Mielestäni eri viranomaisten ja virkamiesten kannattaisi jatkossa lakeja ja sääntöjä tulkitessaan ja laatiessaan lyödä Twitter ja muut somekanavat tulille ja kysyä erehtymättömien someraatien mielipidettä ja asiantuntemusta käsillä oleviin ongelmiin. Uskoisin, että tällä tavalla saataisiin johdonmukaisuutta ja tiukkaa asiantuntemusta mukaan päätöksentekoon.
En tiedä viittaatko nyt salassapitoasiaan vai VNK:n ohjeistukseen elintarvikkeista, mutta onhan kirjoittamasi suoraan sanoen typerää kärjistämistä
Elintarvikeasiaan liittyen, jos VNK:n tulkinta on virheellinen, VNK:n tulee kuten aiemmin kirjoititkin myöntää mokansa ja korjata asia. Vastaisuuden varalle voi sitten kirjoitella Post It -lappuseen muistutusta siitä, että sieltä norsunluutornista kannattaa kysellä asioita toimeenpanevaltakin taholta. Tätäkään hässäkkää ei olisi syntynyt, jos Verohallintoa olisi konsultoitu ohjetta laadittaessa. Edellä kuvattu on täysin normaalia toimintaa hallinnossa, jota esimerkiksi ministeriöt harjoittavat. Osa jopa asioissa, jotka kuuluvat heidän tontilleen. VNK olisi voinut sen tehdä eilenkin, ennen kuin paska osui tuulettimeen, eikä lausua totuutena, että verovapaata on. Onko ne pääministerin saunakaljatkin verovapaita, joita median tietojen mukaan pitää saunan jääkaapissa olla?
Salassapitoasioista en paljoakaan tiedä, mutta sen verran kuitenkin, että joku perustehan siihen pitää pystyä osoittamaan, jos jotain salataan. Nyt on salassapidettävää, olisiko sitä hallinto-oikeuden jälkeen, en tiedä. Tähänkin soveltuu sama kuin yllä, jos et tiedä ja omasta organisaatiosta ei löydy osaamista, niin valtionhallinosta kyllä niitä osaajia löytyy varmasti.