaikkasopimista yksinkertaisena.
Työnantajaliittoihin kuulumattomien, työehtosopimuksia yleissitovuuden perusteella noudattavia yrityksiä sitoo noin 50 paikallisen sopimisen kieltoa. Toisaalta, mitä isompi yritys, sitä hankalammaksi paikallinen sopiminen koetaan.
– Työnantajaliittojen jäsenet kokevat sen hankalampana kuin ei-jäsenet, mitä selittänee yrityskoko, Janne Makkula arvioi."

Paikallinen sopimisen esteet ovat työantajapuolellakin moninaiset:
"Etukäteen annetuista vaihtoehdoista selvästi kärkeen nousivat: vaikeus luopua totutuista toimintatavoista (57 %), ammattiliiton ohjauspyrkimykset (49 %) sekä luottamusmieheltä puuttuva roh-keus paikalliseen sopimiseen (44 %). Samoja asioita kuvaavat tekijät nousivat esiin erillishaastatteluissa."


Asiaa selvittäneen työryhmän eka määräaika oli 8.1.2021 eikä valmista tullut. 3.3. pyydettiin taas lisäaikaa, eikä ole sanottu, että valmista tulisi puoliväliriiheen mennessä:


Kiteytyksesi: "Marinin hallitus ei demareiden takia saa edistettyä paikallista sopimusta nytkään, niin miksi asiat olisivat toisin seuraavalla hallituskaudella?" on aika yksioikoinen.

Tällä hetkellä Perussuomalaisilla tuntuu olevan suurikin tarve tukea työehtosopimuksia, nimenomaan yleissitovina:


-paikallisesta sopimisesta on puhuttu aina
-se oli Sipilänkin hallitusohjelmassa
-enemmistö työntekijöistä ei vastusta
-työntekijöiden edustajat pitää hampain kiinni luottamusmiesten asemasta sopijapuolena
-kaikki yritykset ei kannata, vähiten eniten työllistävät
-selvitysryhmä ei saa aikaiseksi esitystä

Omana kantanani näkisin, että paikallinen sopiminen ei ole mikään yleislääke, joka poistaisi ongelmat. Yleissitovuudet on monen yrityksenkin toivomuslistalla, joten ne ovat haluttomia paikalliseen sopimiseen. Asian kiistanalaisuudet on tiedossa. Selvitysryhmän työ on hallitukselle pohja päätöksenteolle, mutta jos sitä ei ole, niin kenen mutulla päätös tehdään, ja kenen siitä on kannettava vastuu?
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Työantapuolella on selvä näkemys. PAikallinen sopiminen pitää tapahtua koko henkilöstöä edustavan luottamusvaltuutetun kautta, luottamusmies ei kelpaa. Syynä lienee se, että luottamusmiehille kertyisi aivan liian paljon valtaa. Palkansaajien etujärjestöt pitää kiinni luottamusmiesten asemasta kynsin hampain:

Vastahan asiaa pohtinut työryhmä päätti työnsä. Työnantajille olisi kelvannut luottamusmies siellä, missä sellainen on. Kun 90 prosentissa työnantajayrityksiä ei kuulemma ole, näissä yrityksissä olisi valittu työntekijöiden keskuudesta joku toinen henkilö. Tämä ei työntekijöille kelvannut.

Sopimisen pitäisi Yrittäjien ja EK:n mukaan olla mahdollista myös yrityksissä, joissa ei ole luottamusmiestä. Tämä toteuttaisi yrittäjien ja työntekijöiden yhdenvertaisen kohtelun ja eduskunnan ponnessa esittämän tahdon. Se olisi demokraattinen malli

 
Suosikkijoukkue
IFK
Vähän laajemmalla tasolla, mutta lyhyesti. Perussuomalaisten suosio on osin riippuvainen oikeisto- ja vasemmisto- sekä muiden populististen liikkeiden suosiosta Euroopassa ja USA:ssa. Kun katsotaan kokonaisuutta ja pysytään vain Euroopassa, myös arvot ovat muuttuneet erityisesti yli 10 vuoden takaisen talouskriisin ja vuoden 2015 vaelluksen Eurooppaan jälkeen.

Ensin liberalismi ajautui Euroopassa talouskriisiin, eurokriisiin ja sitten turvapaikkakriisiin. Soinin porukat nousivat suureksi EU:n tukiprotesteilla, eurokriisillä ja sitten turvapaikkakriisillä. Sama tapahtui Italiassa, Ranskassa, Kreikassa, Ruotsissa jne. Suomi poikkesi muista, koska Soinin puolue oli jo 2015 hallituksessa.

Suomessa kannatus puolittui, koska Perussuomalaiset olivat mukana tekemässä päätöksiä. Hallituksesta heitto Orpon ja Sipilän toimesta ja Halla-ahon nousu nosti taas kannatuksen vähitellen ainakin gallupykköseksi ja asialista on sama: EU-tuet, euro ja turvapaikanhakijat. Aivan kuten Italiassa, Ranskassa, Kreikassa, Ruotsissa jne.

En kiistä.
Itse pidän Perussuomalaisia niiden puolueena, jotka aina marmattavat ja vittuilevat kaikesta, mutta kun pitäisi itse ruveta hommiin ja kantamaan vastuuta, niin iskee tupakkatauko. Lyhyt hallituskausi päättyi puolueen hajoamiseen, ja itse toivoin, että seuraamus olisi ollut juuripuolueensa kaltainen, eli smp:t, eli puolueen kuolema. Itseni suureksi hämmästykseksi tämä turhempi puoli nousi entistä suurempaan kukoistukseensa, ja se politiikalle jotain antavampi puoli, eli siniset on kuolemassa nälkään. Käsittämätöntä on vaalikarjan juoksentelu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En kiistä.
Itse pidän Perussuomalaisia niiden puolueena, jotka aina marmattavat ja vittuilevat kaikesta, mutta kun pitäisi itse ruveta hommiin ja kantamaan vastuuta, niin iskee tupakkatauko. Lyhyt hallituskausi päättyi puolueen hajoamiseen, ja itse toivoin, että seuraamus olisi ollut juuripuolueensa kaltainen, eli smp:t, eli puolueen kuolema. Itseni suureksi hämmästykseksi tämä turhempi puoli nousi entistä suurempaan kukoistukseensa, ja se politiikalle jotain antavampi puoli, eli siniset on kuolemassa nälkään. Käsittämätöntä on vaalikarjan juoksentelu.

Euroopan populististen puolueiden ongelmana on sisäiset ristiriidat ja hajoamiset. Hallitusvastuu niittaa joka kerta kannatusta, usein merkittävästi, ja altistaa puolueen hajoamiselle. Itse kannatan perussuomalaisten hallitusvastuuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös