Itseä ihmetyttää tuo että ravintoloihin saa ottaa vaan puolet asiakkaista. Miksi? Eikö ravintolat osaa itse järjestää tilojaa siten että siellä on riittävät turvavälit? Tämä tuntuu holhoukselta, tuskin kukaan ravintola haluaa kutsuttavan viruslingoksi, joten kyllä ravintolat varmasti huolehtii tiloistaan ilman tuollaisia rajoituksia. Vai onko sitten niin että sitä porukkaa otetaan silti sisään se määrä kun on uudelleen järjestetyissä istumapaikoissa tilaa, välittämättä tuota "puolet" ravintolan koosta.
Ravintolan kulut juoksevat 100 % tai lähes 100 % puolikkaalla asiakasmäärällä, joten tämä saattaa suosia suuria ravintoloita ja ketjuja pienempien yksityisten ruokaravintoloiden jäädessä jopa kiinni. Suuria ovat mm. hallituspuolueita lähellä oleva HOK-Elannon ravintolat. Yksityinen, esimerkiksi 30 paikan ruoka- ja viiniravintola voi olla tilanteessa, jossa ovia ei kannata avata, koska 15 asiakkaalla tulee tappiota.
MARA oli toivonut 75 prosenttia oikeudeksi ottaa kerrallaan sisään, ja kyllä mä näen tuossa järkevämmän luvun kuin hallituksen 50 prosenttia. Kunhan etäisyydet hoidetaan. Lisäksi MARA totesi, että eduskunnan tulisi helpottaa ravintoloiden ahdinkoa alentamalla anniskelun ja ruokatarjoilun arvonlisävero 10 prosenttiin 12 kuukauden ajaksi.