Nyt siellä joku jo meni kanttu veks hallituksen tiesotustilaisuudessa. Näille poliittisille tilaisuuksille muuten voisi olla joku liveseuranta?
Kannatetaan jos siellä tuollaisia tapahtuu!
Oli sisäministeri Mikkonen. Oli hoiperellut ja meinannut pyörtyä, oli viety lepäämään johonkin huoneeseen ja kuulemma ihan kunnossa on.Nyt siellä joku jo meni kanttu veks hallituksen tiesotustilaisuudessa. Näille poliittisille tilaisuuksille muuten voisi olla joku liveseuranta?
Hyvä, että on kunnossa.Oli sisäministeri Mikkonen. Oli hoiperellut ja meinannut pyörtyä, oli viety lepäämään johonkin huoneeseen ja kuulemma ihan kunnossa on.
No, tällainen vaan kävi mielessä ja tosiaan toivottavasti kaikki on hyvin, niin Mikkosella kuin Suomellakin.
Nyt voisi ottaa vaikka sen Harjanteen tuuraamaan loppukaudeksi. Olisi kaikille osapuolille win-win. Mikkosella ei muutenkaan rahkeet riitä ministerin pestiin, joten nyt olisi paikka siirtyä taustalle ja rauhoittua.Toivottavasti ottaa joka tapauksessa vähän nyt lomaa itsensä (ja Suomen valtion) takia, terveys on tärkeintä.
Marin on taas huolissaan jostain ja ei saa antaa pelolle valtaa. Joka vitun kerta samat jargonit. Lukeeko se samasta lunttilapusta ihan sama mikä tiedotustilaisuus on kyseessä? Oksettava pääministeri.
Oli sisäministeri Mikkonen. Oli hoiperellut ja meinannut pyörtyä, oli viety lepäämään johonkin huoneeseen ja kuulemma ihan kunnossa on.
Aika hyvin olen seurannut, kun maamme kärkiasiantuntijat ovat nähneet samoin.Kovasti sinulla tuntuu olevan tarve puolustella hallitusta, vaikka et edes seuraa mitä maailmassa tapahtuu.
Ei vaan kysymys on tästä:Jos asiaa olisi paremmin valmisteltu, päätös olisi siten voitu tehdä samaan aikaan yhdessä Puolan ja Baltian maiden kanssa, koska ko. maiden menettely oli keskeinen osa Suomen päätöstä.
Keskeistä on ennen muuta se, että kansainvälinen tilanne muuttui, sanoo Britannian tiedeakatemian oikeustieteen tutkimusprofessorina Oxfordin yliopistossa toimiva Martin Scheinin. Tämä mahdollisti sellaisen keinon, joka ei aiemmin ollut käytettävissä.
”Tilanne muuttui viikko sitten maanantaina Baltian maiden johdosta. Kun ne pysäyttivät omalta osaltaan venäläisten pääsyn, asiasta tuli Suomelle kansainvälinen mainehaitta ja Suomen suhteet muihin ystävällismielisiin EU-maihin vaikeutuivat”, Scheinin sanoo.
Tämä hoitajamitoitus on tyypillinen esimerkki asiasta, jossa on kauheaa on tapahtunut (yksittäisiä tapauksia, joista on saatu mehevät otsikot) ja vallanpitäjien vastaus on tähän sääntelyn lisääminen. Väitän, että suurin osa vanhuksista oli hyvin hoidettuja jo aikaisemmalla 0,5 mitoituksella. Ja ne, joista nuo otsikot tulivat, olivat mitä luultavimmin jääneet ilman tuota tasoa.Hoitajamitoituksen nosto 0.7:ään siirtyy joulukuuhun 2023. Parin tunnin homma hieman venähti ja siirtyy seuraavalle vaalikaudelle. Ihan kuin joku olisi puhunut paskaa sekä luvannut liikoja.
Aika hyvin olen seurannut, kun maamme kärkiasiantuntijat ovat nähneet samoin.
Viisumit | Oikeustieteilijä yllättyi siitä, että hallitus vetoaa kansainvälisten suhteiden turvaamiseen
Oikeustieteilijöiden mielestä hallituksen päätös rajoittaa venäläisturistien pääsyä Suomeen ei riko oikeusvaltion periaatteita, mutta epäkohtiakin löytyy runsaasti.www.hs.fi
Nyt joku ajattelee ja toteaa, ettei suvakki-Scheinin tiedä mistään mitään. Hän kuitenkin esittää näkemyksiään medialle Oxfordin yliopiston professorina, ei anonyymille keskustelufoorumille pelkän nimimerkin takaa. Mutta Scheinin tekeekin työtä riippumattoman tutkimuksen eteen, ei keskustelupalstan tykkäysten.
Tämä mainehaitta on syntynyt vasta siinä vaiheessa, kun esimerkiksi virolaiset poliitikot ja ulkopoliittisen instituutin asiantuntija on kritisoinut Suomea. Sen sijaan muualla Euroopassa ei Suomelle ole aiheutunut mainehaittaa, koska jotkut maat näkevät, ettei turistiviisumeille pidä tehdä yhtään mitään ja jotkut taas, että asia pitää hoitaa yhdessä EU:n kanssa.
”Tilanne muuttui viikko sitten maanantaina Baltian maiden johdosta. Kun ne pysäyttivät omalta osaltaan venäläisten pääsyn, asiasta tuli Suomelle kansainvälinen mainehaitta ja Suomen suhteet muihin ystävällismielisiin EU-maihin vaikeutuivat”, Scheinin sanoo.
”Se on ihan järkevä näkökohta, että liikekannallepano Venäjällä on muuttanut olosuhteita”, Sormunen sanoo.
Juuri tämän takia populismi on tehokas työkalu, koska ihminen uskoo vain sitä, mihin tunne ohjaa. Hällä väliä, vaikka oikeusvaltio ja vallan kolmijako jäisi alle.
Minä joka tapauksessa esitin, että se mainehaitta syntyi viime viikolla muiden maiden päätöksiä seuranneesta tilanteesta. Ja konkreettisesti se mainehaitta näkyi keskustelussa, vaikka syntyi päätöksistä.Ei näin tarvitse todeta.
Tarkastellaanpa nyt uudestaan mikä oli väitteesi:
Tämä mainehaitta on syntynyt vasta siinä vaiheessa, kun esimerkiksi virolaiset poliitikot ja ulkopoliittisen instituutin asiantuntija on kritisoinut Suomea. Sen sijaan muualla Euroopassa ei Suomelle ole aiheutunut mainehaittaa, koska jotkut maat näkevät, ettei turistiviisumeille pidä tehdä yhtään mitään ja jotkut taas, että asia pitää hoitaa yhdessä EU:n kanssa.
tällaisen väittäminen ja sitä myöten sanojen laittaminen kärkiasiantuntijoiden suuhun on mielestäni vähintäänkin arveluttavaa toimintaa.
Tämä hoitajamitoitus on tyypillinen esimerkki asiasta, jossa on kauheaa on tapahtunut (yksittäisiä tapauksia, joista on saatu mehevät otsikot) ja vallanpitäjien vastaus on tähän sääntelyn lisääminen. Väitän, että suurin osa vanhuksista oli hyvin hoidettuja jo aikaisemmalla 0,5 mitoituksella. Ja ne, joista nuo otsikot tulivat, olivat mitä luultavimmin jääneet ilman tuota tasoa.
Lisäksi: mitoitus ei kerro hoitamisen laadullisesta tasosta. Joillekin vanhuksille riittäisi taatusti se 0,5 taso. Toisille, enemmän apua tarvitseville edes se 0,7 ei riitä.
Pääministeri Marin on vaatinut tätä 0,7 mitoitusta vedoten näihin yksittäistapauksiin. Minusta siinä on menty ajatuksellisesti kategorisesti pieleen. Kun hoitohenkilökuntaa on vain määrä x, eikä määrä ole kasvamassa, niin tämä johtaa siihen, että hoitopaikan saa jatkossa pienempi määrä hoidon tarpeessa olevia.
(Tietysti jokainen yksittäistapaus saisi jäädä tapahtumatta, se on jokaiselle selvää.)
Päätös oli tehty aikaisemmin, siksi Scheinin ei puhu siitä mitään. Hän tarkoittaa toimenpiteistä viitatessaan viime viikon maanantaihin.Tästä olemme siis eri mieltä. Ei se syntynyt vasta siinä vaiheessa kun esimerkiksi virolaiset poliitikot ja ulkopoliittisen instituutin asiantuntija kritisoivat Suomea. Sen sijaan näen mainehaitan syntyneen siinä vaiheessa kun päätös tehtiin. Samaa mieltä on mm. oikeustieteilijä Martin Scheinin:
Totta tämäkin ja mieleeni tulee Kiurun satuilut, miten hoitajamitoitus järjestyisi tuosta vaan, jos halua olisi. Sillä populismilla SDP vei vaalit. Toki vappusatanenkin painoi. SDP:lle ja hallitukselle ongelmat ovat osoittautuneet vielä vaikeammaksi kuin Sipilän hallitukselle. Plussana tavallaan sote, mutta sehän on aivan karmea tulokseltaan, joten en siitä plussaa saa.Vasemman laidan vastaus kaikkeen on sääntelyn ja sääntöjen lisääminen. Minkäänlaista laadun lisääntymistä tuo hoitajien määrän lisääminen per potilas ei takaa. Kuitenkin viime kädessä kysymys on juuri hoidon laadusta.