Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Vaihtoehtoja on muitakin kuin rajat kiinni, esim. aikaisemmin aloitettu valmistautuminen ja ottaminen viimeistään Italian tilanne vakavasti. Siinä vaiheessa kun osista Italiaa alkoi kantautua niitä todella huolestuttavia uutisia, THL:n tiedotuslinja oli vähättelevää, eikä uskottu tilanteen vakavuuteen - on mahdollista, että tämä hidasti Suomessa reagointia (ainakin) reilulla viikolla, joidenkin mielestä jopa parilla viikolla.
THL päivitti Italian tautitilanteen (ja muiden maiden) 25.2. 2020. Päivityksen mukaan Etelä-Koreassa on todettu 25.2. mennessä yli 900 tapausta ja Iranista noin 60 tapausta. Paikallisia laajempia tartuntaketjuja on todettu myös Italiassa, tapauksia on yli 200. Pohjois-Italian hiihtokeskukset eivät pääsääntöisesti sijaitse näillä alueilla. Matkustamiseen Milanon lentokentän kautta ei liity suurentunutta tartuntariskiä:


Suurempi reagointi Italian osalta tapahtui 3.3. 2020. Päivityksen mukaan Italiassa on 3.3. mennessä todettu yhteensä yli 2000 tapausta, joista suurin osa on todettu Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueilla. Valtaosa tapauksista on havaittu viimeisen kahden viikon aikana. Ulkoministeriö suosittelee tällä hetkellä välttämään tarpeetonta matkustamista Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueilla:


Jälkikäteen voidaan halutessa toki sanoa, että THL muutti näkemystään liian myöhään. Mutta kun tautitilannetta (tiedossa olevat) Suomessa verrataan muihin maihin erilaisten reagointien ja rajoitusten hetkellä, Suomi reagoi valtaosan kannssa joko ennen niitä tai samaan aikaan.

Lisäksi THL on tuonut selkeästi esille johtonsa suulla sen, että tauti ei ole torjuttavissa eikä torjuntaan kannata haaskata resursseja ennen kaikkea lisäämällä testausta yli tarpeen. Tässä Suomen linja on erilainen kuin monen muun maan ja linjaeron taustalla on se, että THL:n johto ei luota WHO:n arvioon testaamisen merkittävyydestä.

Suomen ja Ruotsin linja selittynee ainakin osin Euroopan tartuntatautiviraston ECDC:n näkemyksillä ja sijainnilla Tukholmassa. THL kuuntelee herkällä korvalla juuri ECDC:n näkemyksiä WHO:n lisäksi.

Toisaalta etenkin lentokentillä toiminnan olisi pitänyt olla organisoidumpaa hyvin varhaisessa vaiheessa. Edelleen tiedotus on puutteellista, kuvausten mukaan viikonloppuna "evakuointilennoilla" Suomeen palanneet ovat marssineet kentältä suoraan kuka minnekin. Samaan aikaan useimmissa muissa eurooppalaisissa suurkaupungeissa on kentillä panostettu viestintään aivan toisella tavalla.
Kyllä. Toisaalta kuulin eräältä ongelma-alueelta Suomeen palanneelta tuttavaltani, että puhelimeen tuli ohjeita jo ennen lähtöä ja ohjeissa oli sanottu suunnilleen kaikki tarvittava. Kommunikointi näyttäisi siis tapahtuneen digitaalilsesti suoraan palaaville. En keksi tästä kuin yhden suuren heikkouden: kaikki eivät ole tehneet matkustajailmoitusta pyynnöistä huolimatta. Heitä varten olIsi kenties pitänyt päivystää kentällä ja ohjata tulijoita eteenpäin.

***

Noin yleisesti olen tyytyväinen THL:n linjaan ja olkoon raakaa tai ei, vertailen tuloksia eri maiden kanssa. Vakavasti sairastuneiden + kuolleiden määrä kaikista tiedossa olevista tartunnoista. Tänään kerrottiin kahdesta uudesta kuolemasta. Illalla saanee tiedon tehohoidossa olevista ja sairastuneiden tiedossa olevasta kokonaismäärästä. Mielestäni tämä tilasto kertoo, onko THL:n ja ECDC:n, mutta myös osin WHO:n näkemyksiin pohjautuvat toimet onnistuneet. Ja THL saa tietonsa isossa määrin ECDC:lta ja WHO:lta, joista jälkimmäisen näkemyksiä THL:n johto on julkisuudessa arvostellut taudin pysäyttämiseen ja testaamiseen liittyen.

Yhdelläkään maalla ei ollut WHO:n mukaan riittäviä valmiuksia koronaviruksen kaltaisen taudin torjumisessa. SARS ja muutamat taudit antoivat tietoa sen kokeneille, mutta EU:n alueella valmistautuminen oli kaikkiaan heikkoa. Tämä ei voi olla näkymättä Suomessakaan. Toisaalta harvaanasutun maan tilanne voi poiketa tartuntojen osalta paljon tiheästi asutuista maista, ja sen takia en hirtä ennalta THL:n näkemyksiä silloinkaan, kun ne ovat vastakkaisia WHO:n kanssa. Myös Ruotsissa on samankaltaista ajattelua kuin THL:ssa ja toimet siten osin ECDC:n mukaisesti poikkeavat useista muista maista.

Ammattilaisten erilaisistakin näkemyksistä Marinin hallituksen pitäisi kyetä vetämään linja. Mielestäni Suomen lainsäädäntö huomioiden hallitus on onnistunut hyvin toistaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toisaalta kuulin eräältä ongelma-alueelta Suomeen palanneelta tuttavaltani, että puhelimeen tuli ohjeita jo ennen lähtöä ja ohjeissa oli sanottu suunnilleen kaikki tarvittava. Kommunikointi näyttäisi siis tapahtuneen digitaalilsesti suoraan palaaville. En keksi tästä kuin yhden suuren heikkouden: kaikki eivät ole tehneet matkustajailmoitusta pyynnöistä huolimatta. Heitä varten olIsi kenties pitänyt päivystää kentällä ja ohjata tulijoita eteenpäin.
Kun viittasin aiemmin koronaketjussa omaan matkaamme, me olimme eka kerran nyt kymmeneen vuoteen ns. pakettimatkalla. Käsittääksemme matkatoimisto hoiti meidän asiaa viranomaisten suuntaan, emmekä me tehneet mitään matkustajailmoitusta (oletettavasti matkatoimiston viranomaisille ilmoittamat listat asiakkaistaan riitti). Joka tapauksessa, kun matkamme aikana koronatilanne alkoi muuttumaan, myös matkatoimisto alkoi lähettämään koronaan liittyviä mm. viranomaisohjeita ja suosituksia meille tekstiviestillä. Aiemmin mitä olemme tehneet ns. omatoimimatkoja, emme ole tehneet tuota matkustajailmoitusta. Tämä korona ja esim. 2004 tsunami kuitenkin osoittavat, että olisi erittäin tärkeä tehdä se. Tuon matkustajailmoituksen tekeminenhän on viranomaisten ns. pysyväissuositus - ei siis pakko tehdä, mutta suosittelevat sen tehtäväksi. Luulisi, että pelkästään maalaisjärki kertoisi sen, että se täytyy tehdä.
 
"Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet." - Konsta Pylkkänen / Veikko Huovinen
"Kun lukee nuorempien näkemyksiä ajoista, jotka itse on elänyt, tulee mieleen, että on yhtä vaikea nähdä menneisyyteen kuin tulevaisuuteen." - Kari Suomalainen 70 v.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kun viittasin aiemmin koronaketjussa omaan matkaamme, me olimme eka kerran nyt kymmeneen vuoteen ns. pakettimatkalla. Käsittääksemme matkatoimisto hoiti meidän asiaa viranomaisten suuntaan, emmekä me tehneet mitään matkustajailmoitusta (oletettavasti matkatoimiston viranomaisille ilmoittamat listat asiakkaistaan riitti). Joka tapauksessa, kun matkamme aikana koronatilanne alkoi muuttumaan, myös matkatoimisto alkoi lähettämään koronaan liittyviä mm. viranomaisohjeita ja suosituksia meille tekstiviestillä. Aiemmin mitä olemme tehneet ns. omatoimimatkoja, emme ole tehneet tuota matkustajailmoitusta. Tämä korona ja esim. 2004 tsunami kuitenkin osoittavat, että olisi erittäin tärkeä tehdä se. Tuon matkustajailmoituksen tekeminenhän on viranomaisten ns. pysyväissuositus. Luulisi, että pelkästään maalaisjärki kertoisi sen, että se täytyy tehdä.
Samaa mieltä ja ehkä se 2004 oli jo painunut unohduksiin. Matkustusilmoitus on helppo täyttää verkossa ja toimii infokanavana matkustajien ja viranomaisten välillä.
 

