Sananvapaus

  • 154 821
  • 1 685

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
SergeiK kirjoitti:
Minäkin aloin lukemaan noita tekstejä. Luin siihen asti kun kaveri alkoi assosioimaan Tanskan ja Euroopan tilannetta seuraavasti: "Tämä on jotain sellaista, jota J.R.R. Tolkien on käsittämättömän terävänäköisesti kuvannut novellissaan Aldarion and Erendis..".

Kas, kun ei Babylon 5:ssa.

Tuo uusin olikin ilmestynyt tänään, sen jälkeen kun linkin laitoin. Tosin ei siinäkään mitään valittamista. Tarkoitin nyt kuitenkin noita kahta aiempaa kirjoitusta alkuperäisessä viestissäni.

Luepa ne ensin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Täytyy sanoa että mitä absurdeimmiksi ja väkivaltaisimmiksi nämä reaktiot tulevat, sitä osuvimmilta alkuperäiset piirrokset vaikuttavat. Minusta mikään uskonto ei automaattisesti ole rauhan uskonto, ja nykyhetken islamissa tuntuu olevan paljonkin vaikutusvaltaisia voimia jotka tulkitsevan sen olevan ennen kaikkea sodan uskonto. Tämä ei ole mikään huomio islamin "perimmäisestä" luonteesta (jos sillä tai millään uskonnolla sellaista edes on) eikä tietenkään sen kannattajien rodullisista ominaisuuksista. Paljon tästä raivosta tietysti johtuu näiden maiden suljetuista, epädemokraattisista ja korruptoituneista hallinnoista, joista monet valitettavasti ovat lännen tukemia. En vain ymmärrä mitä enää on tehtävissä: lehti on pyytänyt anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa (joka nyt on mystisesti puhjennut kuukausia jutun jälkeen) ja Tanskan hallitus on pahoitellut syntynyttä tilannetta. Väkivalta on varmasti muutenkin tehnyt tehtävänsä, eikä tälläisiä piirroksia enää hevin julkaista. Toivottavasti kysymys on vain piirroksista eikä islamin aggressiivisten muotojen kritiikistä. Kritiikkiä ja satiiria ne kyllä ansaitsevat runsain mitoin, kuten kaikki uskonnollinen fundamentalismi.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
zore kirjoitti:
Sananvapaudesta on uhrattu murusia ennenkin, ei sananvapaus ole mikään switch on - switch off -asia. Minun on vaikea ymmärtää sananvapauden noiden murusten puolustamista kuolemaan asti...

Ilmeisesti et ole jaksanut lukea viestejäni joko ollenkaan tai ajatuksen kanssa. Minä olen koko ajan yrittänyt johdattaa keskustelua pohtimaan mitä Suomen tulisi tehdä ettei joudu samaan tilanteeseen vai onko se väistämätöntä? Minä en ole missään vaiheessa pitänyt anteeksipyyntöä tai "myönnyttelyä" hyvänä vaihtoehtona saatika sitten vaatinut sitä. Enemmän kuin Tanskan "kohtalon" tai ratkaisun pohdintaa haluaisin Suomen kohdalla miettiä ennaltaehkäiseviä toimia. Ketään muuta se ei näytä kiinnostavan.

No, onnistuit juuri toistamaan saman asian, jota olet toistanut jo todella monta kertaa. Tottakai sanavapaudesta voidaan 'uhrata murusia' , mutta kysymys kuuluu, mihin hintaan? Ja ei, ei tarvitse enää vastata tähän. Tiedän jo kantasi.

Kyllä minä olen pyrkinyt lukemaan kirjoittamasi tekstit ajatuksella läpi - koska on ollut kiinnostavaa oppia ymmärtämään, miten olet päätynyt ajattelemaan miten ajattelet. Myönnän, että ajatustesi loogisuus ei täysin aukea minulle tai ainakin - pidemmälle (sensuuri) vietynä sellaisen toteuttaminen kauhistuttaisi.

Enkä mielestäni myöskään väittänyt, että pitäisit anteeksipyyntöä/myönnyttelyä hyvänä vaihtoehtona Tanska-casessa. Esitin kylläkin kysymyksen, mikä sinun mielestäsi olisi sitten oikea ulospääsytie? Kysymys on mielestäni relevantti myös silloin, vaikka olisitkin ensisijaisesti kiinnostunut vain Suomen asemasta.

Yritän siis vielä kerran: Oleellista ei tässä tapauksessa ole kysymys siitä, olemmeko me valmiita - ja kuinka - paljon uhraamaan 'absoluuttisesta sananvapaudesta' vaan oleellista on kysymys, mitä me tällä uhrauksella mahdollisesti viestitämme niille, jotka tätä uhrausta vaativat? Ja usko pois, kyllä sen vuoksi monet ovat valmiita vaarantamaan myös henkensä, niin kauhistuttavalta/absurdilta kuin se saattaakin tuntua?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
zore kirjoitti:
Minä olen koko ajan yrittänyt johdattaa keskustelua pohtimaan mitä Suomen tulisi tehdä ettei joudu samaan tilanteeseen vai onko se väistämätöntä? Minä en ole missään vaiheessa pitänyt anteeksipyyntöä tai "myönnyttelyä" hyvänä vaihtoehtona saatika sitten vaatinut sitä. Enemmän kuin Tanskan "kohtalon" tai ratkaisun pohdintaa haluaisin Suomen kohdalla miettiä ennaltaehkäiseviä toimia. Ketään muuta se ei näytä kiinnostavan.

Tähän on mielestäni saatu äärimuslimiveljiltä yksiselitteinen vastaus: jos heitä kiinnostaa saattaa Suomi/............ (lisää tähän haluamasi valtio) vastaavaan tilanteeseen, ei sitä voi ehkäistä ennalta. Syitä löytyy jos niitä haluaa etsiä, eikä siinä pahoittelut auta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
SergeiK kirjoitti:
Minäkin aloin lukemaan noita tekstejä. Luin siihen asti kun kaveri alkoi assosioimaan Tanskan ja Euroopan tilannetta seuraavasti: "Tämä on jotain sellaista, jota J.R.R. Tolkien on käsittämättömän terävänäköisesti kuvannut novellissaan Aldarion and Erendis..".

Kas, kun ei Babylon 5:ssa.

Tarjoaisin kritiikkiä herran näkemykselle "oikeasta islamista". Hän viittaa usein islamilaisten maiden emiireihin ja kalifeihin, ja puhuu heistä oikean islamin edustajina. Joko ironia on piilotettu syvälle rivien väliin, tai sitten hän antaa todella yksipuolisen kuvan islamista. Halla-Ahon islam on sitä, millaisena se televisiossa esiintyy.

Halla-Aho kommentoi kuitenkin, että emiirit yms. koettavat pönkittää kohun avulla valtaansa. Kun kansa polttaa lippuja, eivät he kiinnostu oman maansa asioista.

Paras pointti hänen teksteissään on ollut kysymys siitä, miksi imaamit ja mullahit tulevat asumaan Eurooppaan, kun täällä on niin paha olla?

edit. onhan fundamentalisteillakin aivot, mot.
 
Viimeksi muokattu:

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Pakko myöntää, että minusta tilanne on nyt sellainen, ja on oikeastaan voinut olla jo pitkään, että anteeksipyynnöillä ei enää saavuteta mitään, koska koko selkkaus on jo muuttunut islamin arvojen loukkaamisesta ääriliikkeiden värväyskampanjaksi. Tieto jostain anteeksipyynnöstä ei ikinä tavoita näitä mellastavia ihmisjoukkoja, vaikka sellainen esitettäisiinkin. Tilanne karkasi käsistä siinä vaiheessa, kun Tanskan islamistien imaami keksi hyödyntää tilannetta vihan lietsontaan länsimaita vastaan ja lähti kiertueelleen muhamettilaisiin maihin. Ääriliikkeet ottavat nyt tästä kaiken hyödyn irti ja kasvattavat jäsenmääriään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
En tiedä. Pitäisiköhän käydä kiskaisemassa tädin miestä turpiin ihan varmuuden vuoksi, muslimi kun on.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Bast kirjoitti:
Ääriliikkeet ottavat nyt tästä kaiken hyödyn irti ja kasvattavat jäsenmääriään.

