@erku voisi tähän vastata kun
@lihaani vastasi Sipilää haukkuen ja
@Salama44 ei varmaan vaan huomannut tägäystä.
Minusta tuo on erikoinen tapa käydä keskustelua, että pyydät valikoituja nimimerkkejä kaivamaan sinulle sellaisia tietoja, joita voisit varmaan itsekin kaivaa. Ja sitten heität jotain piilovittuilua niiden suuntaan, jotka eivät viitsi palvella sinua. Hyi helvetti.
Keskeisin asia työllisyyden nousussa on se, että koronakriisi on hoidettu hyvin ja sen seurauksena Suomen talous supistui vuonna 2020 huomattavasti vähemmän kuin monissa keskeisissä kilpailijamaissa. Eli käytännössä Suomen eväät päästä globaalin kasvun kyytiin olivat erinomaiset, mistä seuraa hyvä työllisyystilanne. Hallituksella on myös kohtuullisesti ollut uskallusta elvyttää eikä oikeisto-opposition velkapelon lietsomista ole liikaa kuunneltu.
Hallituksella on myös suoranaiset ansionsa työllisyyspolitiikan suhteen. Keväällä 2021 käynnistettiin työllisyyden kuntakokeilut, minkä myötä kunnilla oli porkkana satsata työllisyyspalveluihin. Esimerkiksi alle 30-vuotiaat työttömät siirtyivät kokeilualueilla kategorisesti kuntien työllisyyspalveluiden alle ja kun katsoo nurisotyöttömyyden merkittävää supistumista viimeisen vuoden aikana, voidaan perustellusti arvella osasyynä siihen olevan keväällä käynnistetty uudistus. Hallitus myös jo vuoden 2020 alussa toi uuden käytännön, mikä mahdollisti työnantajien ilmoittaa sähköisesti palkkatukityömahdollisuudesta ja kyseisistä työtehtävistä kiinnostuneet palkkatukikelpiset työttömät pystyivät Te-palvelujen Oma asioinnista nämä paikat löytämään. Tämä oli merkittävä uudistus ketterämmän palkkatukityöllistämisen näkökulmasta.
Sinä kirjoitit, että eläkeputken poistoa ei voi käyttää argumenttina nykyiseen tilanteeseen. Olen joiltakin osin eri mieltä, koska jo puheet kiristävästä uudistuksesta vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen. Kun on epävarmuutta tulevaisuuden ansioturvan saamisen edellytyksistä, työssä olevat ovat varovaisempia tekemään downshiftaamiseen viittaavia ratkaisuja. Suomessa hyvin yleinen tapa jäädä eläkeputkeen on ollut se, että kun yrityksessä tulee yt-neuvottelut, niin päälle 55-vuotiaat ovat olleet vapaaehtoisesti lähdössä, koska ovat kuntien velvoitetyöjaksojen ja eläkeputken avulla voineet olla varmoja mukavasta toimeentulosta eläkepäiviin saakka.
Ei taida talouden ymmärräminen tuolla kolmikolla riittää..
Se on vähän hupaisaa, että yivoimainen enemmistö näkemistäni sinun kirjoittamista viesteistä on enemmän metakeskustelua kuin keskustelua aiheesta.