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yhdelläkään maalla ei ollut WHO:n mukaan riittäviä valmiuksia koronaviruksen kaltaisen taudin torjumisessa. SARS ja muutamat taudit antoivat tietoa sen kokeneille, mutta EU:n alueella valmistautuminen oli kaikkiaan heikkoa. Tämä ei voi olla näkymättä Suomessakaan.
Jos teoreettisesti ajattelee niin onko länsimaalaisen yhteiskunnan realistista varautua paremmin kuin esim. Etelä-Korea tälläisiin kriiseihin? Pohjois-Korean takia maa joutuu kuitenkin ylläpitämään melkoista valmiutta myös biologisia aseita vastaan jatkuvasti ja huomattavasti vaarallisempia tauteja kuin koronaa vastaan. Onko tuollainen Etelä-Korea taso edes realistista saavuttaa? Tai toki on, mutta paljonko sekin vaatii resursseja?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muok. Niin miten liikunnan valvonta ja arviointi suoritetaan?
En ole liikunnanopettaja, mutta olen ollut ns. tutkivana opettajana koulusta pitkään poissaolleelle oppilaalle vastaten kaikkien aineiden suorittamisesta. Joissakin aineissa, kuten liikunnassa, riittää arvioinniksi suoritusmerkintä, jos osaamista ei voi muutoin todentaa. Opettaja antaa oppilaalle tehtävät ja tuntimäärät, jotka oppilas kirjaa ylös päiväkirjamaisesti. Huoltaja allekirjoituksellaan vahvistaa asiat hoidetuksi. Valvontaa poikkeustilanteessa ja etäopetuksessa ei voida järkevästi tehdä. Jos vanhempi ei jouda koskaan valvomaan lastaan, niin sitten oppilas tekee hommat itsenäisesti tai laistaa ne. Sama koskee kotitaloutta, käsitöitä, kuvista, musiikkia, fykeä...
 
"Terve järki näyttää olevan ominaisuus, jota on vähiten siellä, missä sitä tiukan paikan tullen eniten tarvittaisiin." UKK

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Jos teoreettisesti ajattelee niin onko länsimaalaisen yhteiskunnan realistista varautua paremmin kuin esim. Etelä-Korea tälläisiin kriiseihin? Pohjois-Korean takia maa joutuu kuitenkin ylläpitämään melkoista valmiutta myös biologisia aseita vastaan jatkuvasti ja huomattavasti vaarallisempia tauteja kuin koronaa vastaan. Onko tuollainen Etelä-Korea taso edes realistista saavuttaa? Tai toki on, mutta paljonko sekin vaatii resursseja?
Tuskin on muilla länsimailla mahdollisuutta samaan kuin Etelä-Korealla, jossa valmius on koko ajan päällä. Kyllä me ollaan kaikki muut heikoilla alkuun. EU varsinkin, jossa pääosin kunnioitetaan Schengeniä ja kansalaisoikeuksia osana oikeusvaltiota. Lisäksi EU-maissa päätökset keskeisistä asioista tekevät kansallisvaltiot, ei EU. Niinpä reagointi on hidasta ja osa voi jättää tekemättä mitään tai osa voi vetää kaiken överiksi.

Tämä on toisaalta tuskallista. Esimerkiksi THL lienee pieni resursseiltaan, ja samalla alueella painii siihen verrattuna jättiresurssein ECDC ja vielä paljon suurempi WHO. Kun THL mahdollisesti paineessa ja asiantuntijat viikkoja valvoneena ei ainakaan HS:n mukaan huomaa 200 000 ongelma-alueelta palaavan suomalaisten vaikutusta jatkossa tartuntoihin, olisi paljon helpompaa, jos valtioiden lisäksi keskeiset parametrit isojen asioiden huomioimisesta asetettaisiin ECDC:ssa eli EU:n tartuntatautivirastossa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Etelä-Korea on suurelta osin homogeeninen ja hierarkinen yhteiskunta, jossa konfutselaisuus on edelleen vahva normi. Joten porukka on tottelevaista ja taipuu rajoituksiin.

Toisin kuin meillä. Kävin ostamassa leipää leipomomyymälästä. Siellä istui kahvilan puolella ainoana asiakkaana uhmakkaan näköinen eläkeläismies, joka tuijotti kaikkia ohikulkijoita haastavasti.
 
“My goal is simple. It is a complete understanding of the universe, why it is as it is and why it exists at all.”
― Stephen Hawking

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuskin on muilla länsimailla mahdollisuutta samaan kuin Etelä-Korealla, jossa valmius on koko ajan päällä. Kyllä me ollaan kaikki muut heikoilla alkuun. EU varsinkin, jossa pääosin kunnioitetaan Schengeniä ja kansalaisoikeuksia osana oikeusvaltiota. Lisäksi EU-maissa päätökset keskeisistä asioista tekevät kansallisvaltiot, ei EU. Niinpä reagointi on hidasta ja osa voi jättää tekemättä mitään tai osa voi vetää kaiken överiksi.
Ei kai tartuntatauteihin lopulta auta kuin lääketieteen kehittyminen niin, että rokete/lääke pystyttäisiin valmistamaan ja jakamaan ihan muutamassa kuukaudessa. Vaikutukset yhteiskuntaan tulevat aina olemaan niin isoja, että hyvätkään varautusmissuunnitelmat eivät vain ole riittävän hyviä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Alla ruotsalaisviranomainen perustelee, miksi eivät sulje kouluja tai halua juuri muita rajoituksia yhteiskuntaan:


Mielenkiintoisia näkemyksiä. Nostan esille yhden, vastauksen miksi toimet ovat erilaisia kuin muissa Pohjoismaissa: Ehkä niitä on tehty muissa maissa muillakin perusteilla kuin tartunnoilta suojatumisen näkökulmasta, esimerkiksi poliittisten syiden perusteella. Näin on katsonut esimerkiksi Tanskan terveysviranomainen.

Vastaajana on Ruotsin apulaisvaltioepidemiologi Anders Wallensten.

Olisiko Suomessa syytä kysyä, onko kaikki toimet, joita Suomessa on esitetty pääpuolueiden tai niitä lähellä olevien tahojen toimesta esitetty tartunnoilta suojautumisen näkökulmasta vai onko mukana poliittisia syitä?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Alla ruotsalaisviranomainen perustelee, miksi eivät sulje kouluja tai halua juuri muita rajoituksia yhteiskuntaan:


Mielenkiintoisia näkemyksiä. Nostan esille yhden, vastauksen miksi toimet ovat erilaisia kuin muissa Pohjoismaissa: Ehkä niitä on tehty muissa maissa muillakin perusteilla kuin tartunnoilta suojatumisen näkökulmasta, esimerkiksi poliittisten syiden perusteella. Näin on katsonut esimerkiksi Tanskan terveysviranomainen.

Vastaajana on Ruotsin apulaisvaltioepidemiologi Anders Wallensten.
Ruotsi menee kyllä rohkeasti omalla linjallaan - saa nähdä miten uhkapelissä käy...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Ruotsi menee kyllä rohkeasti omalla linjallaan - saa nähdä miten uhkapelissä käy...
Kyllä. Vaikka tuosta ei käy esille, Ruotsi saa tietoa Tukholmassa olevalta EU:n yhdeltä parhaista asiantuntijoista eli EU:n tartuntatautivirastolta, ECDC:lta. ECDC oli aika pitkään hyvin varovainen ja kitsas toimenpide-esityksissään, ja tätä suuntausta Ruotsissa jatketaan.

Toisin sanoen, Ruotsissa on tietoa. Minulla ei ole mahdollisuutta arvioida Ruotsin ja muiden maiden erojen seurauksia, mutta aika näyttää. Ruotsi pyrkii pitämään yhteiskunnan vaikkapa Suomeakin enemmän toiminnassa viruksesta huolimatta. Heilläkin on kokonaisarvio taudin vaikutuksista, ja sen perusteella he ovat päätyneet siihen mitä tekevät.