Siinäpä tuli mainittua ainoat voittajat koko episodista. Islamistiset ja miksei myöskin anti-islamistiset fundamentalistit.

Häviäjiä on sen sijaan useampia. Tanskan kansalaisten turvallisuus on heikentynyt. Globaalisti toimivien tanskalaisten yritysten toimintamahdollisuudet ovat heikentyneet islamistisissa maissa. Sananvapaus on lyhyellä tähtäimellä voittanut, jos laskee sanomalehdessä julkaistut offensiiviset pilakuvat sellaisiksi. Sen sijaan pidemmällä tähtäimellä kynnys julkaista ihan asiallistakin materiaalia islamista on varmastikin noussut ottaen huomioon laaja-alaiset vaikutukset, joita tämä tapaus on aiheuttanut.
 

zore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Prof. Puck kirjoitti:
Myönnän, että ajatustesi loogisuus ei täysin aukea minulle tai ainakin - pidemmälle (sensuuri) vietynä sellaisen toteuttaminen kauhistuttaisi.
Älä vie ajatuksiani pitemmälle ainakaan minun nimissäni. En pidä pientä ylinopeutta liikenteessä (<10%) pahana. Se ei kuitenkaan tarkoita, etten pitäisi 50% ylinopeuttakaan pahana. Ei tässä mielestäni enempää (ennakko)sensuuria tarvita, ehkä pientä lainsäädännöllistä rukkausta.

Prof. Puck kirjoitti:
Esitin kylläkin kysymyksen, mikä sinun mielestäsi olisi sitten oikea ulospääsytie?
Siinähän yksi pointeistani onkin, Tanskalla ei näytä olevan minkäänlaista järkevää ulospääsytietä. Toivoa vain, että tilanne rauhoittuu ja asia unohtuu ajan kanssa. MUTTA jos heillä olisi ennakkoon (niin kuin esim. Suomella on vielä mahdollisuus) säädetty laissa rangaistus moisesta pilkasta, niin kaikki olisi todennäköisesti kuitattu syyllisten rankaisemisella - tanskalaiseen (ei islamilaiseen) tapaan. Voi tietenkin olla, että tämäkään ei olisi riittänyt tai sitä olisi muslimien keskuudessa pidetty riittämättömänä ja sama meno jatkuisi silti. Vaikea tilanne, mutta ehkä tästä kaikki osapuolet jotain oppivat.

Sanottakoon näin, että oma mielipiteeni on hieman laimentunut (nyt kun olen tutustunut paremmin niihin pilakuviin sekä sananvapauteen ja aihepiiriin yleensä), tai aikaisemmin olen ehkä mielipidettäni voimakkaammin ja voimallisempana tuonut esiin - keskustelua herättääkseni. Arvostan todella paljon sananvapautta eikä sitä pidä lähteä myymään liian halvalla - edes murusina. Silti mielipiteeni Suomea ajatellessa ei ole muuttunut - "tarttis teherä jotakin".

Mutta mitä?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ihan mielenkiintoinen artikkeli Syyriasta. Tuo vähän toisenlaista vinkkeliä elämänmenoon maassa, joka on taas noussut otsikoihin. Niin, ja Voimahan on viherpiiperökommaripilvenpolttajahippien propagandalehti. Ottakaa se huomioon lähdekritiikissä...

http://www.voima.fi/content/view/full/1296?PHPSESSID=4a5bb00797c898a4ca1254e1657266b5

Saas muuten nähdä, koska nämä mellakoitsijat tuikkaavat Hesen tuleen Damaskoksessa ;)
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
En nyt viitsi lukea koko ketjua, mutta pistänpä omat mielipiteeni.

Alkaa huolestuttavalla tavalla oravanpyörä pyöriä. Katsotaan esim. jenkkejä, heidän ei omasta mielestään tarvitse kovinkaan paljoa selitellä miksi hyökkäisivät johonkin rättipää maahan, pienetkin tekosyyt riittävät. Irakin sodan syynä oli kuulemma joukkotuhoaseet, joita ei lopulta löytynyt. Ylläri, ne kun oli paukutettu ajat sitten jo kurdien, Iranilaisten(tässä jenkit jopa avustivat) ja Kuwaitin rajojen taakse. Kai kuvittelivat että löytyy, kun ne sinne oli itse myynyt.

Anyway, pointtina se, että ääri-ählämit ottavat mallikkaasti esimerkkiä tästä supervallasta, ja syyttävät jotain helvetin pilapiirroksia!? Niitähän on piirrelty iät ja ajat melkeinpä kaikista uskonnollisista aiheista/ihmisistä. Yhtäkkiä joku helvetin imaami(mikähän sekin on?joku pappi kai) vetää palkoineen päivineen viherkasvin nenäänsä. Kaiken huippuna Al-Qaidan apinat kehottavat tappamaan tanskalaisia ympäri maailmaa...(aivan sama kunhan ovat valkoihoisia). Kyllä menee yli meikäläisen ymmärryksen tuo tappamisen himo. Teilaisivat toisiaan, vittuako sitä tänne pohjolaan tarvitsee tulla pullistelemaan. Tosin taitaa olla koko pilapiirroskohu pelkkä mainostemppu terroristeille, saavat enemmän porukkaa värvättyä. Niin väkisin väännetyltä vihalta tuo vaikuttaa.

Kaikki tämä luultavasti johtaa pommi-iskuun Tanskassa, ja tästä jenkit saavat taas yhden syyn jyrätä vaikkapa Iranin maan tasalle. Siellähän on niitä ydinpaukkujakin, vai onko...? Jos on, niin siinä tapauksessa kolkutellaan hiukan isomman sodan ovia....

Ai niin, olihan siellä jossain joku Pohjois-Koreakin.... älkää jumaliste edes vitsinä pistäkö mitään kuvia niistä jannuista. Sekin vielä, niin pöly laskeutuu seuraavan kerran vuonna 4865 jos silloinkaan.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

zore kirjoitti:
MUTTA jos heillä olisi ennakkoon (niin kuin esim. Suomella on vielä mahdollisuus) säädetty laissa rangaistus moisesta pilkasta, niin kaikki olisi todennäköisesti kuitattu syyllisten rankaisemisella - tanskalaiseen (ei islamilaiseen) tapaan. Voi tietenkin olla, että tämäkään ei olisi riittänyt tai sitä olisi muslimien keskuudessa pidetty riittämättömänä ja sama meno jatkuisi silti. Vaikea tilanne, mutta ehkä tästä kaikki osapuolet jotain oppivat.
"Voi tietenkin olla..." Eiköhän se nyt ole ihan varmaa, että muutaman huntin sakot tuosta eivät olisi kuin entisestään kiihottaneet radikaaleja kovempaan vauhtiin. Mikään julkista kivitystä vähäisempi tuomio ei tuota porukkaa taida rauhoittaa, joten parin vuoden oikeusprosessin jälkeen seuraava pikkusakko ei olisi kyllä tilannetta millään muotoa. Aika sinisilmäistä...
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Kuvat nyt täältä:

http://face-of-muhammed.blogspot.com/

Ja kirjoittajan artikkelikin on varsin mielenkiintoinen. Toivottavasti juuri tämä linkki ei ole vielä ollut täällä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Hartza kirjoitti:
Siinäpä tuli mainittua ainoat voittajat koko episodista. Islamistiset ja miksei myöskin anti-islamistiset fundamentalistit.

Häviäjiä on sen sijaan useampia. Tanskan kansalaisten turvallisuus on heikentynyt. Globaalisti toimivien tanskalaisten yritysten toimintamahdollisuudet ovat heikentyneet islamistisissa maissa. Sananvapaus on lyhyellä tähtäimellä voittanut, jos laskee sanomalehdessä julkaistut offensiiviset pilakuvat sellaisiksi. Sen sijaan pidemmällä tähtäimellä kynnys julkaista ihan asiallistakin materiaalia islamista on varmastikin noussut ottaen huomioon laaja-alaiset vaikutukset, joita tämä tapaus on aiheuttanut.

Häviäjiä riittää kyllä.

Näkisin tosiaan että tässä ei ole kysymys ensimmäisenä sananvapaudesta ja uskonnoista, vaan ennen kaikkea pelkästä hölmöilystä ja fanatismista. En nyt varsinaisesti välitä pash~kan vertaa "loukattujen" muslimien tunteista, mutta lehdet jotka julkaisivat karikatyyrit ovat tulella leikkiessään aiheuttaneet Arlan työntekijöiden irtisanomisen ja arabimaissa olevien pohjoismaiden kansalaisten vaarantamisen. Fanaattiset, kostoa hakevat islamilaiset taas saavat kaikki rauhanomaisetkin muslimit ympäri maailmaa jälleen kerran näyttämään huonommilta ja samanlaisilta valopäiltä kuin tuo äärijoukko jonka julkaisut ovat joka tapauksessa täynnä samanlaista ja pahempaa kurkunleikkauspropagandaa kuin joku yksittäinen pommipää karikatyyri. Nyt tuo propaganda vain sai taas "oikeutuksen" ja lisää julkisuutta sekä tuulta purjeisiin. Vielä kun joku näyttäisi heille jonkun vanhan MAD-lehden tai vastaavan, ahahahah.

Btw, en tiedä olinko minä ainoa jonka mielestä tuo Helsingissä mieltään osoittanut n. 200 hengen muslimijoukko loppupeleissä tuntui hiukan pieneltä? Olisi mielestäni suorastaan hillitöntä jos osa porukasta olisi jättänyt "uskonsodan" täällä väliin kovan pakkasen takia. Kjeh.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
psychodad kirjoitti:
http://www.news.com.au/story/0,10117,18066746-1702,00.html?from=rss

Siinähän julkaisevat. Nyt onkin länsimaalaisilla sitten paikka näyttää että ei meitä kiinnosta vittuakaan mitä Iranilaiset lehdissään julkaisevat.

Siitä vaan rohkeasti harrastamaan ilmaisunvapautta Iranilaiset, saatte taas uuden kokemuksen!

Mitäpä näiltä palavasilmäisiltä fundamentalisteilta voi odottaa, ei ainakaan aivotoimintaa. Holokaustia ja näitä Muhammed-piirroksia ei tosiaankaan voi verrata toisiinsa. Pilapiirrosten takia ei ole (ainakaan toistaiseksi) systemaattisesti tapettu miljoonia ihmisiä. Mutta ainahan nämä rättipäät käyttävät kaikki mahdolliset paikat vetää Israel soppaan mukaan. Tätä loukkausta kun ei ole osoitettu danskeille vaan juutalaisille - etenkin israelilaisille.

EDIT:
Golden Awe kirjoitti:
Btw, en tiedä olinko minä ainoa jonka mielestä tuo Helsingissä mieltään osoittanut n. 200 hengen muslimijoukko loppupeleissä tuntui hiukan pieneltä? Olisi mielestäni suorastaan hillitöntä jos osa porukasta olisi jättänyt "uskonsodan" täällä väliin kovan pakkasen takia. Kjeh.

Poliisikin olisi voinut helposti rauhoittaa liikaa kuumenneen tilanteen yhden paloauton ja vesiletkun avulla...
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Alamummo kirjoitti:
Poliisikin olisi voinut helposti rauhoittaa liikaa kuumenneen tilanteen yhden paloauton ja vesiletkun avulla...

Niin, tai ehkä tässä tapauksessa Poliisi olisi ns. jäädyttänyt tilanteen?

Täältä tähän
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
psychodad kirjoitti:
http://www.news.com.au/story/0,10117,18066746-1702,00.html?from=rss

Siinähän julkaisevat. Nyt onkin länsimaalaisilla sitten paikka näyttää että ei meitä kiinnosta vittuakaan mitä Iranilaiset lehdissään julkaisevat.

Siitä vaan rohkeasti harrastamaan ilmaisunvapautta Iranilaiset, saatte taas uuden kokemuksen!

Pitäisi varmaan sitten tilata tuo lehti. Kuten, toivottavasti, ymmärrettyä, vakavistakin asioista voi heittää huumoria. Hyvää tai huonoa, sen kukin lukija voi sitten itse päättää. Tässä pari ehdotusta, josta voi sitten lähteä kehittelemään lisää karikatyyreja/sarjakuvia. Olkaa hyvä, kääntäkää arabiaksi ja pistäkää postia Teheraniin.

Juutalaisten lempileikki:

-Viimeinen pari uunista ulos.

Juutalaisten lempiurheilulaji:

-Sadan metrin sähköaidat.

Että silleen...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
psychodad kirjoitti:
Siinähän julkaisevat. Nyt onkin länsimaalaisilla sitten paikka näyttää että ei meitä kiinnosta vittuakaan mitä Iranilaiset lehdissään julkaisevat.
Tosin ennusmerkit "ei-vittuakaan kiinnostamiselle" ovat hieman heikot, kun heti sinun postauksesi alla on joku alamummo tärisemässä. "Systemaattisesti miljoonia tapettu nyyh nyyh..".


Juu, vesitykkejä olisi eilen tosiaan kaivattu Helsingissä Tanskan lähetystön edessä. Katsokaa nyt noita muslimeja ja heidän pyhää raivoaan:

http://www.hbl.fi/pagespeed/url/News/image/2581661/1
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
SergeiK kirjoitti:
Tosin ennusmerkit "ei-vittuakaan kiinnostamiselle" ovat hieman heikot, kun heti sinun postauksesi alla on joku alamummo tärisemässä. "Systemaattisesti miljoonia tapettu nyyh nyyh..".

Totta.

Minun puolestani holokaustista saa tehdä pilakuvia Iranissa jos se heitä huvittaa. Samoin kuin Tanskassa saa tehdä pilakuvia mistä vaan.

En ole menemässä tämän takia Iranin lippuja polttelemaan tai sotaa lietsomaan.

Se on sananvapauden ja suvaitsevaisuuden hinta.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
psychodad kirjoitti:
http://www.news.com.au/story/0,10117,18066746-1702,00.html?from=rss

Siinähän julkaisevat. Nyt onkin länsimaalaisilla sitten paikka näyttää että ei meitä kiinnosta vittuakaan mitä Iranilaiset lehdissään julkaisevat.

Siitä vaan rohkeasti harrastamaan ilmaisunvapautta Iranilaiset, saatte taas uuden kokemuksen!
Iranin pisteet silmissäni nousivat n. 1000% tämän kommentin ansiosta:
Mr Blair also said Mr Ahmadinejad "should come and see the evidence of the Holocaust himself in the countries of Europe", to which Iran responded by saying it was willing to send a team of "independent investigators".

Ei siis siksi että kiistävät holokaustin (onko tuolle suomeksi vastinetta?) tapahtuneen, vaan tuo 'independent investigators' -piikki. Upea!
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Miksi lipun polttaminen ei ole vapautta ilmaista mielipiteensä ja siten siis sananvapautta?

Siksi koska sen tekevät väärän väriset ihmiset vai siksi että se on 'ihan eri asia'?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
peno kirjoitti:
Kaikki tämä luultavasti johtaa pommi-iskuun Tanskassa, ja tästä jenkit saavat taas yhden syyn jyrätä vaikkapa Iranin maan tasalle. Siellähän on niitä ydinpaukkujakin, vai onko...? Jos on, niin siinä tapauksessa kolkutellaan hiukan isomman sodan ovia....

Toivotaan, että Iran saa ydinaseensa valmiiksi ennen kuin amerikkalaiset sinne hyökkäävät. Iranilla on maailman toiseksi suurimmat öljyvarat ja kaasuvarat, joten olisi naiivia kuvitella että nykyinen imperialistinen USA jättäisi nämä rikkaudet iranilaisten hallintaan. Irakilaisten öljy jo takavarikoitiin ja Saudi-Arabian öljy on USA:n hallinnassa nukkehallituksen välityksellä. Iranissa on suurista öljyvaltioista vielä toistaiseksi USA-vastainen hallitus.

Kun USA Iraniin hyökkää, olisi ydinisku esimerkiksi New Yorkiin sopiva näpäys USA:n imperialistiselle politiikalle. Ja tuossa vaiheessa kenenkään olisi turha alkaa moralisoimaan Irania. Siinä vaiheessa kun USA sinne hyökkää, on Iranilla täysi oikeus käyttää kaikkia sen käytössä olevia puolustusmetodeita vihollisen torjumiseen.

USA:n ja lännen politiikka on uskomattoman ja samalla raivostuttavan tekopyhää ja hurskastelevaa. Samalla kun ne itse ovat varustautuneet lukemattomin ydinasein ja muiden joukkotuhoasein, haluavat he pitää köyhemmät, mutta luonnonvaroiltaan rikkaat valtiot puolustuskyvyttöminä, jotta näiden kansalaisomaisuus voidaan takavarikoida jo ennestään rikkaan lännen ihmisten käyttöön.

Ydinase on Iranin ainoa turva jatkossa Suurta Saatanaa vastaan.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
The Original Jags kirjoitti:
Kun USA Iraniin hyökkää, olisi ydinisku esimerkiksi New Yorkiin sopiva näpäys USA:n imperialistiselle politiikalle. Ja tuossa vaiheessa kenenkään olisi turha alkaa moralisoimaan Irania. Siinä vaiheessa kun USA sinne hyökkää, on Iranilla täysi oikeus käyttää kaikkia sen käytössä olevia puolustusmetodeita vihollisen torjumiseen.

USA:n ja lännen politiikka on uskomattoman ja samalla raivostuttavan tekopyhää ja hurskastelevaa. Samalla kun ne itse ovat varustautuneet lukemattomin ydinasein ja muiden joukkotuhoasein, haluavat he pitää köyhemmät, mutta luonnonvaroiltaan rikkaat valtiot puolustuskyvyttöminä, jotta näiden kansalaisomaisuus voidaan takavarikoida jo ennestään rikkaan lännen ihmisten käyttöön.

Ydinase on Iranin ainoa turva jatkossa Suurta Saatanaa vastaan.

Olen samaa mieltä tuosta, että suurin syy USA:n hyökkäilemisiin on luonnonvarat. On jo useasti todettu, ettei Yhdysvaltoja kiinosta pätkääkään köyhien maiden väestön huonovointisuus, tai diktatuurinen hallitus. Mutta. Älä nyt jumalauta tosissasi toivo ydinsotaa maailmaan, koska siihenhän toivomasi isku väistämättä johtaisi. Vai luuletko, että USA vain katselisi kädet taskussa ydiniskua "omppuun"?

Miten tämä liittyy sananvapaus ketjuun. Siten, että TOJ:lla on vapaus toivoa mitä sotaa tahtoo, mutta jos nämä pilakuvat johtavat kyseisiin katastrofeihin, ei päätoimittaja tiennyt, mihin ryhtyi, jos toki saattaa jo nykytilannekkin kummastuttaa.

edit. lisätty lause
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös