Joko taas? Tätä on saanut lukea jatkuvasti vuodesta 2008 lähtien.Huonoin hallitus ikinä.
Huonoin hallitus ikinä.
Huonoin hallitus ikinä.
Nythän siis ei tultu töihin tässä ketjussa olleessa tapauksessa ja korkeakoulut ovat jo täynnä kiinalaisia. Vähän on mielestäni outoa vaatia rahoittamaan kiinalaisten opiskelua... ovat kuitenkin ehkä merkittävin kilpailija teollisuudellemme. Sinne vaan tietotaito... palkathan on jo halvempia.Kyllä, näiden huipputöihin tulevien työluvat pitäisi olla ilmoitusasia. Ja muihinkin, jos työnantaja sitoutuu maksamaan vähintään alan keskiarvopalkkaa. Halpatyövoimaa havittelevia kusettajayrittäjiä ei tarvitse jelppiä.
Myös korkeakoulut olisi pitänyt pitää ilmaisina ulkomaisille. Ei kustantanut paljoa, ja moni noista jäi tänne töihin.
Jos ihmiset shoppailee opiskelupaikkansa sen mukaan missä se on edullisinta, niin kuka kuvittelee että he eivät shoppailisi myös työpaikkaansa sen mukaan missä siitä jää käteen eniten.Myös korkeakoulut olisi pitänyt pitää ilmaisina ulkomaisille. Ei kustantanut paljoa, ja moni noista jäi tänne töihin.
Jos ihmiset shoppailee opiskelupaikkansa sen mukaan missä se on edullisinta, niin kuka kuvittelee että he eivät shoppailisi myös työpaikkaansa sen mukaan missä siitä jää käteen parhaiten.
Miten sen nyt ottaa. Kun firmojen kannattavuutta katsotaan, niin kyllä ne Kalifornialaiset firmat vaan ihan perkeleen paljon parempaa tulosta tekevät kuin suomalaiset firmat. Lisätietoja voi katsoa vaikka pörssistä.Jokaisen pitäisi osata laskea myös yhteiskuntien eroista johtuvien hyötyjen vaikutus siihen nettopalkkaan.
IT-firman ei kannattanut lähteä Kaliforniaan, kun mittariksi otettiin työntekijöiden palkkakustannusten erotus Suomi/Usa.
Siinä laskettiin läpi vanhempien tulot, sairaus- ja eläkevakuutusten menot, sekä tarha- ja kouluikäisten lasten kulut.
Halpa bensa ei kompensoi kuluja, jotka tulee mukuloiden kuskaamisesta ihan joka paikkaan, ja kahden auton ylläpidosta.
Yrityksen olisi pitänyt maksaa paljon enemmän palkkoina siellä kuin täällä samasta käteen jäävästä palkasta.
Firma jäi Suomeen.
Suomalaista työn verotusta pidetään korkeana, mitä se pelkillä prosenteilla onkin. Mutta etenkin silloin, kun ihminen työikäisenä sairastuu tai saa lapsen, suomalainen järjestelmä näyttää hyvät puolensa, joita läheskään kaikissa kilpailijamaissa ei ole. Se on joskus paljon enemmän kuin nettopalkan erotus.
Onhan se vähän vaikea perustella että miksi 55v irtisanottu saa pari tonnia enemmän meidän yhteisiä rahoja kuin 54v irtisanottu. Mihin tämä kannustaa tai ohjaa?
Esimerkkinä otan itseni. 59v ja töitä paiskin samalla yhä kiristyvällä tahdilla mitä 30v kolleganikin kohtaavat. Ei puhettakaan mistään ikähelpotuksista, päinvastoin, ja vaikeaa se onkin kun kaikki hukkuu töihin.
Alustava suunnitelmani on, että lopetan lähiaikoina työnteon omana ratkaisuna kokonaan ennenkuin stressi nujertaa sekä psyykkisesti että fyysisesti.
Esimerkkinä otan itseni. 59v ja töitä paiskin samalla yhä kiristyvällä tahdilla mitä 30v kolleganikin kohtaavat. Ei puhettakaan mistään ikähelpotuksista, päinvastoin, ja vaikeaa se onkin kun kaikki hukkuu töihin.
Alustava suunnitelmani on, että lopetan lähiaikoina työnteon omana ratkaisuna kokonaan ennenkuin stressi nujertaa sekä psyykkisesti että fyysisesti.
Ei kaikki ajattele raha edellä. Jos ystäväpiiri muodostuu Suomeen, usea voi ihan hyvin jäädä. Mutta joo, ei mulla mitään tilastoa ole nyt heittää, kuinka iso prosentti täällä aiemmin ilmaiseksi opiskelleista jäi sitten maahan opiskelun päätyttyäkin. Nämä korkeakouluopiskelijat olisivat kuitenkin keskimäärin sellaisia "hyviä" maahantulijoita, ja tekevät yleensä paljon töitäkin opiskeluaikoinaan.Jos ihmiset shoppailee opiskelupaikkansa sen mukaan missä se on edullisinta, niin kuka kuvittelee että he eivät shoppailisi myös työpaikkaansa sen mukaan missä siitä jää käteen eniten.
Ei varmasti tosiaan kaikki jää, mutta ihmisiä voisi houkutella jäämään vaikka tarjoamalla Suomen kansallisuutta jos täällä suorittaa tutkinnon.Ei kaikki ajattele raha edellä. Jos ystäväpiiri muodostuu Suomeen, usea voi ihan hyvin jäädä. Mutta joo, ei mulla mitään tilastoa ole nyt heittää, kuinka iso prosentti täällä aiemmin ilmaiseksi opiskelleista jäi sitten maahan opiskelun päätyttyäkin. Nämä korkeakouluopiskelijat olisivat kuitenkin keskimäärin sellaisia "hyviä" maahantulijoita, ja tekevät yleensä paljon töitäkin opiskeluaikoinaan.
Vielä parempi tapa on ollut irtisanominen taloudellisin ja tuotannollisin perustein. Eli työntekijä on päässyt putkeen ilman karenssia.Siitä kohdasta, kun tiesi että ansiosidonnaisen päivät riittää, niin ottaa lopputilin ja siitä sitten niiden liiton päivien kanssa rallatellen varsinaiselle eläkkeelle. Korjatkaa jos olen väärässä, että oliko tuo ihan noin yksinkertaista ja liittyikö tuohon esimerkiksi jotain karensseja ym.?
Ei kaikki ajattele raha edellä. Jos ystäväpiiri muodostuu Suomeen, usea voi ihan hyvin jäädä. Mutta joo, ei mulla mitään tilastoa ole nyt heittää, kuinka iso prosentti täällä aiemmin ilmaiseksi opiskelleista jäi sitten maahan opiskelun päätyttyäkin. Nämä korkeakouluopiskelijat olisivat kuitenkin keskimäärin sellaisia "hyviä" maahantulijoita, ja tekevät yleensä paljon töitäkin opiskeluaikoinaan.
Jos katsoo mikä vinkuminen esim AY-liikkeen tai vasemmistopolitiikkojen piirissä on palkankorotusten perään, niin aika monet tuntuvat ajattelevan. Oikeiston keskuudessahan tämä on toki niin itsestäänselvää, ettei sitä tarvitse edes mainita.Ei kaikki ajattele raha edellä. Jos ystäväpiiri muodostuu Suomeen, usea voi ihan hyvin jäädä. Mutta joo, ei mulla mitään tilastoa ole nyt heittää, kuinka iso prosentti täällä aiemmin ilmaiseksi opiskelleista jäi sitten maahan opiskelun päätyttyäkin. Nämä korkeakouluopiskelijat olisivat kuitenkin keskimäärin sellaisia "hyviä" maahantulijoita, ja tekevät yleensä paljon töitäkin opiskeluaikoinaan.
Tietotyöläinen. Ei siis fyysisesti ollenkaan kuormittavaa jos jatkuvaa istumista ei lasketa. Olen tuolla samalla kannalla ettei ikä vielä varsinaisesti estä työntekoa, työn määrä ennenkaikkea on suurin ongelma. Se johtuu pitkälti siitä että sattumoisin nyt viimeisimpien vuosien työtehtävät on alalla joka on kuumentunut. Se aiheuttaa ettei aikaa ja energiaa riitä opiskeluun, en ole myöskään niin älykäs että kaikki olisi helppoa, mutta tarpeeksi että hommat sujuu kovasti yrittämällä. Kuvaisin tilannetta vähän sellaiseksi että Toyota Corollalla ajetaan kilpaa. Myönnetään että tilanne on haastava varmasti myös nuoremmille kollegoille.Ihan uteliaisuudesta kysyn minkälaista duunia teet? Siis noin isolla pensselillä maalattuna, en kaipaa yksityiskohtaista ja mahdollisesti anonymiteettia rikkovaa tietoa. Kysyn siksi kun itse olen muutaman vuoden nuorempi, enkä vielä ole huomannut, että ikä hirveästi vaikuttaisi sen enempää työtehoon kuin haluunkaan. Teen toki ns. siistejä sisätöitä. Eli johtuuko ajatuksesi eläköitymisestä työn rasittavuudesta vai siitä, että olet itse alkanut huomaamaan, ettei suoritustaso enää ole entisellään? Nimimerkillä pitääkö olla huolissaan kyselen kaverin puolesta...
Varmasti joku hassu jäisi, mutta ei tämä Suomen ilmasto, kieli tai syrjäinen sijainti mikään vetovoimatekijä ole.
Hyvin tunnettu tosiasia on, että tietotyössä vanhat vastuut kumuloituvat ja kasaantuvat kunkin osa-alueiden tekijöille ja jos niistä haluaa eroon, niin melkeinpä ainoa keino on työpaikan vaihto. Toki siinä että keskittyy johonkin niche-hommaan jossa on kokenut voi päästä paremmille ansioille kuin vaihtamalla johonkin ns uuteen, mutta elämä on valintoja ja tässä sentään on vaihtoehtoja.Tietotyöläinen. Ei siis fyysisesti ollenkaan kuormittavaa jos jatkuvaa istumista ei lasketa. Olen tuolla samalla kannalla ettei ikä vielä varsinaisesti estä työntekoa, työn määrä ennenkaikkea on suurin ongelma. Se johtuu pitkälti siitä että sattumoisin nyt viimeisimpien vuosien työtehtävät on alalla joka on kuumentunut.
Esimerkkinä otan itseni. 59v ja töitä paiskin samalla yhä kiristyvällä tahdilla mitä 30v kolleganikin kohtaavat. Ei puhettakaan mistään ikähelpotuksista, päinvastoin, ja vaikeaa se onkin kun kaikki hukkuu töihin.
Alustava suunnitelmani on, että lopetan lähiaikoina työnteon omana ratkaisuna kokonaan ennenkuin stressi nujertaa sekä psyykkisesti että fyysisesti.
Se on juuri näin, nämä syyt myös vaikuttavat kaavailuihini työuran lopettamisesta.mutta kyllähän vkl:t ja lomat menee yhä enemmän palautumiseen. Rahakaan ei oikein motivoi, etenkin, kun se usein supistaa vapaa-aikaa entisestään ja verottaja ottaa siitä lähes/jopa puolet. Tässä iässä huomaa viimeistään, että menetettyä aikaa ei oikein voi mitenkään korvata. Että opportunisesti ajateltuna eläkeputki kyllä vaikuttaa maailman luokan ratkaisulta.
Marinin hallitus sai syliinsä maailmanlaajuisen pandemian aiheuttaman kaaoksen, jonka pojat olivat hyvin haistaneet jo joulukuussa, kun uutta hallitusta kasattiin, ja väistivät vastuun. Hallitus on hoitanut viruksen leviämisen rajoittamisen sekä hyvin että tehokkaasti. Koronassa ollaan väestöön suhteutettuna yksi "puhtainpia" valtioita. Keväällä talouden ennustettiin romahtavan 5,5% - 20% bkt;la mitattuna, mutta taidetaan jäädä 3,8% tasolle euroalueen sukeltaessa 7,3%
Eikä tähän saavutukseen tarvittu ottaa velkaa kuin vajaa 10% BKT:sta. Jos velkaa olisi otettu toiset 25 mrd€ niin niillä rahoilla olisi saatu tuotettua sen verran kansantuotetta, että talous olisi kasvanut ehkä ainoana maailmassa!Keväällä talouden ennustettiin romahtavan 5,5% - 20% bkt;la mitattuna, mutta taidetaan jäädä 3,8% tasolle euroalueen sukeltaessa 7,3%.