Suomi taas on ainakin mun ymmärryksen mukaan lähestynyt Ranskaa, ja joissakin asioissa vetänyt kovempaa linjaa kuin Saksa, jos Uusimaa eristetään. Onko kyse osin poliittisesta paineesta - johon apulaisvaltioepidemiologi Anders Wallensten viittaa Tanskan osalta - vai onko kyse tautiin liittyvän arvion päivityksestä, sekin ehkä kuullaan tänään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Alla ruotsalaisviranomainen perustelee, miksi eivät sulje kouluja tai halua juuri muita rajoituksia yhteiskuntaan:

On niillä munaa. Vaikka varmaksi ei voi sanoa, että miten hommassa käy, niin vähän kateeksi käy tuollaista johtajuus-asennetta. vaikka kaikki muut tekisivät toisin, niin asia harkitaan itse. Toki THL:kin on uskaltanut olla jopa julkisesti hieman eri mieltä kuin suuri ja mahtava WHO, mutta toimet kuitenkin sen mukaan.

Tuossa taas kerran nostettiin sekin, että luotetaan ihmisiin ja jos se ei toimi, niin sitten tehdään toimenpiteitä. Ehkä ero ei ole pelkästään hallituksen päätöksissä. Ehkä ne ihmiset ovat vaan fiksumpia.

Jos Ruotsi tässä vie muita kuin litran mittaa, niin sitten aloitetaan sota ja antaudutaan samantien.
 
Viimeksi muokattu:
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Fordél

Jäsen
Eihän Ruotsin ja Suomen toiminta näytä kovinkaan paljon eroavan toisistaan. Ruotsi luottaa enemmän suosituksiin ja Suomi pakkoon sekä ennaltaehkäisyyn. Suomi on toki vienyt toimenpiteet astetta pidemmälle, mutta Ruotsi seuraa varmasti perässä, jos tilanne vaatii. Toki jos tilanne ei tätä vaadi niin Ruotsissa yhteiskunta pysyy paremmin pyörimässä ja ehkä kriisin vaikutukset eivät ole niin syvät esim. taloudellisesti.

Ilman muuta maiden järjestelmässä on selkeä fundamentaalinen ero, josta kannattaa keskustella molemmissa maissa kriisin jälkeen: Suomessa hallitus päättää ja asiantuntijat esittävät, Ruotsissa asiantuntijat päättävät ja hallitus toimeenpanee. Vaikea kuitenkaan kuvitella, että ainakaan Suomessa poliittiset päättäjät luopuisivat omasta vallastaan tämänkään kriisin jälkeen. Mutta jos Ruotsissa homma menee vihkoon, ehkä päättäjät ottavat itselleen lisää valtaa.
 
“You never actually own a Patek Philippe, you merely look after it for the next generation.”

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, syntipatiat Vaasan Sportille
Eikö tätä ole nimenomaan vaadittu koronakriisissä niiden taholta, jotka yleensä vähättelevät ilmastonmuutoksen uhkaa. Että toimittaisiin mahdollisimman aikaisin ja jyrkin toimin.
En näkisi, että tässä halutaan olla ideologisesti parempia kuin muut.
 
Haluatko päästökompensoida kommenttisi? Lahjoita € 2 niin summa menee lyhentämättä VSMO climate panic–järjestölle, joka työskentelee arvokkaiden villilupiinien ja kurtturuusujen suojelemiseksi ja säilyttämiseksi.

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ruotsin valitsemaan linjaan saattaa vaikuttaa osaltaan myös hieman muuttunut kansanluonne, kuvittaisin tähän demografiikan jos osaisin piirtää.
Mutta tod. näk. kyse on nimenomaan tieteellisen tason erosta vrt. Suomi/THL. Ja vs. WHO, EDCDkin ja jopa britit.
Ruotsissa on tutkittu terveyttä hyvillä resursseilla paljon pidempään, keksivät varmaan sotilaslääketieteenkin jo 1600-luvulla.
Kallonmittauksiakin kokeiltiin hetken, mutta totesivat tyhmäksi hommaksi sen.

Juhana Vartiaisella voisi olla näkemys ja kokemus tähän asiaan, mutta minä luotan jälleen toopena itseeni, vedän tunteella:
Minä pidän Suomen pelisysteemiä tähän matsiin parempana kuin Ruotsin.
En lyö vetoa, koska se olisi makaaberia.
Tulen myöntämään tappioni kyllä, ehkä jopa puolen vuoden kuluttua parhaassa tai siis huonossa tapauksessa. Ehkä vuosi sittenkin.
 
Omien mielipiteiden muodostaminen on välillä niin työlästä että duuni sitä haittaa.

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tavallaan täysin ohi ketjun aiheen, mutta Marin kun puhuu, niin sitä on vaikeaa kuunnella. Puheen rytmitys on ihmeellistä, epätasaista ja töksähtelevää. Esim. Kiuru artikuloi selkeämmin.

Edellinen ei ollut kommentti Sannaa vastaan eikä puolesta. Hallituksen toimet ovat tavallaan rajuja, mutta samaan aikaan on takaovi jäänyt auki aiemmin ja epäonnistuttu osaltaan, esim. ulkomailta palanneiden suomalaisten kontrolloimaton paluu Suomeen.

Olisiko mikään hallitus pystynyt parempaan, mahdoton arvioida.
 

T1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolme kovaa
Tavallaan täysin ohi ketjun aiheen, mutta Marin kun puhuu, niin sitä on vaikeaa kuunnella. Puheen rytmitys on ihmeellistä, epätasaista ja töksähtelevää. Esim. Kiuru artikuloi selkeämmin.

Edellinen ei ollut kommentti Sannaa vastaan eikä puolesta. Hallituksen toimet ovat tavallaan rajuja, mutta samaan aikaan on takaovi jäänyt auki aiemmin ja epäonnistuttu osaltaan, esim. ulkomailta palanneiden suomalaisten kontrolloimaton paluu Suomeen.

Olisiko mikään hallitus pystynyt parempaan, mahdoton arvioida.
Tuossa joukossa Henriksson esiintyy edukseen, ehkä siinä se kokemus näkyy. Marin puhuu kuin pikkulapsille tai kielitaidottomille, toki en tiedä puhuuko noin aina vai vain näissä tiedotustilaisuuksissa.
 
Vasemmistolaisessa maailmankuvassa vasemmistolainen veskari päästäisihelpon vedon keskialueelta sisään ja alkaisi argumentoimaan ettei termi "maalivahti" tarkoita että hänen tulisi estää vastustajan maaliteko eikä tätentehtymaali ollut hänen vikansa, vaikka edellisellä erätauolla kehui miten hienosti torjui vetoja.
@SergeiK

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
Tuossa joukossa Henriksson esiintyy edukseen, ehkä siinä se kokemus näkyy. Marin puhuu kuin pikkulapsille tai kielitaidottomille, toki en tiedä puhuuko noin aina vai vain näissä tiedotustilaisuuksissa.
Mahdollisesti vain tiedotustilaisuuksissa. Itse olen joskus puheen pitänyt tilasuudessa, jota myös viitottiin ja tuossa automaattisesti hidasti puhettaan. Sanna ehkä tässä töksähtelevämpi. Allekirjoittaneelle tuli se liika "öööö.." väliin. Mutta muuten viestin sisällössä pidän hyvänäkin tuota, että vääntää rautalangasta, pysyy kaikki kärryillä.
 
Olemme tarkastaneet tämän pöytäkirjan ja todenneet sen keskustelun kulun mukaiseksi

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Spurs, narrit (pre 2014)
Tavallaan täysin ohi ketjun aiheen, mutta Marin kun puhuu, niin sitä on vaikeaa kuunnella. Puheen rytmitys on ihmeellistä, epätasaista ja töksähtelevää. Esim. Kiuru artikuloi selkeämmin.
Kiuru kun esiintyy niin hänen surullinen olemuksensa saa minutkin masentuneeksi.

Marinilla on kyllä outo tapa töksäytellä, mutta kaikilla on omat outoutemme.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Harakalla paha maneeri tuo ääää, mikä toistuu jatkuvasti. Kaikkonen puhui sujuvasti ja selkeästi, myös Ohisaloa oli helppoa kuunnella. Marin oli kyllä heikoin, jopa selkeästi.

Toivotaan hallitusten toimien auttavan riittävästi epidemian pitämiseksi hallinnassa. Raskaat kuukaudet ovat tulossa suomalaisille.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kiuru kun esiintyy niin hänen surullinen olemuksensa saa minutkin masentuneeksi.

Marinilla on kyllä outo tapa töksäytellä, mutta kaikilla on omat outoutemme.
Toisaalta tuossa viimeisessä puheenvuorossa oli kyllä sen verran tuima ilme, että viesti varmasti meni perille ihan joka iikalle.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta tuossa viimeisessä puheenvuorossa oli kyllä sen verran tuima ilme, että viesti varmasti meni perille ihan joka iikalle.
En jaksanut katso loppuun, kun jotenkin tällä kertaa koko hallituksen esiintyminen oli vähän hapuilevaa ja osa puheenvuoroista oli totaalisen puuduttavia. Marinkin oli mielestäni huomattavasti ahdistuneempi ja epävarmempi ja lisäksi miksi helvetissä siellä pitää olla porukkaa aina noin paljon sekä mikä vitun viiiiiiirus? Nythän kuitenkin "viiiiiiiiiiiiiiiiiiiruslingot" saa olla auki viikonlopun ja maakuntamatkoja tehdä eli eiköhän moni vedä elämänsä kännit ja sitten krapulassa sunnuntaina autonrattiin ja mökille etätöihin muutamaksi viikoksi korona mukana tai kunnes vituttaa olla siellä maakunnassa ja paluu kotiinhan on aina mahdollista. Ensi viikolla kenties saadaankin Uusimaa eristettyä, mutta onko se jo liian myöhäistä? Toki varmaan saadaan vielä isommat massat pidettyä kotona pääsiäisen, mutta onko tästä hirveästi hyötyäkään? Toivotaan että tietävät mitä tekevät, vaikka itse alan kallistumaan että tämä on melkoista arpapeliä ja fiilistelyä, koska kukaan ei tiedä oikeasti mitä pitäisi tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Pääministeri veti jämäkästi, aivan helvetin pitkiä vaihtoja pelannut, valitettavasti tietysti alivoimaa lähes koko matsin.
Hemmetin hienoa pelaamista häneltä, toki muutama vaisumpi vaihto mutta ymmärrettävää.
Olen vaikuttunut nuoren puolustajan stabiilista suorittamisesta, toki alussa oli pientä haparointia, mutta nyt luotan hänen tasoonsa. Kunhan malttaa olla oma itsensä, kuunnella vähän joka suuntiin, niin tästä ihmisestä voi tulla vielä maailmanluokan poliittinen toimija.

Krista Kiuru, olen lukenut hänen blogitekstejään vuosien saatossa ja ihmetellyt.
Tänään tajusin miksi hänet valitaan vaalikaudestaan seuraavaan.
Kiuru latoi hallituksen linjaukset mikrofoniin tavalla, joka löi hepnaadilla arveen.
Aivan hillittömän viileästi tykitetyn, varmaan hyvin nopeasti opetellun puheen vakuuttava esitys.
Äidinkielen opettajat toivottavasti nauhoittivat.
Sori Krista, olen kirjoittanut kai typeriä etäarvioita, tuntematta ihmistä.


*Toki olihan tässä edellisellä vaalikaudella mahtava somen neliraajajarrutus, ylivinkuminen mutta se oli Demarien oppositiopoliittisesti tyylikkäimpiä lainpuitteisia kikkailuja.
Perustuslakia ei Krista hipsaissut, muuten Martin Scheinin olisi lepakkomiehenä lehahtanut paikalle pimeydestä oitis.

Henrikson on hon, taatun pliisu.
Harakka oli liikenneministeri. Pasilan rauhanpaloaseman palosotilas.

Ohisalo tekee ministerinvalaansa kunnioittaen.

* tuota ajatusriviä editoin, korjasin selventääkseni edellisen eduskunnan hallitus/oppositioasetelmaa.
Sotesotkua en valitettavasti osaa korjata.
 
Viimeksi muokattu:
Omien mielipiteiden muodostaminen on välillä niin työlästä että duuni sitä haittaa.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy