Sananvapaus

  • 153 300
  • 1 685

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
PKrJ kirjoitti:
David Irvingille vankeutta holokaustin kieltämisestä


Täysin pellehän tuo David Irving on, minun mielestäni, mutta se ei silti poista sitä tosiseikkaa, että sai sanomisistaan 3 vuotta vankeutta.

Oikeasti järkytyin,kun tuon Hesarin jutun luin. Huhhuh! Ainakin henk.koht. oikeuskäsityksen mukaan typerimmänkään mielipiteen ei pitäisi johtaa kalterien taakse vaan korkeintaan nolata esittäjänsä. En tiennyt, että tällainen on edes mahdollista Euroopassa, korkeintaan jossain banaanitasavallan näytösoikeudenkäynnissä.

Jotenkin on koomista, että mohammed-pilakuvat käännetään sananvapauden piikkiin, mutta sitten eurooppalaisille itselleen arka aihe eli holokausti ja juutalaiset nostetaan jalustalle. Molempia pitäisi pystyä käsittelemään samoista lähtökohdista eli sananvapauden pitäisi toteutua molemmissa tapauksissa.

Oikeasti pöyristyttää koko juttu.
 

Setämies

Jäsen
Muhammed-kohu vol.2

A-Studio (28.3.) otti esiin pilakuvakohun jälkimaininkien mielenkiintoisen lieveilmiön. Lyhyesti: Ville Rannan piirtämä ja huhtikuussa 2006 oululaisen kulttuurilehti Kaltion julkaisema sarjakuva johti tuolloin Kaltio-lehden päätoimittajan eroon.

Rantaa pyydetiin myöhemmin piirtämään sarjakuva Kaltio-kohun käsittelystä median ja poliitikkojen toimiesta Journalismikritiikin vuosikirjaan. Tämä Rannan tuore sarjakuva sisälsi myös Muhammed-hahmon. Samaan kirjaan kirjoittanut musliminainen protestoi Rannan kuvia vastaan ja näin julkaisun päätoimittaja taipui sensuroimaan sananvapautta puolustavan sarjakuvan sananvapautta puolustavassa julkaisussa.

A-Studio kertoi julkaisevansa kyseisen sarjakuvan nettisivuillaan perjantaina 30.3.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Muhammed-pilakuvista on riittänyt tarinaa täälläkin ja nostetaan ketjua taas ylös, koska Tanskassa taas tapahtuu:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1487922

Jokohan taas Tanskan-lippuja kohta poltetaan islamilaisissa maissa, Arlan margariineja laitetaan boikottiin ja pääministeri Vanhanen esittelee pahoitteluitaan näille rauhaa rakastaville muhameteille, koska heille on aiheutettu mielipahaa.

Muhammed my ass.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
http://www.taloussanomat.fi/energia...oituksen+mielipidekirjoituksesta/20086845/382

Fennovoima teki rikosilmoituksen mielipidekirjoituksesta, jossa kuvaannollisesti uhattiin selkäsaunalla.

Se alakaa olla sellanen homma, että ei kannata foorumeillakaan mitä tahansa laukoa.
Niin no, laiton uhkaushan tuo kai sitten lienee (tai ainakin sitä tuossa kai haetaan). Mutta eikös tuosta pitäisi sitten olla vaastuussa Höplän päätoimittaja, se kun oli lehteen painettuna?
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Niin no, laiton uhkaushan tuo kai sitten lienee

En kyllä pitäisi sivumerkityksiin perustuvaa kielenkäyttöä minkäänlaisena uhkauksena. Tuo on pelkkää viranomaisten rerurssien viemistä eikä menne esitutkintaa pitemmälle, mutta jos menee, niin eiköhän esiin kaiveta joku kielitietelijä-semantikko selittämään kielenkäytön erilaisia tapoja ja mahdollisuuksia.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästäkö ei sitten puhuta ?

HS : Hollantilaispoliitikko julkisti kohutun Koraani-elokuvansa

Tuon otsikon alareunassa on muita aiheeseen liittyviä.
Tartunpa yhteen.

Aihe otsikoitu: Fitna on 17 minuutin provokaatio
Artikkelin viimeinen lause. Ikävää on, että näin suurta yleisöä kansankiihotus ei liene saanut Euroopassa aikoihin.

...

Asioista puhuminen niiden omalla nimellään on edelleen Tabu, joka nykyään kulkee nimellä poliittinen korrektius.

Provosoivahan tuo videotekele on. Mutta yhtään valetta ei noin äkkiseltään pistänyt silmään. Eli miten tämä määritellään ? Ehkä sanalla - opettavainen. Suuri osa, ainakin meistä härmäläisistä, tietää videossa mainitut ja esitetyt asiat. Ja niiden taustatkin. Mutta kertaus on silti opintojen äiti.

Em. videohan löytyy vaikka TÄSTÄ (Noin 14 tuntia julkaisusta ja 2.500.000+ mulgasua. Hyvin on markkinoitu)
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nonnii. Nyt saatiin ihan YK:n pääjohtaja tason vastaus.

UN chief condemns anti-Islam film
Vitun hienoa että käytännössä kaikkea saa tehdä, muttei kertoa FAKTOJA islamista.

Johan tuo on nähty. Kun sekä YLEn että Maikkarin lähetyksiin asiaa kommentoimaan oli hoidettu , ei niin vaaleaihoisia. Mitä mieltä Timo Soini on tästä ? Tai kaiken kohun keskellä, koittakaa irroittaa kommentti vaikka Jyrki Kataisesta, shaaaatana ! Tarja Filatovin mielipide ei kiinnosta pätkääkään, mutta siitä saattaisi saada jutunjatkoa. Tuomiojan Erkistä puhumattakaan.
 

-REDS-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K, ULUVFC #54
Ei löydy enää. Liveleak on poistanut filmin ja tilalla on pahoittelu taipumisesta uhkailun edessä.

Paitsi, että todellisuudessa kukaan ei ole uhkaillut ketään. Ei tuollaista oikeasti tapahdu ja jos tapahtuu kyseessä on yksittäistapaus, joka ei tarkoita mitään. Eikä Hollanissa ole islamin nimissä ketään tapettu. Kyseessä on ollut itsemurha (tai yksittäistapaus).
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA

-REDS-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K, ULUVFC #54

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vielä ne jaksaa kiukutella muutaman pilapiirroksen takia. Tanskan Pakistanin lähetystössä tuli aika tehokasta jälkeä.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä mennään?

Kukaan ei huomannut tällaista?

"Väärän Totuuden" julistaminen saattaa tulla kalliiksi.
Bridgette Bardot - Ajatusrikollinen

Tässä vaiheessa jenkit sanoisivat - I like where this is going...
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Kukaan ei huomannut tällaista?

"Väärän Totuuden" julistaminen saattaa tulla kalliiksi.
Bridgette Bardot - Ajatusrikollinen

Tässä vaiheessa jenkit sanoisivat - I like where this is going...

Kyllähän tästä on niiden tiettyjen nuivien, sävytteisten ja väritteisten tahojen palstoilla puhuttu paljonkin. En jaksa itse enää edes yllättyä, onhan se ollut jo pitkään selvää että EU:ssa ei ole sananvapautta, mikäli asia liittyy mitenkään islamiin.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Enemmän tai vähemmän sananvapauden puolesta saa olla huolissaan, kun lukee uutisia netissä tapahtuvan "vihakirjoittelun" kitkemisestä: (IS) Facebook-käyttäjät vihaviestien valvojiksi?

Suomeksi siis, väärät mielipiteet (esimerkiksi "rasistiset" eli maahanmuuttokriittiset) olisivat ylläpitäjien vastuulla? Aivan naurettava ajatus, joka kyllä toteutuessaan vaikuttaisi esimerkiksi suurten keskustelupalstojenkin toimintaan.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Olen kyllä sitä mieltä, ettei moni täällä ymmärrä sananvapauden ja huonon maun eroa.

Missään maailmankolkassa ei vallitse täydellinen sananvapaus. Ei ole koskaan vallinnut, eikä tule koskaan vallitsemaankaan. Missään et voi todellakaan sanoa kaikkea, mitä sylki suuhun tuo.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Enemmän tai vähemmän sananvapauden puolesta saa olla huolissaan, kun lukee uutisia netissä tapahtuvan "vihakirjoittelun" kitkemisestä

No eihän tuota nyt ihan sanavapauden kaapuun voi pukea, jos on yhtään Anna Kontulan kertomista asiosta kyse.

"– Kerran maahanmuuttoasioista kirjoittanut toimittaja saattaa saada jopa moderoiduilla nettipalstoilla voimakkaan ryöpyn hyvin yksityiskohtaisia vihanilmauksia, joissa kerrotaan hänen osoitteensa tai perhetietojaan,"

http://www.taloussanomat.fi/media/2010/03/16/kehu-maahanmuuttajaa-paaset-hirttolistalle/20103891/135

(Talousanomien juttu)
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
No, lainatakseni porvarihallituksen oikeusministeri Tuija Braxia kun Timo Soini varoitti mediaa demonisoimasta Jussi Halla-Ahoa. Soini oli huolissaan Halla-Ahon turvallisuudesta ja pelkäsi tälle Pim Fortuyanin tyylisestä kohtalosta

"Nyt puhutaan Suomesta (naurahtaa). Että emmä lähtis myöskään semmosta lietsomaan, että Suomessa poliittinen väkivalta nostaa päätään"

Koska Halla-Ahon ei ole syytä huolestua raiskausuhkauksista joita kohdistetaan hänen vaimoonsa Hillaan ja Halla-Ahojen tyttäriin, niin en olisi hirveän huolissani Kontulankaan toimittaja kavereista.

Tämä on Suomi, c`mon. Vai miten-se-meni?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Koska Halla-Ahon ei ole syytä huolestua joita kohdistetaan hänen vaimoonsa Hillaan ja Halla-Ahojen tyttäriin, niin en olisi hirveän huolissani Kontulankaan toimittaja kavereista.

Niin että se on sananvapautta tehdä tämöttiä uhkauksia?
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Olen kyllä sitä mieltä, ettei moni täällä ymmärrä sananvapauden ja huonon maun eroa.

Ennemminkin moni ei ymmärrä sitä, että sanan- ja mielipiteenvapauden kaltaiset vapausoikeudet tuovat mukanaan myös vastuun. Kuvitellaan, että sananvapauden nimissä voidaan sanoa/kirjoittaa mitä tahansa, koska "mulla on sananvapaus hei...".
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Niin että se on sananvapautta tehdä tämöttiä uhkauksia?
Ei. Jokainen vastaa sanomisistaan. Jos joku uhkaa poliitikkoa tai toimittajaa hänet tulee tuomita laittomasta uhkauksesta jos tämän rikoksen tunnosmerkistö täyttyy. Kaikkia Suomen keskustelupalstoja ei tule sulkea sen takia, että joskus joku sanoo pahasti. Toki median etua palvelisi se, että sosiaaliselle medialle laitettaisiin kunnon suitset ja vain lehdistö kävisi enää julkista dialogia.

Ihmettelen vaan sitä, että Halla-Ahon vieraskirjassa olleet tappouhkaukset ovat lähinnä naurattaneet oikeusministeriä, mutta nyt pitäisi olla huolissaan koska "kerran joku toimittaja saattaa jopa moderoidulla palstalla saada vihanryöppyjä". Minulle jäi tuosta sanamuodosta epäselväksi missä tämä on tapahtunut vai onko tuossa kysymys hypoteettista tapauksesta.

Jos Braxin sanomisiin on uskominen ("hehheh, tämä on Suomi"), niin voisi todeta, että ei haukku haavaa tee.

Ironisinta taitaisi muuten olla, että näitten uusien lakiehdotusten mukaan Halla-Aho saisi rangaistuksen siitä, että hänen ja hänen vaimonsa henkeä uhataan Scriptan vieraskirjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös