Ei tehdas voi toimia ilman henkilökuntaa, mutta matalammilla palkoilla ne voivat toimia.Joo ja jos ei olisi työvoimaa ollenkaan niin sittenhän se olisi +700 miljoonaa. Porukka on vedetty jo paperitehtailla aivan minimiin ja iso osa rahasta menee siihen kun teetetään porukalla ylitöitä sen minimiin vetämisen takia. Se on kuitenkin ilmeisesti kannattavampaa kuin palkata uutta henkilöstöä. Nouseehan sillä palkkojen keskiarvo, mutta ei se peruspalkoista muita maita suurempia tee. Sitäpaitsi kuulostaa kyllä 36% vähennys jonkun palkkoihin sellaiselta, että sinä varmasti ensimmäisenä olet valmis omastasi leikkamaan sen verran?
Jos UPM toimii noin, niin sitten se ilmeisesti on kannattavampaa. Eiköhän siellä paremmin osata liiketoimintaa tehdä kuin keskustelupalstoilla.
Minulla ei ole tarvetta tinkiä omasta palkastani, koska toiminta on hyvin kannattavaa ilmankin. EBITAn ensimmäinen numero on varmasti kakkonen.
Pörssiyritysten on syytä noudattaa lakia, eikä esim kavaltaa tai varastaa omistajiensa rahoja. Minusta sopiva tuotto pörssiyhtiössä sijoitetulle pääomalle on 7-8%.Leikataanko voittoa tekevän firman työntekijöiltä ensi vuonnakin saman verran, että taas saadaan aikaan suuremmat luvut vai missä se raja menee, että pitäisi riittää? Onko 5% tuotto liian vähän? Mikä on se määrä mikä pitää saavuttaa, vai onko yrityksillä tai pitäisikö niillä olla myös jotain muita tavotteita kuin vain mahdollisimman kova tuotto?
Taloudessa oikealla olevien mielestä yhteiskunnan tehtävä on tuottaa infra, järjestää koulutus, pitää järjestystä yllä ja suojata rajat mahdollisimman alhaisilla veroilla, mutta sähkön tai öljyn tuotantoon sen ei tarvitse puuttua eikä jakaa kehitystukia.Toki se on taloudessa oikealla olevan märkä päiväuni, että yhteiskunta tuottaa infran, kouluttaa työntekijät, pitää järjestystä yllä ja suojaa rajatkin, antaa sähköt puoli-ilmaiseksi, samaten öljyn ja vielä maksaa kehitystukia, mutta itse vetää maksimivoitot ilman mitään velvotteita antaa takaisin. Markkinatalouden ja "oskeyhtiön tehtävä on tuottaa voittoa" ajattelun törmäys hyvinvointivaltioksi kutsutun jäävuoren kanssa.